Dodaj do ulubionych

Fiat Punto Sport

05.02.07, 10:43
nie ma to jak "sportowy" dyzelek
Obserwuj wątek
    • mary_elx a ile wzrostu i ile w barach ma tester? 05.02.07, 16:23
      Bo się rozpisuje o obszerności wnetrza, któe wg mnie (197 cm) jest WĄSKIE.
      Samochod może jest i długi, ale duży kierowca jest w ciągłym intymnym kontakcie
      z pasażerem/ką - co może czasami być przyjemne, ale na dłuższą metę jest
      denerwujace. Ale pewnie tester to mały kurdupel o wzroście prezydenckim, który
      patrzy na wszystko z żabiej perspektywy...
      • gzagorski [...] 05.02.07, 19:38
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • primerasri Re: a ile wzrostu i ile w barach ma tester? 05.02.07, 20:11
        Przy wzroscie okolo 2m nie mam problemu z miejscem...inna sprawa, ze nie lubie
        grande punto bo jest 'za lekkie' w prowadzeniu. Wiem, ze to smiesznie brzmi, ale
        wole jak pedal gazu stawia wiekszy opor, lubie inaczej zestrojone zawieszenie i
        uklad kierowniczy. A jako ciekawostke podam ze z diesli zdecydowanie lepiej
        prowadzilo mi sie 90HP 1.3MultiJet - i sprzeglo i skrzynia jakies
        przyjemniejsze...ale fiat w swojej niezmierzonej madrosci wlasnie ten silnik
        zlikwidowal z oferty w UK. Wiec jak diesel to albo 1.3 75BHP albo 1.9
        130BHP...calkowity bezsens....
      • 11slavo Re: a ile wzrostu i ile w barach ma tester? 07.02.07, 22:23
        Powiedzmy sobie uczciwie: jak ktos ma 2 metry to w klasie B zawsze bedzie mu
        wasko.

pozdr
    • glorius Re: Fiat Punto Sport 06.02.07, 17:48
      Haha .... moze i ładnie to na paierze wyglada...abo na jednorazowej trasie.
      Niestety Fiaty Grande Punto się PSUJĄ!! Są marnie wykonane.....sam kupiłem
      takiego Punciaka i sie teraz musze z nim po ASO wałęsać. Mam już 3 przekłądnie
      kierowniczą , elektornika czasem szwankuje, silnik cieknie...otr cała
      przyjemnośc z Fiatowskiej tandety:) Polecam wrogom :D :-)
      • chavez6 Re: Fiat Punto Sport 06.02.07, 18:38
        Moge sie założyć że kłamiesz... jak bys sobie kupił takiego punciaka, to głównie
        dlatego że jest ładny, a jak byś miał nawet awarie jakie opisujesz, to byś był
        wdzięczny serwisowi ze ci wszystko na gwarancji naprawia.
        Pewnie diler konkurencyjnej marki... albo zwykły zazdrośnik...
        a co do Grande... fura wcale nie jest awaryjna, napewno bardzo bezpieczna...
        tyle że w wersji 1.9 JTD i na 17' kołach troche niepraktyczna w naszym pięknym
        kraju, sportowe sprężyny, niskoprofilowe opony to się nadają żeby szpanować
        przed dyskoteką, a nie żeby użytkować go na co dzień...
        Wersją idealną wydaje mi sie punciak 1.9 JTD na 16' albo 15'... osiągi dobre,
        spalanie nie za duże... tyle że z tego co mi wiadomo jest oferowany tylko w tej
        usportowionej wersji... alternatywą jest 1.3 JTD... ale już nie taki szybki
        • glorius Re: Fiat Punto Sport 07.02.07, 18:42
          Hahaha sam pewnie jestes dilerem FIATa :D :D :D :D Jak kupisz sobie taki
          samochodzik to pogadamy na teamt Twojego 'zadowolenia z niego' :D
          Serwisowi za nic nie musze być wdzieczny to ich obowiazek. Maja usuwać usterki
          samochodu na gwarancji. A samo Grande Punto jest bardzo awaryjne. Układ
          kierowniczy elektronika jakość montaży są słabymi punktami tego samochodu. Są z
          tym problemy...nawet FIAT nie zaprzecza temu :D :-)
          • goodmorning1 Re: Fiat Punto Sport 13.02.07, 10:52
            Poproszę konkrety.
            KONKRETY: co się psuje i powoduje, że grande jest AWARYJNE.
            Oczekuję, że napiszesz też coś nt. (cytuję):

> kierowniczy elektronika jakość montaży są słabymi punktami tego samochodu. Są
            z
            > tym problemy...nawet FIAT nie zaprzecza temu

Inaczej zawsze i wszędzie będę twierdził, że niejaki GLORIUS bzdety klepie,
            żeby dosadniej nie napisać z obawy o wymoderowanie.

Oczekuję KONKRETÓW: dane, ilość, statystyki.
            Zresztą na pewno wiesz co napisać bo superekspert jesteś.
            • glorius Re: Fiat Punto Sport 13.02.07, 11:50
              Sam siegnij do własnych statystyk dilerze FIATa :D :D :D :D :D :D
              Boisz się, że spadnie Ci sprzedaż samochodów?? I bardzo dobrze. Tandete trzeba
              wyoutować :-) :-)
      • gluck11 Re: Fiat Punto Sport 06.02.07, 22:26
        I ja się również wcale z Tobą nie zgadzam - jestem właścicielką Grande Punto
        1.4 - 5-drzwiowy od czerwca 2006, przejechałam juz prawie 10 tys km i nie mam
        podstaw do narzekania, samochód jest obszerny (mam 5 osobową rodzinę, 2 prawie
        dorośli synowie + fotelik z najmłodszym wcale się nie gniotą), bezawaryjny i
        polecam go przyjaciołom :-)
        • primerasri Re: Fiat Punto Sport 07.02.07, 14:56
          Nastepnym razem jak bedziesz otwierac tylne drzwi to sprawdz, czy przypadkiem
          nie ocieraja o framuge drzwi - to jest pieta achillesowa grande punto. Nie wiem
          czy to tylko w UK, ale Grande Punto mialo recall i wymieniano obudowe kolumny
          kierowniczej bo niby niebezpieczna jak masz wypadek.
          Mysmy mieli kilku stalych klientow fiata - nie przeszkadza im, ze srednio co 6-8
          tygodni sa u nas w serwisie. A to tylna wycieraczka zaczyna sama wycierac szybe,
          a to szyba po stronie kierowcy dostaje wlasnej woli i podjezdza do gory, potem
          opada i znowu sie zamyka... Ale takich milosnikow fiata to nie zrazilo, nadal
          moge spokojnie z nimi pogadac przy kawie jak czekaja na naprawe w ramach
          gwarancji...ale nie kazdy ma takie zamilowanie do fiata i cierpliwosc..dlatego
          ja osobiscie bym sie trzymal z dala od fiata...
          A jako ciekawostka to nawet pandy skladane w PL sa lepiej wykonane niz grande
          punto - mielismy juz kilka awantur bo panele sa zle spasowane, plastiki sie
          "rozlaza" i klienci sie denerwuja. Wiem, ze to masowo produkowane auto ale
          wystarczy rzucic okiem np na suzuki i zaraz widac roznice...moze mnieszy wybor
          kolorow i brak wyboru tapicerek ale auta solidniejsze i porzadnie wykonane (a
          skladaja je chyba Wegrzy).
          Pozdr
          • goodmorning1 Re: Fiat Punto Sport 08.02.07, 09:49
            Nie widzę w tym naprawdę nic niezwykłego czy też zagrażającego bezpieczeństwu
            lub zdrowiu.
            Typowe wpadki na początku produkcji, które trudno utożsamiać z istotnymi wadami.
            Dzisiaj praktycznie każdy producent notuje takie przypadki.
            I oby tylko takie.
            • glorius Re: Fiat Punto Sport 08.02.07, 13:45
              akurat.... jakos inne samochody innych producentów nie jezdza co 1,5 miesiaca na
              do ASO. Miałem nowe Renault które nie widziało ASO z powodu awari bo sie
              najzwyczajniej w swiecie nie psuło ... znajomy ma skode ...to samo. Zero awarii:-)
              • goodmorning1 Re: Fiat Punto Sport 08.02.07, 14:07
                Ja też mam znajomych posiadających uwielbiane na tym forum marki.
                Niestety miewają z nimi problemy ponieważ jest to tylko "rzecz" która popsuć
                się ma prawo.

> akurat.... jakos inne samochody innych producentów nie jezdza co 1,5 miesiaca
                n
                > a
                > do ASO. Miałem nowe Renault które nie widziało ASO z powodu awari bo sie
                > najzwyczajniej w swiecie nie psuło ... znajomy ma skode ...to samo. Zero
                awarii

Dlatego byłbym bardzo daleki od takich opinii.
                Marnie świadczą o twej wiedzy nt..
                • glorius Re: Fiat Punto Sport 08.02.07, 18:30
                  W zasadzie chyba sam nie wiesz o czym piszesz. Jedne samochody bardziej sie
                  psują inne mniej. Niestety GRANDE PUNTO się bardzo psuje ...i to wiekszość
                  egzemplarzy. Bardziej niż inne nowe samochody. Poczytaj sobie co inni
                  uzytkownicy piszą nt. Grande Punto...zauwazysz ze istanieje ta sam grupa awarii
                  i usterek, które dotykaja ten model. No ale zapewne nie jestes az na tyle
                  inteligentny aby to zauważyć a szkoda. :)
                  • goodmorning1 Re: Fiat Punto Sport 09.02.07, 10:18
                    A możesz wymienić te okropne awarie trapiące grande punto?
                    Konkretne awarie i statystyki?
                    Nie takie ze słyszenia.
                    Albo podać linki do stron gdzie te awarie są opisywane?
                    Zapomniałeś już co się działo jeszcze niedawno lub nadal dzieje w obozie
                    toyoty, hondy, forda ,vweja i innych?
                    Nie wiesz? Wejdź na fora tych zacnych marek.
                    Zdziwienie i zaskoczenie gwarantowane.
                    Mam jednak wrażenie, że z nienawiści do fiata zaczynasz majaczyć.
                    Bez obrazy oczywiście :-)
                    • uki145 Re: Fiat Punto Sport 09.02.07, 10:33
                      Witam! tez uwazam ,ze biadolenie nad awaryjnoscia nowego punto to spora
                      przesada. usterki które wystepuja to nic innego jak choroby wieku
                      dziececego ,kazda marka(czy to volkswagen czy toyota i to niezaleznie od
                      modelu ) ma mniejsze czy wieksze wpadki. to nie ma znaczenia,najwazniejszy jest
                      fakt ,zeby szybko sie z wadami uporali w okresie gwarancji.jak komus
                      przeszkadza fakt ,ze musi czesto jezdzic do ASO ,zeby usunac wady ,to niech nie
                      kupuje zadmnego auta ,które dopiero wchodzi do produkcji.Pozdrawiam Łukasz
                      • glorius Re: Fiat Punto Sport 13.02.07, 09:31
                        To se kupo moze fiata a póxniej pisz posty ...synku :)
                        • bastio1 Re: Fiat Punto Sport 27.05.07, 21:27
                          pozwole sobie dołączyć swójkomentarz na temat fiatów.posidam seicento od
                          czterech lat przejechałem prawie 80tyś, oprócz ogómienia olejów itd. nie
                          dolożyłem do niego ani grosza ,jest w doskonałej kondycji i nigdy mnie nie
                          zawiódł.nie jest to moze ekskluzywna marka ale tez nie płaci sie za
                          taką.rozważam zakup grande punto spport.pana przeciwnika tej marki wyraznie cos
                          boli.moze kupił wóz tzw zachodni i zal mu przyznac ze zapłacił chore pieniądze
                          za znaczek na masce a nie za samochód.pozdrawiam
                    • glorius Re: Fiat Punto Sport 13.02.07, 09:30
                      Nie ma sprawy oto awarie:
                      - 100 km przekładnia kierownicza - wymiana
                      - 1000 km montaż maty wygłuszajacej bo odpadała a bardziej sie kładła na silnik
                      - 2000 km zgłoszenie ponownej awarii przekłądni kierowniczej - czekałem na
                      wymiane do 5000 km bo FIAT ...wstrzymał wymiany we wszystkich autach
                      - 5000 km awaria elektroniki komp sie zawiesił
                      - 8000 km luzy w układzie kierowniczym
                      - 9000 km znowu komp nawala
                      - 10000 km padł spryskiwacz szyby
                      - 15000 km kłopoty z termostatem
                      - 19000 km awaria elektroniki

Ładna lista, nie ?? - wiekszośc Grande Punto ma kłopoty z przekłądnią i
                      elektroniką. Nawet sami ludzie z serwisu to przyznają ze neistety sa to słabe
                      punkty samochodu. Znam koło 3-4 przypadków podobnych awari gdzie właścicielom
                      padały przekładnie. Ponad to kłopoty z z tylnymi drzwiami w Grande Punto.
                      Zacinaja sie klamki ociera blacha o uszczelki.
                      Samochód jest kiepskiej jakości i wcale nie jest przesadzonym to moje
                      stwierdzenie ZE SAMOCHÓD TEN JEST PSUJĄCĄ SIĘ KUPA ZŁOMU. Inni nie maja
                      kłopotów z Hondami Toytami czy Skodami (!!! atyle sie mówi o Skodach ze sa
                      wadliwe) kupionymi w tym samym okresie co mój samochód.
                      Jesli chcesz poczytac o awarioach GP wejdz na jakiekolwiek forum i poczytaj
                      sobie. Na interi jest cały dział na temat jakości marek...polecam tematy o
                      Grande :-) I bez urazy - najpierw sobie poczytaj co uzytkownicy pisza o tym
                      samochodzie niz pisać posty wyssane z palca o nienawisci.
                      • goodmorning1 Re: Fiat Punto Sport 13.02.07, 11:05
                        Krótko: twoje problemy dotyczą przekładni i elektroniki.
                        Wystarczyło to napisać w dwóch zdaniach.
                        Wiesz o czym to świadczy?
                        O gówn...nym ASO do którego jeździsz (jeśli podobnie wybierasz lekarzy to
                        współczuję).
                        Nie jest tajemnicą, że w pierwszych grande wałek przekładni należy wymienić,
                        żeby mieć później święty spokój.
                        Sam FIAT za pośrednictwem uokik się do tego przyznał.
                        Gdyby ci serwis to zrobił jak należy miał byś spokój i nie biadolił
                        nad "awaryjnością" tej samej części.
                        Druga rzecz: elektronika.
                        O ile mi wiadomo, feler to spadki napięć spowodowane zbyt małym akumulatorem
                        wnajtańszych wersjach bez klimy (taką wersję posiadasz).
                        Tutaj FIAT faktycznie się nie postarał :-)
                        Wystarczyło wziąść poprawkę na nieco inny klimat w RP.

Inne problemy typu: termostat lub spryskiwacz szyby mogą być spowodowane twoim
                        stylem eksploatacji, to twój prywatny samochód? Jeździłeś czymś poza autobusem
                        (jako pasażer oczywiście) wcześniej?

Skoro twierdzisz ogólnie, że grande jest AWARYJNE napisz konkretne statystyki
                        (ilość, rodzaj awarii - sam ekspercie wiesz co).

Może warto zmienić to punto na yarisa np.? Albo cee'da?
                        Jest tyle innych super bryk a ty tak się męczysz z tym fiatem...
                        • glorius Re: Fiat Punto Sport 13.02.07, 11:25
                          Wiesz mnie nie obchodzi robienie badań naukowych ad awaryjnością samochodu. Nie
                          mam ani czasu ani ochoty. Pisze o tym co sam przezyłem i sam doswiadczyłem z
                          tym samochodem. Mam prawo byc niezadowolony z tego samochodu. W dodatku mam
                          prawo do tego aby swobodnie o tym mówić. W końcu niech inni też wiedzą o tym ze
                          kupno Grande Punto jest awaryjne.
                          Co do wymiany samochodu. Dopiero kupiłem Grande Punto. Póki jest gwarancja bede
                          nim jeździł. Póxniej nie wiem - > moze sprzedam jesli sie bedzie psuł. Narazie
                          jednak nie mam zamiaru bo nie chce być stratny. W kazdym badz razie nastepnym
                          razem kupie coś innego, napewno nie Fiata.

A ststystki awaryjności sam sporządzaj. Z twojej wypowiedzi wynika ze jestes
                          dilerem fiata. Zapewne martwisz sie ze kazdy taki post bedzie powodował spadek
                          twojej sprzedaży. Boisz sie ze ludzie prawde poznają i nikomu już nie wciśniesz
                          tandety ??
                          • goodmorning1 Re: Fiat Punto Sport 13.02.07, 12:20
                            Tak oczywiście - jestem dealerem :-)))
                            I boję się okropnie, że mi sprzedaż spadnie.
                            Jeszcze coś równie błyskotliwego masz nt.?
                            Byłem więcej niż przekonany, że będzie to twoim argumentem.
                            Jedynym.
                            Tak jak na podstawie jednego auta danej marki wyciągasz baaaardzo daleko idące
                            wnioski.
                            Słusznie zauważono, że szkoda ciebie ale szkoda też tego punciaka, który ma
                            nieszczęście być przez ciebie powożony.

Możesz napisać czym jeździłeś wcześniej i jak to się sprawowało?

Wejdź czasem na fora użytkowników innych marek: może to cię troche pocieszy w
                            twym "nieszczęściu" :-)
                            • glorius Re: Fiat Punto Sport 13.02.07, 12:29
                              Widze ze jedynym argumentem twoim jest obrażanie innych. Cóż za grosz kultury u
                              ludzi FIATa. Poza tym troche nie za dobrze u ciebie z czytaniem ze
                              zrozumieniem. Polecam wczesniejsze posty swoje odnosnie tego na podstawie czego
                              wyciagam wnioski o tym ze Grande Punto jest awaryjnym samochodem. Poczytaj z
                              uwagą a dwoeisz się, ze pisze o swoich kłopatach z tym samochodem o kłopotach o
                              jakich słyszałem o tym samochodzie w serwisie Fiata a takze o jakich
                              przeczytałem w sieci. Szkoda ze nie potrafisz czytać ..ale nie martw sie moze
                              sie jeszcze nauczysz :) tymczasem wróć do swojego zajecia nabierania ludzi na
                              produkty fiata:D :D :D Póki jeszcze mozesz :D :D :D
                              Wczesniej jeździłem nowym Renault 19 - zero awarii. Jeździłem też Focusem
                              firmowym - tylko dwa razy odwiedził serwis na 100 tyś km (nie licząc
                              przegladów). Uzywane Uno, którym kiedys tam jeździłem nie psuło się tak
                              tragiczniejak uzywany Grande Punto.
                              • goodmorning1 Re: Fiat Punto Sport 13.02.07, 12:43
                                To że uwielbiasz uogólnienia i sterotypy potwierdzasz każdym kolejnym postem.
                                Czekam też na wątek nt. awaryjności.
                                To że lubisz obrażać się zamiast rzeczowo dystkutować - też.
                                Poprosiłem ciebie o konkretne dane nt. awaryjności o której tak głośno
                                krzyczysz.
                                Odpowiedź twoja: nie będziesz robić badań naukowych.
                                Gdybyś miał jakąkolwiek wiedzę na ten temat nie miałbyś problemu z podaniem
                                ilościowych przykładów.
                                W każdym innym przypadku kręcisz aż miło wypisując listę swoich własnych
                                usterek (w zasadzie dwie), które każde porządne ASO usuwa "od ręki".
                                I na tej podstawie wyciągasz wniosek: grande jest "be".
                                Prawda, że proste?

Poza tym ochłoń nieco - za chwilę zrobisz ze mnie dealera kia lub forda bo te
                                samochody też mi się podobają :-)
                                • glorius Re: Fiat Punto Sport 13.02.07, 12:50
                                  Przecietny klient nie robi badań nt. awaryjności samochodu który
                                  posiadał/posiada/bedzie posiadał. Zdanie jego jest oparte na własnych
                                  doswiadczeniach. bynajmniej nei są to stereotypy. Poprostu sa to moje własne i
                                  paru innych osób doswiadczenia z Grande. Na tej podstawie mam prawo twierdzić,
                                  że samochod ten jest bublem. Nie musze naprawde robić badań naukowych podawać
                                  jakiś statystyk po to aby napisać tutaj ze samochód jest awaryjny. Jesli masz
                                  ochote to rób badania i udowodnij mi ze samochód te nie jest w ogóle
                                  awaryjny :) Podaj statystyki nt. tego ze nie ma awarji i udwowodnij "dobre
                                  imie" Fiata Grande Punto :-)
                                  • goodmorning1 Re: Fiat Punto Sport 13.02.07, 13:23
                                    Wreszcie piszesz logicznie - ale:
                                    1. nadal nie podałeś konkretnych liczb nt. awaryjności
                                    2. twój przypadek to ... twój przypadek - uogólnianie słabo o tobie jako
                                    driver'ze świadczy
                                    3. gdybyś uważniej czytał to byś zauważył, że ani chwalę ani narzekam na grande.

Jestem po prostu bardzo ciekawy w jaki sposób doszedłeś do wniosku, że grande
                                    jest awaryjne.
                                    Bo wiesz - dzięki stylowi w jakim krzyczysz nt. awaryjności, łatwo zbudować mit
                                    i sporo stracić na wartości własnego auta :-)
                                    A spróbuj to później odkręcić...
                                    Zauważyłeś jakieś narzekania na ogólnym forum nt. innych marek?
                                    Nie - dyskutuje się gdzie indziej.
                                    I uwierz mi (albo lepiej poszukaj - to nie jest trudne), że inne,
                                    bardziej "renomowane" marki mają też znacznie poważniejsze wpadki niż wałek
                                    przekładni wymieniany w ramach gwarancji.
                                    Życzę ci naprawdę dużo frajdy z jazdy grande.
                                    Jeszcze się pewnie przekonasz, że to jest bardzo przyzwoite (szczególnie na tle
                                    konkurencji) auto.
                                    :-)
                                    • jurgieadam Re: Fiat Punto Sport 13.02.07, 13:31
                                      no że tyle ci w tej dilerni fiata pozwalaja siedzieć na forum.... nie macie
                                      klientów czy takie dostałeś "zadanie" od szefa????
                                      • goodmorning1 Re: Fiat Punto Sport 13.02.07, 13:51
                                        Umiesz czytać od początku do końca, czy się dopiero uczysz składać literki?
                                        Poza tym, może napisz coś na temat?
                                        • chavez6 Re: Fiat Punto Sport 20.04.07, 23:16
                                          jesteś ślepy i głuchy na to co koleś ci pisze:

kupił grande ---> miał wiele awarii, których wcześniej nie spotkał w takiej
                                          ilości w nowym samochodzie ---> próbowałeś go zdyskedytować ---> wyszedłeś na
                                          pajaca, dilera Fiata ---> żądałeś statystyk ---> sam nic nie pokazałeś ---> nie
                                          podałeś ani jednego swojego lub znajomego przykładu.

Grande ładnie wygląda, ale ponieważ jest nowy w produkcji, a Włosi nigdy nie
                                          będą tak precyzyjni jak Japońcy, to zawsze trzeba będzie go częściej naprawiać.

Wniosek z tego taki: masz firme, potrzebujesz auta do pracy ---> nie interesuje
                                          cie odwiedzanie serwisu co tydzień ---> wynierz japońskie auto....

masz garaż, dużo czasu wolnego, przy wyborze auta nie kierujesz się awaryjnością
                                          tylko wyglądem ----> kupujesz włoskie auto.

I tak pewnie dzielą się klienci Grande i Yarisa, chociaż na pewno nie wszyscy,
                                          to pewnie znaczna część.
                                    • glorius Re: Fiat Punto Sport 13.02.07, 13:54
                                      goodmorning1 napisał:

> Wreszcie piszesz logicznie - ale:
                                      > 1. nadal nie podałeś konkretnych liczb nt. awaryjności

Ani ty nie podałeś jakichkolwiek argumentów ani też danych które świadczyłyby
                                      że myle się z pradą. Nawet nie napisałes ani jednego zdania w stylu "mój
                                      znajomy ma Grande i jest z niego zadowolony". Nic zero...zero argumentów :)

> 2. twój przypadek to ... twój przypadek - uogólnianie słabo o tobie jako
                                      > driver'ze świadczy

To nie tylko mój przypadek ...przeczytaj dokładnie wpisy:)

> 3. gdybyś uważniej czytał to byś zauważył, że ani chwalę ani narzekam na
                                      grande

Trywializujesz za to generalne wpadki i braki jakie ten samochód ma (post
                                      08.02.07, 09:49) co jednoznacznie chcesz przypisać na korzyść tego modelu.

Poza tym - nie okłamujmy się. Znasz bolączki i typowe awarie tego samochodu.
                                      Nie zaprzeczysz. Piszesz też:
                                      > Bo wiesz - dzięki stylowi w jakim krzyczysz nt. awaryjności, łatwo zbudować
                                      mit
                                      >
                                      > i sporo stracić na wartości własnego auta :-)
                                      > A spróbuj to później odkręcić...
                                      > Zauważyłeś jakieś narzekania na ogólnym forum nt. innych marek?
                                      > Nie - dyskutuje się gdzie indziej.
                                      > I uwierz mi (albo lepiej poszukaj - to nie jest trudne), że inne,
                                      > bardziej "renomowane" marki mają też znacznie poważniejsze wpadki niż wałek
                                      > przekładni wymieniany w ramach gwarancji.
                                      > Życzę ci naprawdę dużo frajdy z jazdy grande.
                                      > Jeszcze się pewnie przekonasz, że to jest bardzo przyzwoite (szczególnie na
                                      tle
                                      >
                                      > konkurencji) auto.

Idealnie podobne słowa słyszałem w serwisie jak raz co raz lądowałem w nim z
                                      awarią. POPORSTU JESTES DILEREM FIATA.
                                      Swoja drogą dziwne...wiesz o tym ze samochód dotyka awaria przekłądni i
                                      elektroniki i w zaparte żądasz dowodu na to ze samochód jest nie
                                      awaryjny :) :D :D :D
        • glorius Re: Fiat Punto Sport 07.02.07, 18:37
          Widze ze chcesz sobie wrogów wśród przyjaciół narobić :)
          Mam Grande Punto od maja 2006 r. Średnio co 1,5 miesiaca jedzie sobie autko na
          serwis bo sie cos w nim "popsiuło" albo jakaś wada wyszła. Generalnie sprawdz
          sobie przekładnie kierwoniczą w samochodzie bo masz autko jeszcze z okresu kiedy
          mątowali te felerne w których luz się pojawił. Dopiero w tych samochodach z
          sierpnia zeszłego roku wsadzana była poprawiona wersja tejże przekładni. Mam
          nadzieje ze masz autklo z klimatyzajca bo jesli nie to masz za sałby
          akumulatorek i bedzie ci za jakiś czas elektornika robiła małe psikusy:D Co
          wiecej mam nadzieje ze chłopcy Ci jeszcze klamek z tyłu nie wyrwali :D
          Polecaj polecaj znajomym .....
          • primerasri Re: Fiat Punto Sport 07.02.07, 21:15
            A faktycznie, na to tez byl chyba recall - wyciaga sie klamki i cos w nich
            skrace (wycina kawalek plastiku) i niby ma sie latwiej otwierac ;-)
            A jak jestesmy przy klamkach to czesto sie pusja zamki i np nie "zatrzaskuja"
            sie drzwi - mozesz walic do upadlego a drzwi sie nigdy nie zamkna..z bagaznikiem
            odwrotnie - za cholere sie go nie da otworzyc ;-)

glorius napisał:
            Co
            > wiecej mam nadzieje ze chłopcy Ci jeszcze klamek z tyłu nie wyrwali :D
            > Polecaj polecaj znajomym .....

• uki145 Re: Fiat Punto Sport 13.02.07, 10:09
            Witam! bardzo mi przykro ,ze miałes takiego pecha z grande . bardzo tez
            przykro ,ze taki fajny,włoski produkt wpadł w Twoje rece ;-) lista usterek
            które wypisałes ,jesli w ogóle jest prwda , nie jest w dzisiejszym swiecie
            motoryzacyjnym czyms niezwykłym . w przypadku toyot ,SKÓD,hond ,citroenów
            peugeotów ,volkswagenów itd zdarzaja sie dłuzsze listy ;-).prosta zasada ,nie
            kupowac auta,które dopiero wchodzi do produkcji .Pozdrawiam Łukasz
            • glorius Re: Fiat Punto Sport 13.02.07, 10:59
              Witam!
              Może nie miałbym tyle pretensji co do jakości mojego samochodu gdyby prawdą
              byłoby to, że konstrukcje konkruentów miałyby takie same problemy z 'chorobami
              wieku dziecięcego". Cóż - wtedy powiedziałbym sobie, że tak musi być z nowymi
              samochodami. Niestety tak nie jest - paru kolegów i koleżanek kupowało w
              podobnym okresie samochody nowe dopiero wprowadzone do sprzedaży. Toyota Aygo,
              Honda Jazz. Wyobraź sobie, że nie mieli i nie mają takich problemów jak ja.
              Koleżanka swoim Aygo zrobiła 15 tys km i leje tylko benzyne. Ja jeszcze musze
              jeździć do serwisu ze swoim samochodem. Moge zrozumieć chorobe wieku
              dzieciecego...ale to przecież kalectwo jest w Grande Punto.
              Dając temat na forum o jakości Grande Punto zobaczysz ze nas rozczarowanych
              włascicieli GP jest znacznie wiecej.
              Pozdrawiam
              • goodmorning1 Re: Fiat Punto Sport 13.02.07, 11:09
                Nic i nikt ci nie zabrania: rozpocznij taki wątek :-)
              • simr1979 Re: Fiat Punto Sport 13.02.07, 11:32
                glorius napisał:

> paru kolegów i koleżanek kupowało w
                > podobnym okresie samochody nowe dopiero wprowadzone do sprzedaży. Toyota Aygo,
                > Honda Jazz. Wyobraź sobie, że nie mieli i nie mają takich problemów jak ja.

No cóż - powiedzmy otwarcie, pecha masz - zamiast narzekać na włoską
                motoryzację, zwróć się do Opatrzności...;)
                • glorius Re: Fiat Punto Sport 14.02.07, 07:31
                  simr1979 napisał:

> No cóż - powiedzmy otwarcie, pecha masz - zamiast narzekać na włoską
                  > motoryzację, zwróć się do Opatrzności...;)

Może nastepnym razem zwróce sie do dilera Toyoty albo Hondy. :)
    • frant3 Fiat Punto Halloween 07.02.07, 10:54
      Nawet ładna ta pomarańczowa kropka. Chociaż ze względu na image (kolor i dynie) samochodzik ten powinien nazywać się Fiat Punto Halloween.
      9 pomarańczowych kropek przypomina logo gazeta.pl. Aż się prosi żeby przygotwać wersję jasnoczerwoną o nazwie Fiat Punto Sport GW.

--
      Frant - humor, satyra, krytyka
    • foreks Re: Fiat Punto Sport 08.02.07, 18:33
      lepszy punto sport niz civic 1.4 sport poprz. gen. i inne podobne sport aspiranty.
    • ba-solo KIA CEED najlepszy wybór roku 11.02.07, 08:35
      KIA CEED 7 LAT GWARANCJI
      • sid50 Re: KIA CEED najlepszy wybór roku 21.04.07, 19:03
        No własnie,wybór roku.
        Tak sobie czytam i wychodzi mi,że zawsze znajdzie się ktoś,kto nigdy Punto nie
        jeździł,a wszystko o nim wie,szczególnie o ustrekach,ja na szczęście jeźdzę
        cee'dem i czekam na tą lawinę usterek ,którą zapowiadają autorytety samochodowe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka