ktos1232 11.02.07, 17:13 czy komuś też się kiedyś zjarało auto? i co na to dealer, bo ten się wypiął i powiedział, że za spalenie się auta nie uwzględniają reklamacji.. to auto miało rok, więc było jeszcze na gwarancji... Link Zgłoś Obserwuj wątek
lenarty Re: spalił się chevrolett lacetti 11.02.07, 21:43 Poważnie spalił Ci się lacetti? Jak, w jakich okolicznościach? Rany, a ja mało co nie kupiłem tego auta... (choć to napewno jednostkowy przypadek z tym spaleniem) Link Zgłoś
sven_b Re: spalił się chevrolett lacetti 11.02.07, 22:32 'Jak, w jakich okolicznościach?' Tez jestem ciekaw. Link Zgłoś
o-k Re: spalił się chevrolett lacetti 12.02.07, 08:11 ktos1232 napisała: > czy komuś też się kiedyś zjarało auto? i co na to dealer, bo ten się wypiął i > powiedział, że za spalenie się auta nie uwzględniają reklamacji.. to auto > miało rok, więc było jeszcze na gwarancji... Reklamacji nie uwzględnią jeśli np spalił się garaż a w nim właśnie stało Twoje auto. Ale jeśli pożar powstał od auta to już inna sprawa. Mi sie właśnie auto spaliło - na gwarancji. Samoczynny zapłon. Główny importer "wypina" się na to. Pominę na razie szczegóły. Sprawa będzie niedługo szczegółowo opisana m.in. w prasie ogólnopolskiej. Marka ta szczyci się, że jest nr 1 w Polsce (chociaż kilka marek przypisuje sobie nr 1). Może po publikacji artykułów potencjalny klient zastanowi się czy warto "inwestować" pieniądze w samochód akurat tej marki. Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: spalił się chevrolett lacetti 12.02.07, 08:21 niedawno w auto świat było o tym, że nowe auta coraz częściej płoną. mają kilka razy więcej instalacji elektrycznej niz kilka lat wczesniej, czyli różne spięcia sa kilka razy bardziej prawdopodobne. peugeot przyznał ze w 307 jest kilka mozliwosci samozapłonu i starają się je usuwać;) Link Zgłoś
robert888 Re: spalił się chevrolett lacetti 12.02.07, 12:41 dlaczego piszesz jakies dyrdymały na okrągło zamiast napisac wprost - zapalił mi się peżot. Link Zgłoś
o-k Re: spalił się chevrolett lacetti 13.02.07, 08:34 robert888 napisał: > dlaczego piszesz jakies dyrdymały na okrągło zamiast napisac wprost - zapalił > mi się peżot. Skoro uważasz, że to dyrdymały pisane na okrągło to napiszę wprost - spaliła mi się skoda octavia II 2.0 TDI Link Zgłoś
ktos1232 Re: spalił się chevrolett lacetti 12.02.07, 11:07 moja koleżanka opisała to mniej więcej tak: samochód zapalił się zaraz po dojechaniu pod dom, spod maski poszły kłęby dymu i ogień, dalej poszło szybko. Spłonął prawie cały, został tylko tył, na szczęście nie doszło do eksplozji, choć już zaczął strzelać. Nadjechała straż i dopiero oni ugasili, bo gaśnice nie dały rady.... jestem przekonana, że to podobnie jak w peugeocie, ale nie wierzę, że przyznają się do tego, że kiepska seria im wyszła.... AC - oczywiście kasa z tego będzie... Link Zgłoś
ktos1232 Re: spalił się chevrolett lacetti 12.02.07, 11:12 aha - i jeszcze jedno pytanie, czy warto w takim przypadku zrobić ekspertyzę?? i gdzie z tym uderzyć ? Link Zgłoś