smellson 01.03.07, 13:57 znacie? korzystacie? słyszeliście jakieś uwagi? nie mam żadnych zniżek, wyliczyli mi najkorzystniejszą składkę, ale mam obawy. Będę wdzięczna za wszelkie opinie. Link Zgłoś Obserwuj wątek
kszyrztow Re: AXA 01.03.07, 15:54 smellson napisała: > znacie? pierwsze słyszę - to pewnie jakas firma krzak :D słyszeliście jakieś uwagi? nie mam żadnych zniżek, > wyliczyli mi najkorzystniejszą składkę a w to akurat nie wierzę, bo liczą drogo. Link Zgłoś
myrkgrav Re: AXA 01.03.07, 16:19 >to pewnie jakas firma krzak< Tak jasne.. To międzynarodowy gigant jeśli chodzi o ubezpieczenia, tylko Polski rynek jest taki zaściankowy, że dopiero teraz do nas weszli. Nie wiem jak ze stawkami ale chyba jako jedyni rozbijają składkę na 12 miesięcznych rat więc oferta może być ineteresująca. Link Zgłoś
kszyrztow Re: AXA 01.03.07, 16:33 myrkgrav napisał: > >to pewnie jakas firma krzak< > Tak jasne.. To międzynarodowy gigant jeśli chodzi o ubezpieczenia serio? A ja myslałem że to jakis lokalny ubezpieczyciel wzajemny z Podlasia www.axa.fr/particulier/Services/Informations_financieres/Fonds_AXA/Index_Fonds.aspx... Link Zgłoś
kszyrztow Re: AXA 01.03.07, 16:35 kszyrztow napisał: jeszcze raz link: www.axa.fr/particulier/Services/Informations_financieres/Fonds_AXA/Index_Fonds.aspx Link Zgłoś
conan.jg Re: AXA 01.03.07, 18:11 Firma AXA istnieje w Irlandi i przede wszystkim właśnie Polacy i nowi mieszkańcy tego kraju tam się ubezpieczają.Nie jest tam tanią firmą ubezpieczeniową,wieżyli na słowo ludziom że mają zniżki w swoim kraju ale zaczeli to sprawdzać i od 2006 roku nie ufnie do nas podchodzili.Teraz to się powoli zmienia i zaczynają akceptować ulgi potwierdzone przez nich.Myślę że AXA może w Polsce niezle namieszać.Pozdrawiam Conan. Link Zgłoś
mahadeva Re: AXA 01.03.07, 23:09 dziecko drogie, to jest najwiekszy ubezpieczyciel na swiecie, wlasnie wchodzi na polski rynek, kilka osob nawet od nas zgarnal - aktuariuszy ja tez z niego skorzystam Link Zgłoś
mss13 Re: AXA 01.03.07, 16:14 znajomy ostatnio ubezpieczyl się przez Internet i polecal bo podobno maja korzystne stawki - zdaje sie ze Allianz Marcin Link Zgłoś
swoboda_t Re: AXA 19.03.07, 15:33 allianzdirect.pl - jak policzyłem składkę, to mało co z krzesła nie spadłem - połowa tego, co normalnie w Allianz u agenta i w ogóle bardzo tanio. Wkrótce będę ubezpeiczał wóz, więc może sprawdzę w realu jak to wygląda. No chyba, ze ktoś już to przerabiał?? Link Zgłoś
jarecki946 Re: AXA 01.03.07, 22:57 jesli masz kupić tylko OC, to sie nie zastanawiaj tylko bierz gdzie najtaniej. A jesli AC to juz wymaga przemyśleń, choc AXA to duży znany gracz na rynku zachodnio europejskim a nie jakies gówienko z lubelszyzny etc. Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: AXA 02.03.07, 07:59 jak przebrnąłem przez ich kalkulator to wyszło że mam skonsultowac się z ich doradcą. potem gdzies przeczytałem, że nie dają AC autom starszych niż 9lat. nie mogli od razu? rocznik podawałem na początku obliczania składki. poza tym nie są jedyni którzy rozkładają na 12rat, chyba link4 to też robi. nie wzbudzają mojego zaufania jesli zaczynają od krętactw Link Zgłoś
falkon310 Re: AXA 02.03.07, 09:28 Taa, czyli juz na poczatku sciemna. Ja tam zdecydowanie bardziej wole ubezpieczac sie w pzu, pewny ubezpieczyciel, rozsadna opcja i przy odpowiednich znizkach taniej niz gdzie indziej Link Zgłoś
tiges_wiz Re: AXA 02.03.07, 09:33 tia .... PZU mi wyliczylo stawke 1800 zl podstawowa - moje znizki a Allianz 1100 - moje znizki. Dziekuje za takie "tanie" Link Zgłoś
wujaszek_joe dlatego tak trudno porównać skladki 02.03.07, 09:55 kazda sytuacja jest inna. u mnie znowu wyszło najtaniej w pzu. poza tym nie miałem z nimi nigdy kłopotów Link Zgłoś
tiges_wiz Re: dlatego tak trudno porównać skladki 02.03.07, 10:10 Alianz ma jakies 4 grupy ryzyka i wiele zalezy od marki. U nich polonez 1.6 w Warszawie kosztuje 2261 zl, a Ford 2.0 1370 zł Ciekawostla, co nie? Link Zgłoś
1dobrywujek Re: dlatego tak trudno porównać skladki 19.03.07, 15:15 rzeczywiscie to dziwne Link Zgłoś
myrkgrav Re: AXA 02.03.07, 10:12 A ja wolę nie wspierać Wieczerzaków i innych darmozjadów z super kompetentnej państwowej spółki PZU. Link Zgłoś
falkon310 Re: AXA 02.03.07, 10:19 Ale ci sie debilne przekonanie utarlo. No to mozesz wspierac francuzikow z axa, niemiaszkow z allianza, badz hdi. Spoko luzik. Ja tam z pzu jestem zadowolony Link Zgłoś
myrkgrav Re: AXA 02.03.07, 10:36 Ja uważam za debilizm co innego. Chodzi mi o to że nie będę wspierał państwowej instytucji w której pracuje mnóstwo niekompetentnych ludzi wybieranych z partyjnego klucza, którzy mają gdzieś dobro spółki. Poza tym z PZU jest najwięcej problemów z wypłatą odszkodowań, znam to z autopsji. Takie jest moje zdanie, każdy natomiast podejmuje decyzję samodzielnie. Link Zgłoś
1dobrywujek Re: AXA 05.03.07, 11:18 Daj spokoj z tym smiesznym gadaniem w stylu: dobro spolki, niekompetentni ludzie. Co to do cholery ma do ubezpieczen?? Ja akurat nei mialem zadnych problemow z wyplatami w pzu. i tylko to mnie interesuje, a nie kto ta spolka rzadzi, czlowieku Link Zgłoś
jbloko Re: AXA 05.03.07, 15:35 Związek jest prosty - jeśli firma jest zarządzana nieefektywnie, jest molochem z którego politycy czy zarządzający wyciskają dla siebie kasę jak z cytryny - to ktoś musi sie na to marnotrawstwo zrzucać (w tym wielkie premie, wielkie zatrudnienie, koszty utrzymania oddziałów i biurowców). Klienci (prze)płacają za to w swoich polisach... Link Zgłoś
loyezoo Re: AXA 05.03.07, 17:08 Hmm ostatnie zdarzenie z PZU kilka m-cy temu.Facet wjechał w tył auta mojej mamy.Wysokość proponowanego odszkodowania nie pokryła kosztu części ze szrotu!!! (czyt.używanych) Chodziło o zderzak i lampę.Lakiernik-cud że dobry znajomy inaczej koszt naprawy na używanych częściach+dobry lakiernik to ok 20-30% drożej niż chcieli wypłacić.Sprawa oddana do sądu. Link Zgłoś
1dobrywujek Re: AXA 06.03.07, 10:09 Alez co ty synek opowiadasz za dziwne historie. Skad to wziales. Przeciez mozesz pojechac z fura do warsztatu, ktory ma umowe z pzu, oni robia, a pzu placi bezposrednio im, a ciebie nic nie obchodzi. Co ty za pierdoly opowiadasz?? Link Zgłoś
loyezoo Re: AXA 19.03.07, 15:56 1dobrywujek napisał: > Alez co ty synek opowiadasz za dziwne historie. Skad to wziales. Przeciez mozes > z > pojechac z fura do warsztatu, ktory ma umowe z pzu, oni robia, a pzu placi > bezposrednio im, a ciebie nic nie obchodzi. Co ty za pierdoly opowiadasz?? Pierdoły to ty piszesz bo nie oddadzą warsztatowi np.za nowe części bo niby auto używane i należy się max 50% nowego lub zamienniki.Ja nie muszę się użerać są firmy które to robią za mnie i wyciągną od złodziei kilka razy tyle.Sprawdzone. Link Zgłoś
anka294 Re: AXA 23.02.14, 20:29 Gdyby ktoś chciał z Was kod promocyjny do AXA na -25% na OC/AC to proszę bardzo: www.kody.pl/axadirect Link Zgłoś