Dodaj do ulubionych

Czym pomykają stróże prawa?

11.05.03, 17:41
Jakimi się autkami wożą i przede wszystkim z jakimi silniczkami.Czy to jakieś
golasy w podst.wersji?Ze znanych mi osobowych jeśli dobrze zpamiętałem to:
poldki
jetty
golfy III
passaciki
vectry stare
nubiry
esperale
seicento-w tym wyglądają szczególnie żałośnie
bravy-ale to auta tzw.tajniackie
mondeo-głównie z kamerami-radarami i tu wiem jest mocne 2.5 V6/170 KM
................

i pewnie inne.Ktoś wie jakim powerem dysponuje polska policja?

Obserwuj wątek
    • Gość: bartek Re: Czym pomykają stróże prawa? IP: *.uni-greifswald.de 11.05.03, 17:47
      octavia 2.0 115km
      szczecin i okolice tez focusy 1.8litra, cywilne vectry 1.6 100km i 2.5 v6
      cywilne mondeo 2.5 v6
      a tak to auta ktore wymieniles
      • Gość: km Re: Czym pomykają stróże prawa? IP: *.escom.net.pl 11.05.03, 19:00
        Nie mogli im dać Octavii tdi-110?
        Szybsze i oszczedniejsze od 2.0-115.
    • mapmuh Re: Czym pomykają stróże prawa? 11.05.03, 17:48
      W Krakowie jeszcze:
      Astra II (od miesiąca) 1.6
      Focusy tajniaków ze sprzętem video (chyba w wersji 1.8)
      VW Transportery
      Kiedyś były jeszcze Renault 19 sedan, ale dawno ich
      nie widziałem
      • mapmuh Re: Czym pomykają stróże prawa? 11.05.03, 17:49
        Zapomniałbym - ktoś pisał o ulubionej marce tego Forum:
        Skoda Fabia
      • hidden Re: Czym pomykają stróże prawa? 11.05.03, 17:55
        mapmuh napisał:

> VW Transportery

To z nieosobowych,jak tak to jeszcze Transity i raz na wsi zabiytej dechami
        widziałem Nyse.Kiedyś podczas wizyty jakiegoś VIP-a w mieście zatrzymało
        mnie Ssang-Yong Musso i panowie w kominiarkach z MP5.Ale nie wiem czy to
        policja,uop,bor?
      • Gość: Mar w Raszynie i w Serocku IP: *.skorosze.2a.pl 11.05.03, 18:44
        w Raszynie jest Corsa (3 drzwiowa, poprzedni model). Jeździ jako radiowóz, z
        napisem policja i kogutem, a w Serocku jest też takie Cinquecento. Cinquecento
        van ze specjalną klatką słuzy tez do wożenia psów policyjnych - tzn. tuch
        czworonoznych z sierścią...
      • derwisz911 Re: Czym pomykają stróże prawa? 12.05.03, 01:10
        Focusy z video?
        Ja wiedzialem o Mondeo.

Dodatkowo. Nieoznakowany granatowy passat tez ma kamere!!!!

pozdrawiam
    • Gość: jolly_bb Re: Czym pomykają stróże prawa? IP: *.home.net / 192.168.1.* 11.05.03, 17:49
      z tego co wiem to 70% aut to poldki 1.6 (zadne tam 2.0 od forda czy fiata -
      rozmawialem z glinami i powiedzieli ze tego troszeczke bylo ale juz dawno
      padlo)
      jest troche nowych poldkow 1.6 (w odroznieniu od starych poldkow)
      jest sporo 115 konnych vento.
      jest troche tajniackich nubir (nie wiem czy 1.6 czy 2.0)
      sa mondeo na videoradarach, podobno golfy tez.
      jest troche lanosow
      czasem sie zdarzaja takie cudenka jak pojedyncze lancie kappy(po wojewodach
      spadek)
      jezdza nowe astry 1.4, widzialem tez raz renault 19,
      zalosnie wygladaja w SC to prawda.
      no i koronnie: VW transporter :)
    • Gość: links2 Re: Czym pomykają stróże prawa? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.05.03, 18:07
      jaki maja power? a co, chcesz sie z nimi scigac?
    • Gość: Jacek Re: Czym pomykają stróże prawa? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.05.03, 18:46
      hidden napisała:

> Jakimi się autkami wożą i przede wszystkim z jakimi silniczkami.Czy to jakieś
      > golasy w podst.wersji?Ze znanych mi osobowych jeśli dobrze zpamiętałem to:
      > poldki
      > jetty
      > golfy III
      > passaciki
      > vectry stare
      > nubiry
      > esperale
      > seicento-w tym wyglądają szczególnie żałośnie
      > bravy-ale to auta tzw.tajniackie
      > mondeo-głównie z kamerami-radarami i tu wiem jest mocne 2.5 V6/170 KM
      > ................
      >
      >
      > i pewnie inne.Ktoś wie jakim powerem dysponuje polska policja?
      >

We wrocławiu .. to co wszędzie a poza tym spotkałem siez tajniackimi
      passacikami, primerami
    • Gość: stroz Re: Czym pomykają stróże prawa? IP: *.elblag.dialog.net.pl 11.05.03, 19:15
      krymy jeszcze fabie i polonezy w elblagu
      • Gość: puk Re: Czym pomykają stróże prawa? IP: *.mnc.pl 11.05.03, 19:32
        Raz pod Kielcami widzialem Corolle z okolo 1988
        ze stacjonarnym radarem i misiem w krzakach.
    • Gość: rety Re: Czym pomykają stróże prawa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.03, 19:38
      a w Zakopanem widzialem policijna Siene
      • wowo5 Re: Czym pomykają stróże prawa? 11.05.03, 19:52
        W mojej wsi kroluja Ford Crown Victoria i ostatnio coraz czesciej Chevy Impala.
        Niedawno szef policji dostal nagane, bo jeden Crown Vic zostal znaleziony w
        Zatoce Newarskiej, a nikt sie niedoliczyl braku przez dwa miesiace.
        • Gość: Michal Re: Czym pomykają stróże prawa? IP: *.telia.com 11.05.03, 21:26
          A unas na poludniu,maja dwa typy podstawowe;volvo S-80 i Saab 95 oba w
          podstawowej wersji minimum 200KM.Oraz wszystkie nowostki w napedzie +ABS.
          Testowane sa wozy wersji dieslowskiej tez Volva i ktorys z Helmutow.Policja
          sobie bardzo chwali ze wzgledu na obnizone koszty.Pozatym wszelakie operacyjne
          do roznych drogowych histori to Vany Cheva.Cheva jest tutaj zaliczana do aut
          ktorych niemozna zarznac.Pzdr.Michal
          • Gość: Michal Re: Czym pomykają stróże prawa? IP: *.telia.com 11.05.03, 21:34
            Natomiast do lapania scigantow i innych przekraczajacych szybkosc posiadaja
            auta cywilne koloru bialego,wszystkich marek nowe,ale zeby sie nie czuc za
            pewnie i beztrosko,to maja na swóim stanie czesc aut starych rasowanych po
            ktorym nigdy bys sie nie domyslil ze to patrol lapiacy na predkosc.Dlatego
            ludzie wpadaja.Efekt wszyscy staraja sie jezdzic wedlug przepisow.Latwo jest
            zaplacic.Ostanio nowosci sa cale szosy obsadzone kamerami.Oczywiscie jest ot
            opisane na tablicy z ostrzezeniami dokladnie co 10km.Na takiej szosiue
            faktycznie nikt juz nie porzekracza 90km/h a o to idzie.Tak jest poludniowa
            szewcja,co kraj to obyczaj.Pzdr.Michal
            P.S Pamietajcie taka obsadzona w kamery aleja jest 108 szosa Trelleborg na
            polnoc Svedala,Klågerup,Stafanstorp,Lund
            To samo Ystad -Malmö.
            • mareks11 Re: Czym pomykają stróże prawa? 11.05.03, 22:03
              W trójmieście pomykają stare Passaty, ale koło Kartuz ostatnio widziałm
              najnowszego Paska, ponadto dobite Vento, Polonezy Plusy, Śliwkowe Mondeo V6 ,
              Zielona Nubira 2.0 z videoradarem, kilka tajniackich starszych wiśniowych
              Pasków i Golfów 3.

Ostatnio policjanci w trojmieście pomykają Fabiami Sedan 1.4 oraz Astry II z
              silnikiem DTI.

• Gość: Mundek Re: Czym pomykają stróże prawa? IP: *.ny325.east.verizon.net 11.05.03, 22:28
      W Elku kiedys jezdzilo tajniackie Tico.
      • Gość: gregor Re: Czym pomykają stróże prawa? IP: *.icpnet.pl 11.05.03, 22:34

Poznań:
        już wymienione + ciekawostki w drogówce:
        - obsługa wypadków - Isuzu Midi !
        - imprezy masowe - sterowanie ruchem - Fiat Multipla :)))
        Obydwa oznakowane.

Gregor

• wielki_czarownik Coś dziwnego. 11.05.03, 22:34
      We Wrocku widziałem też Octawię i uwaga - dresiarskie Mondeo!! Ciemne szyby,
      sportowy wydech, alufelgi, (wiśniowy metalik)!! Nie uwierzyłbym gdybym sam nie
      zobaczył. Ponadto w okolicach Krakowa widziałem Alfę 146.
      • mapmuh Re: Coś dziwnego. 11.05.03, 23:03
        wielki_czarownik napisał:

> We Wrocku widziałem też Octawię i uwaga - dresiarskie Mondeo!! Ciemne szyby,
        > sportowy wydech, alufelgi, (wiśniowy metalik)!!

Nie wiem, czy to to samo, ale wszystkie dane się zgadzają -
        po Kraku też takie coś jeździ ;)))
        Przypomniałem sobie, że gdzieś (chyba w Krynicy) widziałem również
        policyjnego Tarpana Honkera.
    • Gość: Sławek Re: Czym pomykają stróże prawa? IP: *.trzebinia.net 11.05.03, 22:41
      U nas mają nawet Primere GT w starej budzie czyli tą co kiedys reklamował
      Olgierd Halski czy jakoś tak.
      Jest też Transit benzyniak,a kiedyś wyczytałem w zestawieniu tajniaków nawet
      Fiata Brave.
      Wiem,ze starsze Passaty i Vento mają 75 konne demony prędkości 1.8 lub w innej
      wersji 90 KM.Faktem jest,że to raczej muły ale do patrolowania idealne
      (elastyczne).Są równiez trwałe gdyż policjantów przebiegi 300-400 000 km na
      passiakach nie dziwią.

pozdrawiam
      • Gość: STYRO Re: Madryt IP: *.Red-80-38-99.pooles.rima-tde.net 12.05.03, 00:46
        W Hiszpanii jest roznie, o ile policia nacional ma samochody w miare takie
        same - kupowane centralnie to policia local ma rozne - zalezy od miasta.

W Madrycie:
        policia local glownie: peugeot 306 pieciodrzwiowy (coraz mniej) i 307 - tak od
        roku - nie mam pojecia jakie silniki, z busow to pegeot boxer

policia nacional- pegeot 306, i coraz wiecej citroen xara picasso, busy to
        stare mercedesy i nowe peugeoty boxer

guardia civil - rozne - najwiecej chyba lagun II, busy mercedesy sprintery

Tajniackie auta chyba wszystkie mozliwe marki

Policja z psami uzywa trzydrzwiowych punto
    • Gość: Rafi Re: Czym pomykają stróże prawa? IP: *.whitemouse.com.pl / 192.168.1.* 12.05.03, 01:45
      W krakowie policja ma jeszcze jednego tajniackiego czarnego Nissana Terano II,
      czsem możma go zobaczyć pod komisariatem na os. Zgody.
    • Gość: Mundek Re: Czym pomykają stróże prawa? IP: *.ny325.east.verizon.net 12.05.03, 02:57
      Tutaj sa zdjecia radiowozow ze wybranych krajow swiata, i sporo ze stanow.

www.anzwers.org/free/policecars/main.html
      • Gość: STYRO Re: Czym pomykają stróże prawa? IP: *.Red-80-38-99.pooles.rima-tde.net 12.05.03, 03:33
        Gość portalu: Mundek napisał(a):

> Tutaj sa zdjecia radiowozow ze wybranych krajow swiata, i sporo ze stanow.
        >
        > www.anzwers.org/free/policecars/main.html

Ciekawa strona - dzieki, tak sobie ogladam fotki policyjnych radiowozow w USA i
        dochodze do wniosku, ze chcialbym sobie pojezdzic Fordem Crown Victoria albo
        Chevym Capric - jakie to sa auta w uzytku??? Crown Victoria jechalem tylko raz -
        w NYC i wygladalo na fajne autko - jesli dobrze pamietam - to wybuchowe one
        byly... Jak sie tym jezdzi?
        • Gość: Mundek Re: Czym pomykają stróże prawa? IP: *.ny325.east.verizon.net 12.05.03, 03:49
          Mialem kiedys sasiada ktory jest policjantem, i mowil mi ze policyjne wersje
          Crown Victoria i Impali bardziej sie nadaja do jazdy z ciagla predkoscia 120
          mil na godzine, niz patrolowania ulic, i z tego wzgledu, u nich radiowozy mialy
          czesto czyszczone silniki, z tego co pamietam to chyba dwa razy w roku.
    • jetbang Re: Czym pomykają stróże prawa? 12.05.03, 07:11
      Lublin - granatowe espero i w dodatku na ukraińskich numerach. Wow!!!

poza tym vento vectry fabia poldki transportery
      a także renault master.

Pozdrawiam!!! :)
      • Gość: Hiszpan Re: Czym pomykają stróże prawa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.03, 08:11
        Kto się zatrzymuje na wezwanie typków poruszających sie autem na ukraińskich
        numerach? Ja bym sie dłuuuuuuugo zastanawiał...
        PZDR!
        • jetbang Re: Czym pomykają stróże prawa? 12.05.03, 08:31
          Cóż ja tylko informuje ale fakt jest faktem że jeżdzą takim wózkiem po
          lublinie
          Może mają tablice odwracane jak james bond ;)

Pozdrawiam!!! :)
          • Gość: Michal Re: Czym pomykają stróże prawa? Do Styro IP: *.telia.com 12.05.03, 09:21
            Jeden z naszych klientow posiada taka bryke Ford Crown Victoria , ale nie w
            wersji policyjnej.Nieduzy motor 3.5l V6.Karosa olbrzymia.Wygodny ,bardzo
            miekkie zawieszenie.Dosc ladnie przyspiesza,ale jak wejdziesz na okolo 130-
            145km/h to wskazowka paliwa leci blysklawicznie w dol i ma sie wrazenie ,ze
            juz robi bokami.Komfort swietny cicho w aucie, ot taka limuzyna do wozenia
            sie.Pzdr.Michal
            P.S Model jest dosc stary 1994 i jest juz czestym gosciem u nas.Przebieg okolo
            150kkm.
          • Gość: STYRO Re: Czym pomykają stróże prawa? IP: *.Red-80-38-99.pooles.rima-tde.net 12.05.03, 16:34
            jetbang napisał:

> Cóż ja tylko informuje ale fakt jest faktem że jeżdzą takim wózkiem po
            > lublinie
            > Może mają tablice odwracane jak james bond ;)
            >
            > Pozdrawiam!!! :)

Wirzyc mi sie nie chce. Jakim cudem policja moz uzywac samochodu na
            zagranicznych numerach????
    • Gość: links2 Re: Czym pomykają stróże prawa? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.03, 14:28
      widzialem calkiem niedawno w dzienniku na jakiejs wiosce radiowoz 126p!
      bez kitu! niedawno to bylo! nie wiem, smiac sie to czy plakac? ;)
    • polokokt Re: Czym pomykają stróże prawa? 12.05.03, 14:33
      nie wiem czy juz bylo czy nie, bo nie czytalem calosci watku ale u mnie jest
      poza tymi bardzo popularnymi (poldki, transportery, astry classic, mondeo,
      vectra etc) Skoda Fabia sedan (jest w calych barwach policyjnych, nie zaden
      tajniacki)
      W stolicy jest zas Carisma ze sportowym tlumikiem i to w barwach policyjnych
      (to odnosnie tuningu i traktowania go przez policje) ponoc do konwojowania
      prominentow przybywajacych w nasze skromne progi.
      Pozdrawiam
    • robox Re: Czym pomykają stróże prawa? 12.05.03, 14:57
      Jakieś dwa lata temu szara camry w Poznaniu na wylotówce do granicy model 1992 -
      1996, oraz merol chyba 230 te kombi też szary po za tym tak jak pisze reszta,
      jechałem też kiedyś policyjnym busem benzyna 2.4 litra nawet ładnie pomykał.
    • wichura Re: Czym pomykają stróże prawa? 12.05.03, 17:33
      Mondeo to na ogól wideoradary, wśród oznakowanych nie wymieniłeś Vento, a to
      chyba nr 2 (po nieśmiertelnym poldku), SC w wersji van służą do przewozu psów
      (tych mądrzejszych, na 4 łapach). Tajniackie (oprócz polonezów) to głównie
      jakieś Daewoo, ale można też natknąć się na jakiś rodzynek np. skonfiskowany na
      granicy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka