kapitan_kloss 19.04.07, 11:44 Teraz padło na Hondę. www.samar.pl/__/__la/pl/__ac/sec,4/new/13148/__Polska-Akcja-przywo%C5%82awcza-u-Hondy.html Link Zgłoś Obserwuj wątek
kapitan_kloss Zależy jak kto ocenia 19.04.07, 12:06 Wg. informacji może zagrozić zdrowiu lub życiu. Link Zgłoś
traktorzysta Wyprzedzasz tira ,wyprzedziłeś ,a tu silnik pyk 19.04.07, 14:13 i nie działa ,a tir ciebie miażdży . Taka tam usterka . Pamiętam niedawne usterki silników Renault jak przy wyprzedzaniu gasły . Honda i Renault te same usterki ? Link Zgłoś
koljax Re: Wyprzedzasz tira ,wyprzedziłeś ,a tu silnik p 19.04.07, 15:29 Tak to juz jest, ze marki ktore jeszcze kilka lat lat temu - jak np honda, czy kilkanascie lat temu - jak np toyota, wyroznialy sie wysoką jakoscia, ostatnio bardzo obnizyly loty i rownaja do dołu... Link Zgłoś
c64 do al9 19.04.07, 15:44 al9, wiemy że jesteś hondziarzem, więc mogłeś sobie ten komentarza darować :) Jakby usterka dotyczyła jakiegoś niemca, to piałbyś tak, że forum by trzeszczało, prawda? :) Link Zgłoś
al9 Re: do al9 19.04.07, 16:44 nie. jak wzywali kię ceed to nawet broniłem producenta. poszukaj i sprawdz. :-) al Link Zgłoś
lenarty Re: do al9 20.04.07, 09:03 Tak, kia cee'd wzywali, hahaha :) w prima aprilis, jakbyś nie zauważył :) Link Zgłoś
chris62 Re: Poważna wpadka Hondy 19.04.07, 15:52 I to na tą świętą bo z Japonii a nie z Anglii... A na F1 Honda dalej płomieniami bucha. Link Zgłoś
habudzik Re: Poważna wpadka Hondy 19.04.07, 19:07 chris62 napisał: > I to na tą świętą bo z Japonii a nie z Anglii... Nie tak dawno wszyscy sra.i się że kupować beda te z Japonii bo "europejskie to już nie to" a tu taka kicha . Link Zgłoś
10danek Japonskie szroty 19.04.07, 16:25 To ze japońskie auta schodzą na psy wiedza wszyscy (tylko ich właściciele się nigdy do tego nie przyznają). Super doskonale produkty wytworzone w samej Japonii psuja się jak nieprzymierzając Renówki. Link Zgłoś
al9 Re: Japonskie szroty 19.04.07, 16:43 mnie to wali. jezdze nowymi autami a po 3 latach kupuje nowy. Niemiecki czy japonski - mnie ganz pomada. Kupuje auto które mi sie podoba. Nie mam złudzen dotyczacych legendarnej jakości, bo rynek wymusza na producentach zbyt częste zmiany. I dlatego auta - szczególnie we wczesnej fazie produkcji schodzą niedopracowane.. Ale co to za problem dla mnie? mam gwarancję... kazdy ma te same problemy. Kia ceed, toyotki, teraz hondy.. Jutro bedzie inny nowy model. Takie życie. al Link Zgłoś
sid50 Re: Japonskie szroty 19.04.07, 22:10 Ola Boga ,ola Boga,al nie będzie mógł spać przez kilka nocy.Coż jak widać nawet najlepszym sie zdarza,nie taki piekny wół jak kareta,ale cóż to jest normalne,na szczęscie cee'da nikt jeszcze nie przywoływał,ale kto wie,chociaz odpukać w niemalowane drewno.ja uważam ,że przypadek Hondy to normalna rzecz,chociaż taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakiej marce zdarzac sie to nie powinno.Ten przypadek wcale nie sprawi,że będe krzyczał na cały świat,że Honda to g...wno,bo gdyby to zdarzyło sie cee'dowi to al zagrzałby sie do czerwoności,to taka mała róznica pomiędzy człekiem empatia nacechowanym a człekiem ,którego radością jest kłopot właścieciela innego samochodu ,a nie tego którego al chciałby w przyszłości mieć Link Zgłoś
habudzik Re: Japonskie szroty 19.04.07, 22:27 Nie przesadzaj . Jeśli przytrafi sie to Cee'dowi nikt nie powinien się śmiać bo Kia dopiero zaczyna a na początku takie numery sa możliwe Link Zgłoś
sid50 Re: Japonskie szroty 19.04.07, 23:00 Jasne ,ja to rozumiem,ale przyznaj mi choć raz racje,że nie wszyscy sa tak obiektywni jak Ty.................. Link Zgłoś
sid50 Re: Japonskie szroty 19.04.07, 23:32 To miłe,cieszę się ,że chociaż raz sie ze mna zgadzasz,strzałka i spokojnych snów Link Zgłoś
habudzik Re: Japonskie szroty 19.04.07, 23:44 Ej no jak narazie to nie zgadzamy sie tylko w sprawie świateł . Niech tak pozostanie . Link Zgłoś
sid50 Re: Japonskie szroty 19.04.07, 23:45 Jasne,najwazniejsze żeby róznić sie pięknie i to nam sie udaje.............. Link Zgłoś
chris62 Re: Japonskie szroty 20.04.07, 08:42 habudzik napisał: > Nie przesadzaj . Jeśli przytrafi sie to Cee'dowi Pobudka! Już się przytrafiło - TVN Turbo komunikowało. Link Zgłoś
lenarty Re: Japonskie szroty 20.04.07, 09:11 Ludzie, czy Wy nie wiecie, co to jest prima aprilis? Cee'd się sypie i spowodował śmierć kilku osób, tak? :P Ehhh Link Zgłoś
habudzik Re: Japonskie szroty 20.04.07, 10:31 No właśnie , a czy TVN Turbo nie podał tej info 1 kwietnia??? Link Zgłoś
niknejm Re: Japonskie szroty 20.04.07, 14:11 1. Każdemu producentowi zdarzają się recalle z powodu coraz szybszej wymiany modeli (nowe modele są po prostu nie do końca testowane). Takim markom jak np. Merc - też. Nie do uniknięcia. Choć można indywidualnie obniżyć ryzyko kupując samochód, który przeszedł już lifting (i w zasadzie jest modelem prawie schodzącym z rynku). 2. Ważne jest to, żeby producent proaktywnie załatwiał sprawę recallem, a nie udawał, że deszcz pada (tak jak robił to np. VW przez dłuższy czas - przy okazji zacierających się silników). Pzdr Niknejm Link Zgłoś
marilicia Re: Japonskie szroty 20.04.07, 15:53 > 2. Ważne jest to, żeby producent proaktywnie załatwiał sprawę recallem, a nie > udawał, że deszcz pada (tak jak robił to np. VW przez dłuższy czas - przy > okazji zacierających się silników). Co tam VW, nie znacie historii Forda Pinto z lat 60tych? www.fordpinto.com/blowup.htm Tam to menadzer wyliczyl, ze taniej wyplacic rodzinom ofiar odszkodowania za splonietych lub okaleczonych ludzi, niz poprawic samochod. I tak tez zrobili. Link Zgłoś
lenarty Re: Japonskie szroty 20.04.07, 09:10 Ej, no sid, przyjacielu, po co tak ostro? Piszesz o empatii, ale z taką kąśliwością, że aż Cię nie poznaję. Ja zauważam ostatnio, że al jest jakby nieco bardziej stonowany niż bywał, myślę, że ten przypadek z akcją serwisową hondy jest dla niego nieprzyjemny, ale wierzę też, że za rok czy dwa mógłby tak samo emocjonalnie związać się z innym nowym autkiem, broniąc np. nowego modelu.. KIA :P Link Zgłoś
al9 Re: Japonskie szroty 20.04.07, 10:42 lenarty pisze: Ja zauważam ostatnio, że al jest jakby niec > o > bardziej stonowany niż bywał, myślę, że ten przypadek z akcją serwisową hondy > jest dla niego nieprzyjemny, ale wierzę też, że za rok czy dwa mógłby tak samo > emocjonalnie związać się z innym nowym autkiem, broniąc np. nowego modelu.. ----------------- honda jezdze od kilku miesiecy, wybrałem auto, które mi sie podobało, ale civiv to nie jest samochód moich marzen. To nie jest klasa premium... Ataki sida na mnie są o tyle dziwne, że uważam ceed za naprawde fajny samochód. pozdr al Link Zgłoś
al9 sid 21.04.07, 10:15 uznales ze info o ewentualnej akcji kii "rozgrzała by mnie do czerwonosci" powyzej udowodnilem ci ze myliłes sie i moja reakcja byla zupelnie inna nie umiesz przyznac sie do błędu. al Link Zgłoś
sid50 Re: Japonskie szroty 20.04.07, 18:53 Ja nawet tak po cichu sobie myślę,że al juz nawet zamówił cee'da:) Link Zgłoś
al9 sid 50 czekam na przeprosiny 20.04.07, 10:24 sid50 napisał: > Ola Boga ,ola Boga,al nie będzie mógł spać przez kilka nocy.Coż jak widać nawet > > najlepszym sie zdarza,nie taki piekny wół jak kareta,ale cóż to jest > normalne,na szczęscie cee'da nikt jeszcze nie przywoływał,ale kto wie,chociaz > odpukać w niemalowane drewno.ja uważam ,że przypadek Hondy to normalna ------------------ wklejam swoją odpowiedx na info, że zdarzyło się to ceedowi: Informacja ekslkuzif dla forumowiczów, miód na serce co poniektórych - Kia Cee'd będzie obiektem akcji serwisowej. Po cichutku, poprawka ma być zrobiona przy 1-ej OT. Chodzi o zamek fotela kierowcy, który może zostać przypadkiem odblokowany przez długonogiego pasażera siedzącego za nim. Mają dodać jakąś tam osłonkę, żeby taka niespodzianka nie była możliwa. Właściciele niech sobie tego dopilnują, na wypadek jakby się mechanikowi zapomniało :P Oponenci tymczasem zyskali potężny oręż - dziś już wiemy, że Cee'd to kupa, kudy mu tam do "prestiżowych" marek na "F", "H" czy "T" :D Link Zgłoś
lenarty Re: Japonskie szroty 20.04.07, 09:06 Takie bezsensowne opinie tworzą się przez powielanie krzywdzących stereotypów: "japońce się sypią", "niemcy tamto", "koreańce siamto". To, że robią akcję serwisową w hondzie jeszcze nie znaczy, że auta tracą swą jakość. Popatrz na wyniki sprzedaży, rankingi awaryjności i usterkowości, poczytaj specyfikacje hond, poczytaj opinie użytkowników i jeszcze raz odpowiedz sobie na pytanie, czy japońskie auta "schodzą na psy". Link Zgłoś
10danek Re: Japonskie szroty 20.04.07, 09:46 lenarty napisał: > Takie bezsensowne opinie tworzą się przez powielanie krzywdzących stereotypów: > "japońce się sypią", "niemcy tamto", "koreańce siamto". To, że robią akcję > serwisową w hondzie jeszcze nie znaczy, że auta tracą swą jakość. Popatrz na > wyniki sprzedaży, rankingi awaryjności i usterkowości, poczytaj specyfikacje > hond, poczytaj opinie użytkowników i jeszcze raz odpowiedz sobie na pytanie, cz > y > japońskie auta "schodzą na psy". To było celowe przegięcie żeby niektórym unaocznić jak bezsensowne są ich teksty o niemieckich szrotach i japońskiej doskonałości. A swoja droga japońskie auta to już nie to co kiedyś. Należałoby się zastanowić co jest tego powodem i jak w związku z tym wyglądają Niemcy. Link Zgłoś
daria.1 Re: Japonskie szroty 20.04.07, 10:01 Coraz większą kichę robią ,coż widzę ze po Toyocie czas na Hondę . Niestety mam Hondę i widzę że to już nie te samochody co kiedyś ,rdzewieją ,psują sie i są do tego bardzo drogie -za co chcą taką kasę .Ostatni ogladałem raport awaryjnosci icóż tam zobaczyłem -civic wcale nie ma takiej super bezawaryjności . Zastanawiam się czy nie wrócić do Forda ,może i rdzewieje ale w nim nic nie robiłem Link Zgłoś
habudzik Re: Japonskie szroty 20.04.07, 10:53 10danek napisał: A swoja droga japońskie auta > to już nie to co kiedyś. Należałoby się zastanowić co jest tego powodem Moim zdaniem powód jest jeden jedyny . Kiedyś przed 20-25laty Japończycy postanowili odebrać europejskim producentom kawałek tortu . Potrzebne do tego było wytworzenie towaru może nie finezyjnego ale na pewno bardzo dobrego pod względem jakości za cene choćby dokładania do interesu z włąsnej kieszeni . Ludzie ten manewr uznali , kupili i byli zadowoleni a opinia poszła w świat . Ale jak to zwykle bywa towar nie może być wiecznie od innych tańszy , lepszy oraz przynosić wymierne korzyści . Teraz cene należało podnieść , zaoszczędzić na jakości ale zainteresowanie miała utrzymać niesamowita wręcz legenda dzięki której nawet tu na forum znajdzie sie paru gości którzy daliby się pociąć za marke Honda , toYta czy Mazda . i jak w > związku z tym wyglądają Niemcy. Tak samo jak wyglądali tyle że byli bardziej prężni gdy czuli ucisk Japończyków na plecach a gdy Japończycy popełnili sekuku to przysiedli nieco na lałrach . Link Zgłoś
al9 dali by się pociąć? 20.04.07, 11:06 Habudziku, daj spokój... to nie spisek żaden. po prostu jeszcze kilka lat temu jakość miała znaczenie. dziś juz nie. rynek wymusza częste zmiany modeli, w dodatku nasycenie elektroniką wzrasta.... Nie ma znaczenia czy producent jest nie miecki, japoński czy koreański. Wazne jaki ma potencjał i doświadczenie. Peugot, ford, vw, honda, kia czy toyota robia identyczneco do jakosci auta... Przynajmniej w klasie C Pozdrawiam al Link Zgłoś
habudzik Re: dali by się pociąć? 20.04.07, 11:28 Eeetam , KIA nie ma takiego doświadczenia a jednak dobre auta robi które się ponoć nie psują . ZA kilka/kilkanaście lat gdy się ludzie przekonaja do KII to jakość spadnie . Coś za coś . Link Zgłoś
al9 Re: dali by się pociąć? 20.04.07, 11:30 kia i hyundai to bardzo duza firma. a ostatnie modele pokazują, ze duzo się nauczyli o preferencjach europejskich klientów.... al Link Zgłoś
mobile5 Re: Japonskie szroty 20.04.07, 14:24 habudzik napisał: gdy Japończycy popełnili sekuku to przysiedli nieco na lałrach . Z tym nie sposób się nie zgodzić. Podpisuję się obydwoma rencyma. Link Zgłoś
al9 Re: Japonskie szroty 20.04.07, 15:11 co to znaczy Japonczycy? toyota siadła subaru jest ok suzuki robi dobrą robotę hondy accord, legend i civ są ok mitsu robi cikeawe auta mazda poza Polska jest bardzo silna... ---- przysiedli na lałrach.. al Link Zgłoś
habudzik Re: Japonskie szroty 20.04.07, 17:23 Wiemy wiemy o treści nie możesz się wypowiadać wiec zabierasz głos gdy komus wypadnie ortografia . Link Zgłoś