serfer13 21.04.07, 18:23 Czy ktoś może podzielić się wrażeniami z użytkowania tych modeli? Szczególnie jestem zainteresowany dieslem. Link Zgłoś Obserwuj wątek
purhed Re: BMW X3 / X5 21.04.07, 19:09 skopiowałem to co napisałem kiedyś na tym forum: Swego czasu trochę jeździłem X5 3.0d (183KM) - wrażenia zdecydowanie pozytywne. Wnętrze - bardzo przestronne, z tyłu również, choć fotele jakieś takie nijakie (słabo profilowane), no i na zakrętach ślizgałem się na skórzanej tapicerce. Komfort akustyczny bardzo dobry, przy normalnej jeździe raczej nie słychać, że jedzie się dieslem, za to przyjemnie brzmi rzędowa szóstka pod maską, od czasu do czasu słychać było delikatny gwizd turbo co bardzo lubię:) Zawieszenie bardzo sprawnie radziło sobie z polskimi drogami, w teren nigdy nie próbowałem nawet wjeżdżać, bo przy tej masie samochodu, szosowym układzie napędowym i takich oponach mogło to się źle skończyć. X5 3.0d jest dość dynamiczny, średnio zużywał jakieś 10-12 litrów ropy, rozpędzał się bez większych kłopotów do 200km/h. O kosztach serwisu/częsci nie mam pojęcia bo się tym nie zajmowałem. Właściciel trochę narzekał na drobne usterki, teraz nie pamiętam o co dokładnie chodziło. Link Zgłoś