kvakva 28.05.07, 16:39 Autor to jeden z tych co za wadę kabrioletu uznają brak dachu. Link Zgłoś Obserwuj wątek
mike_ab za ten pieniadz 28.05.07, 22:38 kawal samochodu i dobry silnik ale po co robic druga zafire pdc i montowac do niej tdi? he? btw - jeden z ladniejszych minivanow. ale c4 jeszcze ladniejszy Link Zgłoś
wio4litery Altea XL - nędzna podróbka Zafiry PDC 28.05.07, 22:49 mike_ab napisał: > ale po co robic druga zafire pdc i montowac do niej tdi? he? ???? Też tak sądzę. Nic nie może równać się z Zafirą PDC. Zwłaszcza w dyzlu. w4l wallenrode napisał: > zdjęcia moga być ale opis to żenada - zreszta nawet go nie czytałem jola_z_dywit_2006 napisała: > rozwiazania Nissana sa na poziomie amerykanskim (Nissan jest > wlasnoscia Forda) Gość portalu: MJ napisał(a): > Mam nadzieję, że kiedyś w tym kraju będzie drogówka stać co kilometr. Wtedy > będzie miło jeździć Link Zgłoś
jacky Te auto to porażka 28.05.07, 22:56 Jechałem tym wynalazkiem. Wrażenia jak po przejażdżce Ursusem. Kompletne badziewie. Hałas jak w starym maluchu i kiepskie wykończenie wnętrza. Konkurencja w segmencie mini van (Renault, Toyota, Citroen) bije Seata na głowę. Link Zgłoś
adamklimaszewski Re: Te auto to porażka 29.05.07, 10:29 Ja też jechałem, Fordem, Toyota czy też francuskimi wynalazkami Renałtem i (buhaha) i Citroenem. Jedynie Ford trzyma poziom, francuskie padła tłuczą się jakby miały miliony km. na karku, toyta z kolei jest wyjątkowo tandetna. Słowem: rządzi SEAT, następnie ford, Toyota ... francuskie miernoty jak zwykle ostatnie. Link Zgłoś
chris62 Re: Te auto to porażka 29.05.07, 10:41 adamklimaszewski napisał: > > Słowem: rządzi SEAT, następnie ford, Toyota ... francuskie miernoty jak zwykle > ostatnie. Seat to rządzi w lotniczych stolikach z tyłu - bo są takie prawdziwe jak coś na nich postawić to na 100% zleci bo poziomu nie trzymają - wstyd żeby taka marka takie badziewie robiła. Link Zgłoś
jura9 Minivan powiększony - Seat Altea XL 2,0 TDI 29.05.07, 12:57 Droga redakcjo zdecydujcie się wreszcie na coś !!! Jakiś czas temu opisywaliście nowego outlandera z tym samym 2 litrowym silnikiem volkswagena i tamten był mulasty i do d...,a ten czysty sport, poza klekotem (czyżby sponsorowane artykuły?)A tak przy okazji udałem się na jazdę próbną Outlanderem i poszedł pod górkę 190 i to bez specjalnych problemów Pozdrawiam. Link Zgłoś
ongok Re: Minivan powiększony - Seat Altea XL 2,0 TDI 29.05.07, 13:30 Dwoulitrowy diesel vw z definicji nie moze byc "sportowy" i nieklekoczący. Link Zgłoś
black_code Re: Minivan powiększony - Seat Altea XL 2,0 TDI 29.05.07, 15:16 ongok napisał: > Dwoulitrowy diesel vw z definicji nie moze byc "sportowy" i nieklekoczący. podaj zrodlo tej definicji niech i ja sie zapoznam bo przyznam ze nie znam takowej . takie piepszenie o szopenie Link Zgłoś
pakulajacek Minivan powiększony - Seat Altea XL 2,0 TDI 29.05.07, 15:12 Od dwóch lat jeżdżę Seatem Altea 2,0 TDI ze skrzynią DSG. Do tej pory zrobiłem ok. 80 tys. km. Po tym okresie użytkowania (jeżdżę praktycznie tylko po Polsce) mam następujące uwagi do auta: - kiepskie wycieraczki przedniej szyby (szybko się brudzą i rozmazują deszcz na szybie); - trochę zbyt głośny przy dużych prędkościach. Nic nie skrzypi (a' propos twardych plastików), nic się nie psuje, auto rusza spod świateł jak torpeda, a na trasie jest po prostu znakomite. No i jeszcze te siedzenia... bardzo wygodne. Uważam, że dla kogoś, kto dużo jeździ to świetne auto i dużo lepsze od np. nowego Seata Leona, którym jeździ kolega. Jakiekolwiek porównania do aut francuskich, opla, czy też forda są po prostu nieuprawnione. Przed zakupem testowałem opla vectrę (benzyna 200 KM), forda mondeo TDCi, peugeota 407 i toyotę avensis (diesel). Jedynie toyota jest równie dobrym autem. No, ale z ceną to przesadzili... Moim zdaniem, jeśli ktoś zastanawia się nad minivanem, to z Altei będzie bardzo zadowolony. Pod warunkiem, że kupi wersję z silnikem Diesla. Mój rekord spalania - 3,8 l/100km na trasie przy średniej prędkości 80 km/h. Link Zgłoś
adamklimaszewski Re: Minivan powiększony - Seat Altea XL 2,0 TDI 29.05.07, 22:01 Moim zdaniem Leon nie jest gorszy tylko inny - daje jeszcze większą radość z jazdy. Konkurencja ?? Hahaha a co to takiego można by rzecz jeżdżąc najnowszymi Seatami :d Link Zgłoś
d7d testowałem opla vectrę (benzyna 200 KM) 23.07.07, 12:01 > Jakiekolwiek porównania do aut francuskich, opla, czy też forda są po prostu > nieuprawnione. Przed zakupem testowałem opla vectrę (benzyna 200 KM), forda > mondeo TDCi, peugeota 407 i toyotę avensis (diesel). Jedynie toyota jest równie dobrym autem. No, ale z ceną to przesadzili... a to dlaczego: "Jakiekolwiek porównania do aut francuskich, opla, czy też forda są po prostu nieuprawnione." o co chodzi? znowu jakies obiegowe opinie? "testowałem opla vectrę (benzyna 200 KM)" co to za model vectry? Link Zgłoś
stradale Re: Minivan powiększony - Seat Altea XL 2,0 TDI 29.05.07, 21:00 padlina z wygladu wyglada jak nosorozec podczas ablucji do tego pulap ceny raczej nie za Seata tyle grosza nie moga sprzedac to naprodukowali klonow a wszystkie oparte na tych samych silnikach z tym samym wnetrzem i czesciami roznia sie dlugoscia i stopniem brzydoty Toledo pod wzgledem szpetoty jest krolem Link Zgłoś
pl.atezag Minivan powiększony - Seat Altea XL 2,0 TDI 22.07.07, 19:31 Autorze drogi, komentatorzy, czy gtoś mógłby mi powiedzieć, skąd ta opinia: "Benzynowy 2,0 FSI jest teoretycznie mocniejszy, ale w Altei występuje wyłącznie z automatem (Tiptronic). Fuj." Chodzi mi o to "fuj", albowiem do takiego właśnie modelu się przymierzam. Pozdrowionka. Link Zgłoś