lambibambi 04.07.07, 23:04 Witam wszystkich fanów motoryzacji. Noszę sie z zamiarem kupienia mercedesa c32 amg, co sądzicie o tym aucie czy ktoś miał doświadczenie z tym modelem,będe wdzięczny za wszystkie cenne wskazówki. Link Zgłoś Obserwuj wątek
mameja21 Re: mercedes amg 05.07.07, 08:41 Tak, ja miałem. Mój kolega kupił takie auto nowe w salonie i przeklina dzień,w którym to zrobił. Usterkowość samochodu jest niewyobrażalna, począwszy od spraw błachych ( typu popsuty szyberdach, blokujące sie drzwi, które daje radę otworzyć dopiero serwis )poprzez poważne ( powroty na lawecie ) do skrajnie poważnych, zagrażających bezpieczeństwu ( utrata większej części mocy podczas wyprzedzania). Po prostu nie da się tego opisać. Link Zgłoś
mameja21 Re: mercedes amg 05.07.07, 08:47 Zapomniałem napisać, że prowadziłem kilka razy auto i osiągi robią - przynajmniej na mnie - kolosalne wrażenie ( coś koło 5,5 sek/ 100 km/h, parametry silnika to chyba 354 KM/ 440 Nm). Ale niestety,usterkowość całkowcie dyskwalifikuje samochód. Strach pomyśleć jakie są koszty napraw po gwarancji. Link Zgłoś
lambibambi Re: mercedes amg 05.07.07, 13:13 Żywe euro kolego, pewnie nie widziałeś tyle na oczy. czy masz jakiś kompleks bo nie jest to temat naszej rozmowy? Link Zgłoś
habudzik Re: mercedes amg 05.07.07, 19:56 lambibambi napisał: > nie jest to temat naszej rozmowy? Ależ jest to temat naszej rozmowy tylko Ty tego jeszcze nie zrozumiałeś . Link Zgłoś
misiak.bk Re: mercedes amg 05.07.07, 09:28 Witam. Kolega Mameja troche się zagalopował:). Prawi o c55 (w203). To faktycznie drogi w utrzymaniu samochód :). C32 to w zasadzie zwykła w-203 320 z dodatkowym pakietem AMG. W zalezności od zasobów kasy mozna modyfikować sam wygląd lub dodatkowo zawieszenie + hamulce. Silnik 3,2 jeśli jest rasowany przez AMG to też raczej w formie pakietów (nie jest to ręczna robota jak w przypadku c55 czy c63)tj. inny program sterujący, lekki tun wałka itp. W sumie c32 to ciekawy samochodzik ale jednak dalej dużo droższy w utrzymaniu niż zwykłe wersje. Osobiście polecałbym z używanych c320 w wersji elegance. Tańszy w utrzymaniu - osiągi zbliżone. Z nowych to oczywiście c 350:) pzdr Link Zgłoś
mameja21 Re: mercedes amg 05.07.07, 10:13 misiak.bk napisał: > Witam. > Kolega Mameja troche się zagalopował:). Prawi o c55 (w203). To faktycznie drogi > > w utrzymaniu samochód :). C32 to w zasadzie zwykła w-203 320 z dodatkowym > pakietem AMG. W zalezności od zasobów kasy mozna modyfikować sam wygląd lub > dodatkowo zawieszenie + hamulce. Silnik 3,2 jeśli jest rasowany przez AMG to > też raczej w formie pakietów (nie jest to ręczna robota jak w przypadku c55 czy > > c63)tj. inny program sterujący, lekki tun wałka itp. > W sumie c32 to ciekawy samochodzik ale jednak dalej dużo droższy w utrzymaniu > niż zwykłe wersje. Osobiście polecałbym z używanych c320 w wersji elegance. > Tańszy w utrzymaniu - osiągi zbliżone. Z nowych to oczywiście c 350:) > pzdr Niestety kolega Misiak się myli i to całkowicie. Mameja wie co "prawi". C32 AMG ma poważnie przerobiony przez AMG silnik ,między innymi dołożony jest kompresor, stąd taki przyrost parametrów. C55 zastąpił silnik, o którym pisałem. W ogłoszeniach motoryzacyjnych ( typu "Gratka " )od czasu do czasu pojawiają się ogłoszenia sprzedaży Mercedesa C32 Kompresor 354 KM. Link Zgłoś
mameja21 Re: mercedes amg 05.07.07, 10:18 Przed chwilą wszedłem na mobile.de: wystarczy, że kolega Misiak wpisze Mercedes C32 AMG i jak byk mu wyskoczy wiele egzemplarzy o mocy 354 KM. Zresztą o cym tu dyskutować: wiem czym jeździłem. Link Zgłoś
landrynkaaa1 Re: mercedes amg 05.07.07, 11:55 kolega mameja zasila szeregi TROLÓW co najwyżej Link Zgłoś
karakalla Re: mercedes amg 05.07.07, 12:55 Ale o co chodzi? W kwestii C32 AMG jest dokładnie tak, jak mameja pisze. Link Zgłoś
lambibambi Re: mercedes amg 05.07.07, 13:03 Panowie pakiet amg to mogę założyć do c180 ja pytałem o prawdziwe amg c32 v6kompresor 354km 5,4 do setki.Chodzi mi o koszt utrzymania, komfort jazdy, awaryjność,dostęp części. Proszę o poważne potraktowanie sprawy anie kłótnie kto lepszy. Z POWAŻANIEM Link Zgłoś
mameja21 Re: mercedes amg 05.07.07, 13:51 lambibambi napisał: > Panowie pakiet amg to mogę założyć do c180 ja pytałem o prawdziwe amg c32 > v6kompresor 354km 5,4 do setki.Chodzi mi o koszt utrzymania, komfort jazdy, > awaryjność,dostęp części. Proszę o poważne potraktowanie sprawy anie kłótnie > kto lepszy. Z POWAŻANIEM Przecież na temat awaryjności napisałem: jest zatrważająca. Aż strach pomyśleć o kosztach po gwarancji. Jeszcze jedno sobie przypomniałem: w Mercedesie kolegi do silnika przedostawał się płyn chłodniczy i w serwisie mieli niesamowity problem, żeby sobie z tym poradzić. Link Zgłoś
mameja21 Re: mercedes amg 05.07.07, 13:53 landrynkaaa1 napisała: > kolega mameja zasila szeregi TROLÓW co najwyżej A co, jesteś samotną, brzydką, niezaspokojoną biznesłumen jeżdżącą "Mercedesem" klasy A ? Link Zgłoś
misiak.bk Re: mercedes amg 05.07.07, 12:58 Witam Odszczekuję:) kolega Mameja ma rację:) Szczerze sie przyznam, że widziałem tylko c 320 po tunie AMG ( w żadnym wypadku nie mialo toto kompresora). No cóz przynajmniej wiem cos nowego:) pzdr Link Zgłoś