greenblack 23.06.03, 12:48 S80R 2.5T AWD 300 KM ma się pokazać dopiero za rok. Co wtedy z 272-konną wersją T6? O V8 i kombi ostatecznie ucichło. Pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
01boryna Re: Volvo S80R dopiero za rok 23.06.03, 13:21 greenblack napisał: > S80R 2.5T AWD 300 KM ma się pokazać dopiero za rok. Co wtedy z 272-konną > wersją T6? O V8 i kombi ostatecznie ucichło. > > > Pozdrawiam Witam Greenblack! S80 Kombi jest niepotrzebne. V70 zapotrzebowanie na Kombi w zupelnosci pokrywa. Volo potrzebuje obecnie limuzyny w formacie Mercedesa (wiem ze sa E-Klasse kombi, ale nikt nie mysli o S-Klasse Kombi). Osobiscie nie sadze ze 2.5 z 300 KM jest dobrym rozwiazaniem, lepszym bylby T6 ale jak powiedzial ktorys z menagerow Volo sprawa rozbija sie o pieniadze. A wracajac do wersji R to popyt na nie jest duzy. Gdy odbieralem swojego S60 to razem z moim odbierane byly trzy w wersji R. Sprzedawca powiedzial ze okres oczekiwania jest dwa razy dluzszy niz na zwyklego S. Pozdrowienia Link Zgłoś
greenblack Re: Volvo S80R dopiero za rok 23.06.03, 13:31 Witam Boryno! > S80 Kombi jest niepotrzebne. V70 zapotrzebowanie na Kombi w zupelnosci pokrywa. A do tego jest przednionapędowe XC90;) Osobiscie nie sadze ze 2.5 z 300 > KM jest dobrym rozwiazaniem, lepszym bylby T6 ale jak powiedzial ktorys z > menagerow Volo sprawa rozbija sie o pieniadze. A ja myślę, że sprawa rozbija się o technikę(+pieniądze). R6 jest za długi, by można było z nim połączyć AWD+6-biegową ręczną lub 5-biegową automatyczną skrzynię. Volvo padło ofiarą własnej, nieprzemyślanej polityki. Jest obecnie jednym z ostatnich producentów oferujących w tej klasie mocy 4-biegowy automat. A wracajac do wersji R to popyt > na nie jest duzy. Gdy odbieralem swojego S60 to razem z moim odbierane byly > trzy w wersji R. To rzeczywiście nieduży popyt;) Pozdrawiam Link Zgłoś
01boryna Re: Volvo S80R dopiero za rok 23.06.03, 13:52 greenblack napisał: > A ja myślę, że sprawa rozbija się o technikę(+pieniądze). R6 jest za długi, by > można było z nim połączyć AWD+6-biegową ręczną lub 5-biegową automatyczną > skrzynię. Volvo padło ofiarą własnej, nieprzemyślanej polityki. Jest obecnie > jednym z ostatnich producentów oferujących w tej klasie mocy 4-biegowy automat. S80 jest oferowane z 5 przekladniowa skrzynia automatic adaptiv, tylko w wersji Geatrinic jest montowany skrzynia 4 przekladniowa. Sprawdzalem na stronie Volvo. Chyba jednak cos sie jednak ruszylo bo S 80 jest oferowane jako T6 272 KM Versja Comfort za 46180 Euro. Widocznie Volvo dogadalo sie jakos z amerykanskimi szefami. pozdrowienia Link Zgłoś
greenblack Re: Volvo S80R dopiero za rok 23.06.03, 14:09 01boryna napisał: > S80 jest oferowane z 5 przekladniowa skrzynia automatic adaptiv, tylko w wersji > > Geatrinic jest montowany skrzynia 4 przekladniowa. Tak, jak powiedziałem - wersje 6-cylindrowe tylko z 4-biegowym automatem. Źle to wygląda. Pozdrawiam Link Zgłoś