lola138 01.08.07, 13:28 czy warto kupowac peugot-a 206 cc ?? zastanawiamsie nad uzywalnoscia i funkcjonalizmem dachu skladanego ? coprawda to nei material jak winnych cabrio, ale co myslicie? Link Zgłoś Obserwuj wątek
przemekthor Kupowac 206cc? Takiego auta sie nie kupuje. 01.08.07, 14:34 Takie auto dostaje sie w prezencie. Link Zgłoś
parise Re: 206 cc 01.08.07, 21:44 Dla wysokich osób jest strasznie ciasno, bardzo nisko jest dach (jeśli rozłożony), strasznie skrzypi mocowanie dachu przy przednich słupkach, z otwartym dachem więcej niż 50 km/h się nie pojezdzi bo strasznie targa fryzurę i huczy. Jedyna zaleta że łatwo można przewozić wysokie drzewka z ogrodniczego :) No i w polskich warunkach przy otwartym dachu mało przyjemna jest jazda za kopcącym PKSem którego nie da się wyprzedzić. Link Zgłoś
przemekthor Re: 206 cc 02.08.07, 15:19 Niewiele wiem o "cc", ale od mniej wiecej 3-ech lat zdarza mi sie ujezdzac "regularne" 206 1.1 (przejechalem nim w sumie ok. 30.000km). Lubie to auto - za wyglad, styl, komfort (chociaz ma troche male fotele) i wzgledna niezawodnosc. Nie podoba mi sie w sumie dwie rzeczy - cieniutka blacharka (strasznie latwo sie wgniata, doslownie od samego patrzenia) i slabiutki lakier (mozna zdjac paznokciem, chociaz to metalik), co w rezultacie daje, ze pomimo starannego utrzymania (czeste mycie bezdotykowe i woskowanie) auto wyglada na uzywane. To ogromna wada francuzow - bardzo szybko sie te auta szmaca (to chyba trafne okreslenie). Wiem, ze 206 1.1 do "cc" ma sie srednio, bo kabrio ma mocno zmodyfikowane nadwozie, bardzo mocne silniki (16 i 2.0 o ile dobrze pamietam), ale nie wierze, aby w jakosci wykonania bylo lepsze. Przeciwnie, z racji ogromnej ilosci bajerow (elektryka, klima itepede) na pewno sprawia wiecej klopotow. Ale co tam, raz sie zyje, ja bym sie specjalnie nie zastanawial - jak latem otworzysz sobie dach (nota bene, jest to widowisko), to z miejsca przebaczysz autu wszystkie niedomagania. Link Zgłoś
lola138 Re: 206 cc 03.08.07, 09:13 wlanie dlatego chce go kupic :) by korzystac z urokow lata jeszcze wiecej :) Link Zgłoś