iberia.pl Re: Kupiłem sobie Cromę 2.2 19.08.07, 13:10 niech sie dobrze spisuje, ale te zachwyty to moze zostaw na pozniej, jak juz troche autem pojezdzisz :-) Link Zgłoś
karakalla Re: Kupiłem sobie Cromę 2.2 19.08.07, 14:21 Chyba bardzo dobre auto, jeżeli ktoś potrzebuje dużo miejsca i lubi komfort, a nie zależy mu na tzw. sportowych charakterystykach jezdnych. Silniki dobre i sprawdzone, jakość materiałów OK, postawić można w dowolnym miejscu, pójść w cholerę i nie myśleć o tym, czy złodziej się nie zainteresuje. Tylko najlepiej, jeżeli jest to pojazd fundowany przez firmę, a spadkiem wartości tudzież odsprzedażą martwią się księgowi i leasingodawca, bo raczej nie ma co się łudzić, że na rynku wtórnym będzie różowo. Link Zgłoś
ttomee Re: Kupiłem sobie Cromę 2.2 19.08.07, 21:25 Gratulacje! Szrajbnij coś więcej jak trochę ochłoniesz :) Oprócz siebie znam osobiście 2 osoby które od kilku mcy użytkują i podzielają Twoją opinię. Pozdrawiam Tomek Croma 1.9 mJET Link Zgłoś
101ola Re: Kupiłem sobie Cromę 2.2 20.08.07, 01:59 No fajne autko ale co to za silnik ten 2.2? Z Opla? Przeciez Fiat juz 20 lat temu osiagal 147 KM z 2.0 (potem 155) Jesli slaby i paliwozerny benzyniak kosztuje tyle co 150 KM (320 Nm) diesel to jaki jest sens zakupu benzyny? pozdr Link Zgłoś
fredoo Re: Kupiłem sobie Cromę 2.2 20.08.07, 09:04 Zgadza się.Silnik jest z Opla.Pzyspieszenie faktycznie jest przeciętne z uwagi na masę auta ale już powyżej setki to jest nieżle.Kupiłem za pół ceny z gazem praktycznie bez przebiegu.A podoba mi się najbardziej wnętrze,jest ciepłe i komfortowe i nie trzeba schylać głowy przy wsiadaniu co denerwuje w Tojotach Oplach czy Mercedesie. Link Zgłoś
ttomee Re: Kupiłem sobie Cromę 2.2 20.08.07, 10:05 10,1 do setki nazywasz przeciętnym ? ;) jeżeli ktoś chce wiedzieć co przyświecało budowie tego auta zapraszam: youtube.com/watch?v=zYugHu7_D4U "comfort wagon" Pozdrawiam Tomek Croma 1.9 mJET Link Zgłoś
101ola Re: Kupiłem sobie Cromę 2.2 21.08.07, 00:26 A jesli za pol ceny to prosze uprzejmie ;-) Nie chcesz sprzedac za 90% tej polowy ceny? Nawet w normalnej cenie to godny uwagi samochod, a za pol ceny... szczesciarz z ciebie ;-) pozdr Link Zgłoś
101ola Re: Kupiłem sobie Cromę 2.2 21.08.07, 00:29 Najwazniejszy rynek w Europie to rzecz jasna Niemcy (Croma bez sukcesow) Najwazniejszy rynek w Europie z punktu widzenia dziwadel i innych wynalazkow to UK. Dlaczego Croma (wynalazek) nie jest i nie byl tam oferowany? pozdr Link Zgłoś
ttomee Re: Kupiłem sobie Cromę 2.2 21.08.07, 10:35 Z całym szacunkiem dla niemieckiego (olbrzymiego) rynku, ale dla części kupujących nie ma to żadnego znaczenia co tam schodzi w największych ilościach, lub co odnosi sukcesy (jakie kryterium przyjąć ?) Przejedź się lepiej tym autem i wyraź swoje wrażenia/opinię. Ja przed zakupem jeździłem kilkunastoma autami będącymi w zasięgu finansowym biorąc po uwagę pasujące mi kryteria (niemiecki Pasek odpadał - 30 tys więcej za gorzej wyposażone auto, Vectra była gorzej wyposażona no i to wnętrze....brrr ) i dla mnie Croma przebiła pod każdym względem konkurentów. Ponadto nie mogę sobie odmówić widoku min osób które do tej pory jeździły ze mną. Wnętrze i wyposażenie + wrażenia z jazdy robiły swoje czyli tak zwana szczena w dół :) A Croma w UK była oferowana ale to inna inszość. Pozdrawiam Tomek Croma 1.9 mJET Link Zgłoś
101ola Re: Kupiłem sobie Cromę 2.2 21.08.07, 11:44 Zle mnie zrozumieles, caly czas twierdze ze to swietny samochodzik (a im wieksze felgi tym sylwetka ladniejsza). Dziwi mnie tylko zupelny brak sukcesu komercyjnego ale jak widac europejczycy lubia auta 3 brylowe w tej klasie. w UK faktycznie byla, a ceny uzywanych sa wyzsze niz w PLu. pozdr Link Zgłoś
ttomee Re: Kupiłem sobie Cromę 2.2 21.08.07, 16:42 jasne, juz rozumiem. Moim zdaniem marketing Fiata dał ciała. Ja dowiedzialem się o tym aucie od kolegi, który kupił wcześniej i namówił mnie na jazdę próbną. To wystarczyło. Aha - i wystartowali z wysokiej półki cenowej. To pogrążyło sprzedaż. Pozdrawiam Tomek Croma, 1.9 mJET Link Zgłoś
skyddad Re: Kupiłem sobie Cromę 2.2 21.08.07, 16:46 Moj kolega jezdzi tylko Fiatem Croma juz chyba piaty zmienia od roku 1988.Spisuja sie niezle i kazdym egzemlazem wycina minimum 300 000km. Pod koniec swej kariery troche rdzewieja.Silnikowo bez zarzutu. Pzdr.Sky. Link Zgłoś
radek_m_vd Re: Kupiłem sobie Cromę 2.2 21.08.07, 21:46 a jak długo masz swoją cromę i ile nią już przejechałeś? bo ja miałem przyjemność a raczej nieprzyjemnośc jeździć 3 różnymi egzemplarzami, jeden nowy a dwa używane. W środku używki większość plastików trzeszczała, a samochód nie miał jeszcze 30 tkm. Po rozmowie z osobą, która udostępniła cromy do jazd okazało się, że zawieszenie jest bardzo delikatne. W tym samym czasie do porówniania miałem Bravo z silnikiem jtdm - zdecydowanie lepiej prowadziło się, mimo że jest to o klasę mniejszy samochód. Link Zgłoś
ttomee Re: Kupiłem sobie Cromę 2.2 24.08.07, 13:32 nowa kupiona w kwietniu 2007. przebieg już ponad 9 tys. nic nie trzeszczy i nie puka. Zawieszenie to samo ma Vectra C (zresztą jak wiele innych wspólnych elementów). Nowe bravo jest bardzo dobrze "złożone" - a i lżejsze więc na pewno jtdm sobie lepiej radzi z autem. Oczywiście w porówaniu z Cromą jest dużo mniejsze (no i bagażnik też). Inny segment. Pozdrawiam Tomek Croma 1.9 mJET Link Zgłoś
al9 no widzicie. Zawsze znajdzie się ktoś 21.08.07, 12:04 kto kupi największą nawet ohydę... O gustach się nie dyskutuje, ale po co fiat wchodzi w nisze rynku na którym MUSI przegrać? Ma przeciez alfę i lancię. Jakas chora rywalizacja wewnątrz grupy, setki milonów eur idą w końcu na smietnik... Dziwne... Pozdr al Link Zgłoś
pan_kimono Re: no widzicie. Zawsze znajdzie się ktoś 21.08.07, 12:58 al9 napisał: > kto kupi największą nawet ohydę... Eeee, przesadzasz. Największą ohydą ostatnich lat są dwie hondy - city i civic hatchback... Po prostu gorzej nie można... O gustach się nie dyskutuje, to po co Twoja wypowiedź? BTW. Multipla to dopiero była bleeeee Link Zgłoś
swoboda_t Re: no widzicie. Zawsze znajdzie się ktoś 21.08.07, 13:28 Oj, dolałeś oliwy do ognia! Al jeździ "cifem w heczbeku" i zażarcie go bronił (oryginalny, nietuzinkowy itp.) a np. wg. mnie jest o(c) hydny. Croma też mie ma w ogóle proporcji, seksapilu, od początku było jasne, ze będzie to rynkowa klapa. Ale na siedemnasty rzut oka nie jest taka zła, detale są nawet po fiatowsku ładne. W walory użytkowe nie wątpię, więc jeśli ktoś miał okazję kupić za pół ceny to czemu nie :) Jedynym poważnym miusem bedzie ogromna utrata wartości, pewnie nawet od tej poowy ceny. Link Zgłoś
al9 a tam. Jeżdzę cifem 21.08.07, 14:05 ale nie uważam tego auta za ósmy cud świata. Moje dywagacje dotyczą raczej chybionego ruchu fiata z tym modelem. Po co? jakos nie umiecie mi podpowiedzieć... Po co wchodzic w obszar na którym gra alfa. I to nieźle.. Pozdr al Link Zgłoś
bandit600 Re: a tam. Jeżdzę cifem 21.08.07, 16:23 alfa gra w segmencie wygodnych kombi? fiat nie miał auta nawet zbliżonego do cromy. alfy są ciekawsze, ale droższe i w środku znacznie mniejsze. natomiast lancia jest już w innej lidze komfortu i stylu. lancie są tez znacznie wyżej wycenione w cenniku bo nie uświadczysz tam szarego plastiku. to tyle. pzdr. Link Zgłoś
misza36 Re: Kupiłem sobie Cromę 2.2 21.08.07, 13:44 ciekawy samochod , mysle ze rozwazylbym jego kupno jako uzywany Link Zgłoś
swoboda_t Re: Kupiłem sobie Cromę 2.2 21.08.07, 22:24 W 1991 nie było kromek 2,2, w ogóle nie było takich w starej budzie :P Link Zgłoś
stg44 Re: Kupiłem sobie Cromę 2.2 24.08.07, 16:40 witam. gratuluję zakupu gdyż sam sie przymierzałem do tego samochodu ale w końcówce zrezygnowałem na rzecz innego. Link Zgłoś