Dodaj do ulubionych

Szyba w NISSAN ALMERA

IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 09.07.01, 16:09
Czy macie jakies doswiadczenia (oby nie !!) z pekajacymi przednimi szybami w
Almerze ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Niknejm Re: Szyba w NISSAN ALMERA IP: *.pg.com 09.07.01, 16:43
      Z tego, co pamiętam, w którejś z gazet motoryzacyjnych był ostatnio test
      długodystansowy Almery. Tam też pękła szyba przednia!

Może rozwiązaniem jest "rozpórka sportowa" amorków? Kiedyś w starych Skodach
      Favorit tak ten problem rozwiązywano...

Pozdrawiam,
      Niknejm
    • Gość: hocest Re: Szyba w NISSAN ALMERA IP: *.bbnplanet.com 09.07.01, 17:20
      Guard,
      a co konkretnie się dzieje tzn skąd zaczyna się pęknięcie?

jakim modelem jeździsz i z którego roku?
      sam mam Tino stąd zainteresowanie
      • Gość: semafor Re: Szyba w NISSAN ALMERA IP: 195.41.66.* 09.07.01, 20:19
        Ludzie, skonczcie z tym tematem. Przeciez to brzeczenie muchy. Czy nissan
        pozwoli sobie na pekajace przednie szyby? Bez przesady! A jezeli jest to jedna
        na milion to raptem dwie w roku. To tak jakby nie latac samolotami bo raz na
        100 milionow lotow cos spada.
        • Gość: głos Re: Szyba w NISSAN ALMERA IP: *.citicorp.com 10.07.01, 13:33
          O wadach samochodów powinno się pisać. Interesuje to
          uczestników forum. Przed wypuszczeniem Poloneza z
          nadwoziem sedan podawano informacje o pękającej tylnej
          szybie z powodu małej sztywności nadwozia.
        • Gość: Niknejm Re: Szyba w NISSAN ALMERA IP: *.pg.com 10.07.01, 15:18
          Aha, czyli głowa w piasek i jak nie zauważamy problemu, to go nie ma? :-)
          Akurat w Almerach jest to już drugi taki przypadek o którym słyszę. Może to i
          jest zbieg okoliczności. A może nie...

Pozdrawiam,
          Niknejm
      • Gość: Robert Re: Szyba w NISSAN ALMERA IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.01, 20:44
        mam almere 1.8 szyba drzwi kierowcy podejrzanie trzeszczy przy zamykaniu
        (mechanizm elektryczny), mam pytanie do wszystkich o zuzyciu paliwa przez ten
        samochód i inne wady ja narzekam
      • Gość: Guard Re: Szyba w NISSAN ALMERA IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 10.07.01, 08:40
        Na cale szczescie nie doswiadczylem tego nieszczescia (moze jeszcze ??). Ale
        slyszalem juz o kilku takich przypadkach. Zmartwilem sie bo jezdze hatchbackem
        z tego roku. Mam tylko nadzieje, ze to plotka...
        • Gość: ma Re: Szyba w NISSAN ALMERA IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 10.07.01, 09:27
          Jezdze A II od roku i pierwsze slysze. Jak wiekszosc tego typu opowiesci mozna
          to pewnie miedzy bajki wlozyc. Szyby pekaja od kamieni, bo nie przypuszczam,
          zeby pekaly z powodu niewystarczajcej sztywnosci skretnej nadwozia... to
          przeciez by wyszlo w testach zderzeniowych. No i trzeszczalyby plastiki, tak
          mysle. Zreszta mnie i Tobie pozostaje i tak tylko miec nadzieje :-)
    • Gość: mrc Re: Szyba w NISSANIE MICRA też pęka !!! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 10.07.01, 10:20
      W 6-cio miesięcznej Micrze mojej żony też pękła przednia szyba (sama z
      siebie),pęknięcie zaczynało się w połowie jej wysokości przy prawym słupku i
      postępowało w kierunku lewego.
      Oczywiście auto na gwarancji, problemów z serwisem nie było, ale przyznali, że
      mieli już takie przypadki i znają problem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka