Dodaj do ulubionych

Nowy Seat Leon FR

01.10.07, 20:53
Witam.

W zasadzie dokonałem już wyboru auta i biorę z salonu model FR Seata Leona. Co
mnie bardzo interesuje, to dodatki jakie mogą być w nim zamontowane pod kątem
bonusu przed wyjazdem z salonu. Czy o takie proste akcesoria jak: dywaniki,
trójkąt, apteczka, nakładki na progi oraz na pedały tudzież śruby
antykradzieżowe do kół - trzeba mocno o to walczyć ?
Chodzi mi o to (na bazie Waszych doświadczeń) czy mam jakiekolwiek szanse
dostać je jako bonus jeśli zostawiam u nich ponad 100 tyś. PLN za wypasioną
wersję Leona ? Przyznam się też, że dostałem 6% zniżki na zakup auta.

Pytam Was, bo coś ciężko mi idą z nimi negocjacje i widać niechętnie rozdają
takie akcesoria za free. Ponieważ kupuję pierwszy raz auto nie jestem w tym
"starym wyjadaczem" :) Doradźcie.

Pozdrawiam Was. Dzięki za info.
Obserwuj wątek
    • robert888 zaproponuj że apteczkę i trójkąt przyniesiesz włas 01.10.07, 21:00
      ne to wtedy łatwiej ci pójdzie i może nawet dorzucą dywanik dla
      pasażera za fotelem kierowcy. Nakładka na pedał sprzęgła nie jest w
      standardzie?
      • mameja21 Re: zaproponuj że apteczkę i trójkąt przyniesiesz 01.10.07, 21:40
        Przede wszystkim trzeba popytać kilku dilerów, a nie rozmawiać tylko
        z jednym.
        Kilka dni temu zamawiałem do firmy Octavię kombi 2,0 TDI i w salonie
        w moim mieście proponowali mi jakieś ochłapy, w mieście obok jeszcze
        gorzej, a u trzeciego dilera dostałem 10 % rabatu + dodatki.
        Nie wydaje mi się, aby 6% w przypadku Seata - firmy, której auta w
        porównaniu ze Skodą sprzedają się po prostu słabo - to był
        atrakcyjny rabat.
        • michnischerbeobachter Re: zaproponuj że apteczkę i trójkąt przyniesiesz 01.10.07, 22:29
          Pyszne auto, gratuluje wyboru. Jak będę kupował nową furę bedzie to
          z całą pewnościa Leon. Moze nie tak wypasiona wersja ale na pewno
          2.0 TDI
          • spamtrap3 Re: zaproponuj że apteczkę i trójkąt przyniesiesz 01.10.07, 22:39
            Dzieki za popracie :D

No coz, tez sie na nie napalilem jakis czas temu. Wiem, ze nie ma aut
            doskonalych i kazde ma wady i zalety, jednakze tylko Leon FR 2.0 TDI 170 KM
            przypadl mi do gustu :) Jak to mowia "hiszpanski temperament i niemiecka
            precyzja" ha ha, zobaczymy co pokaze z tego temperamentu jak wyjade z salonu i
            po jakims czasie okaze sie czy ta precyzja to niemiecka czy tez moze
            niekoniecznie :)

Pozdrawiam i dzieki za wszystkie opinie.
            • michnischerbeobachter Re: zaproponuj że apteczkę i trójkąt przyniesiesz 01.10.07, 22:50
              O ile wiem można ten silniczek (140 KM) poddać chiptuningowi do 170
              za jedyne 1500 złotówków :). To już będzie tornado. Myśle ze zalet
              bedzie więcej, czytałem sporo opinii użytkowników i trudno znaleźć
              złe. Właściwie ich nie ma. W końcu płyta z A3, super silnik,
              rewelacyjny design da Silvy. Co tu wiecej chcieć, po prostu Lew
              (Leon) a do tego piękne miasto, byłem ostatnio :)
              Czekam na wrażenia z jazdy na forum.
              • spamtrap3 Re: zaproponuj że apteczkę i trójkąt przyniesiesz 01.10.07, 22:53
                OK, na pewno sie ujawnie tutaj z info, co i jak z tym autem na drodze sie
                dzieje. Ponadto planuje chip tuning z 170 KM fabrycznych do 205 KM po
                przeprogramowaniu chipa. Wiadomo pozniej trzeba podejsc do przegladow i wymian
                eksploatacyjnych z wiekszym rygorem, ale co mi tam ... :P

Pozdrawiam.
                • michnischerbeobachter Re: zaproponuj że apteczkę i trójkąt przyniesiesz 01.10.07, 23:07
                  No to już widze mine drecholi w 20 letnich BMWioskach na światłach.
                • 7martius Re: zaproponuj że apteczkę i trójkąt przyniesiesz 01.10.07, 23:14
                  jesli nie znasz to pewnie się przyda trochę info :
                  forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?t=3300&highlight=2.0+tdi
                  pozdr
                  • spamtrap3 Re: zaproponuj że apteczkę i trójkąt przyniesiesz 02.10.07, 12:51
                    Bardzo Ci dziekuje za ten link. Naprawde kopalnia wiedzy.

Pozdrawiam.
                • robert888 tylko kup czarny, bo jak widzę tę polska myśl tuni 02.10.07, 08:01
                  ngową to jakos dziwnie nie odstępuje jej czarna chmura i kopeć na
                  tylnym zderzaku he he. Nie ma co jak dłubnąć cos za tysiaka:)
                  • derduch [...] 02.10.07, 10:14
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • seydlitz Re: tylko kup czarny, bo jak widzę tę polska myśl 02.10.07, 10:27
                      Kolejny, którego nie stać na moc to stawia na tuning. Ciekawe jak z gwarancją?
                      Oczywiście polska myśl techniczna wszystko poprawi, szkoda tylko, że silnik po
                      25-30 tys. km będzie padaka.

169kW
                      • spamtrap3 Re: tylko kup czarny, bo jak widzę tę polska myśl 02.10.07, 12:31
                        No comments co do stac czy nie stac, bo nie o tym mowa ... natomiast salon w
                        ktorym kupuje auto odrazu sam robi chiptuning (ASO + firma tuningowa) - w taki
                        oto sposob nie trace gwarancji.

Pozdrawiam.
                      • mameja21 Re: tylko kup czarny, bo jak widzę tę polska myśl 02.10.07, 19:33
                        seydlitz napisała:
                        Oczywiście polska myśl techniczna wszystko poprawi, szkoda tylko,
                        że silnik po
                        > 25-30 tys. km będzie padaka.

A skąd wiesz ?
                  • derduch Re: tylko kup czarny, bo jak widzę tę polska myśl 02.10.07, 20:16
                    robert888 napisał:

> ngową to jakos dziwnie nie odstępuje jej czarna chmura i kopeć na
                    > tylnym zderzaku he he. Nie ma co jak dłubnąć cos za tysiaka:)

Typowy złośliwy skodziarz którego nigdy nie będzie stać na samochód za 100 tysięcy.
                    • sum_tzw_olimpijczyk Re: tylko kup czarny, bo jak widzę tę polska myśl 02.10.07, 20:22
                      Ja w sprawie tej chmury. Mój jakimś cudem mniej dymi po chipie niż przed, o co
                      chodzi?
                      • foreks Re: tylko kup czarny, bo jak widzę tę polska myśl 02.10.07, 20:56
                        musisz pan lewa rope lac :)) oraz dajcie spokoj, za ponad 100k 170KM do cip
                        tjuninku. za te kase masz nowa typeR, GTI i focusa ST. nie mam nic przeciwko
                        seatowi, bardzo lubie te marke, ale ze ten hajz...
                        • sum_tzw_olimpijczyk Re: tylko kup czarny, bo jak widzę tę polska myśl 02.10.07, 21:04
                          Śmieszne jest też nazywanie takiej krowy z dieslem autem sportowym:) Nie wiem
                          ile kosztuje Leon Cupra, ale takie coś już można nazwać jako tako sportem
                          • foreks Re: tylko kup czarny, bo jak widzę tę polska myśl 02.10.07, 21:06
                            cupra kosztuje ponizej PLN100k :))))
                            • spamtrap3 Re: tylko kup czarny, bo jak widzę tę polska myśl 02.10.07, 21:08
                              eee tam ponizej, skompletuj dodatkowe wyposazenie i bedzie ponad 100 lekka reka
                              (he he cos o tym wiem) ... nie bralem specjalnie benzyny, bo duzo jezdze i kiego
                              grzyba mam jeszcze wiecej placic ? ale cupra z 250 KM to fajna zabawka trzeba to
                              przyznac :P

Pozdrawiam.
                        • spamtrap3 Re: tylko kup czarny, bo jak widzę tę polska myśl 02.10.07, 21:05
                          jak to kiedys ktos powiedzial ... o gustach sie nie dyskutuje, wybralem leona bo
                          subiektywne odczucie mowi mi, ze fajny design ma, a przy okazji .... ech ten
                          silnik :P

Pozdrawiam
                          • foreks Re: tylko kup czarny, bo jak widzę tę polska myśl 02.10.07, 21:08
                            prosze Cie, zastanow sie :) tu nie chodzi o gust, ale o hajz baby hajz. to kupa
                            szmalu, a silnik jakze przestarzaly chocby...
                            • spamtrap3 Re: tylko kup czarny, bo jak widzę tę polska myśl 02.10.07, 21:10
                              Spoko przemysle to jeszcze raz ... ale jednak sporo jezdze, wiec wybor bedzie
                              chyba oczywisty, a co do silnika, to ktos tu podal mi fajny link:

forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?t=3300&sid=11dbfc39bd8656d8baee31b1d48b35ec
                              Silnik jest najnowszej generacji :P

Pozdrawiam.
                              • sum_tzw_olimpijczyk Re: tylko kup czarny, bo jak widzę tę polska myśl 02.10.07, 21:14
                                Słyszałem że ten 2.0 TDI 170KM nie jest zbyt specjalny do tuningu, o wiele
                                wdzięczniejszy jest np. 1.9 TDI ARL 150KM. Znam też ludzi co ze 110KM wyciągają
                                230 bez teoretycznie dużych przeróbek :D
                                • spamtrap3 Re: tylko kup czarny, bo jak widzę tę polska myśl 02.10.07, 21:17
                                  Masz racje, wszystko w granicach rozsadku, ten link co poprzednio wkleilem, mowi
                                  dokladnie o tym, ile z tego silnika moza wyciagnac, aby inne podzespoly nie
                                  ucierpialy. Mi wystarczy jak bedzie mial 200 KM. Ot taka okragla sumka :P

Pozdrawiam.
                                • derduch Re: tylko kup czarny, bo jak widzę tę polska myśl 02.10.07, 21:32
                                  sum_tzw_olimpijczyk napisał:

> Słyszałem że ten 2.0 TDI 170KM nie jest zbyt specjalny do tuningu

Do tuningu nie wiem, faktem jest że VW odchodzi od 1,9 na rzecz 2,0.
                                  • sum_tzw_olimpijczyk Re: tylko kup czarny, bo jak widzę tę polska myśl 02.10.07, 21:36
                                    Wiadomo - nowsza konstrukcja. Chciałem tylko wyjaśnić te bajki które można
                                    wyczytać na różnych forach, jakoby 2.0 170KM spokojnie samym chipem wyciągały po
                                    230KM :) Fani TDI są chorzy na punkcie swoich aut (nie mówię że wszyscy)
                                    • spamtrap3 Re: tylko kup czarny, bo jak widzę tę polska myśl 02.10.07, 21:57
                                      To prawda, takie moce to miedzy bajki - na standardowych ustawieniach, to znaczy
                                      modyfikujac chip'a max co mozna zrobic, zeby dalo sie tym jezdzic to 200-205 PS :)

Powyzej tej wartosci filtr DPF nie jest w stanie sie automatycznie oczyscic i
                                      niestety unieruchamia auto ... wtedy tylko serwis pozostaje.

Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka