majagoda 04.10.07, 21:30 Ciekawy samochod, jednak klasyk PT CRUISER duzo ladniejszy! Link Zgłoś Obserwuj wątek
sniperslaststand Chevrolet HHR - retrowóz 04.10.07, 22:55 Jak oni zrobili, że to auto ma mniej jak 4,5 metra i waży mniej niż 1,5 tony? Pierwszy rzut oka na zdjęcia sugerowałby, że wóz ma co najmniej 5 metrów i wagę ponad 2 ton. Może to przez takie małe okna i dużo blachy po bokach... Link Zgłoś
dzikowy Jak ktoś chce retro, to zapraszam na szroty 05.10.07, 19:28 Porażka jak newBeetle. Jest moda na stare formy, więc proszę bardzo - wszyscy modni niech odkurzą i wyremontują stare krążowniki. Często na to zasługują. Chrom i linia to nie wszystko. Link Zgłoś
maciek389 Chevrolet HHR - retrowóz 05.10.07, 10:03 odwalcie się od tego wnętrza, ostatnio mój szef kupił swojej żonie mercedesa B. 120 tys. złotych i wnętrze wcale nie duzo lepsze od HHR i do tego nie ma skóry na kierownicy! Link Zgłoś
dobradobradobra Prawdziwa jezdzaca tragedia ! 05.10.07, 19:33 Ta tragedia na kolach parkuje w mym garazu, dostaje szoku estetycznego jak kolo tego przechodze co ranka. Link Zgłoś
extrafresh Dawno nie widzialem tak brzydkiego samochodu! 05.10.07, 22:53 KLAPA! Wroze duza finansowa porazke... Link Zgłoś
cracovian Finansowa porazka??? 06.10.07, 02:54 Dziesiatki tysiecy HHR, ktore od lat ida po $16 tys. w USA nagle przestana sie liczyc, bo paru Polakow tego nie kupi? Myslisz, ze na Europe GM to auto specjalnie projektuje i buduje? Jakiekolwiek male ilosci tego w komunie po podatkach sprzedadza to bedzie czysty zysk bez zadnego wysilku. Link Zgłoś
cracovian Masowka po $16 tysiecy... 06.10.07, 03:00 Gdyby w Europie z tego jakiegos pseudo-luksusu nie robili to czy za 42 tys. zlotych by ktos na to nosem krecil? Czy Yaris naprawde stoi o klase wyzej? www.carsdirect.com/build/options?zipcode=30066&acode=USB70CHS201B0&restore=false Link Zgłoś
kajmanekk Chevrolet HHR - to samochod z segmentu 06.10.07, 16:10 najtanszych w U.S. Sluzy przewaznie jako tzw. "company car", dla firm, gdzie potzrebna jest duza flota aut natyle malych, zeby mozna bylo wszedzie zaparkowac, w miare oszczednych (jak na amerykanskie warunki oczywiscie) i zdolnych do przewieziena malogabarytowych ladunkow. Czesto w pracy uzywaja ich duze laboratoria medyczne, technicy naprawiajacy sprzet u klienta, dostawcy czesci samochodowych i firmy kurierskie. Dosc rzadko zdarza sie, aby osoba prywatna byla szczesliwym posiadaczem, chyba ze po prostu uzywa go do pracy. Nie ma sie co oszukiwac, ten "luksusowy oldtimer" to zwykly wolek, czy jak wolicie osiolek roboczy, i w tej intencji glownie zostal zaprojektowany. To taki amerykanski seicento van, czy sie to komu podoba czy nie :) Link Zgłoś
cracovian No ale w Polsce... 06.10.07, 18:53 ...same Alfy i Daimlery jezdza, wiec HHR to tandeta. Nikt auta ponizej luksusowej klasy Octavii nie kupi. Dodatkowo tym benzynowcem pola orac sie nie da. Link Zgłoś
przemekthor Re: Chevrolet HHR - retrowóz 06.10.07, 18:57 Z zewnatrz nawet fajny (ten od artykulu ma kiepawy kolor), ale wewnatrz kompletnie do dupy - jedno do drugiego zupelnie nie pasuje. Link Zgłoś
mulinka Re: Chevrolet HHR - retrowóz 07.10.07, 20:11 brzydki, krowiasty (bardzo marne przyspieszenie) i do tego malo skretny na ostatnim urlopie dostalam taki z wypozyczalni (w Usa) nawet za darmo bym go nie chciala okropienstwo Link Zgłoś
maciek389 Re: Chevrolet HHR - retrowóz 08.10.07, 09:37 mówisz tak bo sama nieraz słyszałaś te same słowa pod swoim adresem Link Zgłoś
babaqba Chevrolet HHR - retrowóz 08.10.07, 15:13 18 tys. dolarów w USA i ok. 100 tys. złotych w Polsce. Mieszkać w Polsce to kara finansowa. Pytam grzecznie: za co? Wiem - trzeba z czegoś utrzymać większą część narodu, która nie pracuje a je i pije i żąda więcej. Samochodzik taki sobie. Za bardzo plastikowy w środku. Link Zgłoś
donpablogw Chevrolet HHR - retrowóz 08.10.07, 16:45 Pytanie kto z Was tym autkiem jechal? Tak sie sklada, ze ja mam to doswiadczenie. Jak kazde autko ma swoje plus i minusy. Plusem - jest wygada, duzo miejsca i relatywna prostota wykonania. (Niektore wersje sa naprawde dobrze wyposarzone; radio z MP3 w standarcie). Autko jest bardzo dynamiczne. Do minusow mozna zaliczyc - mala widocznosc w tylniej szybie. Ale najwieksza usterka jest chlodnica - mialem dwa autka, w obydwu strzelily rorki doprowadzajace ciecz do ch. Jesli Chevy sie z tym upra to moze byc nawet calkiem ciekawe autko. ps. nie jest tak brzydkie jak sie wydaje. Link Zgłoś
lysy_13 Re: Chevrolet HHR - retrowóz 09.10.07, 03:05 Kiedyś zrobiłem tym autkiem jakieś 1500 mil. Autko było z wypożyczalni wiec zgaduje ze najbiedniejsza wersja ale w sumie to nie wiem co oni tam zwykle montują. I oto moje wrażenia z tej tygodniowej znajomości: 1)Autko choć z zewnątrz wydaje się całkiem spore, jest nieprawdopodobnie ciasne szczególnie brakuje miejsca na ramiona 2)Ktoś źle zaprojektował elektryczna regulacje wysokości siedzenia kierowcy tak ze nawet w najniższym położeniu spoglądałem w podsufitkę natomiast w najwyższym położeniu mogłem wygodnie wychylić głowę przez szyberdach i poczuć się jak na motocyklu (poważnie nic nie przesadzam) 3)Ktoś wpadł na strasznie wku..ajacy pomyśl by umiejscowić przyciski od podnoszenia szyb pod radiem zamiast w drzwiach. 4)Autko jest trochę za twardo zawieszone - miało jakieś 0.45 opony może gdy by założył normalne oponki by się lepiej prowadziło. 5)Autko dość fajnie się prowadziło po zakrętach - mała masa + twarde zawieszenie 6)Autko naprawdę nieźle się zbierało ze świateł jak na 4 cylindrowca - moim zdaniem zasługa dość krótkich przełożeń 7)Na trasie było Ok, ale żeby naprawdę swobodnie jechać ono potrzebuje albo V6 albo turbo 8)To auto trochę za wiele paliło - tak średnio koło 24 mil/gal to jest zdaje się jest 9.7l/100km – normalnie prowadzę auto z drugie tyle większym silnikiem i ono mi pali w tych okolicach wiec cos tu jest nie tak. Możliwa przyczyna może być fakt ze ono było jeszcze nie dotarte (miało tylko 1000 mil przejechane) I tak na koniec mimo ze ono naprawdę SUPER WYGLADA (chyba jedno z najładniejszych aut teraz produkowanych) raczej nie ma szansy żebym nim jeszcze dobrowolnie jeździł ze nie wspomnę o zakupie Link Zgłoś
enso Re: Chevrolet HHR - retrowóz 09.10.07, 05:27 Zgadzam sie z lysym. Mialem wielokrotna nieprzyjemnosc prowadzic zarowno PT Cruisera jak i HHR. Oba samochody sa dosc straszne. Nie mam uprzedzen wobec amerykanskich samochodow w ogolnosci, ani wobec GM w szczegolnosci. Ale Chevy to taniocha, cos jak moze Dacia w Polsce (biorac wszystkie proporcje pod uwage). Nawet nie jest to kwestia wykonania, etc. Wbrew pozorom Chevy w USA wcale nie sa specjalnie awaryjne. Ale ogolnej estetyki. te samochody wygladaja jak odlane z jednego kawalka chropowatego plastiku. Co ciekawe GM potrafil zaporojektowac zupelnie ponadczasowe konstrukcje. Dla mnie takimi samochodami byly/sa Buick Rivera czy Olds Aurora (ostatnia gen). Niestety Chevy takimi wozami nie sa, a poza Impala zaden z nich nie zasluguje na powazne traktowanie. Link Zgłoś