Dodaj do ulubionych

Żenujący spam oponiarski - polecam

IP: *.teleaudio.com.pl 18.12.01, 20:29
Jak chcecie zobaczyć najśmieszniejszy spam wszechczasów to polecam wątek o
oponach zimowych na podforum "Zakupy" na forum "Moje pieniądze". Nsjbardziej
podoba mi się ten kawałek: koledzy poczerwienieli.
A propos: ciekawe co tam słychać u bojkotowanego z Połczyńskiej?
Obserwuj wątek
    • Gość: Adam Re: Żenujący spam oponiarski - polecam IP: *.acn.waw.pl 18.12.01, 21:15
      Gość portalu: Arti napisał(a):
      > A propos: ciekawe co tam słychać u bojkotowanego z Połczyńskiej?

Cienko przędę. Rozpocząłem 2 Listopada czyli niby w najlepszym miesiącu dla
      serwisu ogumienia (przekładki na zimowe), ale miałem bardzo wysokie koszty jak to
      na początku działalności i w rezultacie dołożyłem. W Listopadzie pomimo, że to
      nowy punkt był spory ruch, ale i tak u konkurencji były kolejki i zapisy, a u
      mnie puchy!!!! Tłumaczę to faktem, że facet z naprzeciwka jest w tym miejscu 4
      lata ja 4 tygodnie. Zinwestowałem trochę w reklamę, ogłoszenia,mam w
      przygotowaniu stronę WWW, ale grudzień od początku i tak jest żałosny, kto miał
      przełożyć już to zrobił, a z kasą u ludzi cieniutko. Perspektywa Grudnia gorsza
      od Listopada- konkluzja DOŁOŻĘ.
      Od stycznia planowana redukcja kosztów czyli jeden pracownik na bezpłatny urlop,
      ale jestem optymistą. Przecież w końcu to musi wypalić - ceny przełożenia 60 zł
      stalowe felgi i 68 zł za alu (komplet) są równe bądź niższe od innych punktów.
      Na nowe opony daję zawsze nie mniej niż 20% rabatu także jestem dobrej myśli.
      Swoją drogą może masz jakieś ciekawe pomysły jak rozreklamować ten punkt?

Pozdrawiam
      Adam
      Serwis Ogumienia Eco Premium Połczyńska 73 tel 665 85 08
      • Gość: Arti Re: Żenujący spam oponiarski - polecam IP: *.teleaudio.com.pl 18.12.01, 21:37
        Gość portalu: Adam napisał(a):
        >
        > Cienko przędę. Rozpocząłem 2 Listopada czyli niby w najlepszym miesiącu dla
        > serwisu ogumienia (przekładki na zimowe), ale miałem bardzo wysokie koszty jak
        > to
        > na początku działalności i w rezultacie dołożyłem. W Listopadzie pomimo, że to
        > nowy punkt był spory ruch, ale i tak u konkurencji były kolejki i zapisy, a u
        > mnie puchy!!!! Tłumaczę to faktem, że facet z naprzeciwka jest w tym miejscu 4
        > lata ja 4 tygodnie. Zinwestowałem trochę w reklamę, ogłoszenia,mam w
        > przygotowaniu stronę WWW, ale grudzień od początku i tak jest żałosny, kto miał
        >
        > przełożyć już to zrobił, a z kasą u ludzi cieniutko. Perspektywa Grudnia gorsza
        >
        > od Listopada- konkluzja DOŁOŻĘ.
        > Od stycznia planowana redukcja kosztów czyli jeden pracownik na bezpłatny urlop
        > ,
        > ale jestem optymistą. Przecież w końcu to musi wypalić - ceny przełożenia 60 zł
        >
        > stalowe felgi i 68 zł za alu (komplet) są równe bądź niższe od innych punktów.
        > Na nowe opony daję zawsze nie mniej niż 20% rabatu także jestem dobrej myśli.
        > Swoją drogą może masz jakieś ciekawe pomysły jak rozreklamować ten punkt?
        >
        > Pozdrawiam
        > Adam
        > Serwis Ogumienia Eco Premium Połczyńska 73 tel 665 85 08

Przyznaję, że oniemiałem. Spodziewałem się zerowego odzewu, albo teksów w
        stylu "wal się na ryj", a tutaj proszę: rzeczowa informacja.
        Co do pytania czy mam pomysły - no raczej nie mam, bo nawet sobie za bardzo nie
        wyobrażam na czym polega prowadzenie takiego interesu. Ale jedno wiem raczej na
        pewno: jak na forum piszesz, że zapraszasz i że są rabaty dla internautów, to
        dawaj te rabaty. Bo jak kiedyś zadzwoniłem i zapytałem o rabat, to ktoś mi
        powiedział (może nawet Ty sam), że rabat polega na darmowej wymianie opon. No to
        sie obśmiałem i poszedłem gdzie indziej, gdzie też mieli darmową wymianę, a do
        tego darmowe wyważenie, a same opony taniej niz u Ciebie.
        Nie będę Ci nic radził, bo przecież nie napiszę, że musisz być tańszy niz inni. A
        może np. jest tak, że ty nie możesz być tańszy, bo inni mają tańszych dostawców,
        dopłacaja do interesu bo mogą sobie na to pozwolić, albo sto innych powodów. Sam
        wiesz pewnie najlepiej jak jest.
        PS. No i trochę głupio wpadłeś z tym wysyłaniem postów pod różnymi postaciami z
        tego samego IP.
        • Gość: Adam Re: Żenujący spam oponiarski - polecam IP: *.acn.waw.pl 18.12.01, 22:26
          Ale jedno wiem raczej na pewno: jak na forum piszesz, że zapraszasz i że są
          rabaty dla internautów, to dawaj te rabaty. Bo jak kiedyś zadzwoniłem i zapytałem
          o rabat, to ktoś mi powiedział (może nawet Ty sam), że rabat polega na darmowej
          wymianie opon. No to sie obśmiałem i poszedłem gdzie indziej, gdzie też mieli
          darmową wymianę, a do tego darmowe wyważenie, a same opony taniej niz u Ciebie.

Nie wiem kto odebrał ten telefon, ale gdybym wiedział to ten gość już by u mnie
          nie pracował!!! Oczywista bzdura, przyznaję Ci rację i oczywiście rabat to rabat,
          a montaż i wyważenie zawsze jest w cenie.Opony zimowe kupuję w hurtowni Novax
          przy Ordona z rabatem w przedziale 30-42% w zależności od firmy, ale naprawdę
          nigdy nie zdażyło mi się nie podzielić rabatem z Klientem. 20% to standard
          inaczej nikt by u mnie nie kupował!!!
          Najprawdopodobniej ktoś kto liczył Ci cenę musiał się "walnąć" co jest bardzo
          prawdopodobne w pośpiechu stąd to nieporozumienie za które zresztą bardzo Cię
          przepraszam. Nigdy nie robie sobie "z gęby cholewy" dlatego jeżeli dałem słowo to
          zawsze obsłużę Internautę z należnymi honorami.

PS. No i trochę głupio wpadłeś z tym wysyłaniem postów pod różnymi postaciami z
          tego samego IP.

To był kretynizm, ale tonący brzytwy się chwyta. Najadłem się wstydu i mi
          przeszło. Trudno, człowiek uczy się przez całe życie.Mam za to świadomość, że
          każdy kto był u mnie do tej pory wróci na wiosnę i przyprowadzi znajomych. Ciężko
          na to pracuję, ale to miłe, że już spotykam się ze znajomymi znajomych.

Pozdrawiam Cię serdecznie
          Adam

• Gość: Arti Re: Żenujący spam oponiarski - polecam IP: *.teleaudio.com.pl 19.12.01, 10:53
            Gość portalu: Adam napisał(a): ,
            > Nie wiem kto odebrał ten telefon, ale gdybym wiedział to ten gość już by u mnie
            >
            > nie pracował!!! Oczywista bzdura, przyznaję Ci rację i oczywiście rabat to raba
            > t,
            > a montaż i wyważenie zawsze jest w cenie.Opony zimowe kupuję w hurtowni Novax
            > przy Ordona z rabatem w przedziale 30-42% w zależności od firmy, ale naprawdę
            > nigdy nie zdażyło mi się nie podzielić rabatem z Klientem. 20% to standard
            > inaczej nikt by u mnie nie kupował!!!
            > Najprawdopodobniej ktoś kto liczył Ci cenę musiał się "walnąć" co jest bardzo
            > prawdopodobne w pośpiechu stąd to nieporozumienie za które zresztą bardzo Cię
            > przepraszam. Nigdy nie robie sobie "z gęby cholewy" dlatego jeżeli dałem słowo
            > to
            > zawsze obsłużę Internautę z należnymi honorami.

Szkoda, że tak wyszło, bo zarobił kto inny. Za zimówki 165/70/R14 Barum Polaris w
            Carmanie (na Sikorskiego) zapłaciłem 600 złotych z wymiana i wyważeniem. Plus
            stówa za przechowanie.

>
            > PS. No i trochę głupio wpadłeś z tym wysyłaniem postów pod różnymi postaciami z
            > tego samego IP.
            >
            > To był kretynizm, ale tonący brzytwy się chwyta. Najadłem się wstydu i mi
            > przeszło. Trudno, człowiek uczy się przez całe życie.Mam za to świadomość, że
            > każdy kto był u mnie do tej pory wróci na wiosnę i przyprowadzi znajomych. Cięż
            > ko
            > na to pracuję, ale to miłe, że już spotykam się ze znajomymi znajomych.
            >

Mudsze przyznać, że jestem pod wrażeniem. Nie próbujesz się wymigać, tylko
            piszesz bardzo samokrytycznie, a to budzi mój wielki szacunek i sympatię.
            Następnym razem przyjadę z oponami do Ciebie.
            Oczywiście po uprzednim sprawdzeniu cen :)
            • Gość: grzes Re: Żenujący spam oponiarski - polecam IP: 195.82.169.* 19.12.01, 13:58
              Witaj,
              Adamie JEstem pełen uznania dla Twojej samooceny Mieszkam daleko od Warszawy
              wiec pewnie nie skorzystam z Twoich usług Ale byłbym wdzięczny za wszelkie rady
              na Forum dotyczące ogumienia.Wiedzy nigdy nie za mało.....
              Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka