Gość: daru IP: 10.1.100.* / 212.160.93.* 12.07.01, 10:55 Zamierzam kupic to auto. Proszę o opinie użytkowników. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Lukas Re: Honda Civic 1.4 90 KM IP: 172.20.250.* / 213.76.130.* 20.07.01, 19:57 Polecam http://www.hondaPL.org użytkowników b.dużo. Ja bardzo polecam. Link Zgłoś
Gość: stiv Re: Honda Civic 1.4 90 KM IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.01, 02:32 Słabiutki poziom bezpieczeństwa według NCAP dwie gwiazdki, a trzecia przekreślona co oznacza w przypadku kraksy mozliwość śmierci lub odniesienia poważnych obrażeń... Zresztą gdyby ta kobieta z hondy (patrz stosowny wątek)na Toruńskiej jechała innym autem to może by żyła ? Może by nie spłonęła żywcem ? Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Honda Civic 1.4 90 KM IP: 212.87.6.* 21.07.01, 16:04 Gość portalu: stiv napisał(a): > Słabiutki poziom bezpieczeństwa według NCAP dwie gwiazdki, a trzecia > przekreślona co oznacza w przypadku kraksy mozliwość śmierci lub odniesienia > poważnych obrażeń... > Zresztą gdyby ta kobieta z hondy (patrz stosowny wątek)na Toruńskiej jechała > innym autem to może by żyła ? Może by nie spłonęła żywcem ? Skąd takie informacje? Nowa Honda Civic ma przeciez w klasie kompaktów jedne z najlepszych wyników w testach zderzeniowych, a jeżeli chodzi o zderzenie z pieszym jest bezkonkurencyjna we wszystkich klasach. Proponuje najpierw zaczerpnąć nieco informacji a dopiero potem wypisywać takie bzdury. Link Zgłoś
Gość: stiv Re: Honda Civic 1.4 90 KM IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.01, 00:14 > Skąd takie informacje? Nowa Honda Civic ma przeciez w klasie kompaktów jedne z > najlepszych wyników w testach zderzeniowych, a jeżeli chodzi o zderzenie z > pieszym jest bezkonkurencyjna we wszystkich klasach. Proponuje najpierw > zaczerpnąć nieco informacji a dopiero potem wypisywać takie bzdury. Też proponuję zaczerpnąć nieco informacji... Auto wątku nie pyta się o Nową Hondę Civic (nawet w cennikach Hondy taka jest nazwa - dla odróżnienia!), która faktycznie ma 4 gwiazdki, ale i tak w rankingu bezpiecznych aut jest za Renault Megane MR1998/99 (75% zderzenie czołowe, 100% zderzenie boczne) Dane o których napisałem w poprzedniej odpowiedzi dotyczą Hondy Civic 1.4 MR1998 (tej ładniejszej:-)) Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Honda Civic 1.4 90 KM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.07.01, 02:31 Osobiscie nigdy nie mialem japonca, ale moj wuj ma takowe autko i wiele razy opowiadal o swoich doswiadczeniach. Kupil w promocji z ABS-em i klima 2 lata temu. Zawsze mial slabosc do japoncow i teraz tez nie zaluje. Jest bardzo zadowolony z komfortu, jakosci i przede wszystkim japonskiej niezawodnosci. Silniczek jest akuratny do spokojnej (nie znaczy wolnej!) i ekonomicznej jazdy - cichy i zwawy. Spalanie na akceptowalnym poziomie. Do tego dochodzi fachowy serwis (Warszawa). Pozdro Link Zgłoś
Gość: daru Re: Honda Civic 1.4 90 KM IP: 10.1.100.* / *.bdm.com.pl 23.07.01, 14:15 Ten wątek rozpocząlem jeszcze w trakcie poszukiwań w/w samochodu. Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem Hondy Civic 3D 1.4 98 r. Na razie jestem bardzo zadowolony. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: bObO Re: Honda Civic 1.4 90 KM IP: 212.244.192.* 26.07.01, 17:05 Gratuluję wyboru! Sam mam takie autko od ponad roku i jestem w nim naprawdę "zakochany". Jeśli chcesz dynamicznie jeździć polecam obroty w zakresie 4-7 tys. Link Zgłoś
Gość: daru Re: Honda Civic 1.4 90 KM IP: 10.1.100.* / *.bdm.com.pl 27.07.01, 09:00 Gość portalu: bObO napisał(a): > Gratuluję wyboru! Sam mam takie autko od ponad roku i jestem w nim > naprawdę "zakochany". Jeśli chcesz dynamicznie jeździć polecam obroty w > zakresie 4-7 tys. Wyboru nie żałuje ani trochę. Problemem jest "ciężka noga" i późniejszy kac na stacji benzynowej. A obroty od 5 tys. w góre to coś fantastycznego. Pozdrawiam i zapraszam na forum www.hondapl.org Link Zgłoś