Dodaj do ulubionych

centralny zamek

IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.03, 18:08
jutro jade do mechanika aby naprawił mi centralny zamek - fiat croma.
Prosiłam aby powiedział mi ile mniej więcej taka naprawa będzie kosztować (od-
do) i niestety nie uzyskałam odpowiedzi. I boję się ile to ja jutro zapłacę.
Może ktoś się orientuje i pomoże kobiecie.
Obserwuj wątek
    • Gość: lipin Re: centralny zamek-pilot IP: *.acn.waw.pl 06.08.03, 18:12
      W tym samym temacie.
      Czy ktoś zna w Warszawie punkt,w którym naprawiają piloty sterujące centralnym
      zamkiem?
    • Gość: ally Re: centralny zamek IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.03, 18:49
      czy naprawde nikt nie reperowal centralnego zamka? nie wierze
      • Gość: Michal Re: centralny zamek IP: *.telia.com 06.08.03, 18:53
        Prawda jest taka,ogolnie ujmujac centralne zamki chodza bez problemu do 10lat w
        dobrych markach.Pzdr.Michal
        • Gość: ally Re: centralny zamek IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.03, 19:02
          Gość portalu: Michal napisał(a):

> Prawda jest taka,ogolnie ujmujac centralne zamki chodza bez problemu do 10lat
          w
          >
          > dobrych markach.Pzdr.Michal
          zgadzam się, mój samochód ma 12 i do tej pory nie miałam problemu, ale jednak
          teraz się pojawił. A co do "dobrych marek" to się zgadzam, ale weź pod uwagę,
          że większość jeździ takimi samochodami na jakie ich stać . I nie oceniam ludzi
          pod względem posiadanego samochodu, wystarczy popatrzeć kto z jakich samochodów
          wysiada i jak jest dumny he,he...
      • sherlock_holmes Re: centralny zamek 06.08.03, 20:37
        Koszt kompletu (4 sztuki) silownikow centralnego zamka z centralka sterujaca
        (komplet montazowy z wyjsciem do sterowania przez alarm) waha sie w granicach
        100-200zl.
        Jesli gosc bedzie wymienial jeden silownik, bedzie kosztowal z 50-70zl (jeden
        zawsze drozej), chyba,ze nie da sie zastosowac uniwersalnego. Wtedy koszt
        oryginalnego silownika bedzie taki, ze pewnie bardziej oplaca sie zalozyc
        komplet nowych uniwersalnych... Robocizna pewnie z drugie 50-70 (nie wiem, bo w
        moim samochodzie sam naprawiam wszystko :-) )
        • Gość: ally Sherlock - dziekuje IP: 212.160.148.* 07.08.03, 08:32
          Dziekuje bardzo za info.
    • Gość: Henry Re: centralny zamek IP: *.telia.com 07.08.03, 08:42
      Gość portalu: ally napisał(a):

> jutro jade do mechanika aby naprawił mi centralny zamek - fiat croma.
      > Prosiłam aby powiedział mi ile mniej więcej taka naprawa będzie kosztować (od-
      > do) i niestety nie uzyskałam odpowiedzi. I boję się ile to ja jutro zapłacę.
      > Może ktoś się orientuje i pomoże kobiecie.
      ________________________________________________________________________________

Ally,szkoda ze tak puzno pytasz,nie piszesz co zamkowi dolega wiec podaje dwie
      najczesciej spotykane dolegliwosci ;
      1)slyszysz ze zamek klicka ale nie zamyka ,powod ;
      cieglo (drut)trzeba wyprofilowac (w palcach)zeby bylo dluzsze lub krutsze.
      2)nic nie slyszysz,powod ;brak doplywu pradu do zamku ,kiepski kontakt-przemyc
      kontakt benzyna (czysta)lub spirytusem docisnac "samice" kontaktu.
      2b)wszystkie zamki nie dzialaja,nic nie slyszysz zeby "klickaly",powod ;
      Bezpiecznik spalony,ten od zamkow .
      We wszystkich przypadkach jest to "operacja" godna meza "srebrnej raczki"-
      nie powinno kosztowac wiecej niz dobra szminka z markowego butiqu .Pzdr. HH
      ________________________________________________________________________________
      • Gość: ally Re: centralny zamek IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.03, 00:19
        Bardzo dziękuję za pomoc.Kosztowało mnie to 150 PLN, nie wiem dokładnie co to
        było , jakieś spieczone siłowniki czy coś takiego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka