szpr 13.03.08, 12:03 Te 11,7l/100km to chyba przy zgaszonym silniku jak stoi na parkingu... Link Zgłoś Obserwuj wątek
kodem_pl to spalanie jest realne 13.03.08, 14:31 Kazdy bierze amerykance za paliwozerne dupowozy. A akurat vette spala duuuuzo mniej niz M5 i tak dalej. Nie wiem jak tego dokonali, ale takie spalanie jest osiagalne (przy normalnej jezdzie oczywiscie, nie jak sie lata bokami z otwarta non-stop przepustnica). Link Zgłoś
hogdziu C6 i pół 14.03.08, 08:19 > Amerykanie o nowym silniku Corvetty mówią "small block" nawet teraz, gdy przekroczył granicę sześciu litrów dobrze byloby wczesniej sie podszkolic co to jest "small block" i "big block", wtedy moze Szanowny Autor nie waliłby takich lapsusow. pojecia small block i big block nie okreslaja pojemnosci ale pewne cechy konstrukcji bloku silnika, m.in. odstepy miedzy cylindrami. jako ciekawostke powiem, ze sa dosc popularne silniki typu small block o pojemnosci 427 cali, czyli ok. 7 litrow, np. ls7 z corvette zreszta, a najwiekszy sb jaki znam to ok. 500 cali /8.2 litra v10 z vipera. to jest rowniez small block. najmniejszy big block jaki znam to fe forda o pojemnosci 332 cale czyli jakies 5400cm3. Link Zgłoś
simr1979 C6 i pół 14.03.08, 09:29 >> o zawieszeniu F55 Magnetic Selective Ride Control z elektronicznie >> regulowaną twardością Ciekawe, czy te gazeciane matołki kiedykolwiek pojmą różnicę funkcji między amortyzatorem a resorem i nauczą się który służy do resorowania (twardy/miękki), a który do tłumienia ruchu zawieszenia (buja/nie buja). Link Zgłoś
jacekmg1 C6 i pół 14.03.08, 10:03 Chyba tańszy a npewno lepszy jest nowy nissan GTR. Gdzie, nie ujmując Corvett dostałaby baty na torze i w ruchu ulicznym. Pozdrawiam fanów japońskiej technologii :-) Link Zgłoś
kirpek Re: C6 i pół 15.03.08, 00:40 jacekmg1 napisał: > Chyba tańszy a npewno lepszy jest nowy nissan GTR. Gdzie, nie > ujmując Corvett dostałaby baty na torze i w ruchu ulicznym. > Pozdrawiam fanów japońskiej technologii :-) tyle że nissan to zuuuuuupełnie inna bajka- to jest morderca drogowych kilometrów- ja to w sumie jestem rozdarty pomiędzy tym co potrafią sportowe nissany, inne japońskie ściganty pomiędzy super frajdą z jazdy amerykańskim v8 (ach to brzmienie:) co do niemców mają też maszyny do zabijania ale zwyczajnie wg mojej opinii to są ciężkie żelbetonowe kolce np.m6 technika kosmiczna osiągi max zadowalająće w porównaniu do zastosowanej techniki, choć takie porsche jest potwornie szybkie tyle że w rękach DOBREGO kierowcy. Link Zgłoś
hogdziu Re: C6 i pół 17.03.08, 09:29 moze i by dostala, moze nie. jesli ktos chce auto do wynikow na torze, to z pewnoscia nie spojrzy nawet w strone corvette i nissana. a poza tym, jedni lubia oczojebne japonskie gadzety, wysokoobrotowe silniczki z kosiarek i kolorowe swiatelka a inni solidne, klasyczne konstrukcje plus do tego jakby nie patrzec kawal legendy motoryzacji. ktorej nissan nie ma za grosz. zreszta, z tego tez powodu mam jako zabawke delte integrale, a nie impreze. delta jest szybsza tylko od pierwszej imprezy, pozniejsze bija ja osiagami na glowe - ale dla mnie w kategorii 4x4 plus turbo moze stanac wylacznie audi sport quattro, zadne japonskie plastikowe popierdaki nie maja czego szukac. Link Zgłoś
drpawelek Delta 21.03.08, 15:27 Ta lancia to chyba glownie do zabawy w blacharza i mechanika samochodowego? ;-) Impreza STi to przy niej wymiek, nie mowiac juz o nissanie skyline. Link Zgłoś
wowo5 ZR1 24.03.08, 02:05 Latem ma sie pojawic Corvette ZR1 z silnikiem o mocy ponad 620KM. Ta wersja bedzie jeszcze szybsza i niewiele seryjnych aut bedzie w stanie za nia nadazyc. Link Zgłoś