Dodaj do ulubionych

skrzynia w Matizie

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.02, 23:01
posiadam matiza,ogolnie autko jast ok,ale mam klopoty z ,,wlozeniem" 2-ki przy
redukcji biegow.Auto jest jeszcze na gwarancji.Czy ktos miał/ma podobny
problemi i jak ew. go rozwiązał?Dziękuję za pomoc! szerokiej drogi!
Obserwuj wątek
    • Gość: patrycz Re: skrzynia w Matizie IP: 217.96.16.* 03.01.02, 08:34
      Wczesniej na forum już wiele razy były uwagi właścicieli Matizów nt. 2 biegu.
      Jeżdziłem kilka lat Tico i skrzynia chodziła wręcz wzorowo.Dziwne że żle chodzi
      w Matizie,bo przecież to ta sama skrzynia tylko wzmocniona ze względu na nieco
      większy moment obrotowy. Widocznie coś spaprali. Aha bardzo ważny jest olej
      przekładniowy, to musi być syntetyk!
      Pozdrawiam
      patrycz
      • Gość: Greg Re: skrzynia w Matizie IP: *.pl 03.01.02, 09:11
        Witam,
        jezdze Tico i za norme mozna przyjac, ze dwojka zgrzyta podczas wlaczania przy
        zimnym silniku, czyli powiedzmy w zimie przez pierwsze 7 minut, a potem to
        tylko przy probie szybkiej zmiany biegu. Ta skrzynia faktycznie tak ma, wiem co
        mowie, bo w Klubie Uzytkownikow Daewoo Tico www.tico.and.pl nie raz juz o tym
        rozmawialismy.
        Pozdrowienia od Tico-braci dla Mati-drivera
        Grzegorz
    • Gość: Kotek Re: skrzynia w Matizie IP: 10.109.1.* 03.01.02, 12:10
      Cześć, my też mamy matiza (3 lata), problemy ze skrzynią biegów to w tym aucie
      standard. Właśnie dlatego jest taki tanie, że skrzynia nadaje się tylko na
      złom. Nic na to nie poradzisz, spróbój go szybko opchnąć. My na gwarancji 3
      razy naprawialiśmy jakąś linkę i do tego trzeba zapłacić z własnej kieszeni za
      lawetę - kilkaset zł. Poza skrzynią, auto rzeczywiście nie sprawia problemów.

Pozdrowienia. Kotek
    • Gość: brerznie Re: skrzynia w Matizie IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.02, 19:43
      Zajrzyj na strony:matiz.autokacik.pl tam będziesz mógł dowiedzieć się
      więcej na ten temat.Pomaga wymiana oleju na syntetik np;Qaker State for Matiz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka