plajtforma 29.04.08, 04:18 Moj w USA jezdzi na benzynie z niewielka domieszka podatku. A Twoj? Link Zgłoś Obserwuj wątek
elwer-pancerfaust44 Re: Na czym jezdzi Twoj samochod? 29.04.08, 04:21 Mój jeżdzi na(po)dziurawych polskich drogach napędzany benzyną o galopujących cenach. "Kto żyje dostatecznie długo,ten doczeka wszystkiego.Przyjaciele staną się wrogami,a wrogowie- przyjaciółmi.Mędrcy-głupcami,a głupcy-mędrcami.Białe będzie czarnym,a czarne-białym.Wystarczy nie spieszyć się z umieraniem"(A Minkiewicz). Link Zgłoś
plajtforma Re: Na czym jezdzi Twoj samochod? 29.04.08, 04:29 Na 'mojej' stacji cena za galon wynosi obecnie 3,41$ czyli ok. 2PLN za litr. Drogo, cholera. Cale szczescie, ze dobrze zarabiam i stac mnie na tak kosztowne paliwo. A jak w Polsce? Rzadza liberalowie wiec wkrotce obniza akcyze i benzyna potanieje, prawda? Link Zgłoś
warczacy_z_wilkami Re: Na czym jezdzi Twoj samochod? 29.04.08, 06:05 plajtforma napisał: > Na 'mojej' stacji cena za galon wynosi obecnie dlaczego nie udzielasz się na jakimś amerykańskim forum tam gdzie jest twój kraj? zaśmiecasz wątki bzdetami nie mając moralnego prawa do zabierania głosu w sprawach które ciebie nie dotyczą? Link Zgłoś
plajtforma Wow, zeby ci zylka nie pekla. 29.04.08, 06:54 Udzielam sie na wielu amerykanskich forach. Nie wiedzialem natomiast, ze trzeba zyc w danym kraju by wypowiadac sie na forum w nim zarejestrowanym - dzieki za wyjasnienie. Kto daje 'moralne' przyzwolenie na wypowiadanie sie? Ty, liberale? Natomiast co do ceny paliwa - naprawde to jest bzdet w Polsce i nie jest wazne czy kosztuje ona 2 czy 4,5 zlotego? Ciekawe czy wszyscy tak sadza. Bo liberalna PO pewnie nie i czyni wszystko co w swojej mocy (w koncu to wolnosciowcy!) by cena paliwa spadla. Link Zgłoś
zapijaczony-ryj mój jeżdzi na kołach 29.04.08, 07:03 są cztery i okrągłe. Niestety napędzany jest silnikiem na benzynę,której cena od kilku lat oscyluje między 4, a 5 zł za...litr. Link Zgłoś
plajtforma Re: mój jeżdzi na kołach 29.04.08, 07:08 Juz niedlugo sie to zmieni. Niemal trzy czwarte ceny benzyny w Polsce to podatek a przeciez wiemy, ze PO to partia liberalna, ktora obnizy podatki. Link Zgłoś
er0n Proszę o usunięcie politycznych postów plajtformy 29.04.08, 23:05 Spłyń stąd. To forum Auto-Moto, a nie forum PiS vs PO. Link Zgłoś
zoro_wieczorowo_poro Re: Wow, zeby ci zylka nie pekla. 29.04.08, 07:13 plajtforma napisał: > Udzielam sie na wielu amerykanskich forach. a jakież to fora amerykanckie kolega zaszczyca swoją na nich obecnością? Można prosić o zalinkowanie? z przyjemnością poczytam z rana parę mądrych wpisów kolegi dla równowagi :D serio Link Zgłoś
plajtforma Re: Wow, zeby ci zylka nie pekla. 29.04.08, 07:16 A masz 'moralne prawo' czytac amerykanskie fora? Link Zgłoś
zoro_wieczorowo_poro Re: Wow, zeby ci zylka nie pekla. 29.04.08, 07:18 plajtforma napisał: > A masz 'moralne prawo' czytac amerykanskie fora? czytać to ja nawet (aż sie sam sobie dziwie) mam prawo czytać te twoje wypociny. Pisać na temat życia na obczyźnie już nie bardzo, bo żyje TU i na temat życia TU się wypowiadam. Link Zgłoś
plajtforma Re: Wow, zeby ci zylka nie pekla. 29.04.08, 07:28 > czytać to ja nawet (aż sie sam sobie dziwie) mam prawo czytać te twoje wypociny Nie zrozumialem, ale to pewnie dlatego, ze dawno w kraju nie bylem. W kazdym razie, konczac juz dyskusje z toba, ciesze sie, ze faszysci z PiS zostali odsunieci i mamy przy wladzy wolnosciowcow. Wreszcie bedzie tanio. Zapewne juz ceny spadly od kiedy PO jest u wladzy? Slyszalem, ze szef PO osobiscie doglada cen roznych produktow, np. jablek. Bardzo dobrze! Link Zgłoś
zoro_wieczorowo_poro i dla przypomnienia.. 29.04.08, 07:20 uważaj żeby ci znowu się "Ó" nie napisało, bo cała legenda pójdzie sie paść :>D Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: i dla przypomnienia.. 30.04.08, 20:49 zoro_wieczorowo_poro napisał: > uważaj żeby ci znowu się "Ó" nie napisało, bo cała legenda pójdzie sie paść no i jeszcze: ł ś ć forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=78848801&a=78848801 widac teraz w ameryce jest run na klawiatury z takimi literkami :-) Link Zgłoś
bwv1004 Re: i dla przypomnienia.. 30.04.08, 21:25 zgryzliwy1 napisał: > widac teraz w ameryce jest run na klawiatury z takimi literkami :-) Wydaje Ci się, że potrzeba czegoś specjalnego by z amerykańskiego komputera za amerykańskim Windows pisać z polskimi literami? Otóż nie stanowi to problemu, a klawiatura (fizyczne urządzenie) nie ma z tym nic wspólnego. A że plajtforma bredzi, to inna sprawa. Link Zgłoś
zapijaczony_ryj moze to "Hamerykańskie, a nie amerykańskie fora? 29.04.08, 07:29 zoro_wieczorowo_poro napisał: > plajtforma napisał: > > Udzielam sie na wielu amerykanskich forach. > > > a jakież to fora amerykanckie kolega zaszczyca swoją na nich obecnością? Można > prosić o zalinkowanie? z przyjemnością poczytam z rana parę mądrych wpisów > kolegi dla równowagi :D serio Link Zgłoś
plajtforma Re: moze to "Hamerykańskie, a nie amerykańskie fo 29.04.08, 07:32 Moze zapijaczone? Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: moze to "Hamerykańskie, a nie amerykańskie fo 29.04.08, 07:59 plajtforma napisał: > Moze zapijaczone? Tyż możliwe Link Zgłoś
warczacy_z_wilkami Re: Wow, zeby ci zylka nie pekla. 29.04.08, 07:16 nie pęknie. Natomiast uważam, a jeśli się myle to mnie popraw, że żyjąc z dala od spraw krajowych, nie bardzo masz prawo pluć na to co tu się dzieje Link Zgłoś
plajtforma Re: Wow, zeby ci zylka nie pekla. 29.04.08, 07:25 Zyje blisko bo mam w Polsce rodzine. Nie pluje tylko ciesze sie, ze wreszcie liberalowie gospodarczy doszli do wladzy i cena benzyny spadnie przynajmniej do cen amerykanskich. A moze nizej bo przeciez Polacy mniej zarabiaja niz Amerykanie? Link Zgłoś
warczacy_z_wilkami Re: Wow, zeby ci zylka nie pekla. 29.04.08, 07:29 no tak. To ja więcej pytań nie mam. Gratuluje wiedzy i życzę wielu sukcesów Link Zgłoś
plajtforma Re: Wow, zeby ci zylka nie pekla. 29.04.08, 07:34 Dzieki i wzajemnie! Radujmy sie, ze wreszcie mamy liberalna wladze. Podatki beda niskie i ceny w sklepach rowniez! Link Zgłoś
x2468 Re: Wow, zeby ci zylka nie pekla. 29.04.08, 08:18 Widzialem twoja marna osobe na fotografi.Stales w czerwonej kurteczce wyciagnietej gdzies z smietnika,z kartonikiem w lapkach i witales Tuska kiedy przylecial z wizyta do Busha. Link Zgłoś
plajtforma Re: Wow, zeby ci zylka nie pekla. 29.04.08, 09:14 Ja natomiast wiem gdzie ciebie nie widac - w poblizu slownika ortograficznego. Link Zgłoś
pindoll Re: Wow, zeby ci zylka nie pekla. 29.04.08, 17:02 plajtforma napisał: > A moze nizej bo przeciez Polacy mniej zarabiaja niz Amerykanie? jak to mniej? Nie uogólniaj, ja np. zarabiam wiecej. Link Zgłoś
jasiek111 Re: Wow, zeby ci zylka nie pekla. 30.04.08, 08:06 Właśnie to też chciałem napisać - ja też zarabiam więcej. Nie ma co uogólniać. Spodziewam się pytania jaki mam samochód, bo to dla wielu wyznacznik zarobków... i tu może być problem, bo mam jeden z najtańszych z silnikiem 1.6. Dlaczego? Dlatego, że samochód służy mi do jeżdżenia a nie do lansu na forach internetowych i pod blokiem. pozdrawiam - jasiek Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: Na czym jezdzi Twoj samochod? 30.04.08, 20:38 warczacy_z_wilkami napisał: > > plajtforma napisał: > > Na 'mojej' stacji cena za galon wynosi obecnie > dlaczego nie udzielasz się na jakimś amerykańskim forum tam gdzie > jest twój kraj? eeetam, siedzi PIS-dziel w Polsce i tyle Link Zgłoś
bassooner Odpowiedź. 30.04.08, 22:05 plajtforma napisał: > Na 'mojej' stacji cena za galon wynosi obecnie 3,41$ czyli ok. 2PLN > za litr. Drogo, cholera. Cale szczescie, ze dobrze zarabiam i stac > mnie na tak kosztowne paliwo. A jak w Polsce? Rzadza liberalowie > wiec wkrotce obniza akcyze i benzyna potanieje, prawda? _____________________________________________________________________ Piszesz, że litr kosztuje "drogo jak cholera" (ok.2 zł), a sam wiesz, że to tanio (sam przecież na "całe szczęście" doskonale zarabiasz)- to po co okłamujesz samego siebie, że niby drogo... ...zapewne, żeby zdenerwować nas...że masz tak tanio... Nas którzy kupują paliwo po cztery z hakiem, winiąc przy okazji za to Platformę. Bo zapewne wiesz, że większość z Nas to Platformowcy, a w necie to już chyba ze 100%. Jarek z...no ku*wa nawet zapomniałem jak ma na imię nasz Wielki Wódz ???...acha...Lech, a więc...Jarek z Lechem nawet pewnie kliknąć mychą porządnie nie potrafią, a internet jest im obcy tak jak Jarasowi sex, a Leszkowi indywidualne myślenie. Tak więc pisząc tego czczego posta chciałeś zapewne zdenerwować Nas podwójnie: -po pierwsze(primo)dając nam do zrozumienia, że masz tańszą o połowę wachę i na dodatek więcej zarabiasz, -po drugie(primo...;-))) ) obwiniając za to Platformę, a i po części Nas - jej zwolenników. Tak więc, zastanawiam się "why"... Czujesz się tam niedowartościowany, czy jak ?... i jedyny mocny argument jaki masz to cena paliwa i obwinianie za to Platformy. Może w gruncie rzeczy żałujesz, że wyjechałeś bo: nie masz kumpli - nie znajomych z pracy - prawdziwych kumpli, tęsknisz jednak za Ojczyzną - chu*ową na swój sposób, ale jednak Ojczyzną, a twoja słowiańskość ciągnie wilka do lasu...ale ku*wa myślisz sobie: "mam wachę o połowę tańszą...było warto"!!! Link Zgłoś
nom73 Re: Na czym jezdzi Twoj samochod? 03.05.08, 19:39 Ile płacisz rocznie za ubezpieczenie samochodu? Link Zgłoś
cyklista Zapłacisz azbeście ten podatek gdzie indziej 29.04.08, 09:30 albo in nie zapłacisz, wegetując jako lower-middle albo raczej white trash Link Zgłoś
pan666 Re: Na czym jezdzi Twoj samochod? 30.04.08, 13:24 plajtforma napisał: Moj w USA jezdzi na benzynie z niewielka domieszka podatku. A Twoj? moj jezdzi na odrobinie bezyny i b.duzym podatku cena paliwa w szwecji: bezyna ~3,50+accyza+podatek ekologiczny+25%VAT= 12,59SEK podziel 12,59 przez 2,82 przelicznik a otrzymasz 4,46 PLN tanio jak Whisky ... Link Zgłoś
soner3 Re: Na czym jezdzi Twoj samochod? 01.05.08, 10:32 pan666 napisał: > plajtforma napisał: > > Moj w USA jezdzi na benzynie z niewielka domieszka podatku. A Twoj? > > moj jezdzi na odrobinie bezyny i b.duzym podatku > > cena paliwa w szwecji: > > bezyna ~3,50+accyza+podatek ekologiczny+25%VAT= 12,59SEK > podziel 12,59 przez 2,82 przelicznik a otrzymasz 4,46 PLN > > tanio jak Whisky ... Ty akurat najmniej powinienes marudzic , przy dosc wysokich tam jeszcze zarobkach macie wciaz socjal jakiego swiat nie widzial . A na marginesie w Polsce paliwo wcale nie jest tanio , no moze ON bo w Szwecji widzialem juz po 13.79 Link Zgłoś
zgryzliwy1 sfrustrowany PIS-dzi.... spod 30.04.08, 20:57 plajtforma napisał: > Moj w USA jezdzi na benzynie z niewielka domieszka podatku. A Twoj? a po co wyslales swoj samochod do USA i kto nim jezdzi ? i nie zal ci ze kupiles auto i nawet nie mozesz sobie na niego popatrzec, bo .... za daleko jest ? Link Zgłoś
v-6 Spokojnie, to tylko prowok! 30.04.08, 22:13 Jedno z dwojga: albo gościu zna Stany wyłącznie z serialu "Beverly Hills ileśtam", albo nigdy nie wyniósł tyłka poza Jackowo, bo do tego trzeba znać angielski. A nikt umiejący czytać po angielsku nie będzie się zachwycał aktualną sytuacją gospodarczą w USA: ostatni "The Economist", nr z 26.04.2008, gdzie tematem wiodącym jest sytuacja na rynku ropy i paliw - przewidywana cena galona benzyny w USA na zakończenie obecnego kryzysu (depresji, recesji, spowolnienia - do wyboru) to nawet 10$! I pomyśleć, że truckerzy już protestują ... Pozdrawiam v-6 Link Zgłoś
loyezoo Re: Spokojnie, to tylko prowok! 01.05.08, 03:45 Nawet jak prowokacja to zabawna z kilku powodów.Po 1. też jeżdżę na kołach i o dziwo za paliwo wogóle nie płace:)) (tak nawet w Wenezueli nie mają bo tam litr kosztuje jakieś 8 groszy)Po 2. skąd kolega jest pewny, że zarabiam mniej.Przy obecnym kursie dolara (juz żenującym a nadal spadajacym) śmiem twierdzić że zarabiam wiecej od wielu "hamerykanów".Po 3 jak ktos ma mało kasy to pier..li benzyne (przynajmniej na razie) i jeżdzi na gazie (nie czuje kiedy rymuje) bo gaz ma też po 2zł. Link Zgłoś