pindoll 15.07.08, 14:22 ... ta, ktorej autobus rozbil się w piatek w Serbii, wie ktos moze? Link Zgłoś Obserwuj wątek
iberia.pl Re: jaka firma ubezpieczala wycieczke do Bulgarii 15.07.08, 14:26 o ile mnie pamiec nie myli to byla to Signal Iduna, a czemu pytasz? Link Zgłoś
iberia.pl Signal Iduna:-link 15.07.08, 14:28 www.gu.com.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=27970&Itemid=174 Link Zgłoś
pindoll Re: jaka firma ubezpieczala wycieczke do Bulgarii 15.07.08, 20:02 iberia.pl napisała: > o ile mnie pamiec nie myli to byla to Signal Iduna, a czemu pytasz? podobno zareagowali szybko i jak nalezy, wiec to przydatna wiedza dla wczasowiczow. Link Zgłoś
iberia.pl Re: jaka firma ubezpieczala wycieczke do Bulgarii 15.07.08, 21:41 pindoll napisał: > iberia.pl napisała: > > > o ile mnie pamiec nie myli to byla to Signal Iduna, a czemu pytasz? > > podobno zareagowali szybko i jak nalezy, wiec to przydatna wiedza > dla wczasowiczow. jestem daleka od teorii spiskowej ale czy to czasem nie jest tak, ze tu sie zachowali wzorowo bo bylo o tej sprawie glosno? Tak sie sklada, ze bylam kiedys na wyjezdzie z biurem X, ktore tez mialo polise wlasnie w SI.Jako poczatkujacy turysta nie doczytalam dokladnie warunkow ubezpieczenia-reka do gory kto to zawsze czyta?- ze nie przysluguje mi ZADNE odszkodowanie jesli zniszczeniu ulegnie sama walizka.A taki przypadek mialam:kierowca dokonujacy transferu z hotelu na lotnisko przy wyciaganiu czy moze ukladaniu walizek w luku uszkodzil moja tak, ze miala dziure w pozyciu i nadawala sie do wyrzucenia.Efekt byl taki, ze zgodnie z ich OWU nic mi sie nie nalezy. Od tego czasu do kazdego wyjazdu (zorganizowanego przez biuro czy tez wyjazd na wlasna reke) kupuje sobie dodatkowa polise na wyjazd gdzie zakres i sumy ubezpieczenia sa takie jak chce a nie jakis zakres podstawowy jaki na organizatora wyjazdu naklada ustawa. Link Zgłoś