Dodaj do ulubionych

kupuje fabie kombi 75 km

IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.03, 22:32
Szukałem auta rodzinnego za ok. 45 tys, wybór padł na fabie kombii komfort +
klima, silnik 75 KM. Czy ktoś jeździ czymś takim i może udzielić ostatnich
porad?
Uwaga dla m.szpaka. Powstrzymaj się od swoich buraczanych komentarzy, tylko
mi zaśmiecają obraz komputera. Lubisz wszystko co francuskie, zwłaszcza ich
badziewiaste autka, na które boją się dać więcej niż rok gwarancji, więc
przeczytaj uważnie te słowa "Si t'es couillon, va te faire foutre et ne
gonfle pas les mecs qui ne te demandent pas ton avis de merde"
Obserwuj wątek
    • Gość: olin Re: kupuje fabie kombi 75 km IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 29.09.03, 23:15
      Przepraszam, ale od kiedy Skoda Fabia jest autem rodzinnym?
      Ktos tu chyba popada w paranoje.
      • marceli.szpak Fabka jest rodzinna, a jakze! 30.09.03, 08:38
        Cala rodzina musi przez miesiac nic nie jesc, zeby starczylo na pierwsza rate.
    • Gość: Odin Re: kupuje fabie kombi 75 km IP: *.telia.com 29.09.03, 23:41
      Fabia z "starym" czeskim motorem jest bardziej niezawodna a roznica w kM tylko
      7kM,no i cena nizsza.Niech Ci sie autko sprawuje . Pzdr.
      ________________________________________________________________________________
    • mrzagi01 Re: kupuje fabie kombi 75 km 30.09.03, 07:34
      Gość portalu: zdecydowanynaskode napisał(a):

> Szukałem auta rodzinnego za ok. 45 tys, wybór padł na fabie kombii komfort +
      > klima, silnik 75 KM. Czy ktoś jeździ czymś takim i może udzielić ostatnich
      > porad?
      no prosze, ja z kolei sie rozgladam za "ciezarowka" i prawie sie zdecydowalem
      na kombi run + klima. wydaje mi sie, ze gdyby nie szpaku to wariantu skodowego
      bym nawet nie rozpatrywal (genialny marketing!). jak kupisz to skrobnij
      recenzje.
      pozdr.
      • marceli.szpak Re: kupuje fabie kombi 75 km 30.09.03, 08:41
        mrzagi01 napisał:

> Gość portalu: zdecydowanynaskode napisał(a):
        >
        > > Szukałem auta rodzinnego za ok. 45 tys, wybór padł na fabie kombii komfort
        > +
        > > klima, silnik 75 KM. Czy ktoś jeździ czymś takim i może udzielić ostatnich
        >
        > > porad?
        > no prosze, ja z kolei sie rozgladam za "ciezarowka" i prawie sie zdecydowalem
        > na kombi run + klima. wydaje mi sie, ze gdyby nie szpaku to wariantu
        skodowego
        > bym nawet nie rozpatrywal (genialny marketing!). jak kupisz to skrobnij
        > recenzje.
        > pozdr.
        >

Wersja z unikalna tapicerka?
        Burak.

• mrzagi01 Re: kupuje fabie kombi 75 km 30.09.03, 08:54
          marceli.szpak napisała:

> mrzagi01 napisał:
          >
          > > Gość portalu: zdecydowanynaskode napisał(a):
          > >
          > > > Szukałem auta rodzinnego za ok. 45 tys, wybór padł na fabie kombii ko
          > mfort
          > > +
          > > > klima, silnik 75 KM. Czy ktoś jeździ czymś takim i może udzielić osta
          > tnich
          > >
          > > > porad?
          > > no prosze, ja z kolei sie rozgladam za "ciezarowka" i prawie sie zdecydowa
          > lem
          > > na kombi run + klima. wydaje mi sie, ze gdyby nie szpaku to wariantu
          > skodowego
          > > bym nawet nie rozpatrywal (genialny marketing!). jak kupisz to skrobnij
          > > recenzje.
          > > pozdr.
          > >
          >
          > Wersja z unikalna tapicerka?
          nie, z secesyjną kratką od tiffany'ego
          > Burak.
          a ja- mrzagi. milo mi!
          >
          • remo29 Re: kupuje fabie kombi 75 km 30.09.03, 11:31

> nie, z secesyjną kratką od tiffany'ego

ROTFL! :)
    • Gość: Miki Re: kupuje fabie kombi 75 km IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.03, 08:29
      Ja jeżdżę taką, tylko, że z silnikikiem 1.2 65 km. 75 KM na pewno będzie lepiej
      się sprawował, chociaż 1.2 ma ciut lepszą elastyczność. Auto dobrze trzyma się
      drogi (opony 185/60 R14), mimo 3 cylindrów przy większych prędkościach nie jest
      głośnie (za to przy rozpędzaniu silnik hałasuje). U mnie zuzycie paliwa na
      niskim poziomie. Miasto 6,5 - 7 l/100 km, w trasie (ostatnio Poznań-Wrocław,
      dużo jazdy z prędkością 120 km/h) 5,5 l/100km. Przejechałem 7000 km, na razie
      bez awarii. Jedynie dolewam paliwa i płyn do spryskiwaczy szyb. Wszystko okaże
      się później. Mam 1,5 miesięcznego bobasa, także bagażnik 427 l przydaje się
      bardzo. Typowy zestaw podróżny to: wózek (całkiem spory na dużych kółkach),
      wanienka, przewijarka itd. Wszystko mieści się bez problemu. W sumie fajny
      samochodzik dla rodziny 2+1. Pozdr.
      • marceli.szpak Re: kupuje fabie kombi 75 km 30.09.03, 08:40
        Gość portalu: Miki napisał(a):

> Ja jeżdżę taką, tylko, że z silnikikiem 1.2 65 km. 75 KM na pewno będzie
        lepiej
        >
        > się sprawował, chociaż 1.2 ma ciut lepszą elastyczność. Auto dobrze trzyma
        się
        > drogi (opony 185/60 R14), mimo 3 cylindrów przy większych prędkościach nie
        jest
        >
        > głośnie (za to przy rozpędzaniu silnik hałasuje). U mnie zuzycie paliwa na
        > niskim poziomie. Miasto 6,5 - 7 l/100 km, w trasie (ostatnio Poznań-Wrocław,
        > dużo jazdy z prędkością 120 km/h) 5,5 l/100km. Przejechałem 7000 km, na razie
        > bez awarii. Jedynie dolewam paliwa i płyn do spryskiwaczy szyb. Wszystko
        okaże
        > się później. Mam 1,5 miesięcznego bobasa, także bagażnik 427 l przydaje się
        > bardzo. Typowy zestaw podróżny to: wózek (całkiem spory na dużych kółkach),
        > wanienka, przewijarka itd. Wszystko mieści się bez problemu. W sumie fajny
        > samochodzik dla rodziny 2+1. Pozdr.

Najpierw naucz sie polskiego, a potem pisz na forum,
        Rece opadaja.

• Gość: Miki Re: kupuje fabie kombi 75 km IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.03, 08:51
          Pan od polskiego się znalazł. Poszukaj pracy w nauczaniu początkowym, tam
          odnajdziesz swoje powołanie. Pozdr.
          • Gość: pidżej Re: kupuje fabie kombi 75 km IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.09.03, 10:11
            chodzi o pisownię także, jak mniemam. bardzo powszechny błąd niestety. powinno
            być tagże czy jakoś podobnie.
            • remo29 Re: kupuje fabie kombi 75 km 30.09.03, 11:34
              powinno
              > być tagże czy jakoś podobnie.

Mówisz poważnie, czy jaja robisz?
              • Gość: pidżej Re: kupuje fabie kombi 75 km IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.09.03, 12:41
                remo29 napisał:

> powinno
                > > być tagże czy jakoś podobnie.
                >
                > Mówisz poważnie, czy jaja robisz?
                nie dałem emotikona bo ich nie lubię, to trochę jak śmiać się z opowiadanego
                przez siebie dowcipu (BTW "tak że" (tu bez przecinka!) i "także" to chyba
                jednak nie to samo?) pozdrawiam
    • Gość: niki Re: kupuje fabie kombi 75 km IP: *.stacje.agora.pl 30.09.03, 11:43
      Cher inconnu,
      Ta maitrise de la langue nous etonne... Mais touche pas aux voitures francaises! Si tu ne ne roules pas en Megane/307, comment tu peux savoir si elles dignees de
      confiance? Tu penses qu'une Renault est plus "badziewiaste" qu'une Skoda? Pas de commentaire...
      Recapitulons: un avis de merde c'est un avis base sur la bouche-a-oreille, mon cher. En plus, le garanti d'un an n'est pas une specialite de maison francaise...
      Amicalment
      niki
      ps. Je ne suis pas un ami de M.Szpak, je l'ignore avec toute sa "simplicite"
      • remo29 Re: kupuje fabie kombi 75 km 30.09.03, 11:45
        Oui.
      • Gość: Kugel Désolé, Monsieur, Skoda propose 2 ans de garantie IP: 62.181.161.* 30.09.03, 12:52
        pour ses voitures, ceci depuis presque 2 ans. A comparer avec Peugeot par
        exemple qui ne donne qu'un an de garantie pour 307.
        • Gość: niki Lisez attentivement! IP: *.stacje.agora.pl 30.09.03, 13:05
          Monsier?madame Kugel
          La seule chose que j'ai ecrit dans mon message c'etait, je cite, "une garantie d'un an n'est pas une specialite de maison francaise".
          Je n'ai jamais ecrit qu 307 avait une garantie de deux ans...
          Meme si Skoda nous offre une garantie de 5 ans (je plaisante) cela nous ne donne aucun raison de dire qu'une Renault est inferieure...
          Logiquement: la langeur de garantie ne prejuge pas la qualite.

Amicalment

niki
          • Gość: niki Faute IP: *.stacje.agora.pl 30.09.03, 13:08
            Je aurais du ecrire "Longeur" au lieu de "langeur"....
            • Gość: Kugel Faute 2 IP: 62.181.161.* 30.09.03, 13:57
              On dit "la durée de la garantie" et non pas la longueur.
              Mais tu as raison, je n'vais pas lu attentivement ton opinion. Désolé pour ce
              désagrement.
              Avec mes salutations les meilleures.
              M. Kugel
              • Gość: niki :) IP: *.stacje.agora.pl 30.09.03, 14:08
                Merci de me corriger. Vous ameliorez ma conaissance de la langue :)
                niki, le "frankofil"
                Comment dit-on "badziewiasty" en francais??

Veuillez agreer, Monsieur/Madame, mes salutations les meilleures ;)
                niki
                • Gość: Kugel Re: :) IP: 62.181.161.* 30.09.03, 14:46
                  "nul(le)", a jesli chcesz byc bardziej dosadny no to "de merde".
                  Zycze wytrwalosci, piszesz juz calkiem niezle.
      • Gość: zdecydowanynaskode Re: kupuje fabie kombi 75 km + en francais IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.03, 22:39
        A tous les amis francophiles et PSA-philes (c'est pas une sorte de zoophilie,
        mais simplement neologisme decrivant ceux qui vantent les innombrables qualites
        des voitures venues de l 'Hexagone. J'ai pas trouve un seul producteur
        d'automobiles sauf les Francais qui offre une garantie de duree inferieure a un
        an. A vrai dire je les aime bien, ces mignonnes de p'tites voitures francaise,
        mais je n'y crois plus a ses producteurs, s'ils ne se sentent pas capables
        d'egaler les autres producteurs europeens (2 ans) (ne parlons meme pas des
        Coreens et Japonais qui offrent, eux, trois ans de garantie mecanique). Alors,
        si j'ai le choix, je me fie a la petite tcheque. Kdyz musis, tak musis, jak se
        rika v ceske reklame cokolady Fidorka. Quant au mot "badziewiasty", je le
        reserve a la Peugeot 406 de m. szpak dont la voiture ne peut etre que comme lui.
        Avec mes salutations les meilleures
    • Gość: Niknejm Odpowiedź na temat - uwaga IP: 5.3.1R* / *.pg.com 30.09.03, 13:19
      Pytanie zasadnicze - czy w nowych Fabiach 1.4 75KM (z silnikiem VW) rozwiązano
      problem z zacieraniem sie silnika w czasie mrozów (zamarzała odma skrzyni
      korbowej bodajże, nie pamiętam, ale pisano o tym na Forum). Jeśli nie, zastanów
      się nad inna wersją silnikową.

Pzdr
      Niknejm
    • Gość: Mr X Re: kupuje fabie kombi 75 km IP: *.p.lodz.pl 30.09.03, 13:32
      Facet, ty chyba ocipiałeś!?? Potrzebujesz rodzinnego auta to kup kompakta! np.
      Astre II P307, Meganke Corolle, Golfa itp. Może nie bedzie miał klimy
      unikalnego wzoru tapicerki, unikalnych kołpaków i pakietu skórzanego ale nie
      będzie tandetny i nie bedzie burakowozem! Proponowałbym Astre II bo opel
      zainwestował kase w polsce i zamierza rozpoczac produkcje tego autka w polsce.
      Trzeba byc lokalnym patriotą, moze to nie Corrola czy 307 ale na pewno auto
      dużo lepsze od badziewnej Fabii!
      • Gość: sandwich Re: kupuje fabie kombi 75 km IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 13:49
        Zaśmiecili wam mózgi tym określeniem "rodzinne auto".
        Rodzinne, to takie do którego zapakujesz rodzinę i udasz się w wyszukane przez
        Ciebie miejsce. Dla niektórych rodzinny nie będzie autobus. Dla mnie kiedyś
        rodzinne był maluch, a teraz 3-dzrzwiowy seat IBIZA. "Rodzinne auto" to typowe
        marketingowe określenie, żeby sprzedać komuś coś, co niekoniecznie będzie mu
        potrzebne.
      • mrzagi01 Re: kupuje fabie kombi 75 km 30.09.03, 13:50
        Gość portalu: Mr X napisał(a):

> Facet, ty chyba ocipiałeś!?? Potrzebujesz rodzinnego auta to kup kompakta!
        np.
        > Astre II P307, Meganke Corolle, Golfa itp. Może nie bedzie miał klimy
        > unikalnego wzoru tapicerki, unikalnych kołpaków i pakietu skórzanego ale nie
        > będzie tandetny i nie bedzie burakowozem!
        a nie przyszlo ci do lba, ze gosciowi moze zalezec na klimatyzacji i
        przestrzeni bagazowej kombi, a nie na szpanowaniu przed sasiadami wiesniakami
        znaczkiem Łopel, Renuar, czy Tujota?

Proponowałbym Astre II bo opel
        > zainwestował kase w polsce i zamierza rozpoczac produkcje tego autka w polsce.
        a tam astre- niech F-16 kupi, to mu w ramach offsetu hangar wybudują.

> Trzeba byc lokalnym patriotą,
        no, Bałuty gurom!
      • Gość: Miki Re: kupuje fabie kombi 75 km IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.03, 13:59
        Polecam Corollę - rodzinny samochód - szczególnie w wersji 5d. Imponujący
        bagażnik o pojemności 289L. Oj, ale chyba Punto 5d ma 297 L ???
        A może P307 - tydzień na trasie, tydzień w warsztacie - oj rodzinka będzie
        miała pociechę !!!
        • Gość: mr x Re: kupuje fabie kombi 75 km IP: *.p.lodz.pl 01.10.03, 13:00
          Polecam artykuł w autoświecie o teście Fabii na 100 tyś "Wściekle udana". Tak
          tendencyjnie pisanych artykułów nie było nawet w PRL. Drobne usterki jakie sie
          w tym tescie przydarzyły to kilkukrotne problemy z komputerem, wymiana na nowa
          skrzyni biegów (!!!) i pare innych usterek.
    • Gość: radca Re: kupuje fabie kombi 75 km IP: 195.117.195.* 30.09.03, 13:59
      Tez mam zamiar kupic nowy samochod. Bylem w 90% procentach zdecydowany na Skode.
      Po czym pojechalem do salonu Forda i okazalo sie ze cena nowej Fiesty jest
      identyczna jak Fabii 1.2 55KM hatchback. Za kwote ok. 40.000 mozna wytargowac
      nieco wieksza Fieste "kombi" czyli nowego Forda Fusion. Auto nietypowe z
      nieciekawym moze wnetrzem, ale z zewnatrz fajne w porownaniu z oklepana Skoda.
      I zaczal sie problem. Co jest lepsze, co bardziej markowe i wytrzymale-Skoda!?

• mrzagi01 Re: kupuje fabie kombi 75 km 30.09.03, 14:09
        Gość portalu: radca napisał(a):

> I zaczal sie problem. Co jest lepsze, co bardziej markowe i wytrzymale-Skoda!?
        od forda to ja bym radzil trzymac sie z daleka. nie pytaj dlaczego, po prostu
        zaufaj ;)
        jak masz watpliwosci co do skody- popatrz na corse, ale na boga- nie ford!
      • Gość: Miki Re: kupuje fabie kombi 75 km IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 19:25
        Uważaj Fordy z Hiszpanii po dwóch, trzech latach podobno ostro korodują. To nie
        pierwsza taka opinia o tej marce.
    • Gość: Adek Re: kupuje fabie kombi 75 km IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.03, 16:05
      Gość portalu: zdecydowanynaskode napisał(a):

> Szukałem auta rodzinnego za ok. 45 tys, wybór padł na fabie kombii komfort +
      > klima, silnik 75 KM. Czy ktoś jeździ czymś takim i może udzielić ostatnich
      > porad?
      > Uwaga dla m.szpaka. Powstrzymaj się od swoich buraczanych komentarzy, tylko
      > mi zaśmiecają obraz komputera. Lubisz wszystko co francuskie, zwłaszcza ich
      > badziewiaste autka, na które boją się dać więcej niż rok gwarancji, więc
      > przeczytaj uważnie te słowa "Si t'es couillon, va te faire foutre et ne
      > gonfle pas les mecs qui ne te demandent pas ton avis de merde"

Jezdze kombi 1.9 w wersji comfort
      miło i zgrabnie ale to prawda
      nie jest to wóz rodzinny i nie bedzie:))
      miast 1.4 sprawdx ile kosztuje 1.9 ?? moze cos wytargujesz??
      a tak powaznie to zastanów sie bo
      focus 1.4 chyba kolo 50 tys w wersji x 100 ( hatchback)
      astra 1.4 podobna cena
      corolla nieco wicej
      a to naprawde inna klasa,uwierz,bez dopiekania jak inni ale uwierz:))
      • Gość: Odin Fabia Kombi-auto rodzinne ? ... IP: *.telia.com 30.09.03, 17:26
        ... jak najbardziej,rodzina ;dwoje doroslych i dwoje nastolatkow z powodzeniem
        moga sie tym autem na urlop udac.
        W Szwecji many "nieco" wieksze odleglosci,i Fabia Kombi doskonale sie sprawuje ,
        chociaz najlepiej sprzedaje sie model z 2,0 lt. silnikiem. Pzdr.
        ________________________________________________________________________________
        • Gość: Miki Re: Fabia Kombi-auto rodzinne ? ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 19:24
          Wiesz, bo u nas w Polsce rodzinna jest Corolla hatchback z bagażnikiem 289 L...
          • maq77 Re: Fabia Kombi-auto rodzinne ? ... 01.10.03, 10:13
            Gość portalu: Miki napisał(a):

> Wiesz, bo u nas w Polsce rodzinna jest Corolla hatchback z bagażnikiem 289
            L...

To chyba właśnie dlatego niektórzy nabywcy Fabii są uważani za buraków,
            ponieważ próbują porównywać swe auta do kompaktów konkurencji. Sam mam
            znajomego, który za Fabię diesel zapłacił ponad 60 tys zł, a przekonywał
            wszystkich, że zrobił świetny interes, bo za taką wersję Corolli, 307, Golfa
            czy Astry zapłaciłby dużo więcej.
            Fabia to fajne autko, ale miejmy umiar w porównywaniu go z innymi.
            Sam nie słyszałem aby Corolla hatchback uchodziła za auto rodzinne, raczej
            sedan lub kombi.
            Pozdrawiam
            • mrzagi01 wyzej sram niz dupe mam 01.10.03, 10:30
              ludzie! puknijcie sie w pusta glace i przypomnijcie sobie w jakim krzju zyjemy
              TUTAJ fabia, czy inne auta segmentu B sa autami rodzinnymi a TICO moze uchodzic
              za turystycznego minivana. do tego o 2-gi prog podatkowy zaczepiaja dochody
              porownywalne z zasilkami socjalnymi w cywilizowanym swiecie. przestancie
              odstawiac paniska- golodupce!
              BTW: swego czasu spotkalem sie u niemiaszkow z okreslaniem C-klasse per "kleine
              mercedes". zabawne, co nie?
            • Gość: Miki Re: Fabia Kombi-auto rodzinne ? ... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.03, 10:44
              A Ty nie znasz się na żartach, ha, ha !
              A za Corollę, czy Astrę ze 100 konnym dieslem zapłaciłby ponad 70 tys. Większe
              auto, odpowiednio wyższa cena. Można dywagować dalej. Po co komu Corolla, czy
              Astra. Dołożysz jeszcze 10 tys. i masz Vectrę, Superb, czy Mondeo z dieslem, a
              dokładając jeszcze to będziesz miał...
              Wiesz, a dla mnie Fabia Kombi jest bardziej rodzinna od Corolii Hatchback i tak
              już zostanie.
    • Gość: martynka Re: kupuje fabie kombi 75 km IP: *.lukowa7.waw.pl 01.10.03, 10:22
      Uwaga dla zdecydowanego:
      Bedziewiste , najbezpieczniejsze Renaulty dają 2lata gwarancji!
      • mrzagi01 Re: kupuje fabie kombi 75 km 01.10.03, 10:31
        Gość portalu: martynka napisał(a):

> Uwaga dla zdecydowanego:
        > Bedziewiste , najbezpieczniejsze Renaulty dają 2lata gwarancji!
        a hyundai 3 lata
        • Gość: martynka Re: kupuje fabie kombi 75 km IP: *.lukowa7.waw.pl 01.10.03, 10:38
          No właśnie zdecydowany - pomyśl o hyundaiu - nowy accent jest całkiem ,
          całkiem...
          • Gość: Miki Re: kupuje fabie kombi 75 km IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.03, 10:46
            Ale tyko 1 airbag, brak ABS-u, jeden silnik, bagażnik tylko 330L. Reszta to
            zalety. Pozdr.
            • Gość: tomass Re: kupuje fabie kombi 75 km IP: 213.17.247.* 01.10.03, 13:02

A fabia ma 2 silniki:))??? No tak - 2 razy 3 cylindry:))))
              • Gość: Miki Re: kupuje fabie kombi 75 km IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.03, 14:21
                Masz do wyboru 7 silników, 4 benzynowe i 3 diesle.
    • dywersant1 Re: kupuje fabie kombi 75 km 06.10.03, 11:41

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka