Gość: Piotr IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.02, 20:39 Kupują nowy samóchod. Kwota ok.33000- 35000 zł co lepiej wybrać. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: szatan Re: Co kupić Lanos 100KM czy Astra 60KM? IP: 10.133.131.* 17.01.02, 22:07 wóz drabiniasty ewentualnie hulajnogę Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Co kupić Lanos 100KM czy Astra 60KM? IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.02, 23:17 Kup Ferrari ,a resztę forsy wpłać w banku spółdzielczym na książeczkę mieszkaniową . A teraz poważnie . SAMEMU ZDECYDUJ i nie prowokuj ludzi , bo się znowu rzucą na siebie z pazurami. Link Zgłoś
Gość: jasQ Re: Co kupić Lanos 100KM czy Astra 60KM? IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 18.01.02, 01:51 Od razu mówię że nie znam dokładnych cen ale ja bym wybrał astre ale tą 1.6 75KM . Na pewno będzie mniej żwawa niż lanos 100KM , ale będzie to samochód w miarę dynamiczny i na pewno bardziej ekonomiczny , i jest to ponoć najlepszy motor z montowanych w teraźniejszych astrach ,ponoć najmniej kłopotliwy .Powodzenia i TRAFNEJ decyzji , a tak w ogóle to umów się na jazdę testową z dilerem i sam dokonaj wyboru . Ja tylko sugeruje że lepsza jest astra 1.6 75 KM niż astra 1.4 60 KM .Co do lanosa się nie wypowiadam bo nie znam za dobrze. Link Zgłoś
Gość: Miky Re: Co kupić Lanos 100KM czy Astra 60KM? IP: 158.66.116.* 18.01.02, 08:58 Wybór dramatyczny. Nie będę Ci radzić, tylko drobne ostrzeżenie: Astra 60KM to totalna porażka. Nie bierz tego za żadne pieniądze! Starym polonezem wyprzedzałem to bez problemu. Poprzednik dobrze mówi.1,6 75KM Astry to bardzo dobry silnik. I, co ważne, trwały. Podobno najtrwalszy ze wszystkich oplowskich. Tak w każdym bądź razie twierdzi znajomy złotówa a oni na tym się znają (na jeżdżeniu zaś nic, ale to inny temat). Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: 130rapid Re: 1,6 the Best! IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.02, 12:48 Gość portalu: Miky napisał(a): > 1,6 75KM Astry to bardzo dobry silnik. I, co ważne, trwały. Podobno najtrwalszy ze wszystkich oplowskich. Tak w każdym bądź razie twierdzi znajomy złotówa a oni na tym się znają (na jeżdżeniu zaś nic, ale to inny temat). Pozdrawiam Miałem przez 200 tkm do czynienia z 82-konnym gaźnikowym silnikiem 1,6 w Kadecie E (oprócz innego osprzętu jest identyczny jak w Astrze). To był najlepszy element tego samochodu. W porównaniu do 16-zaworowych Opli bardzo cichy, niezawodny, na trasie palił 6,5 (do 120 km/h). Tylko raz padła pompa cieczy, raz przepalił się moduł zapłonu, czasem były drobne kłopoty z gaźnikiem. Jedyne wady: paliwożerny na krótkich trasach (9-10), rozgrzewał się dość długo (5-6 km) i był trochę "przyduszony" ekonomiczną przekładnią główną (przy 100 km/h na 5. biegu kręcił tylko 2500 obr/min). Ale po redukcji dostawał takiego kopa, że ho! Mój były Kadett jeździ do dziś. Z tym samym silnikiem. Ma ponad 300 tkm i wciąż pracuje bez zarzutu. PZDR Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: Co kupić Lanos 100KM czy Astra 60KM? IP: *.pg.com 18.01.02, 12:07 Gość portalu: Piotr napisał(a): > Kupują nowy samóchod. Kwota ok.33000- 35000 zł co lepiej wybrać. Szczerze powiem - samochody te są raczej porównywalne. Opel wygodniejszy, ale chyba jednak trochę bardziej usterkowy od Lamusa i ma gorszą dynamikę. Choć w przypadku obu tych aut wiele zależy od tego, czy będziesz miał szczęście i trafisz na dobry egzemplarz. Jeśli tak, to pojeździsz bez większych problemów. Jeśli nie - zaklniesz się na śmierć. Taka prawda niestety. A może kup 2-3 letnią Toyotę, Nissana lub Hondę? Większa szansa na bezproblemowe (i bardziej komfortowe) jeżdżenie, zwłaszcza jeśli dobrze sprawdzisz samochód przed zakupem. A może nowe Suzuki Swift? Podobno nieźle się sprawują... Jeśli jednak Opel lub Lanos - pojeździj próbnie tym i tym i wybierz to, co bardziej Ci odpowiada. Pozdrawiam, Niknejm Link Zgłoś