Gość: Jarek IP: 80.51.241.* 28.10.03, 20:28 Kupiłem sobie nowy samochód Kia Rio . Ciekawi mnie jakie zdanie mają inni użtkownicy tego modelu. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Maro Re: Kto posiada Kia Rio IP: 62.121.132.* 28.10.03, 21:04 Owszem mam, dopiero kupiony, nowy. Coś stuka mi z przodu. W serwisie jedni nie słyszą albo nie chcą słyszeć, a w drugim nie mogą znaleźć co to jest. Sprawdzają na podnośniku, buć może ne kanale znaleźli by, ale nie wpuszczają do środka na warsztat i nie można z nimi pogadać Link Zgłoś
cytrynowa.babka Re: Kto posiada Kia Rio 29.10.03, 09:22 Jak to nie wpuszczają do środka? "Rozedrzyj" trochę buźkę w warsztacie, to Twój samochód i masz prawo być obecny przy serwisowaniu (mnie to się nigdy nie zdarzyło, żeby jakiś dupek z warsztatu mówił co mi wolno a czego nie). A gdzie seriwsujesz swoje Rio, ja swoje (5-letnia Shuma i roczny Carens) serwisuję na Sadybie i dotąd nie miałam problemów. Cytrynowa Babka Gość portalu: Maro napisał(a): > Owszem mam, dopiero kupiony, nowy. Coś stuka mi z przodu. W serwisie jedni nie > słyszą albo nie chcą słyszeć, a w drugim nie mogą znaleźć co to jest. > Sprawdzają na podnośniku, buć może ne kanale znaleźli by, ale nie wpuszczają do > > środka na warsztat i nie można z nimi pogadać Link Zgłoś
greenblack Re: Kto posiada Kia Rio 28.10.03, 21:06 Już po ptokach. A jest tyle normalnych samochodów z normalnymi serwisami i normalną dostępnością części zamiennych. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Maro Re: Kto posiada Kia Rio IP: 62.121.132.* 28.10.03, 21:10 Niestety przeliczyłem się, ale wygląda na to że obsługa w naszych serwisach szkoliła się na Polonezach i Małych i oto skutki. Wcześniej w moim byłym Lanosie rok szukali czemu tak wiele pali zanim doszli do tego że leje wtrysk. Link Zgłoś
remo29 Re: Kto posiada Kia Rio 29.10.03, 08:33 A swoją drogą rio to samochodzik jaki byłby mi akurat potrzebny. Ani za duży, ani za mały, ze sporym bagażnikiem, nawet sztukę z klimą można sobie zakupić. I to wszystko poniżej 40 tysięcy. Tylko co z tego, jeśli przyjdzie mi czekać miesiąc na jakąś duperelę, która się zepsuła a serwis nie ma jej na stanie? Dziwny jest ten świat... Link Zgłoś
cytrynowa.babka Re: Kto posiada Kia Rio 29.10.03, 09:26 Nie przesadzaj u mnie 5-letnia Shuma(100 tys na liczniku) i roczny Carens spisują się bez problemów. Dla przykładu inne modele: BMW X5 (roczny) szefa (w serwisie średnio trzy razy w miesiacu), Jeep (roczny) dugiego szefa (ostatnio padł akumulator), Vectra (jednego z Dyrektorów) notorycznie w serwisie, Volvo S70 (roczne) cieknie ze skrzyni biegów (już 3 tygodnie czekamy w serwisie Volvo na naprawę). Osobiści miałam 2 maluchy, Poloneza i Seata Ibize i najmniej problemów miałam i mam z Kia. Cytrynowa Babka greenblack napisał: > Już po ptokach. A jest tyle normalnych samochodów z normalnymi serwisami i > normalną dostępnością części zamiennych. > > > Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Maro Re: Kto posiada Kia Rio IP: 62.121.132.* 29.10.03, 10:14 Jest to już mój 7 samochód a 3 nowy i jak dotychczas Rio daje tą przyjemność której wcześniejsze nie dawały, za wyjątkiem Lanosa którym się jeździło komfortowo, ale był słabo wyciszony i zbyt miękki, przez co jazda np. Alpejskimi drogami była bardzo stresująca, no i lubił (bardzo) lubił paliwo. Z Elementami do Kia nie jest tak źle. Większy problem jest jednak z „FACHOWCAMI” Link Zgłoś
remo29 Re: Kto posiada Kia Rio 29.10.03, 10:27 Skoro już nawinęliście się - wy, posiadacze Kia Rio - powiedzcie jak wygląda sprawa z przeglądami gwarancyjnymi. Co ile km trzeba się stawić, ile to kosztuje i czemu tak drogo. Link Zgłoś
Gość: Maro Re: Kto posiada Kia Rio IP: 62.121.132.* 29.10.03, 11:52 Co 1500 km przegląd, pierwszy darmo robocizna, materiały ok. 150 zł. reszta jak minie poinformowano koszt przeglądu jest niższy niż koszt przeglądu SEICZENTO, ale za to 3 lata gwarancji (zobacz www.kia.pl) Link Zgłoś
Gość: mgr Re: Kto posiada Kia Rio IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.10.03, 16:13 POmyłka?? W Syrence trzeba było przeguby mieniać co 500 km. 1500 to prawdziwy postęp. Pozdr Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Kto posiada Kia Rio IP: 80.51.241.* 31.10.03, 16:34 Przerobiłem sobie brykę na gaz. Zapłaciłem 4 000 - bo do tego modelu musi być na wtrysku - i jeżdze sobie za pół darmo. Pali 10 l gazu. Trochę to dużo ale to dlatego że silnik tylko 1.3. Po kilku dniach musiłem wracać z roboty na lawecie bo zepsuła się kontrolka od paliwa no i benzynki zabrakło. Ale jak sprowadzą cześć która się zepsuła (już czekam miesiąc) to będzie wszystko OK. Narazie spisuje się dobrze i jestem zadowolony. Właściciel Kia Rio Link Zgłoś
Gość: fantomasz Re: Kto posiada Kia Rio IP: *.dyn.optonline.net 01.11.03, 13:32 co to jest kontrolka od paliwa ktora uniemozliwia jazde? Link Zgłoś
Gość: fantomasz Re: Kto posiada Kia Rio IP: *.dyn.optonline.net 01.11.03, 13:33 aha,ze nie wiedziales ile paliwa w baki? Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Kto posiada Kia Rio IP: 80.51.241.* 02.11.03, 16:06 Kontrolka paliwa to takie swiatełko które się zapala jak się benzyna kończy Link Zgłoś
Gość: Odin Re: Kto posiada Kia Rio IP: *.telia.com 31.10.03, 16:42 Napiszcie co zrobic by "Kila Rio" nie jezdzic ?,byc grzecznym dla szefa by pensji nie obnizyl ?. ________________________________________________________________________________ Link Zgłoś
Gość: ku_pa Re: Kto posiada Kia Rio IP: *.aster.pl / *.acn.pl 31.10.03, 17:12 posiadać/ posiąść - to mozna makjątek ziemski, żonę czy inną dowolną kobitę, albo i pana. A kia rio to się MA, albo i nie ma. Odsyłam na korepetycje z j. polskiego a jak posiądziesz wiedzę podstawową o języku ojczystym, to wróć. albo lepiej nie wracaj. Link Zgłoś
przeem36 Re: Kto posiada Kia Rio 31.10.03, 20:57 Gość portalu: ku_pa napisał(a): > posiadać/ posiąść - to mozna makjątek ziemski, żonę czy inną dowolną kobitę, > albo i pana. A kia rio to się MA, albo i nie ma. Odsyłam na korepetycje z j. > polskiego a jak posiądziesz wiedzę podstawową o języku ojczystym, to wróć. albo > > lepiej nie wracaj. Następny frustrat na forum. Aby dokopać, eh. Frustracja, stan afektywny przykry, wywołany zablokowaniem możliwości zaspokojenia jakiejś podstawowej potrzeby jednostki lub grupy z powodu napotkanej przeszkody lub oporu nie do pokonania. Prowadzi do dezorganizacji funkcji fizycznych i psychicznych. Przejawy frustracji: zachowanie agresywne, izolowanie się, demonstrowanie niezadowolenia gestami, mimiką, słownie, lub atak polegający na czynnościach zmierzających do zaszkodzenia danej osobie, sprawienia jej bólu. Link Zgłoś
Gość: Maro Re: Kto posiada Kia Rio IP: 80.51.241.* 01.11.03, 10:27 Co wy chrzanicie panowie. To nie jest lekcja języka polskiego. Najwyraźniej widać że ktoś kto się nie zna na samochodach próbuje to ukryć poprzez pisanie nie na temat. Bo na pewno to nie jest temat o tym jak się co pisze tylko jakie są opinie użytkowników o tej marce samochodu. Link Zgłoś
Gość: zz_top Ja ma KIA Sephia IP: 213.76.152.* 03.11.03, 10:41 Jak kupowałem auto. to znajomi smiali się ze mnie. Teraz ja się śmieję. Auto było tanie (1999 r. - 36,5 tys. z ubezpieczeniem, ze wszystkim), żadnych poważnych awarii, tani (relatywnie) i niezły serwis (Dąbrowa Górnicza). Silnik jest od Mazdy 323 i chodzi jak zegarek. Wykończenie w środku nie rewelacyjne, ale za te pieniądze. Oficjalnie podawali, że pali 8/100, mnie pali 7,2. Części zamienne (okładziny bębnów hamulcowych po 90 tys.) idzie tanio kupić w internecie - 99 zł/komplet oryginalny z dostawą do domu. KIA nie ma reklamy w prasie motoryzacyjnej, bo nie rozdaje aut do testowania. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Kto posiada Kia Rio IP: *.ey.com.pl / *.ey.com.pl 03.11.03, 12:04 A czy ktos moze mi powiedziec jak sie jezdzi tym autkiem. Chodzi mi o komfort jazdy przy powiedzmy 100 - 150 km/h (czy tyle w ogole pojedzie?) i przyspieszenie. Zastanawiam sie jak to auto sprawdza sie na trasie, a nie tylko w korku. Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Kto posiada Kia Rio IP: 80.51.241.* 04.11.03, 16:55 Samochodzik niczego sobie. Przyśpieszenie ma niezłe (dużo lepsze niż fabia) ok 12 sek do setki. W mieście rewelacja. Ma dobry skręt. Silnik dużo ciszej pracuje niż w Toyocie Yaris (ponoć samochód roku 2000). Wyciąga 165 km/h iprzy tej prędkości dobrze się trzyma drobi. Na razie bez problemów. Nie żałuję zakupu. Link Zgłoś