Dodaj do ulubionych

Volkswagen Chico powalczy ze Smartem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 11:26
Z obecnie dostępnych na rynku aut miejskich najlepsza jest Mazda2, cóż jest trochę większa niż prezentowane tu modele, ale to mój zdecydowany faworyt. Fantastycznie wygląda, każdy to musi przyznać, ma kilka porządnych silników do wyboru i nie spala duzo.
Obserwuj wątek
    • Gość: Bernie Re: Volkswagen Chico powalczy ze Smartem IP: *.chello.pl 28.11.08, 12:20
      Autko prezentuje się atrakcyjnie tylko czemu ma podobno wejść na rynek za 3 lata?
      Podejrzewam, że już teraz sprzedawałoby się dobrze jako przeciwwaga dla "trojaczkówz Kolina" Małe autko (mniejsze niż Aygo ma w planach Toyota i Fiat) Niech się VW pospieszy to odkroi duży kawałek rynku. U mnie pozytyw
    • Gość: autoprotect.net.pl Re: Volkswagen Chico powalczy ze Smartem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 12:27
      www.autoprotect.net.pl
    • Gość: berdys Re: Volkswagen Chico powalczy ze Smartem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 13:36
      Tutaj autoochrona-spam a na innych portalach testy IQ- zrobcie cos z tym. Poza tym autko bardzo mile. Stylistycznie bardzo mi sie podoba. Chociaz, obawiam sie ceny. W koncy producent aut dla ludu nowosci wycenia mocno ponad przecietna. Pozniej, w ramach promocji cena spada do w miare akceptowalnego poziomu. Jak pisze ziutek- wolalbym Mazde2 lub chociazby Suzuki Splash- tez calkiem dzielne autko !
    • Gość: Mrówa Re: Volkswagen Chico powalczy ze Smartem IP: *.chello.pl 29.11.08, 10:43
      Ej berdys to czemu teraz nowy Golf 6 ma ceny na pozimie Fiata czy Toyoty?
      To fakt kiedyś panowie z vw szaleli cenowo ale dam przykład:

Golf 6, Trendline, 1,4 TSI 122 KM, 7 poduszek, klima itp. = 60840 zł to drogo?
    • Gość: qwerty Re: Volkswagen Chico powalczy ze Smartem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.08, 11:14
      A kot powiedzial ze drogo za taki silnik - w tej klasie jest cos porownywalnego za ta cene?
    • Gość: ff Re: Volkswagen Chico powalczy ze Smartem IP: *.multimo.gtsenergis.pl 29.11.08, 12:41
      nikt tego nie kupi no moze w niemczech i w europie kupia to gluwnie kobiety chociaz tylko jak sie z tym pospiesza w polsce i tak nikt tego nie kupi chociaz moze
    • Gość: Kombi Re: Volkswagen Chico powalczy ze Smartem IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.11.08, 15:41
      ff co ty chłopie opowiadasz. Ja znam co najmniej kilka rodzin które chętnie kupiłyby takie autko. Sam się nad takim zastanawiam bo wszechobecne korki i drożejące paliwo zmusiły mnie do zastanowienia się czy warto ciągnąć do pracy i z powrotem duże kombi płacąc za to jak za zboże czy może lepiej wydać troche pieniędzy na takiego mikrusa. Ja widzę w posiadaniu takiego samochodu dużo pozytywów i myślę że takich jak ja jest wielu.
    • Gość: spyderr Re: Volkswagen Chico powalczy ze Smartem IP: *.acn.waw.pl 29.11.08, 20:35
      eee nie ma to jak smart :)

Kto nie jezdzil - niech sprobuje !
    • Gość: NIPON Re: Volkswagen Chico powalczy ze Smartem IP: *.pool.einsundeins.de 29.11.08, 20:53
      Oto jest niemiecka mysl techniczna HAHA
    • Gość: radosuaf Re: Volkswagen Chico powalczy ze Smartem IP: *.173.17.131.tesatnet.pl 30.11.08, 11:07
      FUJ
    • Gość: Kapitan Bomba Re: Volkswagen Chico powalczy ze Smartem IP: *.chello.pl 30.11.08, 11:40
      Hej Kombi!
      W firmie w której kiedyś pracowałem mieliśmy 3 Smarty, auta miały służyć jako jeżdżące reklamy. Były kupione w niemczech z dużymi przebiegami (tak ok. 200 tys km) i poddane remontom silników (nie wiem czemu ale silniki w Smartach szybko się kończą). Na początku każdy się przejechał - w końcu to było nowe zjawisko, ponaśmiewał itp. po jakimś czasie nawet ważniejsze figury jadąc na miasto brały Smarta. Myślę, że takie małe auta są bardzo potrzebne. Coraz trudniej zaparkować o spalaniu nie wspominam. Zresztą wszystkie wiodące koncerny kończą opracowywać podobne modele więc i Chico (czy Up!) pewnie się sprzeda
    • Gość: TSI Re: Volkswagen Chico powalczy ze Smartem IP: 78.8.107.* 30.11.08, 11:54
      Oj tak. Takie autko na zakorkowane miasta bardzo się przyda. Myślę że VW bardzo dobrze sobie z tego zdaje sprawę i na pewno będą się sprzedawać. Gdybym miał wybierać między Smartem a Up!1 zdecydowanie wybrałbym to drugie. Jakieś przyjemniejsze dal oka jest :)
    • Gość: Marcin Re: Volkswagen Chico powalczy ze Smartem IP: *.unused.derbynet.waw.pl 30.11.08, 14:59
      Za trzy lata, to nawet Volkswagena może nie być na tym świecie. W dobie kryzysu finansowego wszystko się może zdarzyć. General Motors ma wielkie problemy finansowe. Zapewne skończy się tylko na wielkich zwolnieniach, bo podobno Kongres coś im sypnie groszem. Wracając do autka, to prezentuje się całkiem zgrabnie. Jednak, co tu dużo mówić, cena tego samochodu będzie wysoka - jak na Volkswagena przystało. Jeżeli kryzys dociśnie Nas bardziej, to niewielu będzie stać na samochody miejskie, często kupowane jako drugi samochód dla rodziny. Producenci reagują na kryzys gospodarczy i obniżają ceny, ażeby zachęcić do zakupów. Na tym polu, Fiat poszedł chyba najdalej i daje, aż 20 procent upustów. Czy będzie gorzej? Pewnie tak. Tusk dzisiaj się wygadał na spotkaniu ze związkowcami...
    • Gość: Jarek Re: Volkswagen Chico powalczy ze Smartem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.08, 16:29
      Ohyda po prostu. Ja nie rozumiem ludzi, którzy kupuja takie małe coś... Może to przez to, że pewnie nie wlazłbym do niego ze swoimi w miare długimi nogami i 190 centymetrami. Niby to nie dużo ale jednak. Ostatnio jechałem z kolegą Deawoo Tico... Ja bym sie bał takim czyms jeździć. Z całym szacunkiem, ale bezpieczeństwa to tam żadnego nie ma. Przecież chyba zdarzy się, ze ktoś poza miasto wyjedzie i co na szosie wszyscy jada ponad 100 a tam 3 cylinderki jakie 80 wyciągnie? Nie chce mówić co sie stanie z kierowcą i (dobrze że tylko jedynym możliwym) pasażerem w razie zderzenia. Ja rozumiem, że nawet największe wozy nie ochronią życia w 100%, ale chyba raczej większe bezpieczeństwo jest w większym wozie niż w takiej puszeczce z metalu na kółeczkach...
    • Gość: Olo Re: Volkswagen Chico powalczy ze Smartem IP: *.mofnet.gov.pl 01.12.08, 10:07
      Do Marcina: Chłopie z tymi bardzo wysokimi cenami vw to trochę przesadziłeś albo nie jesteś na bieżąco. Proszę weź aktualny cennik i porównaj ceny vw, toyoty, fiata i np. hondy a potem napisz co tam zobaczyłeś ;-)

Może Cię zdziwi, że vw jest cenowo na poziomie Fiata
    • Gość: Marcin Re: Volkswagen Chico powalczy ze Smartem IP: *.unused.derbynet.waw.pl 02.12.08, 00:04
      @Olo. Cenników Volkswagen nie posiada - zresztą jak większość dilerów, tylko konfigurator. Jeżeli nie wiesz co to jest, to speszę wytłumaczyć. Wybierasz silnik, kolor nadwozia, kolor tapicerki, dodatkowe bajery, itd... na koniec konfigurator to wszystko zlicza i podaje cenę końcową. Przebrnij przez taki konfigurator na stronie VW, a potem na stronie Fiata. Napisz jakie zaobserwowałeś różnice i nie wypisuj bzdur, że volkswageny kosztują tyle samo co Fiaty (oczywiście podobnej wielkości i mocy modele).
    • Gość: Olo Re: Volkswagen Chico powalczy ze Smartem IP: *.mofnet.gov.pl 02.12.08, 08:21
      Marcin, ja po prostu jak coś chcę obejrzeć to nie wchodzę na stronę internetową (często informacje aktualizowane co 0,5 roku) tylko podjeżdżam do najbliższego salonu i wchodzę do środka! Jak chcesz sprawdzić online czy wygodnie się siedzi, czy masz właściwą pozycję za kierownicą, czy materiały dobre. Tylko na żywo. Poza tym cennik każdego producenta do schemat i detal, idąc do salonu masz konkretną cenę do sprzedaży. Nie podchodź do tego agresywnie ale po prostu w wolnej chwili sprawdź w realu. Np. nowy Golf 6 1,4 TSI 122 KM z 7 poduchami, klimą itp. kosztuje obecnie 60480 zł - to dużo więcej niż porównywalny Fiat?
    • Gość: absolutek Re: Volkswagen Chico powalczy ze Smartem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 16:19
      Nie no, lekko przy małe auto. W mniejsze jak Punto nie wejdę. A skoro już przy Fiatach, to dodam, że w salonach 20% rabatów na auta z 2008. Dużo, więc może komus sie przyda to info.
    • Gość: Lupuś Re: Volkswagen Chico powalczy ze Smartem IP: *.mofnet.gov.pl 03.12.08, 08:35
      Miałem kiedyś volkswagena lupo 1,4 16V, taka usportowiona wersja co to był za diabeł na drodze ;-D wierzyć się nie chce jak to rwało do przodu. do dziś czasem wspominam to auto i do dziś mam sympatię do małych aut chociaż rodzina ma swoje prawa i teraz jeżdżę kombi ;-( ciekawe czy będzie jakaś "ostrzejsza" wersja Chicco?
    • Gość: zbigi Re: Volkswagen Chico powalczy ze Smartem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 16:14
      Absolutek - Hehe, punciak nie jest taki zły! Małe owszem, ale za to dobrze zaprojektowane i mobilne. Ja już nie potrzebuje tego info. Kupiłem niedawno za na prawde niską cene, do tego w kredycie.
    • Gość: do Olo i Mrówy Re: Volkswagen Chico powalczy ze Smartem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.08, 15:45
      Za Golfa to jednak dużo. Nowe Mondeo jest w tej chwili w promocjach za 61000. A nie ma jednak co porównywać kompaktowego Golfa do znacznie większego i już w standardzie lepiej wyposażonego Mondeo.
    • Gość: john Re: Volkswagen Chico powalczy ze Smartem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.08, 16:29
      a ja 2 miesiace jeżdzę Suzuki Splash ,super wyposażony za 41 tyś
    • Gość: k Re: Volkswagen Chico powalczy ze Smartem IP: *.chello.pl 11.12.08, 23:34
      Do Gość: Jarek.
      Może Tico nie jest czymś bezpiecznym, ale tego na pewno nie można powiedzieć o Smartach, które małych gabarytów są o wiele bezpieczniejsze niż niejeden duży samochód.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka