vinner1 24.12.08, 08:32 W mojej astrze po włączeniu zapłonu zapala się napis JNSP.Wiem,że powinnam jechać na przegląd,ale słyszałam,że można to samemu zrobić coś naciskając i informacja zostaje wykasowama.Proszę o porade. Link Zgłoś Obserwuj wątek
watoslocos Przytrzymaj kilka sekund przycik kasowania 24.12.08, 09:43 dziennego przebiegu na włączonym zapłonie i po sprawie. Link Zgłoś
pavulon78 Re: Astra2 swieci JNSP 24.12.08, 09:55 Tak tak!!! Naciśnij magiczny guziczek i przeglądu już robic nie musisz. A kolejny dopiero za rok. Link Zgłoś
onlyonepablo Re: Astra2 swieci JNSP 24.12.08, 11:13 oj cioto! tu nie chodzi o przegląd techniczny tylko o zgłoszenie się do serwisu w celu np. wymiany oleju. Ale ja też miałem to InSP w swojej astrze. Mając auto na zapłonie trzymasz kilka sekund przycisk od zerowania licznika i po pewnym czasie się zresetuje :) Link Zgłoś
pavulon78 Re: Astra2 swieci JNSP 24.12.08, 11:21 "Wiem,że powinnam jechać na przegląd,ale słyszałam,że można to samemu zrobić coś naciskając" Przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem. I troche grzeczniej baranie. Link Zgłoś
jon214 Re: Astra2 swieci JNSP 24.12.08, 12:00 pavulon78 napisał: > "Wiem,że powinnam jechać na przegląd,ale słyszałam,że można to > samemu zrobić coś naciskając" > > Przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem. I troche grzeczniej baranie. Kolejny prawy Polak na tym forum, który nie umie normalnie odpowiedzieć na grzecznie zadane pytanie. Miał okazję, żeby komuś d..ć. Link Zgłoś
onlyonepablo Re: Astra2 swieci JNSP 24.12.08, 12:40 Przecież wiem co oznacza INSP bo też mam astre. Napis ten się pojawia tydzień przed wizytą w serwisie. Np gdy będziemy się zblizać do granicy 150 tys km. Tu nie chodzi o przegląd techniczny bo skąd auto ma wiedzieć co jest zapisane w dowodzie rejestracyjnym. Jak ktoś olej wymienił wcześniej to po co ma jechać drugi raz. Czasami auto głupieje i podaje taką komende. Myślisz że ktoś jest na tyle głupi że jak zresetuje system to nie będzie musiał na przegląd jechać? Link Zgłoś
mniammniam3 Re: Astra2 swieci JNSP 27.12.08, 15:48 onlyonepablo napisał: >Myślisz że ktoś jest na > tyle głupi że jak zresetuje system to nie będzie musiał na przegląd jechać? Pavulon ma rację. Dokładnie tak należy to rozumieć. W praktyce spotkałem się z różnymi sytuacjami, tak, że nic mnie już nie dziwi. Znajmy informatyk-serwisant opowiadał mi, jak to pojechał do jakiejś paniusi zainstalowac jej nowy komputer. Po przyjeździe na miejsce zobaczył wszystko juz rozpakowane, monitor i komputer stały na biurku, a myszka leżała pod spodem na podłodze. Ze zdziwieniewm spytał sie tej paniusi, dlaczego połozyła tam tę myszkę. Ta z rozbarajającą szczerością odpowiedziała, że wydaje jej się, że to działa jak nożny pedał- regulator w maszynie do szycia, więc najwygodniej będzie ulokować ją na podłodze. Link Zgłoś
opel_24 Re: Astra2 swieci JNSP 03.01.09, 00:12 Wejdz na forum.opel24.com bądź opel24.com - tutoriale Link Zgłoś