Dodaj do ulubionych

Najlepsze i najgorsze samochody w USA

05.11.03, 06:46
najnowsza lista z USA
jednym slowem japonska perfekcja i niemiecki szajs (Scheiße)

www.usatoday.com/money/autos/2003-11-03-reliablechart.htm
NAJLEPSZE/Most reliable
Small Cars
Honda Civic
Toyota Corolla
Toyota Echo

NAJGORSZE/Least reliable
Small Cars
Volkswagen Golf
Volkswagen Jetta (4-cyl.)
Volkswagen New Beetle

itd
Obserwuj wątek
    • Gość: manix Re: Najlepsze i najgorsze samochody w USA IP: *.espol.com.pl 05.11.03, 12:16
      Ameryki nie odkryłeś .Co z tego zakapiory i tak będą twierdzić że najlepszy
      jest niemiecki szajz. Mimo że nawet niemieckie TUV iADAC mówią że Japonia Górą
      • Gość: bolo Co za bzdury!!! IP: *.interprojekt.pl / *.interprojekt.pl 05.11.03, 20:38
        Strategic Vision Ranks VW, BMW Tops
        Strategic Vision released its annual Total Quality
        Index Monday, ranking Volkswagen first among multi-line
        automakers, and BMW tops among brands. Though imports
        headed the majority of segments, the domestic auto
        manufacturers, particularly General Motors, are making
        gains. New vehicle buyers rated GM tops in three
        segments with a tie in a fourth. Ford, after four years
        out of the top spot, won in two segments. BMW remained
        the highest scoring brand,while Cadillac moved into
        second place, ahead of Lexus and Mercedes. Compared to
        full-year 2002 results, Caddy was the most improved
        brand. Among the Japanese makers, Honda was the only
        multi-segment winner with three. The Infiniti G35's top
        honors in the near-luxury car category were the first
        for the brand. Subaru led one segment, and Toyota had a
        tie with its redesigned 4Runner. Strategic Vision
        surveyed more than 31,000 October - November buyers of
        2003 models at least 90 days after their purchase. TQI
        rates cars based on a combination of expectations met,
        quality, emotional attributes such as design and how
        well the dealer completed the sale and dealt with early
        glitches.

Best small car Saturn Ion
        Best compact car VW Golf, Chrysler PT Cruiser,
        Pontiac Grand AM
        Best Mid-sized car Pontiac Bonneville/Olds Aurora
        Best Small Specialty Coupe MINI Cooper
        Best Medium Specialty Coupe Honda Accord coupe
        Best Near Luxe Infiniti G35
        Best Luxe Car Mercedes S Class, BMW 5 Series
        Best convertible under $30K Ford Mustang
        Best convertible over $30K Porsche Boxster
        Best minivan Honda Odyssey
        Best small SUV Hyundai Santa Fe
        Best Medium SUV Toyota 4Runner/Kia Sorento
        Best Large SUV Ford Excursion
        Best Near Luxe SUV Volvo XC90
        Best Luxe SUV Range Rover
        Best compact pickup Subaru Baja
        Best Full-Size Pickup Chevy Avalanche

źródło:
        www.thecarconnection.com

I co wy na to?
    • Gość: kriss Re: Najlepsze i najgorsze samochody w USA IP: *.net / 192.168.1.* 05.11.03, 12:45
      A co to k... jest,jakiś bojkot made in germany?
    • raver1 Re: Najlepsze i najgorsze samochody w USA 05.11.03, 12:52
      Dla mnie jakoś mało wiarygodne,skoro po stronie przegranych stoją również:
      BMW 7
      Mercedesy:C-klasse,E-klasse,SLK,ML tzn. wszystkie
      Audi A6
      Jaguar S-type,X-type
    • greenblack Re: Najlepsze i najgorsze samochody w USA 05.11.03, 12:55
      Sprawdź w słowniku znaczenie słowa reliable.
      • raver1 Re: Najlepsze i najgorsze samochody w USA 05.11.03, 13:09
        greenblack napisał:

> Sprawdź w słowniku znaczenie słowa relia

Z jakiego ty słownika korzystasz zarozumiały ćwoku rzucający linkami?
        Mój słownik mówi,że :
        Most reliable - najbardziej pewny,godny zaufania
        Least reliable - najmniej pewny,godny zaufania
        • greenblack Re: Najlepsze i najgorsze samochody w USA 05.11.03, 13:39
          Nie gorączkuj się. To, że właściciel samochodu dla biedoty, jakim w USA jest
          Echo, ma o nim dobrą opinię, ma dla mnie trzecioplanowe znaczenie. Dlazcego nie
          podano dokładnych wyników ankiety? Myślisz, że właściciel S600 ma czas i ochotę
          na wypełnanie jakichś ankietek? Słyszałeś o korupcji wśród dziennikarzy?
          • raver1 Re: Najlepsze i najgorsze samochody w USA 05.11.03, 13:44
            Sory,chciałem tylko powiedzieć,że całe to zestawienie można o kant d... potłuc;)
            PZDR
          • Gość: johndoe Re: Najlepsze i najgorsze samochody w USA IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 05.11.03, 14:40
            > Nie gorączkuj się. To, że właściciel samochodu dla biedoty, jakim w USA jest
            > Echo, ma o nim dobrą opinię, ma dla mnie trzecioplanowe znaczenie. Dlazcego nie
            >
            > podano dokładnych wyników ankiety? Myślisz, że właściciel S600 ma czas i ochotę
            >
            > na wypełnanie jakichś ankietek? Słyszałeś o korupcji wśród dziennikarzy?

taaaa, a u Was bija murzynow
          • Gość: Pawelek Re: Najlepsze i najgorsze samochody w USA IP: *.nrockv01.md.comcast.net 06.11.03, 01:24
            Wlasciciel S600 oczekuje wiecej i nie bedzie tolerowal w swoim samochodzie
            nawet najmniejszych niedorobek. Poczytaj sobie forum dyskusyjne z edmunds.com i
            wtedy zobaczysz, ze ludzie potrafia czasami byc bardzo niezadowoleni z tego, na
            co wydali kilkadziesia/kilkaset tysiecy dolarow. Wlasciciel toyoty echo pewnych
            rzeczy nie dostrzega, z pewnymi jest gotow sie latwo pogodzic. Ma on rowniez
            wiecej pewnosci, ze to, czego w jego samochodzie nie ma, nigdy sie nie popsuje.
            Producenci samochodow popelniaja bledy. Niektorzy wiecej, inni mniej. Nie
            rozumiem zacietrzewienia... Mercedesy nie sa pod tym wzgledem wyjatkowe.
    • Gość: dario Re: Najlepsze i najgorsze samochody w USA IP: 213.17.181.* 05.11.03, 14:14
      A co z Chryslerem, GM i Fordem? Przecież najgorszy szajs jeżdżący po drogach w
      USA to właśnie tańsze modele produkowane w firmach amerykańskich!
      A co do samochodów Volkswagena w USA to trzeba wziąć poprawkę na fakt, że są
      one produkowane w Meksyku, przez co jakość montażu jest rzeczywiście gorsza niż
      samochodów montowanych w Europie.
      Co do samochodów innych niemieckich marek to prawdziwym wyznacznikiem prestiżu
      jest w USA posiadanie samochodu właśnie produkcji niemieckiej tzn. BMW,
      Mercedes. To są marki, a nie jakaś tam Toyota czy Honda - samochody dla
      biedoty.
      Jak ktoś powiedział wcześniej: wyniki tej sondy można o d.. potłuc.

Pozdrawiam użytkowników aut niemieckich.
      • Gość: WK Re: Najlepsze i najgorsze samochody w USA IP: *.ig.pwr.wroc.pl 05.11.03, 15:10
        Za jakość samochodów Volkswagen odpowiada Volkswagen a nie Meksyk. Toyota Yaris
        jest niezawodna a Renault się psuje, mimo że oba samochody są produkowane we
        Francji.
        Informacje o nadzwyczajnym prestiżu marek niemieckich w USA są nieco "zleżałe".
        Wśród najwyżej cenionych są właśnie drogie marki japońskie: Lexus, Infinity i
        Acura - wszystkie dość skutecznie odciagające klientów od BMW, Audi i
        Mercedesa. Należy jeszcze dodać, że BMW, Audi i Mercedes są w Stanach znacznie
        tańsze niż w Europie.
        Na statystykę nie należy się obrażać, żeby się nie ośmieszyć.

Pozdrawiam uczestników forum (nie tylko użytkowników aut niemieckich)
      • Gość: mundek Re: Najlepsze i najgorsze samochody w USA IP: *.rutgers.edu 05.11.03, 17:49

> A co z Chryslerem, GM i Fordem? Przecież najgorszy szajs jeżdżący po drogach
        w
        > USA to właśnie tańsze modele produkowane w firmach amerykańskich!
        > A co do samochodów Volkswagena w USA to trzeba wziąć poprawkę na fakt, że są
        > one produkowane w Meksyku, przez co jakość montażu jest rzeczywiście gorsza
        niż
        > samochodów montowanych w Europie.

Trudno wymagac zeby samochod za $12000 mial miec podobny standard jak samochod
        za $18000, a w swoim przedziale cenowym produkty VW nie maja duzo do
        zaoferowania, szczegolnie w stosunku do jakiejs tam Hondy czy Toyoty. Jesli zas
        chodzi o "legendarna" jakosc aut VW produkowanych w Europie, wystarczy mi
        opinia mojego kuzyna o jego nowym Passacie, jest to bardzo badziewiacki
        samochod.

• raver1 Re: Najlepsze i najgorsze samochody w USA 05.11.03, 18:05

> opinia mojego kuzyna o jego nowym Passacie, jest to bardzo badziewiacki
          > samochod.

To niech się kuzyn przesiądzie na Poloneza Caro plus
          • Gość: mundek Re: Najlepsze i najgorsze samochody w USA IP: *.ny325.east.verizon.net 05.11.03, 22:54
            FSO nie reklamuje swoich produktow jako niezawodne samochody o super jakosci,
            w przeciwienstwie do VW. Wyciek oleju w samochodzie ktory ma mniej niz rok nie
            powinien miec miejsca, i to ,ale nie tylko, swiadczy o tym ze samochody z VW sa
            badziewiackie.
            • raver1 Re: Najlepsze i najgorsze samochody w USA 05.11.03, 23:08
              Gość portalu: mundek napisał(a):

> FSO nie reklamuje swoich produktow jako niezawodne samochody o super jakosci

A z czym do ludu?

Wyciek oleju w samochodzie ktory ma mniej niz rok nie
              > powinien miec miejsca, i to ,ale nie tylko, swiadczy o tym ze samochody z VW
              sa
              >
              > badziewiackie

Olej to ci chyba wycieka spod czaszki,be nie chce mi się wierzyć żeby wyciekał
              w rocznym Passacie.
              • dieldok Re: Najlepsze i najgorsze samochody w USA 06.11.03, 00:09
                raver1 napisał:

> Gość portalu: mundek napisał(a):
                >
                > > FSO nie reklamuje swoich produktow jako niezawodne samochody o super jako
                > sci
                >
                > A z czym do ludu?
                >
                > Wyciek oleju w samochodzie ktory ma mniej niz rok nie
                > > powinien miec miejsca, i to ,ale nie tylko, swiadczy o tym ze samochody z
                > VW
                > sa
                > >
                > > badziewiackie
                >
                > Olej to ci chyba wycieka spod czaszki,be nie chce mi się wierzyć żeby
                wyciekał
                > w rocznym Passacie.

w przypadku mojego kolegi, VW Golf GL (USA),
                po jednym roku wszystko bylo ok, po 3 latach oprocz wycieku oleju rozpadla mu
                sie automatyczna skrzynia biegow. Na szczescie mial przedluzona gwarancje, w
                przeciwnym przypadku koszt rzedu 3-4tys USD.
                Ogolna opinia, niemieckie samochody maja ciekawy ladny styling i
                fajne wnetrze ale technicznie sa kiepskie i rozpadaja sie szybko po
                uplywie 3-letniej gwarancji.
                powiedzenie "german engineering" jest coraz czesciej uzywane ironicznie
                • Gość: kriss Re: Najlepsze i najgorsze samochody w USA IP: *.net / 192.168.1.* 06.11.03, 00:28
                  dieldok napisał:
                  > Ogolna opinia, niemieckie samochody maja ciekawy ladny styling i
                  > fajne wnetrze ale technicznie sa kiepskie i rozpadaja sie szybko po
                  > uplywie 3-letniej gwarancji.

YHY,te ludzie to jakieś durne są,kupuja te VW,a one się rozpadają po 3 latach,a
                  oni dalej kupują.Golfa V też będą kupować,bo może on się rozpadnie po 4 latach;)
                  Widzę kolego,że tobie też skądś olej ubywa i bynajmniej nie z silnika;)

• devote Re: Najlepsze i najgorsze samochody w USA 06.11.03, 01:56
                  dieldok napisał:

>> w przypadku mojego kolegi, VW Golf GL (USA),
                  > po jednym roku wszystko bylo ok, po 3 latach oprocz wycieku oleju rozpadla
                  mu
                  > sie automatyczna skrzynia biegow. Na szczescie mial przedluzona gwarancje, w
                  > przeciwnym przypadku koszt rzedu 3-4tys USD.

nie pierdol glupot
                  vw w USA dawal gwarancje na silnik i skrzynie 10 lat i 100k mil
                  ja tak w swoim mam
                  od dwoch lat zmniejszyl na 5 lat i 60k mil ale zwiekszyl bumper to bumper do 4
                  lat

www.vw.com/warranty/index.htm?car=golf
                  wiec powiedz jak mozliwe ze mial jakas specjalan przedluzona gwarancje.lejesz
                  wode na niemieckie auto nie znajac sie na niczym.

japonce daja gwarancje bumper to bumper na 3 lata i 36k mil
                  • dieldok Re: Najlepsze i najgorsze samochody w USA 06.11.03, 02:45
                    devote napisał:

> dieldok napisał:
                    >
                    > >> w przypadku mojego kolegi, VW Golf GL (USA),
                    > > po jednym roku wszystko bylo ok, po 3 latach oprocz wycieku oleju rozpadla
                    >
                    > mu
                    > > sie automatyczna skrzynia biegow. Na szczescie mial przedluzona gwarancje,
                    > w
                    > > przeciwnym przypadku koszt rzedu 3-4tys USD.
                    >
                    >
                    >
                    > nie pierdol glupot
                    > vw w USA dawal gwarancje na silnik i skrzynie 10 lat i 100k mil
                    > ja tak w swoim mam
                    > od dwoch lat zmniejszyl na 5 lat i 60k mil ale zwiekszyl bumper to bumper do
                    4
                    > lat
                    >
                    > www.vw.com/warranty/index.htm?car=golf
                    > wiec powiedz jak mozliwe ze mial jakas specjalan przedluzona
                    gwarancje.lejesz
                    > wode na niemieckie auto nie znajac sie na niczym.
                    >
                    > japonce daja gwarancje bumper to bumper na 3 lata i 36k mil

otoz, moj drogi wulgarny kolego
                    kilka lat temu gwarancja podstawowa na VW Golf na pewno nie byla 10lat
                    kilka lat temu 10 letnie przedluzenie bylo oferowane z fanfara jako super deal
                    ( w przypadku kolegi bylo to za "darmo")
                    przy okazji zastanow sie po co ktos oferuje 10lat gwarancji?
                    i jakie jeszcze inne marki to oferuja tzw. 10letnia gwarancje (Huyndai, ...?)
                    moze cie to doprowadzi do jakis ciekawych wnioskow
                    zycze szczescia z twoim VW
                    ja osobiscie nie posiadam VW i nie mam zadnego interesu aby byc tendencyjnym
                    • devote Re: Najlepsze i najgorsze samochody w USA 06.11.03, 02:58
                      dieldok napisał:

> kilka lat temu gwarancja podstawowa na VW Golf na pewno nie byla 10lat
                      > kilka lat temu 10 letnie przedluzenie bylo oferowane z fanfara jako super
                      deal

to ktory rocznik tego golfa?
                    • devote Re: Najlepsze i najgorsze samochody w USA 06.11.03, 03:17
                      dieldok napisał:

>
                      > przy okazji zastanow sie po co ktos oferuje 10lat gwarancji?
                      >

nie bede sie zastanawial bo mnie to nie interesuje
                      taka gwarancje VW dawal w USA jeszce parel at temu
                      nie masz kompletnie pojecia na temat VW to nie zabieraj glosu

ja mam gwarancje 10 lat lub 100k mil
                      bumper to bumper mialem 2 lata lub 24k mil
                      zapytaj sie na kazdym forum VW w usa to sie dowiesz ze to prawda

mk3 mialy gwarancje 2lata i 24 mil a powertrain 10/100k mil
                      mk4 99-02 tak samo
                      mk4 od 2003 roku maja taka jak podalem wczesniej 4 i 5 lat

forums.vwvortex.com/zerothread?id=776475
                      forums.vwvortex.com/zerothread?id=1097818
                      innych dowodow nie mam ale i tak to lepsze niz jakies twoje glupoty

• fantomasek Re: Najlepsze i najgorsze samochody w USA 06.11.03, 04:38
                      dieldok napisał:

> kilka lat temu gwarancja podstawowa na VW Golf na pewno nie byla 10lat
                      > kilka lat temu 10 letnie przedluzenie bylo oferowane z fanfara jako super
                      deal
                      > ( w przypadku kolegi bylo to za "darmo")

za darmo bo to byla normalna gwarancja fabryczna.zrozum to kolego.

niestety mylisz sie.zmyslasz historyjke.od momentu wejscia mk3 na rynek USA
                      gwarancja byla na cale auto 2 lata lub 24 tysiace mil a na uklad napedowy
                      (silnik,skrzynia,polosie) 10 lat lub 100 tysiecy mil.

tak samo w mk4.dopiero ostatnie dwa roki modelowe zmienili na 4 lata na cale
                      auto i 5 lat na uklad napedowy.czyli w USA volkswagen daje lepsza gwarancje
                      niz japonskie marki i dlatego ludzie nie odwracaja sie od vw w ameryce.caly
                      czas sprzedaje sie na stalym poziomie czyli okolo 30 tysiecy samochodow
                      miesiecznie

• dieldok Re: Najlepsze i najgorsze samochody w USA 06.11.03, 15:53
                        fantomasek napisał:

> dieldok napisał:
                        >
                        > > kilka lat temu gwarancja podstawowa na VW Golf na pewno nie byla 10lat
                        > > kilka lat temu 10 letnie przedluzenie bylo oferowane z fanfara jako super
                        > deal
                        > > ( w przypadku kolegi bylo to za "darmo")
                        >
                        >
                        >
                        > za darmo bo to byla normalna gwarancja fabryczna.zrozum to kolego.
                        >
                        > niestety mylisz sie.zmyslasz historyjke.

tak przyznaje sie wszystko zmyslilem!
                        tak naprawde to nie mam kolegi, a ten kolega nigdy nie mial VW Golfa,
                        VW nigdy nie oferowal 10lentiej gwarancji, w Golfie kolegi nigdy sie
                        nic nie zepsulo a juz na pewno nie skrzynia biegow, i poniewaz sie nie zepsula
                        to nie trzeba bylo jej wymieniac, jezeli chodzi o olej to wlasciwie go
                        przybywalo, a plamy po samochodem byly robione przez zlosliwego sasiada,
                        wlasciciela
                        toyoty
                      • dieldok Re: Najlepsze i najgorsze samochody w USA 06.11.03, 15:53
                        fantomasek napisał:

> dieldok napisał:
                        >
                        > > kilka lat temu gwarancja podstawowa na VW Golf na pewno nie byla 10lat
                        > > kilka lat temu 10 letnie przedluzenie bylo oferowane z fanfara jako super
                        > deal
                        > > ( w przypadku kolegi bylo to za "darmo")
                        >
                        >
                        >
                        > za darmo bo to byla normalna gwarancja fabryczna.zrozum to kolego.
                        >
                        > niestety mylisz sie.zmyslasz historyjke.

tak przyznaje sie wszystko zmyslilem!
                        tak naprawde to nie mam kolegi, a ten kolega nigdy nie mial VW Golfa,
                        VW nigdy nie oferowal 10lentiej gwarancji, w Golfie kolegi nigdy sie
                        nic nie zepsulo a juz na pewno nie skrzynia biegow, i poniewaz sie nie zepsula
                        to nie trzeba bylo jej wymieniac, jezeli chodzi o olej to wlasciwie go
                        przybywalo, a plamy po samochodem byly robione przez zlosliwego wlasciciela
                        toyoty
                        • devote Re: Najlepsze i najgorsze samochody w USA 07.11.03, 02:14
                          dieldok napisał:

> tak przyznaje sie wszystko zmyslilem!

no wrescie sie przyznales
                          a poza tym nie lubie dyskutowac z amatorami co nie maja pojecia na omawiany
                          temat
                          • dieldok Re: Najlepsze i najgorsze samochody w USA 07.11.03, 02:54
                            devote napisał:

> dieldok napisał:
                            >
                            >
                            > > tak przyznaje sie wszystko zmyslilem!
                            >
                            >
                            > no wrescie sie przyznales
                            > a poza tym nie lubie dyskutowac z amatorami co nie maja pojecia na omawiany
                            > temat

aha, zapomnialem jeszcze o jednym
                            jest absolutna nieprawda, ze posiadacze starych rozklekotanych VW
                            to banda zakompleksionych gamoni, ktorych mozna podpuscic
                            jak przedszkolakow :))

• greenblack To się w końcu zdecydujcie z tymi gwarancjami 06.11.03, 21:09
                      dieldok napisał:

> przy okazji zastanow sie po co ktos oferuje 10lat gwarancji?
                      > i jakie jeszcze inne marki to oferuja tzw. 10letnia gwarancje (Huyndai, ...?)
                      > moze cie to doprowadzi do jakis ciekawych wnioskow

Jak Japończycy dawali 3-letnią gwarancję, to wszyscy mówili, że to wyraz
                      zaufania do własnego produktu itd. A jak Volkwgen daje w Ameryce 10 lat
                      gwarancji, to snuje się jakieś dziwne podejrzenia. O co chodzi?
                      • devote Re: To się w końcu zdecydujcie z tymi gwarancjami 07.11.03, 02:23
                        greenblack napisał:

>
                        > Jak Japończycy dawali 3-letnią gwarancję, to wszyscy mówili, że to wyraz
                        > zaufania do własnego produktu itd. A jak Volkwgen daje w Ameryce 10 lat
                        > gwarancji, to snuje się jakieś dziwne podejrzenia. O co chodzi?

ano chodzi o to ze w polsce nienawidzi sie vw
                        obojetnie co by robili to i tak spadnie grad krytyki
                        a gadanie ze to wina dresiarzy to smiech na sali

najlepiej jakby volkswageny rozdawali za darmo to moze wtedy polak bylby
                        zadowolony
            • devote Re: Najlepsze i najgorsze samochody w USA 06.11.03, 01:52
              Gość portalu: mundek napisał(a):

> FSO nie reklamuje swoich produktow jako niezawodne samochody o super
              jakosci,
              > w przeciwienstwie do VW. Wyciek oleju w samochodzie ktory ma mniej niz rok
              nie
              > powinien miec miejsca, i to ,ale nie tylko, swiadczy o tym ze samochody z VW
              sa
              >
              > badziewiackie.

mam vw juz ponad 4 lata i zadnego wycieku oleju
              sa natomiast inne drobne usterki ale napewno nie w silniku

• Gość: mgr Re: Najlepsze i najgorsze samochody w USA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.11.03, 18:06
          Myślę, że Niemcy mają za swoje.
          Po pierwsze to Amerykanie zawsze byli praktyczni, a w wypadku samochodów
          oznacza to: "kupuj japońskie".
          Po drugie mają lekkie powody aby nie dażyć Niemców szczególną sympatią ostatnio.
          A po trzecie to Amerykanie są obeznani z nowoczesną technologią.
          I nie chcą jeżdzić zabytkowymi powozami z Niemiec. I słusznie.
          Jeżeli tylko pęknie "pruska" solidarność Niemców - a pęknie, w przypadku
          samochodów już zaczyna pękać, to dobrze zrobiła Toyota budując fabrykę blisko
          granicy.
          POZDR
          • Gość: Pawelek Passat problems IP: *.nrockv01.md.comcast.net 06.11.03, 01:27
            townhall-talk.edmunds.com/WebX?14@107.asn0bDj6b3z.2@.ef0feec/0
            • devote nie tylko niemieckie sie psuja 06.11.03, 02:17
              Gość portalu: Pawelek napisał(a):

> townhall-talk.edmunds.com/WebX?14@107.asn0bDj6b3z.2@.ef0feec/0

pamietaj ze na takie forum zawsze wchodza ci co maja problemy
              aby odreagowac

tym ktorym auto jezdzi dobrze nawet nie w glowie szukac forum

zawsze pisze sie list na forum jak ma sie problem o szuka sie rady.pamietajk
              tez o tym.

niektore info sa przeklamane np: ze 1000$ za wymiane hamulcow.ja placilem 200$
              co jest normalna cena w USA za wymiane na jednej osi

nie bronie VW dlatego ze jezdze takowym ale staram sie byc bardzo
              obiektywny.zawsze pisalem na foum ze vw bardziej sie psuje niz japonskie.ja
              tez mam drobne usterki w swoim juz 4 letnim bora

prosze bez przesady bo tez moge podac linka na forum mazdy protege (mazda 3 w
              usa chyba ? ) i zobaczycie ile skrzyn biegow zostalo wymienionych lub nissan
              sentra manuale zgrzytaja przy zmianie biegow

www.protege5.com/vbb230/showthread.php?s=1611192f09633e21845738924fcae45c&threadid=26205&highlight=tranny+problem

www.protege5.com/vbb230/showthread.php?s=1611192f09633e21845738924fcae45c&threadid=32052&highlight=tranny+problem

www.protege5.com/vbb230/showthread.php?s=1611192f09633e21845738924fcae45c&threadid=37383&highlight=tranny+problem

www.protege5.com/vbb230/showthread.php?s=1611192f09633e21845738924fcae45c&threadid=29420

www.protege5.com/vbb230/showthread.php?s=1611192f09633e21845738924fcae45c&threadid=6109&highlight=tranny+problem

tez moge napisac ze japonskie to najwiekszy shit jaki tylko moze byc

• devote Re: Najlepsze i najgorsze samochody w USA 06.11.03, 01:49
        Gość portalu: dario napisał(a):

>!
        > A co do samochodów Volkswagena w USA to trzeba wziąć poprawkę na fakt, że są
        > one produkowane w Meksyku, przez co jakość montażu jest rzeczywiście gorsza
        niż
        >
        > samochodów montowanych w Europie.
        > Co do samochodów innych niemieckich marek to prawdziwym wyznacznikiem
        prestiżu
        >
        > jest w USA posiadanie samochodu właśnie produkcji niemieckiej

tu sie zgadza wsio i nie chodzi tylko o samochody
        w USA wszystko co europejskie nie koniecznie niemieckie
        jest spostrzegane jak cos nietuzinkowego jak cos prestizowego lub nawet
        luksusowego

rowniez vw jest spostrzegany jako najbardziej cool samochod
        problemy z awaryjnoscia zabardzo nie odstrasza ludzi poniewaz jak jest jakas
        usterka lub wada to dealer ci naprawi za friko i jeszce na kolanach przeprosi.
        tutaj w USA dba sie o klijenta i zrobia wszystko abys byl zadowolony.

• Gość: Pawelek Re: Najlepsze i najgorsze samochody w USA IP: *.nrockv01.md.comcast.net 06.11.03, 02:16
          Nie odstraszaja tylko do pewnych granic. Sa tacy, ktorzy nie popelniaja tego
          samego bledu dwa razy. VW garbus byl samochodem mojego dziecinstwa i mialem
          kiedys vw polo, wiec pisze to z przykroscia. Design jest cool, ale czeste
          wizyty u dealera (nawet darmowe) - nie. A na marginesie, to moja mazda miala
          gwarancje na 3 lata/50k mil ( a nie 36K).
    • Gość: d Re: Najlepsze i najgorsze samochody w USA IP: 212.2.10.* 05.11.03, 18:07
    • hummerr Re: Najlepsze i najgorsze samochody w USA 05.11.03, 20:50
      artykul komentujacy i wyjasniajace powyzsza statystyke (675tys uczestnikow)

usatoday.com/money/autos/2003-11-03-reliable_x.htm
      "Reliable vehicles aren't always recommended. They also must perform well in
      magazine driving tests and score well in crash tests"

Regal leads 'Consumer Reports' reliability list
      By Earle Eldridge, USA TODAY
      The Buick Regal is the most reliable family sedan, bumping perennial leaders
      Toyota Camry and Nissan Maxima in Consumer Reports ' latest new vehicle guide,
      on sale Tuesday.

Buick Regal.
      Wieck

And benighted Ford Focus has put enough distance between itself and a raft of
      early recalls to make the influential magazine's list of recommended vehicles.
      (Related list: Consumer Reports' reliability survey)

Detroit automakers say it's time they got recognition for quality
      improvements.

"In general, (domestic brands) are clearly narrowing any gap that existed,"
      says Louise Goeser, vice president of quality for Ford. She says Ford's
      general warranty spending the past year is down 19%. Focus warranty expense is
      down 30%, Ford says.

Detroit models are heavily discounted, while top names from Japanese brands —
      which continue to dominate the reliability charts, despite Detroit
      improvements — are not. Consumer Reports data suggest that shoppers now have
      more and cheaper choices without sacrificing reliability.

Perhaps most galling of the magazine's data is that very often, the more you
      pay, the worse you get.

Less reliable than average were every model by Mercedes-Benz, Audi, Jaguar and
      Land Rover. Those are luxury brands whose prices can run past $80,000. BMW did
      better. Only its $70,000 7 Series flagship sedan and $41,000 X5 were worse
      than average.

The results are based on spring survey results from 675,000 readers and
      subscribers to the magazine's Web site. Reliable vehicles aren't always
      recommended. They also must perform well in magazine driving tests and score
      well in crash tests. For instance Regal, a headline car for the preview guide,
      isn't recommended because Consumer Reports hasn't tested it recently.

Other Detroit models upgraded in reliability and now recommended: Ford's
      Explorer and Escape SUVs and Lincoln LS luxury sedan; and GM's Buick Park
      Avenue, Buick Rendezvous and Saturn L300.
      • Gość: sadguy Re: Najlepsze i najgorsze samochody w USA IP: 213.17.181.* 06.11.03, 07:34
        Nagonka w amerykanskiej prasie na wszystko co Niemieckie (a także Francuskie)
        to czesc ofensywy propagandowej i wojny politycznej zwiazanej z wojna w Iraku.
        Niestety jej ofiara padly tez (oprócz francuskiego wina) niemieckie samochody.
        • wowo5 Re: Najlepsze i najgorsze samochody w USA 07.11.03, 04:10
          Gość portalu: sadguy napisał(a):

> Nagonka w amerykanskiej prasie na wszystko co Niemieckie (a także Francuskie)
          > to czesc ofensywy propagandowej i wojny politycznej zwiazanej z wojna w
          Iraku.
          > Niestety jej ofiara padly tez (oprócz francuskiego wina) niemieckie samochody.
          Bzdury gadasz kolego. Nie ma i nie bylo zadnej nagonki na niemieckie samochody.
          Consumer Reports sa wydawane przez Consumer Union organizacje raczej lewicowa i
          nie majaca z rzadem amerykanskim nic wspolnego. To tak jakby uwazac, ze Lepper
          jest przedstawicielem polskiego panstwa. Przez wiele lat amerykanskie koncerny
          samochodowe uwazaly Consumer Union za wroga amerykanskiego przemyslu
          samochodowego, poniewaz krytykowala firmy amerykanskie za kiepska jakosc. Ja w
          przeciwienstwie do wiekszosci teoretykow piszacych tutaj bralem udzial w tej
          ankiecie i musze przyznac, ze pytania sa sensowne i dosyc szczegolowe. Nie
          zauwazylem tez zadnych pytan podchwytliwych wzgledem producentow z
          jakiegokilwiek kraju, czy kontynentu. Gorsza jakosc aut niemieckich
          potwierdzaja koszty napraw gwarancyjnych, ktore w przypadku VW sa ponad
          dwukrotnie wyzsze niz w markach japonskich. Mercedes niedawno utworzyl po raz
          pierwszy w historii firmy stanowisko pelnomocnika do spraw jakosci, aby uzyskac
          poprawe w tej dziedzinie. Jezeli Mercedes zauwazyl, ze ma problem z jakoscia to
          chyba oni wiedza lepiej, a moze tez ulegli propagandzie antyniemieckiej?
          • Gość: dido Re: Najlepsze i najgorsze samochody w USA IP: *.espol.com.pl 07.11.03, 13:07
            VW reklamuje się 'wiesz co masz' Ja wiem co mam,gówno mam,mój golf za blisko
            60 tyś. był już 4 razy w naprawie .aż boję się pomyśleć co będzie po gwarancji
            • greenblack Re: Najlepsze i najgorsze samochody w USA 07.11.03, 13:11
              To czemu go nie sprzedasz, skoro to takie gówno? Na Golfa na gwarancji na pewno
              znajdą się chętni.
              • devote Re: Najlepsze i najgorsze samochody w USA 08.11.03, 00:27
                no wlasnie
                i wartosc przy odsprzedazy jest dobra

• Gość: dido Re: Najlepsze i najgorsze samochody w USA IP: *.espol.com.pl 12.11.03, 19:57
                  może i dla Ciebie 25% utraty wartości to mało ale mnie po 11miesiącach to
                  bardzo dużo. A vw jest na kredyt.Tak czy siak muszę czekać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka