Gość: gl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.08, 17:55 chciałbym na zywo zobaczyć tego GADA Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: 1111111 Re: Lotec Sirius IP: *.multimo.gtsenergis.pl 01.01.09, 00:20 ale metroseksuamonstrualny rok hfdhhhaa 2009 Link Zgłoś
Gość: pocalujta_wujta Re: Lotec Sirius IP: *.mad.east.verizon.net 02.01.09, 01:43 Przyspieszenie w silniku spalinowym nie idzie w parze z moca tylko z momentem obrotowym (z fizyki ze szkoly sredniej - dzis gimnazjum - przyspieszenie wynika z niezrownowazonej sily czyli w ptrypadku ruchu obrotowego z momentu obrotowego). Zwykle jest tak ze samochod o wysokiej mocy maksymalnej ma duza predkosc maksymalna, ale nie musi miec przyspieszenia. Nie da sie zrobi silnika o obu rzeczach maksymalnych najwiekszych bo to jest konflikt rozwiazan. To tak dla ciagly ignorantow podniecajacych sie numerkami... szczegolnie mocy maksymalnej (czesto tez nie zauwazajacom przy jakiej predkosci obrotowej jest ta moc i co to oznacza). W dodatku zeby moc przyspieszyc szybko trzeba miec odpowiednie zawieszenie i odpowiednio duze, z odpowiednim wspolczynnikiem temperatury, dopasowane do napedu, opony. To tak kilka ogolnych informacji... od kogos kto sie ty conieco zajmuje w prawdziwym samochodzie uzywanym na zawodach. Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Lotec Sirius IP: 89.191.147.* 02.01.09, 09:26 teraz juz wiem co to za fura w GTA IV jest :D Link Zgłoś
Gość: fghgf Re: Lotec Sirius IP: *.multimo.gtsenergis.pl 02.01.09, 10:57 co mnie obchodzą numerki czy mogą być czy nie ale wiem tylko że to tylko rendering i że zapowiada się w końcu jakiś większy lotus Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Lotec Sirius IP: *.chello.pl 03.01.09, 13:42 W tym przypadku przyśpieszenie zależy chyba od możliwości przeniesienia momentu na asfalt, jeżeli auto jest lekkie to po prostu się ślizga, pewnie sytuacja się zmienia gdy chodzi o elastyczność wtedy pewnie jest rewelacja. Link Zgłoś