Dodaj do ulubionych

SUZUKI the BEST

IP: 192.168.103.* 22.01.02, 08:07
Wczoraj w radio powiedzieli, że Suzuki Motor Poland jako JEDYNA firma
samochodowa w Polsce odnotowała wzrost sprzedaży w roku 2001 w stosunku do roku
2000.
Czyżby renesans Suzuki w Polsce.
Swoją drogą informacja ta ucieszyła mnie i moją "Suzi"
PZDR dia
Obserwuj wątek
    • Gość: Remo Re: SUZUKI the BEST IP: 192.168.0.* 22.01.02, 08:21
      Czy jedyna, tego nie jestem pewnien, bo skoda też sprzedaje się całkiem
      całkiem. Niemniej moja suzi też trzeszczała plasktikami z radości :)
      • Gość: Duk Re: SUZUKI the BEST IP: *.rsk.pl 22.01.02, 10:01
        Ale w radio powidziane było również, ze Suzuki sprzedało 2500 samochodóów,co jest
        uwazane za wieeeeelki sukces, podczas gdy tak np FIAt sprzedał jedyn 70 000...
        Pozdrawiam
        • Gość: Jarek Re: SUZUKI the BEST IP: *.unregistered.formus.pl 22.01.02, 10:15
          Duk ma racje. Po prostu latwiej sprzedac mniejsza ilosc aut niz wieksza.

Pozdr
          • Gość: dia Re: SUZUKI the BEST IP: 192.168.103.* 22.01.02, 10:26
            Ale ja nie pisałem o ilości sprzedanych samochodów, tylko o wzroście sprzedaży
            w stosunku do roku 2000. Przy zapaści jaką przeżywa rynek nowych samochodów
            jest to na pewno duży sukces Suzuki w przeciwieństwie do Fiata czy Skody, które
            odnotowały spadek sprzedaży, nie wspominając o Oplu, który cały czas jedzie na
            stratach.
            Jeśli chodzi o Skodę to wysoką sprzedaż osiągnęła ona dzięki modelowi Fabia.
            Jednak z tego co się słyszy i czyta między innymi na tym forum wynika, że ta
            przysłowiowa "niemiecka solidność" jest niestety tylko przysłowiowa i jak tak
            dalej pójdzie to wielu klientów zrezygnuje z kupna tego nibyniemca. PZDR dia
            • Gość: Mikolaj Re: SUZUKI the BEST IP: *.pol-assistance.spzoo.pl 22.01.02, 10:32
              Abstrachując od Suzuki, zadziwia mnie czasami analfabetyzm niektórych
              dziennikarzy w temacie interpretacji statystyki. Kiedyś gdzieś przeczytałem, że
              w danym roku największym "wzrostem popularności" cieszyła się Honda Legend -
              wzrost sprzeday o 200%. A to dlatego że w roku x sprzedało się 10 sztuk a w x+1
              30 sztuk. I w ten sposób w rankingu owego pana redaktora Legend wyprzedził
              takie auta jak Tico, Felicja itp.

pozdrawiam
              Mikolaj
              • Gość: Remo Re: SUZUKI the BEST IP: 192.168.0.* 22.01.02, 11:56
                O manipulowaniu statystyką powstał niejeden doktorat. Nie ma co gadać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka