nellaa 22.02.09, 17:36 Czy według Was wspomaganie kierownicy w tym modelu jest nięzbedne dla kobiety? Proszę i dziekuję za każdą opinię. Link Zgłoś Obserwuj wątek
kontik_71 Re: Seciento -wspomaganie kierownicy 22.02.09, 17:46 Pomocne tak, niezbedne nie.. Link Zgłoś
steefaan2 Re: Seciento -wspomaganie kierownicy 22.02.09, 17:58 Dobrze dziaajacy uklad kierowniczy nie potrzebuje wspomogania w malych autach...Nie warto za to placic. Link Zgłoś
hatchet01 Re: Seciento -wspomaganie kierownicy 23.02.09, 01:52 zbedny. gdyby byl niezbedny bylby w standardzie. wojskowe stary nie maja wspomagania. ;) przesiadlem sie z sc bez wspomagania do vectry ze wspomaganiem. po miesiacu "luksusu" znow wsiadlem do sc. wlasnie najbardziej odczulem brak wspomagania. przyspieszenie tez odczulem, ale na to bylem przygotowany. Link Zgłoś
starypryka Re: Seciento -wspomaganie kierownicy 24.02.09, 10:40 hatchet01 napisał: > zbedny. gdyby byl niezbedny bylby w standardzie. > > wojskowe stary nie maja wspomagania. ;) > > przesiadlem sie z sc bez wspomagania do vectry ze wspomaganiem. po miesiacu > "luksusu" znow wsiadlem do sc. wlasnie najbardziej odczulem brak wspomagania. > przyspieszenie tez odczulem, ale na to bylem przygotowany. Jeżdżąc na co dzień samochodem ze wspomaganiem zaczynamy uczyć się złych nawyków jak kręcenie kierownica na postoju. Z czasem wchodzi nam to w krew. Gdy wsiadamy do samochodu bez wspomagania robimy to samo - kręcimy na postoju. Wtedy wrażenie jest piorunujące. Link Zgłoś
kontik_71 Re: Seciento -wspomaganie kierownicy 24.02.09, 10:41 Dodaj jeszcze, ze to krecenie odbywa sie jednym palcem :) Link Zgłoś
jbl25 Re: Seciento -wspomaganie kierownicy 24.02.09, 11:51 Ale chyba właśnie o to chodzi we wspomaganiu, żebyś np parkując nie musiał minimalnie się poruszać żeby sprawnie skręcić maksymalnie koła ? Poza tym, uczono mnie na prawku, żeby nie kręcić kierownica jedną ręka itp. płaską dłonią itp. O ile jest to logiczne przy normalnej jeździe, to sorry, ale teraz parkując np. równolegle, w samochodzie bez wspomagania, to najbardziej mnie denerwuje to, że nie mogę się po prostu odwrócić do tyłu i jedną ręka spokojnie kręcić kierownicą i kontrolować sytuację z tyłu. Link Zgłoś
kontik_71 Re: Seciento -wspomaganie kierownicy 24.02.09, 12:17 Problem jest taki, ze krecenie w czasie postoju zle wplywa na uklad kierowniczy... ale w sumie kto o tym pamieta i mysli gdy sie manewruje na parkingu.. Link Zgłoś
crannmer Re: Seciento -wspomaganie kierownicy 24.02.09, 12:39 jbl25 napisał: > teraz parkując np. równolegle, w samochodzie bez wspomagania, to najbardziej > mnie denerwuje to, że nie mogę się po prostu odwrócić do tyłu i jedną ręka > spokojnie kręcić kierownicą i kontrolować sytuację z tyłu. O ile patrzenie we wszystkie lusterka (zamiast obracania sie) daje znacznie lepszy jednoczesny przeglad sytuacji nie tylko z tylu, ale i po bokach oraz z przodu samochodu, o tyle nie widze przeciwwskazan co do krecenia kierownica jedna reka podczas parkowania. Link Zgłoś