Dodaj do ulubionych

XSARA I 1,4

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.01.02, 13:07
XSARA I 1,4 - Mam ją prawie rok, a teraz niewiem czy mam wykupić opcję z
gwarancją, a może z serwisem, a może nic nie kupować. Napiszcie jakie macie
koszty przeglądów, napraw i czy ten wydatek warto ponosić i czy się ewentualnie
wróci.
andrzej
Obserwuj wątek
    • Gość: st. Re: XSARA I 1,4 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.01.02, 22:00
      1-szy przegląd na Łodygowej 700zł. pozd.
      • strazak1 Re: XSARA I 1,4 29.01.02, 18:12
        .
    • Gość: mrc Re: XSARA I 1,4 IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.02, 23:14
      witam, moją Xsarę 1.4 (65 000km) mam 2,5 roku, też w swoim czasie zastanawiałem
      się nad wykupem rozszerzenia gwarancji, w końcu stwierdziłem, że nie ma co
      przesadzać, w końcu to też kosztuje a ewentualne awarie wcale nie muszą
      przekraczać kwoty owej gwarancji.
      No i jak dotąd nic się nie wydarzyło, poza simeringiem przedniej półosi (100 zł
      z wymianą) i termostatu (30 zł). Przeglądy w granicach 600-700 zł co 20 000 km.
      Zresztą w Xsarze mojego kolegi - ten sam rocznik, podobny przebieg, rzecz się
      ma podobnie.
      W sumie nie ma co przesadzać, auta są teraz na tyle niezawodne, że przy
      odrobinie szczęścia (zawsze można być w grupie kilkuprocentowych pechowców)nie
      będzie dodatkowych wydatków.
      pozdrowienia, mrc
      • Gość: Jarek Re: XSARA I 1,4 IP: *.unregistered.formus.pl 29.01.02, 18:19
        Moja Xsarcia 1,9 D urodzona w 1998r. takze sle uklony. Wpuszczona na nasz
        obszar celny w marcu 1999r. "kazala" sobie wykupic gwarancje, ktora notabene
        konczy sie 1 marca br. Faktem jest, ze usuwane byly na gwarancji jakies
        pierdoly, ale spokoj ducha tez ma swoja cene. Najgorszy okazal sie przekaznik
        swiec zarowych (Tobie to nie grozi), ale jesli mialbym placic za sam transport
        do ASO, to chyba jednak taniej wychodzi gwarancja.
        Nadmienie, ze jej starsza siotra - Xantia 2,0 HDi - takze kazala sobie wykupic
        gwarancje na kolejne cztery lata. No ale tutaj zawieszenie stroszke inne ;-)

Pozdr
        • Gość: Tom Ok Re: XSARA I 1,4 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.02, 22:42
          Xsara 1.6 z 99r ale start dopiero w lutym 2000 r. Tuż przed upływem gwarancji
          wymieniono mi amortyzatory przednie (jeden zaczął się delikatnie pocić) i
          halogeny (parowały w środku). Obecnie auto ma 52 tysiące kilometrów i nie
          licząc wymiany tarcz hamulcowych nic się w nim nie dzieje. Regularnie robię
          przeglądy w ASO Krasowskiego, którego ceny wydają się najprzystępniejsze w
          Wawie. Jakość usług moim subiektywnym zdaniem jest bez zarzutu a inżynier z
          wąsikiem (zapomniałem jak ma na imię), który nadzoruje wszystkich mechaników
          to super fachowiec i szczególarz.
          Pozdrawiam
          Tom Ok
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka