Gość: Ktoś Re: Subaru Outback bez charakteru IP: 74.81.224.* 12.04.09, 18:30 Stylistyka ostatnich lat jest udziwniona. Rozumiem, że projektant się musi wykazać, ale mnie się akurat podoba proste, funkcjonalnie ładne nadwozie dawnego Jeepa Cherokee (tego produkowanego do 2001) czy starego Outbacka. Tradycji przyjemniej dla oka prostoty jeszcze się trzyma Nissan Xterra, ale reszta, z tymi przylepionymi ni w pięć, ni w dziewięć obłościami, wygląda gorzej niż wspomniany przez kogoś wyżej krowi placek. Link Zgłoś
jerzy30 Re: Subaru Outback bez charakteru 12.04.09, 19:14 subaru ma jezdzic a NIE wygladac Komu sie nie podoba subaru niech sobie kupi poloneza - piekny jest. najwiekszy dowcip to ci co nigdy w zyciu subaru nie prowadzili. Link Zgłoś
Gość: mam subaru Re: Subaru Outback bez charakteru IP: *.217.146.194.generacja.pl 12.04.09, 19:52 największy dowcip to ci co nigdy w życiu subaru nie prowadzili a piszą do/o innych : "największy dowcip to ci co nigdy w życiu subaru nie prowadzili" nowy outback jest do dupy. przypadkowy, wydumany design jak u jakiegoś wczesnego ssang yonga. obecny wygląda o niebo nowocześniej. prosty, klasyczny styl bez jakiś głupawych udziwnień jak w pokazanym nastepcy. Link Zgłoś
Gość: kiki & luna Re: Subaru Outback bez charakteru IP: 94.254.239.* 12.04.09, 19:53 Dobrze napisałeś - bluke - jak spróbujesz Subaru to niemożna przestać. Link Zgłoś
Gość: Trickster Re: Subaru Outback bez charakteru IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.04.09, 20:02 Subiektywny przegląd stylistyczny modeli Subaru z ostatnich kilku lat Poprzednia Impreza: piękna nie jest, ale charyzmatyczna. Poprzedni Forester: w tłoku ujdzie, jego kwadratowość jest nawet sympatyczna, jak dawnego Fiata Pandy. Obecny Legacy: podstawowe wersje sedana ledwie poprawne, kombi i Spec. B bardzo dobre. Obecny Outback: świetny, emanuje siłą, ale nie przytłacza, jak np. Allroad. Tribeca: trochę kosmiczna, ale na żywo bardzo dobra, jednak koniecznie z pierwotnym przodem, wybitnie nieudany restyling. Nowa Impreza: niestety, tragedia. Nowy Forester: nie mogę się przekonać; jednak większy problem to marne wnętrze. Nowe Legacy/Outback: widać, że kontynuują linię Tribeki, więc może na żywo będzie dobrze? Link Zgłoś
Gość: Gość: chouopiec Re: Subaru Outback bez charakteru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.09, 21:06 Ha znowu przyoszczędzili na pensji dla projektanta :) ostatnio samochody tam rysuje szwagier prezesa :)) przecież to są dobre samochody - tak ciężko jest wynająć kogoś kto umie je zaprojektować. Inni mogą to co jest do cholery. Jeśli chcą upaść to niech sprzedadzą akcje innemu koncernowi i za te kasę zaczną budować szkoły w 3 świecie Link Zgłoś
Gość: masakrator Re: Subaru Outback bez charakteru IP: *.217.146.194.generacja.pl 12.04.09, 23:59 trickster, dobre podsumowanie, poza wątpliwościami co do outbecka. nowy jest paskudny !!! dla przypomnienia, bo coś mi się wydaje że nie wszyscy jarzą, przypominam obecnego: digiads.com.au/car-news/latest-SUBARU-news/Subaru_Outback_200609/photos_0.html i www.autogaleria.pl/fotografie/index_test.php?id=11061&test=169 cóż, o gustach się nie dyskutuje, ale - o ile mogę zrozumieć że komuś podoba się pokazany następca, tak tym którzy stwierdzą że nowy jest lepszy od obecnej generacji powiem tak: macie zjeb.... gust i nasr... w głowach! albo idźcie do okulisty ! albo to i to. nowy przypomina jakiegoś tandetnego koreańca, stary to samochód z klasą - i tą klasę widać. natomiast to co w nowo pokazanej wersji zrobiono w środku to jakiś ponury żart ediego krugera, koszmar z ulicy wiejskiej, tyfus i cholera, kiła i rzeżączka, lech i jarosław itd. to co widać na zdjęciach powyżej w artykule, np. tym: moto.pl/MotoPL/51,88389,6488042.html?i=19 albo tym: moto.pl/MotoPL/51,88389,6488042.html?i=17 przypomina jakieś tanie autko z loł segmentu, yariska albo inną mikrę. tandetnie wyglądające plastiki w sraczkowatych kolorach, tandetnie spasowane (przyjrzycie się na filmie kierownicy) - te niebieskawe szkiełka to by se w dupsko wsadzili /widzę tu rękę toyoty (urąbałbym toporem)/, a nie na konsolę auta za 2,5 paczki. dla porównania wnętrze obecnego: www.autogaleria.pl/fotografie/index_test.php?id=11077&test=169 www.auto-motor-i-sport.pl/magazyn/galeria-powiekszenie_1460_2.html właściwie, to nie dla porównania, bo tego się nie da porównać. na żywca, obecne, czarne wnętrze wygląda dużo lepiej niż na zdjęciach, wszystko idealnie pasuje, czuć klasę i cenę samochodu. w tym następcy(?)(!) tandetę widać nawet mimo kiepskiej jakości filmu. to jakiś zły sen. jutro się zbudzę i tego nie będzie. ufff.. Link Zgłoś
Gość: cd. Re: Subaru Outback bez charakteru IP: *.217.146.194.generacja.pl 13.04.09, 00:05 ...zwróćcie uwagę na relingi dachowe obecnej i "nowej" wersji... Link Zgłoś
Gość: the day after Re: Subaru Outback bez charakteru IP: *.217.146.194.generacja.pl 13.04.09, 00:14 tu sobie można dokładnie pooglądać ostatnie dobre wnętrze w outbacku: www.subaru.pl/09outback_infeatures.html jak obniżą cenę następcy o jakieś 150tysi, to można będzie jakoś tą kupę w środku zaakceptować. Link Zgłoś
maderic Re: Subaru Outback bez charakteru 13.04.09, 00:29 Polecam Outbacka dla kazdego kto liczy na niezawodnosc auta. Mam je prawie szesc lat i niebylo zadnej (!) naprawy poza zwyklym utrzymaniem samochodu tzn olej, wymiana opon czy smary. Link Zgłoś
Gość: kowal Re: Subaru Outback bez charakteru IP: *.nitka.net.pl 13.04.09, 00:54 No jak Subaru to bez charakteru, dla tych pismaków to charakter ma Passat TDI w manualu najlepiej w kombi i z haczydlem, i na tronicu bo sąsiad też ma wiec obciach nie mieć! Link Zgłoś
Gość: E-Z Re: Subaru Outback bez charakteru IP: 64.252.37.* 13.04.09, 04:05 Rozumiem milosnikow stylistyki Fiata 500... osobiscie wole Subaru! Link Zgłoś
Gość: BlackBear Re: Subaru Outback bez charakteru IP: *.dsl.bell.ca 13.04.09, 04:43 Subaru sa w pyte, nigdy nie kupie innego samochodu. Mam dwa Outback'i: 1996 i 2006. Ten pierwszy w zeszlym roku dwukrotnie ocalil zycie mnie i mojej rodzinie. Przyszlo mi jechac przez dwie potezne burze sniezne w polnocnym New York i wschodnim Ontario. Jeszcze nigdy nie widzialem takiej ilosci SUV-ow i pickup truckow w rowach jak wtedy. Tymczasem moje "brzydkie kaczatko" szlo jak ruski czolg. No fear :-) Link Zgłoś
Gość: BlackBear Re: Subaru Outback bez charakteru IP: *.dream.net.pl 13.04.09, 07:23 a tak serio to sciemnalem - jechalem wtedy hummerem Link Zgłoś
Gość: Tata-Dyrektor Re: Subaru Outback bez charakteru IP: *.aster.pl 13.04.09, 10:41 Jechał Subaru Jaro z jakąś jędrną Józką, a że nazbyt długo majstrował pod bluzką, więc nim zdążył... już koniec był całej przygody. Że Jaro jest jełop, jawne w tym dowody. Link Zgłoś
Gość: WIKI Re: Subaru Outback bez charakteru IP: 94.254.192.* 13.04.09, 15:17 NARESZCIE GO ZMIENIAJĄ NA TEGO STAREGO JUŻ NIE DA SIĘ PATRZEĆ A CI CO GO TAK OPŁAKUJĄ RUSZAĆ DO SALONÓW A NIE JĘCZYCIE JAK STARE BABY !. Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Subaru Outback bez charakteru IP: 63.76.209.* 13.04.09, 16:40 Ale to sa modele europejskie. Obecny Outback na rynku amerykanskim wyglada tak: www.carreview.com/subaruoutbackreviewcrx.aspx I jest to naprawde bardzo dobry samochod. Link Zgłoś
Gość: afroamerykanin Re: Subaru Outback bez charakteru IP: *.dream.net.pl 13.04.09, 20:46 www.picbar.com www.xnxx.com tu sa super fury Link Zgłoś
Gość: Trickster Re: Subaru Outback bez charakteru IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.04.09, 02:53 @ masakrator: ja jednak poczekam z oceną do zobaczenia Outbacka na żywo, spodziewam się przyjemnego zaskoczenia. Wykończenie, hmmm... Wydaje się nieszczególne, ale może to tylko wersja demo, a w seryjnej zostanie trochę dopracowane? Np. w wyniku analizy krytycznych uwag publiczności? Uwaga techniczna: 5-biegowa tylko skrzynia biegów w modelu 3,6 dla modelu 2010 trochę nie uchodzi. W erze 7-8 biegowych automatów i DSG to mocny strzał w stopę. O zakupie w tej klasie decydują często drobne szczegóły. A w obecnym modelu 3,0 automat jest chyba najsłabszym ogniwem, jako dość ospały, psujący osiągi i zwiększający zużycie paliwa w dużo większym stopniu niż nowoczesne skrzynie. Dobra 7- biegówka mogłaby urwać sekundę z przyspieszenia i litr ze zużycia paliwa. Samo Subaru mogło nie mieć środków na nowe skrzynie, ale od czego związki kapitałowe z Toyotą, która ma przecież bardzo dobre przekładnie w Lexusach? Ale to jakaś dziwna choroba Japończyków, którzy widzą jakby czasem rzeczy oddzielnie, nie potrafiąc ich zsyntezować. I np. świetny samochód pozostaje niedokończony przez kiepską skrzynię biegów, regulację kierownicy tylko w pionie albo marne szczegóły wykończenia. Link Zgłoś
Gość: masakrator Re: Subaru Outback bez charakteru IP: *.217.146.194.generacja.pl 14.04.09, 17:58 dokładnie tak. zamiast przeszczepiać z camry nudne wnętrze do outbecka, wzięliby już raczej (starą, bo starą) ale rewelacyjnie reagującą skrzynię biegów. może to i wersja wstępna, choć wątpię: do złudzenia przypomina camry - kolor skóry/drewna i chyba już tak zostanie. ze "szczegółów" w stosunku do obecnej wersji nie widzę dźwigienek zmiany biegów pod kierownicą, zmiany charakterystyki przebiegu momentu obrotowego, ksenonów itd. widzę za to masę gó...anych szczegółów które pasują do auta klasę niżej. być może materiały zmienią, ale sam wygląd deski jest do dupy. a tego na pewno nie zmienią. relingi wyglądają jak w chińskiej ciężarówce. całą grację i lekkość poprzedniej wersji wcięło, a to co zostało to przytłaczają przyciężkawe szczegóły (no. światła przeciwmgielne z tyłu). no i ten okropny kształt przodu z wydumanymi gałami (same w sobie mogłyby być - ale tu wszystko sprawia wrażenie przypadkowych zlepków z różnych aut. nadkola przetłoczone z blachy - gó...ane rozwiązanie, dotychczas były zamontowane plastikowe, co było bardzo praktycznym rozwiązaniem w tego typu aucie (wiem, bo nie raz przytuliłem się tu i tam - tera będzie kicha/klepanie), przypadkowa, przyciężkawa i niezgrabna linia tylnego słupka i okna, itd. ech, szkoda gadać... Link Zgłoś
Gość: cd. Re: Subaru Outback bez charakteru IP: *.217.146.194.generacja.pl 14.04.09, 18:10 ...generalnie to ten projekt przypomina mi dzieło jakiegoś bardo młodego stylisty z mlekiem pod nosem, który jeszcze nie wie że lepsze jest wrogiem dobrego togo że z reguły, mniej znaczy więcej w projektowaniu. chciał się bardzo wykazać - i się wykazał. wyszło jak wyszło. jeszcze powinien pie...ąć srebrną listwę dookoła, płetwę z bmw na dach, przetłoczenie wzdłuż z bugatti i byłby przynajmniej tytuł najgorszej prezentacji 2009/10. a tak nawet tego nie będzie. wzorzec nijactwa i bezbarwności, czyli antyteza dotychczasowego stylu marki. Link Zgłoś
Gość: outback - legacy - Re: Subaru Outback bez charakteru IP: *.sbc.com 14.04.09, 18:57 JAKOSC! Outback - Legacy H4. Obecnie 320tys km. Od nowosci (2001) jedynie zepsul sie alternator !!! Ja nie mam czasu na mechanikow wiec JAKOSC doceniam !!! Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: mały Re: Subaru Outback bez charakteru IP: 94.254.214.* 14.04.09, 19:18 hahahahaaa - cd. - ty ekspert i znawca tematu co ty tu robisz? powinieneś kreślić już jakąś furę u Pininfariny hahahahaaaa a prawda jest taka kreślić to możesz w kolorowankach świecówkami hahahahaaaa. Link Zgłoś
Gość: Trickster Re: Subaru Outback bez charakteru IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.04.09, 23:16 @ masakrator Według mnie najgorszym pomysłem na zewnątrz są tylne drzwi. Ten dodatkowy słupek wygląda bardzo źle. Miał pewnie za zadanie złamać optycznie płaszczyznę oszklenia - lepiej było to zostawić jak w Tribece. Faktycznie, z nadkolami to niezbyt dobry pomysł. Zapomnieli, że to samochód z porządnym 4x4, nie jakiś Haldex II generacji, którym można troszkę sobie pozwolić w terenie, a plastiki ułatwiają życie również w mieście? Księgowi Toyoty faktycznie chyba zaatakowali Subaru. Ale czy nie można było Legacy/Outbacka zunifikować raczej np. z Lexusem IS? To już ich słodka tajemnica. Zawsze można się pocieszyć jednym: kiepskie wnętrze czy szczegóły dają pole do popisu przy liftingu za 3 czy 4 lata. Link Zgłoś