Dodaj do ulubionych

Superb kombi jak Octavia?

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.04.09, 17:19
Benzynowe - jakie 2,8? To było w poprzednim modelu. A teraz u góry jest 3,6. A najmniejszym będzie prawdopodobnie 1,4 TSI
Obserwuj wątek
    • Gość: maga Re: Superb kombi jak Octavia? IP: *.ghnet.pl 15.04.09, 20:10
      w kombi to auto moze w koncu nie bedzie wygladalo jak auto z doczepionym kufrem jakiegos mniejszego modelu.
    • Gość: Gość Re: Superb kombi jak Octavia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.09, 20:23
      Jak dla mnie świetny samochód dla osób które nie muszą niczego udowadniać, a potrzebują dużego i przestronnego kombi (np. głowa dużej rodziny :). Na tej wizualizacji wygląda trochę przyciężkawo, ale tył na pewno będzie wyglądał lepiej niż tył limuzyny (bo dużo gorzej się nie da, a poza tym Skoda całkiem nieźle radzi sobie z projektowaniem kombi).

Niestety mam wrażenie, że Skoda to marka w której VW Group upłynnia starsze silniki. Zrozumiem jeszcze 1.9 - można tłumaczyć, że to dla bardzo oszczędnych osób (lub, co teraz bardziej modne, osób dbających o środowisko). Ale co tu robi 2.0TDI 140KM bez CR, skoro wersja 170KM ma CR? Oczywiście można tłumaczyć, że to sprawdzony silnik, itp... ale nie lepiej po prostu się przyznać, że trzeba gdzieś upchnąć te klekoty, których właściciele Audi i VW już nie chcą?

Ja celowałbym w wersję 2.0TDI CR 170KM 4x4, choć zdaję sobie sprawę, że w Polsce najpopularniejsza będzie opcja 2.0TDI 140KM.

Co do wersji 3.6FSI 260KM - szkoda, że niedostępne jest 2.0TFSI 211KM 4x4.
      Np. w Audi A5 3.2FSI 265KM z 6-biegowym Tiptronic robi 0-100km/h w 6,6sek. Wersja 2.0TFSI 211KM z 7-biegowym Multitronic - 6,5sek.
    • Gość: Gostek Re: Superb kombi jak Octavia? IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.04.09, 20:49
      Uważam, ze to spore niedopatrzenie, ze kombi pojawia się dopiero teraz! według mnie o "porażce" poprzedniego modelu zdecydował brak kombi. Myślę, ze mogli by wtedy uczknac nieco tortu Fordowi i Oplowi. Tym bardziej, że pokotuje przeświadczenie, że to taki mini audi A6 (co jest oczywiście nieprawdą) co pozytywnie wpływa na wizerunek supeba.
    • Gość: Gość Re: Superb kombi jak Octavia? IP: 193.0.74.* 21.11.09, 16:06
      Ja myślę że to auto będzie na pewmo chętnie kupowane m.in. przez biznesmanów ale też przez wielu innych ludzi.Jest przepiękna lepsza nawet od kilku samochodów. Wreście pomyślano nad samochodem który z wyjątkiem dużego spalania paliwa powinien spełniać podstawowe wymagania pasażera.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka