Dodaj do ulubionych

Renault Laguna II

• Gość: spitz Renault Laguna II IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.09.10, 16:56
      Laguna jak i cała marka cierpi przez bardzo kiepski krajowy serwis który nie potrafi diagnozować usterek i naciąga użytkowników na koszta. W Niemczech np.nie ma problemu z dobrym serwisem tej marki. Nie wiem dlaczego Renault nie zgnoiło jeszcze przedstawicielstwa w Polsce.
    • frendas Renault Laguna II 28.09.10, 21:17
      a gdzie jest koles od 10letniego Polo????????????
    • Gość: obi Renault Laguna II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 08:39
      laguna 2 19dci 257 tyś jest super.skąt te statystyki
    • Gość: Roadkiller Renault Laguna II IP: *.petrus.pl 23.10.10, 13:04
      Ja mam Lagunę II 2.2dCi z 2002 roku pierwszy wypust i 0 awarii z silnikiem itp. A posiadam już 3 lata ją.
    • Gość: gość Renault Laguna II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 14:16
      Zamki czteropinowe można znaleźć na Allegro, ale jeśli poszukujesz go bo nie działa czujnik otwarcia drzwi, to odpuść sobie. Ja też juz chciałem wymieniać zamek ale trafiłem do warsztatu w Zawadzie k. Wieliczki (nie mylić z pobliskim ASO), gdzie elektryk wymienił żarówki w oświetlenia drzwi na diodowe i czujnik otwarcia zaczął działać. Wszystko za 50 zł.
    • Gość: gość Renault Laguna II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 14:23
      Zapomniałem dodać coś o mojej Lagunie,. Silnik 1,8/118 kombi wersja privelege, czyli jest wszystko. Kupiłem w 2005 od kolegi (bo się wzbogacił), miał wtedy trzy lata i 103 000 km. Dzisiaj ma 211 000 km i żadnego złego słowa nie mogę powiedzieć. Silnik super elastyczny i oszczędny, ale 180km/h wyciąga bez trudu, więcej się boję. Cichutko i miękko, fajne nagłośnienie. Jak się trafi na dobry warsztat (powyżej wspominałem o tym w Zawadzie) i dba o samochód to lepszego nie ma.
    • Gość: barkac Renault Laguna II IP: *.cpe.marton.net.pl 01.11.10, 18:48
      Co jest ?: -moja jest z 2003 roku- initale paris - cos wspaniałego- piękna, wygodna , bezawaryjna -wszystko chodzi ok! żadnych stuków...itp- nie ma do czego się przyczepić-następna na pewno laguna-....z pewnych rąk. -a nie jakaś tam"okazja"-kupuje się "okazje" cenowe a następnie narzekamy- nie ma nic takiego jak okazje-"okazje to częste wizyty na lawecie" -o!
    • Gość: Gość Renault Laguna II IP: *.182.106.129.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.11.10, 18:12
      spoko autko, to moja druga laguna rok 2002,, polecam innych,, tylko omijać super okazje..
    • Gość: gość Renault Laguna II IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.01.11, 10:22
      Ja od tej mojej Laguny wpis 21.09.2010. Niestety w dalszym ciągu jest coś nie tak .Zamka nie znalazłam dzięki za informację spróbuję z tymi żarówkami. A tak przy okazji to ostatnio naprawiałam alternator dokładnie szczotki a teraz koło zmiennych faz nie wiem czy poprostu trafiło na mnie i muszę wymienić wszystko w tym aucie? Ale doprowadza mnie to do szału odkąd mam ten samochód raz na 2 miesiące jest w warsztacie i to nie w jednym bo mam 2 mechaników i sprawdzam ich czy czasami mnie nie nabierają z tymi wymianami.
    • Gość: Mitgart Renault Laguna II IP: 82.198.250.* 19.01.11, 18:04
      Witam. Posiadam Lagune 1.6l z 2002, jako 2-gi wlasciciel. Zaznacze ze w Londynie. Auto ma 68tys mil. Maly silniczek do jezdzenia do pracy. Serwisuje w Renault i zlego slowa nie moge powiedziec. Czujniki od cisnienia olewam, nawet nie chcialem wymieniac, jak bede mial flaka to zobacze. Klima wydawala dziwne dzwieki. Serwis Renault? Super, do tej pory przeglady robilem tylko. Zarowki wg nich za slabo swiecili, wymienili za free. Przeglad techniczny (nie okresowy tylko ot tak na zadanie) za darmo. Obsluga - fachowcy i na 5 gwiazdek. W porownaniu do PL - niebo a ziemia. To mechanicy w PL, naciagacze wyrobili zla opinie marce gdyz autko jest super. Moje wystarczajaco dynamiczne na miasyto, wygodne i ciche jak zadne inne. Prowadzenie super. Polecam kazdemu.
      Pozdrawiam.
    • Gość: gto Renault Laguna II IP: *.inet-siec.pl 20.01.11, 11:42
      Z cienkim serwisem to fakt jak kupowałem swoją 1.9dci przegląd przed sprzedażowy w ASO 300pln i stwierdzili tylko błąd na świecach a w realu wybite tuleje belki ,końcówki drążków ,pusta klima ,brak podświetlenia sterowania klimy, nie grzeje lusterko prawe tak że kasa w zasadzie w błoto mało tego błąd świec nic nie powoduje autko normalnie pali :) resztę też zrobiłem i ok wszystko hula nic się nie psuje. omijajcie ASO w rudzie śląskiej
    • Gość: viva la france Renault Laguna II IP: *.hcnqu1.dynamic.dsl.tele.dk 23.01.11, 13:39
      Jak czytam te opinie o Lagunie sam wierzę. Mój samochód jest z 2002 roku. Kupiłem go 10 miesięcy temu z przebiegiem 210 000km. Dziś ma 241 000 i przez ten czas wymieniłem intercooler bo się rozszczelnił ( 200zł używka) no i koncówki drążków z drązkami kierowniczymi ( ale one nadawały sie do wymiany w dniu zakupu ). Tylko zmieniam olej ( odpukać ). Ci którzy siedzą non stop w serwisie albo mają takiego pecha albo jadą do serwisu ( najlepiej ASO :) ) gdy tylko zaświeci się lampka serv i wydają grube tysiące. Laguna jest napakowana elektroniką więc czasem jakaś pierdoła może paść. Np w passacie nie zepsują się czujniki cisnienia w ogumieniu bo ich nie ma. Ja za swoją lagunę 1.9 dci 2002 z półskórą , klimatronikiem, ksenonami, itd itd pełną elektryką dalem tyle co mój kolega za passata b5 z 99 roku i w dodatku on dokłada do niego non stop- spręzyny tyl, termostat, wahacze, czujnik temperatury, abs coś teraz świruje. w używanych samochodach to loteria.
    • Gość: gość Renault Laguna II IP: *.ejedrzejow.pl 29.01.11, 16:26
      moją kupiłem trzy lata temu we francji stuknięta w lewy reflektor musiałem wymienić 2 poduszki i napinacze jest z 2005r po lifcie miała wtedy 78tyś km 1.9dci wersia dynamiqe teraz ma 128tys przebiegu wymieniałem klocki tył akumulator [poprzedni nie był orginalny]iprzy 120tyś rozrząd jak narazie nic więcej i niech tak zostanie jest wygodna ale dla mnie są zakrótkie siedziska jestem wysoki a i co się troche dziwie to moja ma dość twarde zawieszenie jak nie francuz ale może to taka wersja musze dodać że chyba coraz bardziej ją lubie srednie spalanie około 6l na trasie da się zejść do 5l ale nie wolno przekroczyć 100ki myśle że to samochód warty każdej złotówki jaką na nie wydałem
    • Gość: Turbokozik Renault Laguna II IP: *.play-internet.pl 10.02.11, 17:53
      getin i provident to złodzieje, ostrzegam
    • Gość: Gość Renault Laguna II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 16:34
      Posiadam od roku Lagunę II kombi, rok prod. 2003, 2.0 turbo, przebieg 111.000. Samochód jak dotychczas bezawaryjny. Tylko zwykłe okresowe przeglądy, wymiana olei, filtrów, klocków hamulcowych.
    • Gość: Boob Renault Laguna II IP: *.play-internet.pl 19.06.11, 09:13
      Lala 1.9 dci 120 KM 2001r BEZ AWARYJNA 200tys km Jazda tym wynalazkiem całkiem przyjemna bo ma : xenon ; navi ; pół -skóry ;swiatła prżeciwmgielne i klimatyzacja skuteczna; siodełka kubełki fajne wyciszenie komfort 10 air bag itp itd POLECAM SPALANIE 5 ------6 L on
    • Gość: xen Renault Laguna II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.11, 07:16
      Miałem Lagunę II z 2001roku 1,8 16V, wymienię co się psuło w ciągu 3 lat eksploatacji:
      -Czujniki ciśnienia w kołach
      -sprzęgło (łożysko oporowe, pompka sprzęgla - była kiedyśnawet akcja serwisowa)
      -końcówka drążka - wymieniałem 2 razy,
      -urwane gumy od końcowego tłumika,
      -zatarty silnik od tylnej wycieraczki (kombi - podobno typowe w kombi)
      -Spryskiwacz plynu na szyby nie działała,
      -urwał się zamek od zamykania klapki wleu paliwa,
      -Szyba kierowcy nie opuszcza się, a jak już się opuści to mam problem żeby ją zamknąć
      -uszkodzona przepustnica ( falowanie obrotów silnikam, na postoju obroty szlały do 6000rpm)
      -Uszkodzony rozrusznik (wymiana na nowy)
      -zepsuty przycisk zamykania w karcie pojazdu
      -Zepsuta dźwignia od kierunkowskazu ( nie wyłączały się kierunkowskazy przy prostopwaniu kierownicy)
      -Niedziałające podświetlenie w drzwi pasażera,
      -Zepsuł się mechanizm otwierania maski silnika (koniecznie wizyta w warsztacie)
      -Pomijam materiały eksploatacyjne tarcze hamulcowe, klocki ,płyny i oleje

Pomimo tych usterek zdecydowałem się na zakup laguny II z 2007 roku eksploatuję ten samochód już od roku, przejechałem 25tys km i jak narazie niemam z nią żadnych problemów. Jakby to był samochód innej marki. Przejechane ma 96kkm. POLECAM
    • Gość: don Renault Laguna II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.11, 22:01
      mam Lagunę 2 full opcja 2001 bryka super .1.8 16 v.
    • Gość: jartek Renault Laguna II IP: *.elblag.vectranet.pl 24.06.11, 16:43
      Co to jest 2,8 tys aut, 4,5 tys aut, czy 2 tys aut zawróconych do serwisu w porównaniu z milionem Toyoty i setkami tysięcy VW?
    • Gość: bertek Renault Laguna II IP: *.dynamic.chello.pl 01.12.11, 16:58
      Reszta renówek juz stoi w serwisie!;) Albo w salonie.
    • Gość: mirek Renault Laguna II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.11, 14:01
      a ja właśnie zakupiłem lagune II z lipca 2002 roku 1.8 16v, przejechałem nią 1200 km w ciągu 3 tygodni i nie mogę złego słowa powiedzieć na temat tego autka; oczywiście wymieniłem sworznie wachaczy porzednich i amortyzatory tylne ale wiedziałem że są do wymiany podczas sprawdzenia autka przed zakupem . Do chwili obecnej nic niepokojącego się nie dzieje ; spalanie kształtuje się na poziomie 7/5-8l w mieście; na trasie nie miałem okazji sprawdzić.Na zakup tej marki zdecydowałem się ponieważ miałem taką służbową z 2001 roku gdzie bez problemu zrobiłem nią 160 tyś km. Oczywiście czujniki ciśnienia są awaryjne ale wystarczy podjechać i wykasować błędy po zmianie kół przeważnie;) . Regularne serwisy utrzymują auto w dobrej kondycji ( wiem z doświadczenia), najlepiej gdy ma się zaufanego mechanika bo w ASO to chodzi tylko o kasę .
    • Gość: boob Renault Laguna II IP: *.play-internet.pl 18.12.11, 18:52
      Zrobiłem Laguną 300000 tys super auto 1,9 dci 120 km 6- b [POLERCAM]Z 2001 ROKU
    • Gość: Gość Renault Laguna II IP: *.elblag.vectranet.pl 28.01.12, 13:01
      Super samochód, mój jest z 2006r, sprowadzony z Francji, nie licząc drobnych usterek, typu zamek bagażnika, wymiana końcówek drążków kierowniczych, ok jestem zachwycony.
    • Gość: Gość Renault Laguna II IP: *.elblag.vectranet.pl 28.01.12, 13:02
      Ten sam co wyżej , sorry 1,9 dci
    • Gość: SOHO Renault Laguna II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.12, 22:16
      Mam V6 z 2002r. Przejechane 230 tys. LPG BRC na pokładzie. Nie narzekam. Po 5 latach wciąż cieszy mnie jazda tym autem. I oby tak dalej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka