Gość: Gej Re: Volkswagen Passat 1993-1996 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.10, 01:05 Przewaga diesla nad benzynówką jest więcej niż oczywista. Kto ma też inne wydatki oprócz samochodu ten szybko je zrozumie ALE: nie oszukujmy się, diesli nie kupują dziadki żeby co tydzień do kościoła podjechać. Diesle średnio mają 1,5-2 razy większy przebieg od benzynówek, co oczywiście przekłada się na wytrzymałość silnik i całego pojazdu. Naprawdę ciężko jest trafić na 15 letniego diesla z przebiegiem poniżej 300.000 km. Natomiast benzynówki kupuje się właśnie żeby pojechać raz na tydzień do kościoła, dwa razy ruszyć z piskami na światłach i tyle. Takie 15 letnie samochody sprowadzane z Niemiec naprawdę mają przed sobą jeszcze długą przyszłość. Jak ktoś chce mało jeździć, to niech zostawi go na benzynie i pucuje co tydzień, natomiast gdyby ktoś miał zamiar robić rocznie te 10 tysięcy kilometrów powinien natychmiast założyć gaz. Dwa razy tańsze paliwo na każde 10.000 km oznacza oszczędności rzędu 2.000 złotych. Link Zgłoś
Gość: se jestem... Re: Volkswagen Passat 1993-1996 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 21:59 Miałem paska w kombi 1.8 (150KM) 95 r.czysta benzynka. Nie powiem, było czym jechać, pozbyłem się go z powodu częstych awarii elektroniki i elektryki. I to mnie zraziło do tej marki. Wcześniej miałem fordy i były o wiele lepiej wykonane i nie zawodne. Teraz też mam forda, van, 4x4,2.8, automat, PDW, no i rzecz jasna-benzyna! Żal mi tych kolesi co omijam w pierwsze przymrozki stojących na poboczach dmuchających w rurki... A tych co jadą to i tak wyprzedzam :-) Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Volkswagen Passat 1993-1996 IP: *.krosoft.pl 06.02.11, 16:34 To ja jeszcze ja coś napiszę na koniec... Ktoś napisał, że fani benzyniaków zawsze będą prowadzić scysje pomiędzy fanami diesli... Sam kiedyś miałem złe zdanie na temat silnika diesla... Ale to może tylko dlatego, że miałem okazję jeździć dieslem z 96 roku... (Raczej jestem fanem benzyny) Jednakże od niedawna miałem okazję chwilkę pojeździć golfem IV 1.9 TDI i wrażenie z momentu obrotowego są naprawdę genialne... Jego moc wynosiła 101 km... Jednak mimo wszystko drodzy PANOWIE... Wexmy pod uwagę, ze dzwięk pieknej widlastej ósemki na pewno szybko nie będzie w turbo dieslu... ;-) Link Zgłoś
Gość: cez Re: Volkswagen Passat 1993-1996 IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.11, 02:04 łe myślałem że coś odświeżyli w artykule a tu chyba nic, tylko na liście się znowu pojawił nie ma co ukrywać zestarzała się już B4-ka i tak czas się delikatnie z nim obchodził... co innego właściciele większości aut obecnie w sprzedazy - tragedia Link Zgłoś
Gość: Radzio-honda Re: Volkswagen Passat 1993-1996 IP: 46.227.104.* 16.07.11, 08:48 Każdy porównuje diesla mając na myśli TURBODIESLA z benzyną. Nie pomyśleliście o porównaniu przypadkiem TurboD z TurboBenz.???? I o jakich wtedy osiągach w dieslu mówimy??????? DIESEL DOBRY DO TRAKTORÓW. Pzdr. Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Volkswagen Passat 1993-1996 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.07.11, 09:21 Ja miałem Passata rocznik 96 (3A0 bo B4 to jest audi) 1,9 110PS Pacyfic (klimatronic, tempomat elektryka) auto sprzedałem z przebiegiem 480 tkm nic nie rdzewiało żadnej przepływki po 100tkm nie wymieniałem padło sprzęgiełko na alternatorze, listwa kierownicza (raczej nie sama bo zaczeła cieknąć w dni u którym miałem robione zawieszenie min wymiane drążków i mechanior partacz ją uszkodził BTW do 110PS nie ma drążków kierowniczych w zamienniku tylko ori - drogie 900 za komplet z końcówkami) i sterownik podnośnika lewej szyby przedniej. Sprzedałem znajomemu, jeździ do tej pory ma już ponad 700 tkm wymienił wtrysk sterujący i czyścił nastawnik w pompie. Ogólnie auto niezajebliwe w porównaniu do następców (3B, 3BG) Link Zgłoś
Gość: Tolo Re: Volkswagen Passat 1993-1996 IP: *.play-internet.pl 20.04.12, 20:36 Mam PASSATA 1.9 TDI,94r już siódmą wiosenke i nigdy nie miałem problemu z pneumatycznym cętralnym zamkiem,nawet zimą .Tak więc niewiem o czym tu pisaliście drodzy waszmościowie Paskowicze ,jedynie to że rdzawa dziewica też mnie nie omineła w miejscach wszystkim paskowiczów znanym.Na zegarku już 340tys i autko chula .Pozdrawiam Wszystkich Urzytkowników Paska. Link Zgłoś