Dodaj do ulubionych

SKODA NAJLEPSZYM NOWYM SAMOCHODEM!!!!!!

IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.12.03, 14:14
SKODA jest najlepsza firma dostepna na rynku polskim. nie ma konkurentow pod
wzgledem wyposazenia ceny i jakosci. wiekszosc elementow w tym podwozia i
silniki jest montowana takze w vw . skoda ma najnizsze ceny w swoich
klasach.za ta sama cene otrzymujemy samochod lepiej wyposazony od
konkurencji. dla przykladu SKODA SUPERB cena od 78 000 a konkurent w tej
klasie AUDI A6 ma cene od 130 000 tak samo FABIA cena od 31 000 a jej
konkurent w tej klasie vw polo cena od 40 000. JAK SAMI WIDZICIE SKODA JEST
NAJLEPSZYM WYBOREM KUPUJAC SAMOCHOD NOWY.PROSZE O KOMENTARZE
Obserwuj wątek
    • Gość: tc Re: SKODA NAJLEPSZYM NOWYM SAMOCHODEM!!!!!! IP: *.acn.pl 27.12.03, 14:24
      Skoda najtanszym nowym samochodem - z tym sie zgodze. Ale wg mnie najtanszy nigdy nie
      oznacza najlepszy. W zadnej dziedzinie. Niestety. Porownaj sobie haslo: Elemis - najlepszym
      nowym telewizorem!!!!! Przy calym szacunku do Elemisa.
      • Gość: fan skody Re: SKODA NAJLEPSZYM NOWYM SAMOCHODEM!!!!!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.12.03, 14:31
        Ja tez zgodze sie z toba tylko w polowie. mozna powiedziec ze skoda moze nie
        jest najlepszym samochodem ale napewno oferuje najwiecej za wydane na nia
        pieniadze wiadomo przeciez ze i skoda by mogla zrobic luxusowy samochod
        oferujac go w astronomicznej sumie. chodzi mi o to ze np vw robi samochody na
        tych samych podzespolach i z tymi samymi silnikami tylko ze oferuje samochod
        ubogo wyposazony z wyzsza cene.
        • Gość: tc Re: SKODA NAJLEPSZYM NOWYM SAMOCHODEM!!!!!! IP: *.acn.pl 27.12.03, 14:42
          A wiec, ja tez sie z Toba zgodze w polowie. Tzn. ciesze sie, ze nie piszesz juz, ze Skoda jest po
          prostu najlepszym samochodem. Nie zgadzam sie natomiast z druga czescia wypowiedzi. Co to ma
          znaczyc, ze oferuje najwiecej za wydane na nia pieniadze. Skad bierze sie Twoja pewnosc, ze
          absolutnie wszyscy marza o jak najtanszych plastikach i materialach wykonczeniowych. Ja
          sugerowalbym stwierdzenie absolutnie odwrotne: Skoda oferuje jak najmniej, za jak najmniejsze
          wydane na nia pieniadze. Kolejna kwestia: zgadzam sie, ze Skoda moglaby zrobic luksusowy
          samochod. Nie zgadzam sie, ze moglaby za niego zadac astronomicznej ceny. Powod - nikt by go
          nie kupil. Nie ta marka dla tej klienteli. Byc moze JESZCZE nie, ale to juz rola dzialu marketingu
          tejze marki.
      • devote Re: SKODA NAJLEPSZYM NOWYM SAMOCHODEM!!!!!! 27.12.03, 14:33
        pamietaj ze w polsce NADAL cena auta ma najwieksze znaczenie przy wyborze
        auta wiec skoda pasuje na polski rynek i jak widac dobrze sie
        sprzedaje.zreszta potwierdza to liczba sprzedanych aut nie tylko w polsce ale
        za granica.
        • Gość: tc Re: SKODA NAJLEPSZYM NOWYM SAMOCHODEM!!!!!! IP: *.acn.pl 27.12.03, 14:44
          Ja uwazam, ze cena ma zawsze i wszedzie decydujaca role. Ale przez to, ze Polo-cocta jest tansza
          o polowe od Coca-Coli nikt jeszcze nie wpadl na pomysl zeby twierdzic, ze jest absolutnie
          najlepsza.
    • Gość: Darkman skoda to syf dla biedakow,i spier.. na forum skoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.03, 15:27
      • Gość: tc Re: skoda to syf dla biedakow,i spier.. na forum IP: *.acn.pl 27.12.03, 15:36
        szkoda, ze nie mozna podyskutowac na argumenty tylko na wyzwiska
        • Gość: ania3004 Re: skoda to syf dla biedakow,i spier.. na forum IP: *.zlotoryja.sdi.tpnet.pl 27.12.03, 15:46
          Zgadzam się z tobą Tc pewnie kolega Darkman nie wiedział co napisać ;)))
      • Gość: Braził Re: skoda to syf dla biedakow,i spier.. na forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.03, 15:50
        Byłem tam wielokrotnie.
        Niestety tam jest pełno takich kretynów jak Ty.
      • krzew Re: skoda to syf dla biedakow,i spier.. na forum 27.12.03, 16:00
        A czy biedakow stac na nowe auto?
    • krzew Re: SKODA NAJLEPSZYM NOWYM SAMOCHODEM!!!!!! 27.12.03, 16:01
      Skoda nie jest najlepsza marka... nie mozna uogolniac ;) ehh no coment
    • Gość: fifu Re: SKODA NAJLEPSZYM NOWYM SAMOCHODEM!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.03, 17:00
      spierdalaj tani geju ssac
    • Gość: xymen Re: SKODA NAJLEPSZYM NOWYM SAMOCHODEM!!!!!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.12.03, 18:08
      Nie mam Skody ani Lanosa, ale uważam że koreańczyk jest lepszy. Szkoda tylko,
      że tak źle kończy działalność.
    • mac.card Ten wątek jest prowokacją! 27.12.03, 18:51
      Na forum Skoda jest cała masa debili, zarzucających właścicielom Skody, że
      porównują się do właścicieli lepszych samochodów. Twierdzimy rzekomo, że Skoda
      to "prawie Volkswagen", a nawet że jest dużo lepsza niż Volkswagen. Octavia wg
      nas ma być lepsza od Passata, a Superb to już wogóle nie ma odpowiednika, to
      prawie S-klasa.

Wielokrotnie wskazywałem, że nie ma takiej wypowiedzi właściciela Skody,
      że "antyskodziarze" kłamią.

Myslę, że "antyskodziarze" z braku faktów postanowili je sobie stworzyć. Był
      już jakiś skodoman, który opisywał jak to jeździ Fabią, lewym pasem autostrady
      z prędkością 60 km/h, bo przecież będzie skręcał za 10 km. Teraz dołączył do
      niego FAN.

Jestem przekonany, że wkrótce na forum Skoda, buractwo krzyknie: O, proszę! Jak
      skodziarze się chwalą! Poczytajcie FANA!
      • devote Re: Ten wątek jest prowokacją! 27.12.03, 19:01
        FANOWI chodzi o to ze skoda na polskim rynku jest najlepszym wyborem jesli
        chodzi o cene i wyposazenie jakie oferuje za ta cene.Poza tym nie jest
        przesadnie awaryjna marka wiec skody sa godne uwagi.Tak mi sie wydaje.Jak juz
        pisalem w innych krajach skoda bardzo dobrze sie sprzedaje wiec nie jest taka
        zla.A ze ktos nie lubi skody tylko dlatego ze sie nazywa Skoda to juz inna
        sprawa.Nie mam zamiaru dyskutowac z tymi ktorzy zucaja obelgami.Widac ze nie
        maja nic do powiedzenia na temat tej marki.

ps: nie mam skody i nie mam zamiaru jej kupic
        • mac.card Re: Ten wątek jest prowokacją! 27.12.03, 19:48
          devote napisał:

> FANOWI chodzi o to ze skoda na polskim rynku jest najlepszym wyborem jesli
          > chodzi o cene i wyposazenie jakie oferuje za ta cene.Poza tym nie jest
          > przesadnie awaryjna marka wiec skody sa godne uwagi.Tak mi sie wydaje.Jak juz
          > pisalem w innych krajach skoda bardzo dobrze sie sprzedaje wiec nie jest taka
          > zla.A ze ktos nie lubi skody tylko dlatego ze sie nazywa Skoda to juz inna
          > sprawa.Nie mam zamiaru dyskutowac z tymi ktorzy zucaja obelgami.Widac ze nie
          > maja nic do powiedzenia na temat tej marki.

Ten sam Fan, na forum Skoda twierdzi, że Skoda Superb to co najmniej Mercedes
          Klasy E. Ten argument jest durny, ale za chwilę będzie wykorzystany jako
          głos "posiadacza Skody". Na to chciałem zwrócić uwagę, żeby nikt nie zarzucił
          mi, że nie protestowałem.

>
          > ps: nie mam skody i nie mam zamiaru jej kupic

I dobrze. Jest wiele samochodów do wyboru, wszyscy nie muszą jeździć Skodami :-)

Pzdr.
    • Gość: artur Re: SKODA NAJLEPSZYM NOWYM SAMOCHODEM!!!!!! IP: *.lcs.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.03, 20:55
      > "SKODA jest najlepsza firma dostepna na rynku polskim. nie ma konkurentow pod
      > wzgledem wyposazenia ceny i jakosci"

Odnosząc się do Twojej egzaltowanej wypowiedzi uważam, że "ździebko"
      przesadzasz albo też Twoja znajomość "rynku polskiego" ogranicza się do salonu
      dealera Skody (Skoda "najlepszą firmą dostępną na rynku polskim ???").

Z kolei co do wypowiedzi osób mających Skodę w skrajnej pogardzie mam - podobne
      zdanie.

Mniej emocji... ochłońcie trochę.

PS
      Skoda jest w realiach naszego kraju marką, która zaspokaja określone potrzeby
      dość znacznej klienteli i robi to na przyzwoitym poziomie i ... nic więcej.

Swoją drogą przedmioty porównań cenowych zostały "nieźle dobrane" przez autora
      wątku.
    • Gość: kanciak Re: SKODA NAJLEPSZYM NOWYM SAMOCHODEM!!!!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 27.12.03, 23:34
      Pierdolnij się w czaszkę.
      Oto mój komentarz.
      • h.i.p Re: SKODA NAJLEPSZYM NOWYM SAMOCHODEM!!!!!! 29.12.03, 08:23
        Gość portalu: kanciak napisał(a):

> Pierdolnij się w czaszkę.
        > Oto mój komentarz.

hip: Komentarz szyty na miarę prosiaka. Tradycyjnie już.
    • dharmata Nie reklamuj syfu i badziewia 29.12.03, 08:38
      Nie reklamuj syfu i badziewia, nikt takiego gufna napewno niechce jakim jest
      gufniana kopia podupadającego niemieckiego wozu dla ludu. I to jeszcze
      zmontowana przez pepiczkuf, a taniość tego badziewia jest odwrotnie
      proporcjonalne do cen serwisu i części zamiennych.
      Więc spadaj na swoje forum
    • Gość: mortak Re: SKODA NAJLEPSZYM NOWYM SAMOCHODEM!!!!!! IP: 195.205.11.* 29.12.03, 08:52
      skoda to lipa panie trzy cylindry co to ma byc kosiarka do trawy
      fakt tapicerka jest ładniejsza od thalii ale silnik to renówka ma
      the best i kokpit duz ładniejszy
    • mejson.e5 Najlepszy samochód to... 29.12.03, 10:37
      ...taki, który spełnia potrzeby. Nikt nie kupi vipera, by pojechać na ryby
      polną drogą. Z drugiej strony, gdy ktoś odłożył trochę grosza, to nie musi
      jeździć najtańszym autem.
      Miałem kiedyś skodę i dotąd uważam ją za samochód "poprawny" - trudno się do
      czegoś przyczepić ale i zakochać trudno ;-).
      Teraz mam daewoo, którą to markę kiedyś omijałem szerokim łukiem i uważam, że
      ta marka spełnia podobną rolę jak skoda. Opinia często jest gorsza, niż marka
      na to zasługuje (i odwrotnie).

Argumenty ciekawe fanie.skody, ale unikałbym tak prowokującego wątku,
      szczególnie w tytule, by nie zasysać emocjonalych wypowiedzi forumowiczów
      poziomu kanciaka.
      A w ogóle to fajnie poznać odmienne punkty widzenia.

Pozdrawiam,
      Mejson
    • mapmuh Re: SKODA NAJLEPSZYM NOWYM SAMOCHODEM!!!!!! 29.12.03, 10:52
      Nie będę się kłócił, czy Skoda jest najlepsza, czy jeżdżą nią tylko emeryci, bo w takie dyskusjw wdają się tylko wszystkowiedzący rodacy, co to są najlepszymi kierowcami, ekonomistami, politykami, znawcami futbolu, kobiet i piwa, a mnie niestety ambicji eksperckich brakuje.
      Chciałbym tylko zauważyć, żę strategia marketingowa firmy z Mlada Boleslav jest _GENIALNA_ Nawet nie chodzi tu o ilość sprzedanych aut, ale o budowanie wizerunku marki, tworzenie samochodów na granicy klas - to owocuje przekonaniem wielu nabywców, że Octavia to segment Passata/Mondeo a Superb to już A6/BMW5.
      • h.i.p Re: SKODA NAJLEPSZYM NOWYM SAMOCHODEM!!!!!! 29.12.03, 10:58
        mapmuh napisał:

tworzenie samochodów na granicy klas

hip: Uważaj, bo za takie stwierdzenie niektórzy psychopaci obsesyjnie
        nienawidzący skody gotowi byliby Cię zagryźć na śmierć :)
        pozdr
    • esdwa A co ze spalaniem skód ? 29.12.03, 11:05
      Może i najlepsza pod względem stosunku ceny do oferowanego wyposażenia jeśli
      chodzi o konkurentów, tylko dlaczego nikt nie wspomina o tym że skoda ze
      słabowitym silnikiem 1,2 pali więcej co ponad 100-konny 16-zaworowy porządny
      silnik japoński albo niemiecki ?

Gdzies tu widziałem opinie userów skody że jego 1,2 / 1,4 schodzi "poniżej" 10
      litrów na setke. Przeciez to kpina. Gdzie jest haczyk ? Może mi ktoś wyjasni,
      dlaczego skody , szczególnie Fabie z silnikiem 1,2 i 1,4 pala tak dużo ?
      • dharmata Re: A co ze spalaniem skód ? 29.12.03, 11:18
        esdwa napisał:

> Może i najlepsza pod względem stosunku ceny do oferowanego wyposażenia jeśli
        > chodzi o konkurentów, tylko dlaczego nikt nie wspomina o tym że skoda ze
        > słabowitym silnikiem 1,2 pali więcej co ponad 100-konny 16-zaworowy porządny
        > silnik japoński albo niemiecki ?
        >
        > Gdzies tu widziałem opinie userów skody że jego 1,2 / 1,4 schodzi "poniżej"
        10
        > litrów na setke. Przeciez to kpina. Gdzie jest haczyk ? Może mi ktoś wyjasni,
        > dlaczego skody , szczególnie Fabie z silnikiem 1,2 i 1,4 pala tak dużo ?

Bo to są stare badziewste silniczki, a propo jest wiele lepszych samochodów niż
        szkoda. Ale szkoda że polacy nabijają pepiczkom kasy, za takie badziewie.
        • h.i.p Kolejny ansyskodowy psychopata 29.12.03, 11:22
          dharmata napisał:

szkoda że polacy nabijają pepiczkom kasy, za takie badziewie.

hip: Napisz jeszcze coś o patriotyzmie na podobieństwo podobnych tobie
          pajacyków z forum "skoda".
          Pośmiejemy się.
      • h.i.p Re: A co ze spalaniem skód ? 29.12.03, 11:18
        esdwa napisał:

Może mi ktoś wyjasni,
        > dlaczego skody , szczególnie Fabie z silnikiem 1,2 i 1,4 pala tak dużo ?

hip: Mam fbię 1,4 16v 75KM.
        Spalanie:
        poza miastem: przy 90km/h 5,7
        przy 120km/h 6,3
        miasto:
        8,2-9,5 średnio 8,7 (zależnie od natężenia ruchu, okresu /lato-zima/, długości
        trasy).
        Czy to jakieś nadzwyczaj duże zużycie w samochodzie o ciężarze 1100 kg?
        pozdr
        • mejson.e5 Zużycie 29.12.03, 11:32
          h.i.p napisał:
          "Mam fbię 1,4 16v 75KM.
          > Spalanie:
          > poza miastem: przy 90km/h 5,7
          > przy 120km/h 6,3
          > miasto:
          > 8,2-9,5 średnio 8,7 (zależnie od natężenia ruchu, okresu /lato-zima/,
          długości
          > trasy).
          > Czy to jakieś nadzwyczaj duże zużycie w samochodzie o ciężarze 1100 kg?"

Całkiem przyzwoite zużycie i osiągi.
          Uważam zresztą, że największy wpływ na zużycie paliwa ma styl jazdy i rozsądek
          kierowcy. Są tacy, co z superekonomicznego wycisną duzo litrów a i tacy, co z
          nieekonomicznego smoka zrobią przyzwoite parametry.
          Akurat skoda nie należy do nieeokonomicznych "smoków"

Pozdrawiam,
          Mejson
        • esdwa Re: A co ze spalaniem skód ? 29.12.03, 11:53
          h.i.p napisał:
          > hip: Mam fbię 1,4 16v 75KM.
          > Spalanie:
          > poza miastem: przy 90km/h 5,7
          > przy 120km/h 6,3
          > miasto:
          > 8,2-9,5 średnio 8,7

Dzięki za rzeczową wypowiedź. Nie mam nic przeciwko skodom. Po prostu
          zastanawialem sie ostatnio nad zakupem tego autka. Niestety po przeczytaniu
          kilku postów userow o spalaniu oraz po wizycie w stołecznym serwisie skody moj
          zapał nieco osłabł, właśnie ze względu na spalanie szczególnie silnika 1.4
          Może 8,7 to niezły wynik, ale ja słyszałem że z włączoną klimą spala powyżej 10-
          tki a przy miejskiej jeździ dochodzi nawet do 12-tu. A to już troszke zbyt dużo
          jak na tak maly silnik i kompaktowe auto (mysle o Fabii).

Pozdrawiam
          • h.i.p Re: A co ze spalaniem skód ? 29.12.03, 12:10
            esdwa napisał:

z włączoną klimą spala powyżej 10
            > -
            > tki a przy miejskiej jeździ dochodzi nawet do 12-tu.

hip: Klimatyzacji nie mam, więc nie wiem ile pali przy włączonej klimie. W
            mieście istotnie potrafi dojść do 11 ale tylko zimą na odcinku 4 km kiedy
            zatrzymuję się na 8 światłach, a z powodu korków pokonuję tę odległość w 40
            minut. Wtedy większość czasu po prostu stoję albo posuwam się na jedynce lub
            dwójce z prędkością żółwia.
            Dodam, że jeżdżę spokojnie bez poczucia konieczności ustawicznego wyprzedzania
            i startu spod świateł na pierwszej pozycji.
            pozdr
            • Gość: fan skody Re: A co ze spalaniem skód ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.12.03, 12:57
              to jeszcze raz ja:-))))
              wtrace sie do tematu o silnikach 1.2
              po 1 sa to silniki nowe produkowane od niedawna
              po 2 silniki 3 cylindrowe sa coraz chetniej montowane w tak malych altkach
              po 3 te silniki sa montowane tez w seatach i polo wiec nie mozna pisac ze np
              vw maja inne lepsze silniki
              po 4 jechalem fabia z tym silnikiem dla mnie osobiscie jest on bardzo
              elastyczny i zwawo przyspiesza (porownuje do mojej felicji z 68 km)
              i po 5 oby tylko takie samochody udalo nam sie produkowac w naszym fso
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka