Dodaj do ulubionych

Cztery cylindry w S-klasie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.09, 13:55
Po co?
Obserwuj wątek
    • Gość: Thinker Re: Cztery cylindry w S-klasie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.09, 14:30
      No nie wiem czy będzie jakiś cios, bo w BMW nie śpią :)
      Zresztą, jeśli chodzi o silnik, nie trzeba nic mówić:
      www.youtube.com/watch?v=u_rSjDt5MMk
    • Gość: Renowlasciel Re: Cztery cylindry w S-klasie IP: *.173.13.29.tesatnet.pl 25.08.09, 14:46
      Po co?
      Dla PR. Ekologicznego PR.
    • Gość: Wombat Re: Cztery cylindry w S-klasie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.09, 15:14
      Ekologia - jak najbardziej, popieram, ale raczej nikt nie kupi za grube pieniądze luksusowej limuzyny, spod której maski będzie wydobywać się nieprzyjemny, pospolity warkot rzędowej czwórki...
    • Gość: scarface Re: Cztery cylindry w S-klasie IP: *.tiger.com.pl 25.08.09, 15:17
      Ano wlasnie. Kultura pracy 4 cylindrow po prostu nie pasuje do tej klasy samochodu. Nawet do limuzyny hotelowej.
    • Gość: asd Re: Cztery cylindry w S-klasie IP: *.tktelekom.pl 25.08.09, 16:18
      Wogóle taki silnik nie pasuje do takiego auta, ale i tak znajda sie tacy co beda to kupowac zeby pokazac jacy to sa eco,

S-klasa beddzi barzdziej awaryjna ale to nikogo nie obchodzi
    • Gość: Precz z tlenem! Re: Cztery cylindry w S-klasie IP: *.lublin.mm.pl 25.08.09, 20:50
      Silnik będzie przygotowany wspólnie z firmą Zelmer.
    • Gość: lolek Re: Cztery cylindry w S-klasie IP: *.tktelekom.pl 25.08.09, 20:56
      merc schodzi na psy ?? coz musi dorównywac BMW w kazdej dzidzinie:P
    • Gość: ja Re: Cztery cylindry w S-klasie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.09, 21:41
      taa 5,9l jasne.....w jedzie pozamiastem bez uzywania sprezarki........owszem:)

juz widze ta turbosprezare jak spala niebotyczne ilsoci paliwa w normalnej codzinniej jezdzie:)
      juz wole 180km 2.2l od hondy:) 6l paliwa
      fani bmw i mercow nie bede czytac waszych bzdur ktore zaraz po mnie napsizecie mowiac ze niemieckie jest .....

ja juz dawno nastukam 200k km na liczniku
      a wy w tym czasie pol podespolow w aucie wymienicie:P
      i pozdro dla was :)chociaz wy wspeirajcie niemiecka gospodarke bo od tego zalezy nasz eksport:P ale mi sie nie chce:P
    • Gość: jacek Re: Cztery cylindry w S-klasie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.09, 23:29
      Jeśli diesel jest OK w luksusowym lub sportowym samochodzie, to reszta, w tym ilość cylindrów jest drugorzędna. Przecież oni nie robią takich aut dla przyjemności, tylko dla ekodupków, którzy je kupują.
    • Gość: berdys Re: Cztery cylindry w S-klasie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 00:08
      Jacek, no tak, kupie sobie auto za kilkaset tysiecy, z silniczkiem jak w p206( nie chodzi o moc... ) - i bede super eko. Skora i drewno w srodku ;)
    • Gość: k Re: Cztery cylindry w S-klasie IP: *.globalconnect.pl 26.08.09, 15:12
      A czego się ma bać BMW? Od lat produkuje 4 cylindrowe, dwulitrowe diesel o mocy 204 KM. BMW Alpina nawet 215 KM i 450 Nm@2000 rpm
    • Gość: Ala S Re: Cztery cylindry w S-klasie IP: *.pools.arcor-ip.net 26.08.09, 15:22
      I znow znafcy muturyzacji, zbieracze, grzybow, klepacze bemek z 90 roku i inne fahury z blokowiska, zabieraja sie za krytyke MERCEDESA, legendy motoryzacji!
      Przeciez to pozostanie poza waszym zasiegime, przez najblizsze 20 lat.
      Wracac na ziemie.
    • pocalujta_wujta Re: Cztery cylindry w S-klasie 26.08.09, 15:45
      "Kupilem sobie luksusowe auto klasy S. teraz bede oszczedzal paliwo no i sprawdze emisje zeby byc cool."

Brzmi dla mnie idiotycznie.

Nie jestem pewien czy ilosc samochodow tej klasy ma istotny wplyw na srodowisko. Czyzby odbiorca rynkowym samochodow wyzszej klasy byli przecietni ludzie klasy sredniej? Jest juz tak dobrze? To kto bedzie jezdzil tymi wszystkimi srednimi autkami innych marek?

Alu S,

Nie przesadzaj. Nowy Mercedes dla mnie jest w zasiegu i to gotowki :) Tak sie sklada ze jezdze BMW (mam ja od nowosci i w USA jest to model troche rzadszy niz przecietny dlatego musial czekac na jego zlozenie w Niemczech ok. 8 tygodni - i wcale nie jest to jakis z wysokiej polki) a rozwazam teraz drugie BMW (lub Mercedesa) dla mojej zony. Jezdzac trzema samochodami roznych marek chyba sie nie ma tych problemow. A u ciebie jak tam? Jestes juz "wysokim menedzerem" w Polsce ze stac Cie na sluzbowego Jaguara? Z tego co pamietam to w Polsce wszyscy wszystko maja wlacznie z samochodami... na firme... bo ich tak naprawdce to nie stac na te samochody.

Pozdrawiam z USA.
    • Gość: spc Re: Cztery cylindry w S-klasie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 17:08
      ja juz to widze jak ten silniczek ciagnie 2tony
    • Gość: Polak3e43 Re: Cztery cylindry w S-klasie IP: *.winn.cable.ntl.com 26.08.09, 17:25
      Ty typie z USA... a póżniej się obudziłeś he he he
    • Gość: t5 Re: Cztery cylindry w S-klasie IP: *.winn.cable.ntl.com 26.08.09, 17:29
      do pana z USA , żone to mają twoi koledzy ty możesz wlić gruchę
    • Gość: Gość Re: Cztery cylindry w S-klasie IP: 94.254.198.* 26.08.09, 18:18
      A może by tak wyrżnąć tych wszystkich ekologów i księgowych zawczasu?zanim doprowadzą do totalnej katastrofy?Niby technika idzie do przodu a auta coraz bardziej tandetne,coraz tańsze materiały,kanciasty design(wiadomo koszta!)i do tego nie mniej a może nawet bardziej awaryjne niż -naście lat temu!! NO ale kiedy zamiast inżynierów, stylistów , rządzą księgowi którzy mówią jaka cześć ile ma kosztować a biedni projektanci muszą się w tej cenie zmieścić i jeszcze do tego dorzucą swe trzy grosze ekoświry, wajraki zielone to mamy to co mamy
    • Gość: gosc LA Re: Cztery cylindry w S-klasie IP: *.socal.res.rr.com 26.08.09, 19:22
      faktycznie w US Mercedes jes w zasiegu reki przecietnego faceta,jednak uwazam ze ten turbodisel nie jest na USA,(benzyna tansza) .Amerykanie sa praktyczni i patrza na cene zakupu i eksploatacji.Nie iwem ile kosztuje klasa S, miesiac temu kupilem C300, 6 cyl, 234 KM,poniewaz auto ma wszystko co mozliwe jego cena wyjsciowa byla 46 tys, kupilem za 39 tys , piec z gory i reszta na 2.25% na piec lat, sweet deal. Auto jest kapitalne , poprzednio jezdzilem E320,ktore bylo za wielkie.
    • Gość: mixxer Re: Cztery cylindry w S-klasie IP: *.natpool5.outside.ucf.edu 26.08.09, 20:05
      "Pocalujta Wujta" faktycznie pisze z USA (widywalem sporo jego postow na innych forach). Widac, ze sam ten fakt wystarczy, by wywolac agresje u wielu 'internautow" (patrz np. posty osobnikow podpisujacych sie "Polak3e43" i "t5")!

P.S. W USA benzyna nie tylko jest tansza od paliwa dieslowskiego ale tez i bardziej dostepna (spora czesc stacji benzynowych NIE sprzedaje paliwa do silnika Diesla).
    • Gość: s Re: Cztery cylindry w S-klasie IP: 62.23.212.* 26.08.09, 22:25
      Do niewiele mniejszego Volvo S80 wkładają 1.6 diesel 110 KM, hehe.
    • Gość: gość Re: Cztery cylindry w S-klasie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 22:45
      Kolego od Hondy w benzynie/

Turbosprężarka w dieslu nie powoduje znaczącecgo zużycie paliwa albo wogóle nie ma różnicy.
      W dieslu ma same zalety (większa moc, lepsza ekologia) a wady to tylko cena i ewentualne późniejsze problemy z jej żywotnością.
      Dlaczego większość pojazdów użytkowych (ciężarówki autobusy) to diesle z turbo ? Przecież tam bardzo liczy się zużycie paliwa.

Co innego w benzynie gdzie zużycie paliwa w turbo jest proporcjonalne do ciśnienia doładowania.
      Radzę zapoznać się z budową i działaniem silników spalinowych.
    • arturpio Re: Cztery cylindry w S-klasie 26.08.09, 22:46
      Zuzycie paliwa (nieodnawialnego...) i emisja CO2 (gaz cieplarniany...) sa wazne, oczywiscie dla ludzi ktorzy uzywaja samochodu do jezdzenia z miejsca "A" do miejsca "B", nie do czego innego, i to cokolwiek tutejsze (polskie) samce zatrabia. Niestety, niektorym z nich sie wydaje ze jak "wiecej) maja pod maska, to maja rowniez "wiekszego".... Zapominaja tylko ze ich samice ilosc komi i zaworow maja "gdzies".

pytanie: po co wiecej tych "koni" gdy sie jezdzi po (polskich) drogach, gdzie obowiazuje ograniczenie do 40km we wsiach i 90 km w "polu"? (co jest zreszta bardzo optymistyczne, jako ze rzeczywista mozliwa predkosc jest o polowe nizsza...!)

• Gość: gość Re: Cztery cylindry w S-klasie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 00:38
      Takie auta kupuje się dla prestiżu.
      O ile producentom mniej lub bardziej udało się wylansować dużego V6 czy V8 diesla jako prestiżowy to nigdy zwykła rzędowa pospolita czwórka nie będzie prestiżowa (a tym bardziej w dieslu).

Ekolodzy kupują Priusa albo jakieś małe autko a ci prawdziwi ekolodzy jeżdzą rowerem albo tramwajem.
    • Gość: MB Re: Cztery cylindry w S-klasie IP: 194.149.247.* 27.08.09, 06:55
      Dla tych wszystkich niedoinformowanych, Mercedes S z malym silnikiem to jedynie jedna z opcji i nie ma byc produkowany na potrzeby normalnego zjadacza chleba. Jak wam wiadomo w wielu roznych krajach somochod Mercedes klasy S jest uzywany przez czlonkow rzadu na przyklad na parady przed gawiedzia lub kompania honorowa. Po co w tych wypadkach samochod z mocnym silnikiem - na te pareset metrow - a zawsze wladca moze sie pochwalic ze te wszystkie jego karosy sa ekologiczne. Ostatnimi czasy zdarzylo sie, ze czlonkom niemieckiego rzadu zostaly ukradzione dyplomatyczne Mercedesy klasy S, jak takie samochody beda wyposazone w silnik od Smarta to i ochota na kradziez odejdzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka