Dodaj do ulubionych

Nowy samochód z salonu-rocznik 2003- czy warto?

IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.04, 18:54
Witam!
Zastanawiam się nad zakupem nowej Thalii w salonie Renault. Samochód jest z
2003 roku. Dają kpl. opon zimowych i wstępnie udało mi się utargować
kilkaset złotych. Auto ma bogate wyposażenie. Chodzi mi jednak po głowie
pytanie czy warto? Jakby nie patrzeć jest to już roczny samochód. Z drugiaj
zaś strony dielerzy sądzą że w nowym roku Thalia nie podrożeje ale jednak
upust zmniejszy się z obecnych 3500 zł do 1500 zł. Czy im wierzyć. Ponadto
wyczytałem w "Giełdzie Samochodowej" że od 1 stycznia 2004 nieznacznie (ale
jednak) podrożeją nowe sam. a z chwilą wejścia Polski do UE w maju nastąpią
dodatkowe podwyżki nowych sam. mające na celu równanie cen w krajach
członkowskich. Co sądzicie na ten temat?
Obserwuj wątek
    • jetbang a rób jak chcesz!!! 03.01.04, 20:08
      ludzie co wam przyszło do głowy że po 1 maja ceny samochodów nowych pójdą w
      górę. siedzicie na sieci i nie przyszło wam do głowy żeby porównać ceny aut na
      zachodzie ???? żeby zamiast wejśc na www.... pl wejść na www.... de, fr,
      nl ???? na czuja bez znajomości języka można śmiało znaleźć co i jak????
      sprawdzałem sam i różnie to odbywa się w różnych firmach!!!
      fakt renault w holandii niemczech i francji ma takie same ceny ale inni
      np.opel ma inne ceny w każdym kraju przy tak samo wyposażonej astrze II ????
      a zamieszanie to to chyba tylko i wyłącznie wywołali dealerzy którzy chcą
      normalnie zarobić!!!
      Ludzie przecież jak ceny samochodów skoczą do takich cen jak w niemczech to
      nikt ich nie kupi a to nie jest marzeniem firm produkujących. faktem jest że
      kilka marek świadomo zabroniło zmieniać ceny i w całej UE sa takie same ceny
      ale nie jest to regulowane przepisami ogólnounijnymi!!!!! ograniczenia
      polegały na tym ze niektórzy dealerzy sprzedawali kilka razy tyle co inni !!!
      bo obywatele jednego kraju w drugim kupowali o 10-15% taniej takie same
      autka!!! i jedni szli na kuroniówkę a drudzy bogacili się ponad miarę!!!
      u nas będą mogli to zrobić na inne sposoby!!! bo fakt jest taki że na samej
      sprzedaży autek zachodnich dealerzy nawet teraz nie wiele zarabiają o ile
      wogóle zarabiają!!! a niebezpieczeństwo może być tylko takie że niemcy będa
      mogli kupić trochu taniej lub dealerzy musza coś wymysleć!!!

Poczytajcie i nie rozpowszechniajcie plotek!!!!

poza tym chyba po 1 maja będzie można normalnie rejestrować autka osobowe na
      firmę i prosić o zwrot Vatu !!! a to co teraz jest to chyba jakaś wredna
      kombinacja tych którzy jeszcze chcą cuś na tym dodatkowo urwać!!! jaki szał
      był na ciężarówki z kratką tuż przed nowym rokiem aby tylko zdobyć fakturkę!!!
      a w maju będzie można normalnie bez kratek itp gówien kupić auto!!!
      • Gość: t.rad Re: a rób jak chcesz!!! IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.04, 10:51
        Witam!
        Dziękuję za przedstawioną opinię. Wydaje mi się jednak że znaczny spadek
        wartości złotówki w stosunku do euro w 2003r może mieć wpływ na zmiany cen.
    • Gość: bronek.styk. Re: Nowy samochód z salonu-rocznik 2003- czy wart IP: *.dialup.telenergo.pl 03.01.04, 20:09
      Cześć, myślę że warto kupić. Spróbuj jeszcze coś utargować.
    • Gość: bonzo Re: Nowy samochód z salonu-rocznik 2003- czy wart IP: *.k1.isko.net.pl 03.01.04, 20:15
      Porównaj ceny , zobacz ile chcą za podobny tegoroczny a ile za Twój . To ze
      jest niby roczny nie ma az takiego znaczenia , nikt nim przecież nie jeżdżił ,
      datę rejestracji będziesz miał tegoroczną to przy ewentualnej sprżedaży może
      mieć znaczenie .
      A nie ma ładniejszych aut w Krośnie ?
    • greenblack Re: Nowy samochód z salonu-rocznik 2003- czy wart 03.01.04, 20:16
      Warto. Warto też utargować coś jeszcze. Co prawda przy odsprzedaży dostaniesz
      mniej niż za rocznik 2004, ale nie zamrażasz pieniędzy, które możesz jakoś
      zainwestować.

Samochody popularne po maju chyba jednak zdrożeją. Już dawno napisałem, że
      stanieją te, które dzisiaj kosztują ponad 150 tys. Zauważyłem, że dzisiaj nawet
      Samar powtarza moje słowa;) Stanieją też amerykańce - bardzo będzie opłacał się
      import indywidualny. Wozy oryginalnie japońskie i koreańskie nie stanieją, bo
      już dzisiaj sprzedaje się je po cenach z 10% cłem.

Pozdrawiam
    • Gość: TO JA Re: Nowy samochód z salonu-rocznik 2003- czy wart IP: *.lsanca1.dsl-verizon.net 03.01.04, 22:45
      Zalezy jak dlugo masz zamiar nim jezdzic. Jezeli rok-dwa to nie warto a jezeli
      10 lat to jak najbardziej warto. Pozdrowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka