pyzunia2007 17.09.09, 21:02 Wiem, wiem pewnie było juz 1000 razy, ale właśnie otwieraja lidla na moim osiedlu,jestem ciekawa co warto tam kupować?dodam że do tej pory raczej nie robiłam zakupow w lidlu i dlatego pytam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nikt111 Re: Co warto w lidlu kupić 17.09.09, 21:42 np pieluchy dla dzieci, ja ostatnio jeszcze kupiłam czyściki do palników kuchenki(świetna sprawa), chusteczki do WC. Ja tam raczej po chemię się udałam z polecenia z forum i znajomych Odpowiedz Link
absit Re: Co warto w lidlu kupić 17.09.09, 22:09 Rzeczywiscie wiele razy było na temat Lidla na tym forum i na forum "Codzienne zakupy" - wpisz w wyszukiwarkę forumową "Lidl". Ja kupuję w Lidlu parówki wieprzowe Pikok, śledzie matiasy, śledzie w sosie smietanowym, czasem hamburgery na szybki obiad, przyprawy typu pieprz, papryka, lody waniliowe Eisstern w 2,5 opakowaniach ( przepyszne ,wafle ryżowe, wodę mineralną gazowaną, chusteczki higieniczne dla niemowląt - to taki stały zestaw z Lidla. Odpowiedz Link
victoria1985 Re: Co warto w lidlu kupić 17.09.09, 22:24 ja kupuje środki do sprzątania domu szczególnie płyn odkamieniajacy jest po prostu rewelacyjny , worki na mrożonki ,worki na śmieci,papier toaletowy ,chusteczki higieniczne , Ponadto jogurty, serki homogenizowane, masło kakaowe no i słodycze . Mają też świetne mrożone frytki i zawsze świeżę mięso. Wszystkie te produkty są w niższych cenach niż w innych hipermarketach i są bardzo dobrej jakości . Odpowiedz Link
iza1973 Re: Co warto w lidlu kupić 17.09.09, 22:32 ja do lidla chodzę po: wodę, chusteczki higieniczne, patyczki do uszu , mleko, sery i jogurty. do tego jak ktoś lubi (ja unikam) dania gotowe, np skrzydełka w panierce. słodycze - żelki są super i b. dobra cena. czekolady też ok, ale jeśli kupisz w promocji w normalnym markecie wedla czy wawel - to nasze są lepsze i w tej samej cenie. jeśli chodzi o chemię - generalnie zaopatruję się w lidlu. polecam: kostki do zmywarki, sól i nabłyszczacz. kupuję też płyn do mycia naczyń, mleczko do czyszczenia, płyn do tłuszczu - super. płyn do kąpieli, jakieś szampony - generalnie ok. to na czym się nacięłam: proszek do prania i płyn do płukania - nie pasuje mi zapach. w tym tygodniu była promocja chemii. kupilam (bo potrzebowałam) środek do pleśni - nie działa; płyn do mycia zmywarki i pianka do szyb - jeszcze nie próbowałam. nie kupuję żadnych wędlin - zbyt tłuste. kurczaki i mięso - w porządku. generalnie proponuję takie podejście - poczytaj co ludzie polecają i co odradzają, a potem po prostu próbuj sama, i zobacz co Ci pasuje, a co na pewno nie. I te produkty które Tobie pasują kupuj (bo ceny lidl ma faktycznie dobre). a resztę kupuj tak jak do tej pory. Odpowiedz Link
monikaj21 Re: Co warto w lidlu kupić 17.09.09, 22:26 Ja kupuję serek mascarpone, ciasto francuskie, lody rożki i konfitury (jagodowa, śliwkowa - ale tej oststnio nie ma) Odpowiedz Link
protz Re: Co warto w lidlu kupić 17.09.09, 22:36 Podobnie jak inni: chemia, reczniki papierowe, papier toaletowy, mleko modyfikowane, mieso wolowe mielone, jeszcze niektore spozywcze rzeczy np. dobra konfitura ze sliwek. I wpadki Lidla: Kiedys kupilem mleko, byl jakis problem, przypominalo raczej smietane niz mleko. a niedawno woda niegazowana okazala sie byc lekko gazowana, szok. Olej jest niesmaczny, daje dziwny posmak smazonym potrawom. Tak samo nie za smaczna jest oliwa z oliwek. Odpowiedz Link
listopad2009 Re: Co warto w lidlu kupić 17.09.09, 23:03 przede wszystkim: ser zółty w plastrach Maassdamer (mniam) ser żółty w kawałku Gouda Holenderska (jeden z lepszych żółtych serów) ser parzenica wędzona gorgonzola (ale ja jestem serowa...) biały ser (u mnie w lidlu jest z dobrej firmy ze stargardu szczecińskiego, ale w innych rejonach może być inny) a ponadto pepsi w puszce (tania), czasem ichnią ice tea, czasem soki czekolada Schogetten kiełbasę żywiecką chyba mięso świeże drobiowe na grilla kielbase slaska pikok mleko 3,2% pikok lody Premium (najlepsze orzechowe 1 l jogurty papier toaletowy (ten drozszy 12,99 zł za 10 szt.) worki na smieci chusteczki W5 gotowe dania rybne (pyszne są takie w pudełku na metalowej tacce, filet z dorsza a na wierzchu taka panierka... uwielbiam) pesto Odpowiedz Link
iza1973 Re: Co warto w lidlu kupić 17.09.09, 23:53 ice tea jest super. a żółta gouda w kawałku, 19,99 za klo po prostu rewelacyjna. aż przestałam kupować, bo nie mogłam się powstrzymać, żeby nie jeść biały ser w wawie też w porządku. Odpowiedz Link
k1234561 Re: Co warto w lidlu kupić 18.09.09, 05:36 Ja kupuję głównie chemię W5.Jak na mój gust rewelacyjna.Ponadto ręczniki papierowe,chusteczki wyrywane i higieniczne,worki na śmieci,płatki do demakijażu twarzy,słodycze są bardzo dobre wręcz niemieckiej jakości,mam na myśli czekoladki,wafelki,rurki itp.Kupuję też czasami rzeczy tzw.przemysłowe z ich aktulanej na dany dzień oferty,czasem można naprawdę fajne rzeczy "upolować". W naszym Lidlu mają też zwykle ładne i świeże owoce i warzywa.Nie staram się kupować produktów nabiałowych i mięsno-wędliniarskich. Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: Co warto w lidlu kupić 18.09.09, 10:02 A ja mam dość mieszane uczucia do lidla. - na pewno mogę polecić płyny do prania FORMIL (do kolorów i białego) czy inną chemią gospodarczą - na pewno nie polecam towarów przemysłowych z gazetek. Po pierwsze zdarza się, że na sklep przypadają jeden czy dwa promocyjne produkty i nie można być pewnym, że coś się kupi. Część jest nieproporcjonalnie droga a podawane ceny alternatyw są po prostu nierealne. I nie jestem zadowolona z jakości - wszystkie takie towary, które kupiłam, okazały się bublami. - część jedzenia jest ok., ale część jest wyraźnie gorszej jakości (np. bazylia z lidla i bazylia kamisu) i sytuacja się pogarsza (mieszanka chińska składajaca się głównie z marchwi i cebuli). Odpowiedz Link
acek2004 Re: Co warto w lidlu kupić 18.09.09, 10:35 kupuje: owoce, warzywa, parmezan (ale ostatnio nie ma), woda, slodycze, wina (maja sporo naprawde dobrych w smaku), baterie alkaliczne, reczniki papierowe pozdrawiam a. Odpowiedz Link
protz Re: Co warto w lidlu kupić 18.09.09, 10:36 > - na pewno nie polecam towarów przemysłowych z gazetek. akurat na zadnym produkcie przemyslowym sie nie przejechalem: koszulka na rower, przewiewna, w bardzo dobrej cenie,mikroprocesorowa ladowarka do baterii i wiele innych. Odpowiedz Link
naturella Re: Co warto w lidlu kupić 18.09.09, 10:54 My kupujemy prawie wyłącznie w Lidlu, poza tym kupuję w Almie ryby i wołowinę - i tylko to. Reszta lidlowa, owoce, warzywa, wędliny Pikok (szynka gotowana, parówki), sery żółte (Maasdamer najlepszy), sery topione, ser sałatkowy, Kindziuk, śmietanę, masło, serki dla dzieci, jogurty, mleko, dania gotowe np. makaron ze szpinakiem, lazania itp. Kupujemy pieluszki dla dzieci, chusteczki, wodę, Colę, ice Tea, syropy owocowe do wody, słodycze. Uwielbiam pasztet drobiowy z czosnkiem. Odpowiedz Link
cilantre Re: Co warto w lidlu kupić 18.09.09, 11:05 Ja polecam płatki do demakijażu, chusteczki higieniczne, papier toaletowy(ten za 12,99 za 10 szt - 100 razy lepszy od velvetów, mol i innych), słodycze, olej (słonecznikowy,a nie ten najtańszy),nabiał generalnie jest OK oprócz śmietany takiej najtańszej chyba z czerwonym wieczkiem, która raczej nie powinna się nazywać śmietaną, bo w składzie więcej skrobi, tłuszczu nie mlecznego i innego czortostwa. Mięso raczej nie jest godne polecenia - jest mocno nasiąknięte wodą (gdy piekłam szynkę to tyle wody z niej wyciekło, aż wylewała się z brytfanki).Karkówka podobnie.Poza tym mielone ma mnóstwo sztucznych dodatków.Z wędlin - doskonała jest szynka cienko krojona w 3 rodzajach(z kurczaka, indyka, wieprzowa). Największy kit - kurczak cordon bleu. Myślałam ,że będzie to mięso z piersi kurczaka, a okazało się cóś jakby mortadela, fuj, to było ohydne. Odpowiedz Link
victoria1985 ot corde bleu 19.09.09, 00:15 bo kotlet corde bleu to własnie takie jak mortadela z serem w panierce moga tez byc z sosem brokułowym serowyn lub czosnkowyn Odpowiedz Link
jop Re: Co warto w lidlu kupić 18.09.09, 10:52 Produkty z promocji cotygodniowych - kuchni greckiej, tajskiej, a nawet amerykańskiej (pancakes w proszku - bomba), kawy i herbaty (była kiedyś pyszna i tania kawa w czekoladzie). Doskonałe dania mrożone (makaron z ricottą i szpinakiem, bakłażan a sosie pomidorowym albo chicken korma) - nie żebyśmy się żywili na co dzień takimi rzeczami, ale awaryjnie w lodówce lubię trzymać. Herbata (Lord Nelson się to nazywa?) - bardzo przyzwoita, dla spijającego hektolitry, a niewybrednego TŻ akurat. Chemia marki W5, czy jakoś tak, całkiem znośna: tabletki do zmywarki, mleczko do czyszczenia, bardzo dobre rzeczy do czyszczenia płyt ceramicznych (mleczko i specjalna gąbka). Nabiał marki Pilos - nienajgorszy (choć, jak ktoś napisał, wybór mały i trudno ciągle jeść ten sam serek). Odpowiedz Link
asiek07 Re: Co warto w lidlu kupić 18.09.09, 15:44 My kupujemy: pieluchy dla dzieci toujours, serek twarogowy z czosnkiem - Crefee, ser żółty plastrowany Gouda - Milsun, nabiał z Pilosa, cola Freeway, chusteczki higieniczne, ręczniki papierowe, płyn do mycia naczyn W5, słodycze, słodycze, słodycze Udanych zakupów! Odpowiedz Link
patrycja0608 Re: Co warto w lidlu kupić 18.09.09, 21:45 Ja kupuję: cola nektar jabłkowy (pyszny) konfitura jagodowa piwko w puszce ( niemieckie nie pamietam nazwy) wino ( całkiem fajny wybór) z wędlin: kindziuk małe pierożki tortelini mleko serek włoski ( twaróg o cudownym smaku) owoce, rzadziej warzywa oliwki ( w małym opakowaniu , są super i tanie ) filety z makreli w puszce ryż, makarony włoskie chemia ( W5 , worki na śmieci, papier toaletowy, ręczniki kuchenne, kiedyś pieluszki i chusteczki) serki homogenizowane maślanka i śmietana i oczywiście słodycze ( są pyszne) paluszki (duża paczka - niebieskie ) lody (rożki i na patyku i 1l ) frytki mrożone To tyle . Naprawdę jest dużo fajnych rzeczy do kupienia w Lidlu Odpowiedz Link
protz Re: Co warto w lidlu kupić 18.09.09, 23:14 To piwo 'niemieckie' (oczywiscie marka wlasna Lidla jak cala reszta) to okropne szczyny. Na szczescie w Lidlu jest zielony Okocim w dobrej cenie. > wino ( całkiem fajny wybór) wybor jest, ale roznica miedzy winami w podobnej cenie kolosalna. Trzeba poprobowac. Ale na pewno ogolnie lepsze niz w biedronce. Odpowiedz Link
tinga1 Re: Co warto w lidlu kupić 19.09.09, 08:52 Mnie się zdarza kupować produkty z serii "podróży kulinarnych" po różnych krajach, szczególnie te w ramach kuchni azjatyckiej. Poza tym mozzarellę w małych kulkach - fantastyczna do sałatek, ser Limburger, serek homogenizowany Pilos (mój mąż za waniliowy dałby się pokroić), część chemii (chociaż w tej materii jakoś bardziej pasuje mi biedronka), czasami mleko, jogurty, lody, mrożonki. No i niektóre alkohole - likier śmietankowy na whiskey (taki w stylu Bailey's) jest moim zdaniem pierwsza klasa. Odpowiedz Link
anetapzn Kupiłam... 20.10.09, 15:11 Byłam w Lidlu dzisiaj i kupiłam urządzenie do smażenia naleśników i 2silikonowe foremki do ciast. Urządzenie do smażenia naleśników jest super bo pozwala upiec cieniutkie i duze naleśniki; na patelni wychodziły mi dużo mniejsze i grubsze. Polecam jeżeli macie naleśnikożerną rodzinę jak ja. Formy kupiłam w kształcie leżącego misia i podpartego Puchatka. Nie są tanie ale czytałam i słyszałam, ze silikonowe formy doskonale sie sprawdzają. Zobaczymy. Odpowiedz Link
martasz_81 Re: Kupiłam... 20.10.09, 15:51 Aneta, a ile takie urządzenie do smażenia kosztuje? Foremki też super pomysł, moja mała byłaby zachwycona. Odpowiedz Link
anetapzn Re: Kupiłam... 20.10.09, 15:57 martasz_81 napisała: > > Aneta, a ile takie urządzenie do smażenia kosztuje? Niestety 99zł. Ale jest rewelacyjne. Od dłuższego czasu nosiłam sie z zamiarem kupna takiego ustrojstwa, ale jakos nigdzie w oczy mi nie wpadło. I jak pojechałam do lidla to... Naprawdę wychodza idealnie cieniutkie naleśniki, można złożyć z nadzieniem nawet 3x. U mnie zawsze sie krzywili, ze za grube. > > Foremki też super pomysł, moja mała byłaby zachwycona. Foremki są słodkie. Podaję link www.lidl.pl/pl/home.nsf//pages/c.o.20091019.index Odpowiedz Link
protz Re: Kupiłam... 20.10.09, 15:54 ja kupilem kapcie i rozwalily sie po doslownie 5 minutach. Trzeba bedzie oddac. Odpowiedz Link
anetapzn Re: Kupiłam... 20.10.09, 16:01 protz napisał: > ja kupilem kapcie i rozwalily sie po doslownie 5 minutach. Trzeba bedzie oddac. To masz pecha naprawdę. Ja sporo różniej przemysłówki kupuję już od dawna i jakos nigdy do tej pory nic mi sie nie rozwaliło. Były 2 czy 3 niewypały (jak np. odświeżacz powietrza z wysuwanym knotem), ale jakość ok. Odpowiedz Link
anetapzn "Puchatek" wypróbowany:) 21.10.09, 09:15 Tzn. silikonowa forma do ciasta z Lidla w kształcie uchatka. Wczoraj upiekłam. Doskonale zdaje egzamin- nie trzeba smarować formy, idealnie odchodzi ciasto. Lekki problem z przenoszenie formy z ciastem, ale postawiłam pusta formę na blasze w piekarniku, wysunęłam i tak nałożyłam ciasto. Pycha i słodki ten Puchatek (dosłownie i w przenośni). Odpowiedz Link
pumeczka Re: Co warto w lidlu kupić 21.10.09, 23:56 pieluszki dla bobasów chusteczki higienicznie w podajniku podpaski pesto tanie oczywiście bo nie na bazie orzeszków pinii cola sery pleśniowe niemieckie i francuskie jogurty i serki chemia W5 ściereczki-chłonne gabki czekolada mleczna z migdałami 200g pistacje, orzeszki ziemne na wagę lody na patyku waniliowe w polewie czekoladowej posypane migdałami, oraz truskawkowe z syropem w środku paluszki Lajkonik dla dziecka, bo są tanie 2,49 zł oliwki sardynki w puszce pizza z lady chłodniczej czosnek mielony pieprz ziarnisty wina różowe i białe przejechałam sie na: mleku, bo aż 3 były już zśiadłe, nie chciało mi sie robić zwrotu, rozdałam po rodzinie i były racuszki płynie do płukania, ubrania pachniały mi ciuchlandem Odpowiedz Link
masiczka Re: Co warto w lidlu kupić 22.10.09, 08:49 A mi podpasowały: Gąbki do mycia naczyń oraz ściereczki AquaPur www.e-commerce.pl/Lidl-AquaPur-Gabki-do-mycia-naczyn,37919.html Szczoteczki do zębów Dentalux - pakowane po dwie. Odpowiedz Link
beatrix_75 przemysłówke , bo tania nie jest ;-) 22.10.09, 08:54 wiec jej jakosc jest zadawalająca , a po prostu nie ma jej gdzie indziej kupiłam do tej pory -kurtke cienką do trekkingu 45zł spodnice jeansowa 33 zł , torbe -saszetke na pasku -idealna na wakacje 15 zl organizer " na siedzenie" do samochodu (10 zł ) skarpetki dla dzieci ( bardzo dobra jakosc )8zł za 3 pary , grę elektroniczna 14zł ( ? ) ( ale tu ubóstwo totalne -jesli chodzi o samą gre-jakosc OK ) zegarek damski za 15 zł. ( rozwalił sie Odpowiedz Link
a.pola.z Re: Co warto w lidlu kupić 22.10.09, 15:58 w Lidlu kupuje tylko jedną jedyną rzecz ( i gnam do niego 2 przystanki w jedną strone na piechote żeby to spalić ;p ): greckie (albo 'greckie') przekąski, np.papryczki nadziewane serem, który o dziwo chyba ma coś wspólnego z serem. podobne papryczki są np. w carrefourze, ale nadzienie w smaku przypomina wybitnie tłusty serek topiony zmiskowany z margaryną. no i są nzacznie tańsze niż np. w Bomi. Odpowiedz Link
anetapzn Re: Co warto w lidlu kupić 23.10.09, 15:33 Salami z pieprzem. Obecnie w promocji. I tabletki W5 do zmywarki. Polecam. O wiele tańsze od firmowych, a u nas sprawdziły sie idealnie. Też obecnie w promocji. Odpowiedz Link
anetapzn Re: Co warto w lidlu kupić 23.10.09, 15:45 Poza tym juz nie z promocji polecam: ciasto francuskie- zarówno zamrożone (ok. 2 zł. paczka) jak i takie świeże zwiniete w rulon O polowę tańsze niz firmowe, a fantastyczne, np. na paszteciki czy ciastka. Szpinak ze śmietaną- doskonały, wymaga tylko niewielkiego doprawienia. Śledzie matjasy. Ser Brie. Miód. Krem Choko Nuss, który mi polecono tu na forum w innym wątku. Idealnie zastepuje Nutellę. Jak moje dziecko zaakceptowało zastepstwo to na prawdę jest ok. Tańszy niż Nutella. Wina. Różne słodycze- teraz także świąteczny marcepan. W Lidlu już Gwiazdka. Mięso w promocji np. za 2-3 dni koniec daty ważnosci. Myję i zamrażam. Cała chemia W5. Żel pod prysznic Cien. Parówki drobiowe. Ketchup pikantny. Kiedyś była doskonała musztarda ale zniknęła. Odpowiedz Link
anetapzn Kuchnia grecka od 02.11 26.10.09, 12:18 Moja ulubiona kuchnia. www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages/c.o.20091103.index Odpowiedz Link
anetapzn od dziś 09.11 kuchnia azjatycka, a od 16.11 wloska 09.11.09, 10:52 www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages/c.o.20091110.index www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages/c.o.20091117.index Odpowiedz Link
asieksza Re: Co warto w lidlu kupić 26.10.09, 12:44 Mieszanki do wypieku chleba. Są fajne jako tzw awaryjne, bo nie trzeba dodawać nic prócz wody. Mam dwójkę maluchów i jak chlapa na dworze i dzieciaczki zakatarzone to nie muszę biec do sklepu, zagniatam ciasto, odstawiam, potem do blaszki i do piekarnika, dzieciaki się zajadają mimo, że za razowcem nie przepadają chlebuś rustykalny upieczony przez mamusię jest "doby" Odpowiedz Link
ewelina-e12 Re: Co warto w lidlu kupić 26.10.09, 17:36 A ja polecam knedle ze śliwkami. Są przepyszne, miękkie, z dodatkiem cynamonu. Bardzo lubię warzywa na patelnię, są różne rodzaje. Jest też duży wybór produktów odtłuszczonych czy mniej kalorycznych, Serki, jogurty,soki itp. Biedronka tego nie ma Kupuję też proszki do pieczenia, cukry waniliowe,galaretki,do smarowania coś ala nuttella. Aaaa i polecam rodzynki, bez dwutlenku siarki. Odpowiedz Link
anetapzn Płyn do prania? 27.10.09, 16:30 www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages/c.o.pc.p.Plyn_do_prania Jest płyn do prania w promocji. Czy ktoś używał moze? Odpowiedz Link