zawszegratka3
05.08.10, 13:14
Witam,
Mam pytanie do znawców tematu, gdyż jestem osobą kompletnie niezorientowaną w tematyce bankowej. Otóż od czerwca 2008 roku posiadamy kredyt hipoteczny we franku szwajcarskim na okres 30 lat w wysokości 240 tys. złotych w Kredyt Banku. Ponadto mamy też dwa inne zobowiązania finansowe- debet w koncie na kwotę 8 tys. oraz zadłużenie na karcie kredytowej w wysokości 5,5 tys. Rata kredytu mieszkaniowego waha się średnio od 1300 do 1350 złotych w skali miesiąca. Chcielibyśmy spłacić nasze zobowiązania (debet oraz karta) jednorazowo. Dlatego zastanawiamy się nad kredytem konsolidacyjnym. Niestety, obydwoje w tej chwili mamy dość trudną sytuację finansową. Otóż ja w tej chwili nie osiągam legalnych dochodów (zmieni się to, ponieważ w ciągu najbliższych kilku miesięcy chcę założyć działalność, dochód z niej będzie kształtował się średnio na poziomie 1800- 2000 już po odliczeniu wszystkich wydatków na składki, podatek, itp.). Z kolei mój partner pracuje w tej chwili na umowę o dzieło i zarabia 1350 netto (szuka cały czas lepszej pracy, doszkala się, wziął po prostu cokolwiek, abyśmy nie zalegali z rachunkami i ratami). Mam pytanie- czy w takiej sytuacji moglibyśmy liczyć na wrzucenie wszystkich kredytów, jakie mamy w jeden worek za pomocą kredytu konsolidacyjnego? Czy w takiej sytuacji można również uzyskać dodatkową kwotę na zakup samochodu (około 10 tys. złotych)? Będę wdzięczna za wszystkie rady.