Dodaj do ulubionych

Naprawa sprzętu AGD

24.11.10, 20:46
Opłaca się naprawiać AGD? Dzisiaj spalił mi się odkurzacz,nie wiem czy zanieść do naprawy czy wyrzucić.Odkurzacz miał 8 lat Elekrolux Mondo,dobrze mi służył i szkoda go.Mam nadzieje ze naprawa będzie kosztowłała mniej niż nowy odkurzacz.
Tak samo mikser MPM Produkt ,leży w szafie ze 4 lata też silnik spalony,mam inny który mi służy.Też nie wiem czy naprawiać czy wyrzucić.
Nie wiem co robić dużo osób mówi że się nie opłaca.Mikser zrozumie ale odkurzacza naprawde mi szkoda.
Obserwuj wątek
    • johana75 Re: Naprawa sprzętu AGD 24.11.10, 21:05
      To zapytaj się o koszt naprawy i zdecyduj czy ci sie opłaca, czy lepiej kupić nowy.
      • re_ni73 Re: Naprawa sprzętu AGD 24.11.10, 21:10
        Tak by było najprościej tylko musze jechać do innego miasta a szkoda mi czasu i pieniędzy.Myślalam że ktoś może się orientuje.
        • nvv Re: Naprawa sprzętu AGD 24.11.10, 21:32
          > Tak by było najprościej tylko musze jechać do innego miasta a szkoda mi czasu i
          > pieniędzy.Myślalam że ktoś może się orientuje.

To chyba najlepiej zadzwonić do serwisu danego sprzętu, opisać usterkę/objawy i zapytać o możliwy/szacunkowy/prawdopodobny koszt naprawy: może będą telefonicznie w stanie udzielić jednoznacznej odpowiedzi na pyt. czy warto/nie warto naprawiać.
    • nvv Re: Naprawa sprzętu AGD 24.11.10, 21:30
      To zależy, przede wszystkim od od tego co konkretnie się popsuło. Wiele poważniejszych usterek nie opłaca się naprawiać (tak np. miałem z odkurzaczem Elektroluksa Clario: zatarło się łożysko w silniku, a że było niewymienne, a cały ten silnik, jako część zamienna, kosztował więcej niż taki nowy odkurzacz w sklepie, to taniej było kupić nowy odkurzacz).
      Ale jest też sporo potencjalnych usterek (raczej drobnych jeśli chodzi o odkurzacze), które łatwo usunąć i ich naprawa kosztuje grosze (no, przynajmniej powinna).
      • re_ni73 Re: Naprawa sprzętu AGD 24.11.10, 21:34
        Myśle że spalił się silnik bo tylko zakopciło i zaśmierdziało spalenizną.Czyli trzeba kupić nowy...pech....nie mógł poczekać jeszcze bynajmniej do nowego rokusad.Dziękuje.
    • jagoda_pl Re: Naprawa sprzętu AGD 24.11.10, 22:16
      Ja mam właśnie w domu panów elektryków, bo od przeprowadzki z początkiem października do nowego mieszkania nie mamy działajacej pralkiuncertain Naprawy kosztowały już ponad 700 zł (jeden "magik" nic nie zdziałał, na drugiego czekaliśmy bardzo długo), bo właściciel sobie zażyczył naprawiania, a nie kupna nowej. Niby nie idze to z naszej kieszeni, ale uważam to za bezsens totalny. Tym bardziej, że pralka nadal nie działa....

Dowiedz się ile kosztuje naprawa w kilku punktach, bo nam najpierw 500 zł wychodziło, a potem... urosło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka