Dodaj do ulubionych

Nowe pieluchy

16.03.11, 13:26
Ostatnio byłam w Biedronce i zobaczyłam odmianę pieluch "Dada". Ogólnie z tych pieluch nie byłam zadowolona. Kupowałam w Lidlu "Toujours". Postanowiłam kupić te nowe Dady i są super.Praktycznie jak oryginalne Pampersy. Nazywają się Dada Premium. Cena 27 zł, 55szt lub 46 szt. Ja polecam.
Obserwuj wątek
    • paulunia8713 Re: Nowe pieluchy 16.03.11, 13:59
      A ja niestety nie polecamsad
      Przez pół roku kupowałam małej pieluchy dada i nie narzekałam. Spisywały się choć zdarzało się, że się przelało. Teraz kupiłam te nowe i paczka która zawsze starczała na 10 dni poszła mi w czterysad W ciągu godziny musiałam małą z kilka razy przebierać bo się przelało i całe ubranka mokre. Teraz wróciłam do oryginalnych pampersów bo kolejnej paczki nie kupie
      • rupiowa Re: Nowe pieluchy 16.03.11, 18:40
        ja tez odradzam. Dlugo ich uzywalismy bo i cena przystepna i jakosc dobra, ale po zmianie wygladu sa do kitu - wiecej dziennie i mlodemu nie pasowalo i sie rozbieral z nich sikajac dookola. Przeszlam na Lidlowe Toujurs czy jak im tam - cena jak Dady a sa normalne.
    • fruzia01 Re: Nowe pieluchy 16.03.11, 14:21
      potwierdzam, bardzo fajne
      • finka9 Re: Nowe pieluchy 16.03.11, 19:25
        A mój synuś jest z nich zadowolony wink
        • em.haa Re: Nowe pieluchy 16.03.11, 22:43
          27zł za 50szt to dla mnie żadna rewelacja, tym bardziej że rewelacyjne nie są.
          Za to z Tescowych Gaga jestem bardziej zadowolona, tam za 27zł mam 80szt.
          • fruzia01 Re: Nowe pieluchy 17.03.11, 08:11
            27 pln za paczkę; im większy rozmiar tym mniejsza ilość pieluch w paczce; mój nosi już 5 i tych jest akurat 46, wypada 58gr/sztuka - uważam, że to na prawdę dobra cena jak na ten rozmiar pieluchy
            • zbyszekkami Re: Nowe pieluchy 17.03.11, 08:49
              Jak trzeba częściej przebierać to żadna rewelacja i zapięciami tych pieluch bywa różnie te z lidla to moje dziecko rozepnie i zapiać już drugi raz się nie da. CO JEST TANIE TO JEST DROGIE.
              • majka.da Re: Nowe pieluchy 17.03.11, 15:44
                zbyszekkami napisał:
                > . CO JEST TANIE TO JEST DROGIE.
                Zgadzam się. Jakiś czas temu przerzuciłam się z Pampersów na rossmanowskie baby dream. NIby były ok,ale 4 szybko przsiąkały, a 5 wisiały mojemu synkowi po siusianiu "do kolan" i zużycie było duże.
                Wróciałam do PAmpersów, nic nie przesiąka, dobrze leżą i zużycie mniejsze. Tylko cenasad.
                • ek.o pieluchy wielorazowe 18.03.11, 14:23
                  witam, polecam pieluchy wielorazowe smile są z różnych materiałów- bambusa, polaru i in. jednorazowo koszt pieluch jest duży, ale w ogólnym rozrachunku płaci się o wiele mniej niż za jednorazowe pieluchy. Zyskuje tez na tym nasze środowisko (kilka ton odpadów mniej przy jednym dziecku).
                  • annnia5 Re: pieluchy wielorazowe 19.03.11, 00:38
                    Ja polecam nowe Biedronkowe DADY!!! Są jak Pampersy smile
                    • only_marcopol Re: pieluchy wielorazowe 15.04.11, 14:20
                      annnia5 napisała:

> Ja polecam nowe Biedronkowe DADY!!! Są jak Pampersy smile

no na pewno nie jak pampersy - do pampersów to im daleko i często uczulają dzieci - dwie mje przyjaciółki się przejechały ja juz nie próbowałam - pampersy są najlepsze
                      ja wyznaje zasade chytry dwa razy traci wiec wole nie ryzykować

• zuzanka79 Re: Nowe pieluchy 19.03.11, 08:13
              To ja za tę cenę 58 gr za sztukę wolę kupić huggies z Puchatkiem. W tesco gigapaka tych pieluch kosztuje ok 56 zł za 92 pieluszki w rozm. 5.
              Jedynie chusteczki nawilżające Dada kupuję.
          • sky81 Re: Nowe pieluchy 16.04.11, 13:07
            To są "nowe" Dady, inne od tych, ktore były jeszcze niedawno. To nie ten sam produkt. Ja z tymi wczesniejszymi nie mialam do czynienia ale te nowe są super.
    • mia_siochi Re: Nowe pieluchy 19.03.11, 13:00
      Czytając pochlebne opinie skusiłam się na ten badziew.
      Nigdy więcej.
      Młody zasikany po pachy.
      • only_marcopol Re: Nowe pieluchy 15.04.11, 14:22
        chusteczki kupuję pampers sensitive - jak jest promocja w carrefourze to wychodzi 4,3 za paczkę 5+1 za 26 zł
    • gonzor Re: Nowe pieluchy 18.04.11, 14:32
      Mój synek świetnie sobie radzi z DADA, Pampersraki wychodzą za drogo w porównaniu do dada. Nigdy się nie wylało coś ciekłego czy stałego. W Hugisach kupa była między łopatkami, katastrofa. Babydream przyklejały się do skóry na całej powierzchni, średni widok by to odrywać. Pieluch z lidla nie próbowałem. Ok niech pampers będzie najlepszy, jednak mnie nie stać by wywalać kupę zawiniętą w moje pieniądze. Dla mnie nowe dada premium to hit - pisze to świadomy tata, pozdrawiam.
    • szczota12 Re: Nowe pieluchy 18.04.11, 15:08
      Ja też używam nowych Dada i są super : )
      www.otogosia.na17.pl/
      https://lb2f.lilypie.com/TikiPic.php/7bNJ.jpghttps://lb2f.lilypie.com/7bNJp1.png
      https://lbyf.lilypie.com/TikiPic.php/CA9v.jpghttps://lbyf.lilypie.com/CA9vp1.png
      • only_marcopol Re: Nowe pieluchy 18.04.11, 19:27
        A powiedzcie mi ile kosztują te Dady ?? I ile jest sztuk w rozmiarze 3 np

Mi za pampersy wychodzi 0,54 grosze / szt
        • aga7-77 Re: Nowe pieluchy 18.04.11, 21:00
          W rozmiarze 3 w paczce są 64 sztuki. Za paczkę płaciłam 27 zł - wychodzi 0,42 zł za sztukę.
          U nas też sprawdzają się bardzo dobrze - te nowe Premium są cieniutkie i bardzo podobne do pampersów. Mojej młodej (ma 8 miesięcy) też odpowiadają, tzn. nie uczulają, nie obciskają. Według mnie są OK.
        • majka.da pyt. do only_marcopol 19.04.11, 11:37
          only_marcopol napisała:

> Mi za pampersy wychodzi 0,54 grosze / szt
          A gdzie takie tanie kupujesz? mnie mniej niż 70 gr nie chce wyjść.
          Aha może rozmiar mniejszy? Ja używam 4+
    • skarpetka82 Re: Nowe pieluchy 19.04.11, 09:13
      Ja też jestem z nich bardzo zadowolona. Wcześniej używałam lidlowych toujours, te wydają mi się lepsze, a cena identyczna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka