Dodaj do ulubionych

Ile płacicie za assistance?

09.08.11, 19:20
W innym wątku dotyczącym AC przeczytałam o wysokich cenach assistance i lekko się zdziwiłam, bo ja mam dość tani i dość "wypasiony" pakiet (jak na moje potrzeby oczywiście). Mam prawo jazdy i auto od półtora roku, OC płacę więc wysokie, ale assistance za 5-15 zł/m-c nie wydaje mi się ogromnym wydatkiem (niektórzy wydają tyle codziennie na paczkę fajek). Nie mam też zbyt wielkiego rozeznania w cenach assistance u różnych ubezpieczycieli, więc wybaczcie moje naiwne pytanie- czy 15 zł za pakiet to więcej niż Wy płacicie, czy mniej?
Obserwuj wątek
    • duchess85 Re: Ile płacicie za assistance? 10.08.11, 11:12
      Assistance podstawowe (holowanie, zmiana opony, drobne naprawy, spuszczenie złego paliwa itp. na terenie Polski) - 5 zł miesięcznie (OC rozłożone na 12 mc, assistance razem z nim)
    • tomelanka Re: Ile płacicie za assistance? 10.08.11, 21:21
      około 700 zł rocznie za assistance, oc i nnw
    • araceli Re: Ile płacicie za assistance? 11.08.11, 09:56
      120zł/rok. Pełen pakiet na kraj.
      • ivoncja Re: Ile płacicie za assistance? 11.08.11, 10:40
        A co wchodzi w skład tego "pełnego pakietu"?
        • araceli Re: Ile płacicie za assistance? 11.08.11, 10:59
          ivoncja napisała:
          > A co wchodzi w skład tego "pełnego pakietu"?

Naprawa, holowanie, samochód zastępczy, nocleg, dowóz paliwa, przewóz i opieka nad dziećmi a nawet zastępstwo procesowe czy transport zwłok (z tych ostatnich mam nadzieję nigdy nie skorzystać) wink
          www.pzu.pl/c/document_library/get_file?uuid=6ae04f1c-d382-45ad-b9bb-ea246e412a09&groupId=10172
          Swoją drogą bardzo niewielu ludzi wie ile rzeczy przysługuje im w ramach Assistance i z nich nie korzystają.
          • ivoncja Re: Ile płacicie za assistance? 11.08.11, 17:54
            Poczytałam z grubsza i faktycznie- bardzo szeroki zakres, rozumiem, że masz wariant Super? Jeszcze jedno pytanie- czy jest tam coś takiego jak limit zdarzeń w roku ubezpieczeniowym?
            • tomelanka Re: Ile płacicie za assistance? 11.08.11, 19:43
              nie jestem do konca pewna, ale raczej zadna firma tego nie praktykuje, podobnie nie traci sie zadnych znizek, zdarzenie jakies mozesz miec nawet co tydzien
              • ivoncja Re: Ile płacicie za assistance? 11.08.11, 21:00
                Właśnie pytam dlatego, że ja w swoim assistance mam coś takiego, np. naprawa na miejscu zdarzenia: liczba świadczeń w roku- 2, maksymalna wartość świadczenia na 1 zdarzenie-1000 zł. Holowanie tak samo. Pomoc w wymianie opon-1x (500 zł), dostarczenie paliwa- 2x, otwarcie i uruchomienie pojazdu- 1x (400 zł).
    • maremina Re: Ile płacicie za assistance? 11.08.11, 18:56
      ja mam pakiet assistance dołączony do konta osobistego, a drugi do karty kredytowej. Nic mnie to nie kosztuje dodatkowo. Sprawdźcie u siebie, może też macie
    • adacplus ADAC PLUS UBEZPIECZENIE ASSISTANCE 07.11.11, 14:45
      Proponuję Tobie międzynarodowe ubezpieczenie asistance ADACplus.

Za niewielką sumę w razie uszkodzenia Twojego pojazdu gdziekolwiek w Europie otrzymujesz:
      -holowanie
      -pomoc mechanika
      -transport auta na lawecie
      -auto zastępcze na czas naprawy
      -transport lotniczy dla Ciebie oraz wszystkich pasażerów do kraju
      -noclegi w hotelu na czas naprawy dla Ciebie i wszystkich pasażerów
      -transport do celu podróży
      -transport chorych
      -pomoc w przypadku zagubienia/uszkodzenia/zatrzaśnięcia kluczy
      -transport dzieci do miejsca zamieszkania
      -pomoc śmigłowcem ADAC w razie wypadku
      -pomoc w wysłaniu części zamiennych za granicę
      -transport zwierząt domowych w razie wypadku
      -pomoc w przypadku utraty dokumentów (paszportu, dowodu itp.)
      -pomoc w przypadku kradzieży pojazdu
      oraz wiele więcej....

Te i wiele innych usług otrzymasz za jedyne 79, 50EUR rocznie, to jest tylko 6, 60EUR miesięcznie, 0, 21EUR dziennie.

Jeździsz różnymi samochodami - to pamiętaj ubezpieczony jesteś TY więc w/w usługi przysługują Ci na każde auto do 3, 5tony z przyczepą jednoosiową*, którym
      jedziesz.

Zapisz się teraz www.adac24.pl

Kilka dodatkowych korzyści:
      Karta ADAC upoważnia do zniżek na wejście na imprezy organizowane przez klub (targi, rajdy, wystawy itp.) 2.co miesiąc otrzymujesz bezpłatny magazyn ADACmotorwelt.

Pozdrawiam
      Maciej Bienert
      www.bienert.biz
      zapisy: www.adac24.pl

*jeżeli wszystkie osie pojazdu znajdują się w odległości 1m to zaliczane jest to jako przyczepa jednoosiowa.
      • chwalipieta Re: ADAC PLUS UBEZPIECZENIE ASSISTANCE 08.11.11, 12:01
        pakiet premium za 150 lub 170zl /rok (nie pamiętam dokładnie) www.ergohestia.pl/dla-ciebie/oferta/samochod/car-assistance.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka