Dodaj do ulubionych

Odkurzacz znów - potrzebuję porady, bo kasy brak

09.12.11, 14:24
Odkurzacz padł w ubiegłym tygodniu - było do gówno produkcji Holden, za 89 zł, nabyte rok temu. Od razu pojechaliśmy z chłopakiem do MM obejrzeć następcę i z planowanych max 200 zł zrobiło się 300, bo coś tam, pani doradzała, wiadomo. Facet też mówi: "Chytry dwa razy traci". Okej, racja, ale ja NIE MAM takiej kasy, po prostu nie wyskrobię z grudniowego budżetu 300 zł na odkurzacz.

Podliczyłam sobie - mogę wydać max. 150-160 zł. W tej cenie mieszczą się takie modele jak Zelmer Elf lub Zelmer Dot. Muszę go kupić, bo pies linieje na potęgę, możecie sobie wyobrazić, co mam po tygodniu nie odkurzania...

I teraz pytanie - zapożyczać się (bo innej opcji nie ma) i kupić sobie coś powyżej 300 zł, czy kupić takiego np. Zelmera za 150 zł i liczyć się z tym, że może mi podziękować za współpracę równie szybko, co poprzedni. Opinie w necie sprawdzałam na temat tych dwóch modeli, są okej, ale jednak... Za 150 zł to nie ta jakość co za 300.

Będę wdzięczna za podpowiedzi. smile

PS: Raty nie wchodzą w grę. smile
Obserwuj wątek
    • gosia_i_lenka Re: Odkurzacz znów - potrzebuję porady, bo kasy b 09.12.11, 15:05
      A może jakieś raty 0%?
      • kosc_ksiezyca Re: Odkurzacz znów - potrzebuję porady, bo kasy b 09.12.11, 15:24
        Raty nie wchodzą w grę - pracuję na umowę, która dla sklepów/banków nie jest podstawą do przyznania takiego kredytu smile
    • kitkat22 Re: Odkurzacz znów - potrzebuję porady, bo kasy b 09.12.11, 15:05
      Nie ważne za ile kupiłaś , za darmo go nie dostałaś. Jest coś takiego co się nazywa reklamacją kosumenką, napisz ją (wzór znajdziesz w necie) i oddaj w sklepuie wraz z kopią dowodu zakupu, jest okreśony czas na rozpatrzenie tej reklamacji, możesz żądać albo zwrotu pieniędzy , albo wymiany sprzętu na nowy
    • joanna_poz Re: Odkurzacz znów - potrzebuję porady, bo kasy b 09.12.11, 15:08
      www.skapiec.pl/site/cat/304/comp/71767
      ja mam tego zelmera.
      ceny zbliżone do Twojego przedziału cenowego.

słuzy mi już kilka lat, do odkrzurzania mam dom, również w kłakach psa.
    • agpagp Re: Odkurzacz znów - potrzebuję porady, bo kasy b 09.12.11, 15:45
      Ty dajesz 150 , chłopak daje 150 i odkurzacz za 300 kupiony.
      My kupiliśmy jakiegoś Zelmera za 120 zł ( lata temu stąd taka cena) i chodzi do dziś.
      • kosc_ksiezyca Re: Odkurzacz znów - potrzebuję porady, bo kasy b 09.12.11, 16:12
        Plan szatański, ale chłopak ze mną nie mieszka (ani ja z nim), więc nie widzę powodu, dla którego miałby się dokładać smile

A jaki dokładnie model tego Zelmera macie?
        • agpagp Re: Odkurzacz znów - potrzebuję porady, bo kasy b 09.12.11, 16:59
          to ja nie widzę powodu by go słuchać i kupować odkurzacz na który Cię nie stać wink

co do modelu niestety nie pomogę bo ma już wszystko zdarte z każdej możliwej strony i jedyne co o nim mogę powiedzieć to jest zielony smile

pisałaś jeszcze że na umowę jaką masz nikt nie da Ci sprzętu na raty - ja przy umowie o dzieło dostawałam - czasem trzeba tylko podpytać.
        • johana75 zelmer 09.12.11, 17:41
          www.ceneo.pl/ProductsComparison.aspx?categoryId=364&productId=393450&productId=244730
          Ja moge ci polecić Syriusa, mam go od 3 lat, jest ok , tanie filtry hepa i worki. Mojej mamie kupiłam Meteora, bo nie chciała filtra Hepa (mniejsze wydatki ) u niej działa od roku, jest zadowolona. Tylko jak masz sierśc to polecam turboszczotkę. Elektroszczotki nie kupuj bo podobno psuje sie po pół roku, jest wiele negatywnych opinii w turo nie ma sie co popsuc bo nie ma silnika wink
          Oba odkurzacze mają 4 letnią gwarancję!
        • kosc_ksiezyca Re: Odkurzacz znów - potrzebuję porady, bo kasy b 09.12.11, 20:07
          Chyba że tak smile

Wytłumaczyłam mu, że ciężki miesiąc i zaczęliśmy szukać w przedziale dla mnie dostępnym. I tym razem była inna pani, powiedziała, że jak na wielkość mojego mieszkania to za tę cenę super, więc wróciłam do domu z Zelmer Dot za 199 zł. Pierwszy test - super smile
          • johana75 Re: Odkurzacz znów - potrzebuję porady, bo kasy b 09.12.11, 21:39
            taki?
            www.ceneo.pl/9631136
            W necie taniej o 35 zł....było by na wino ;P
    • baba-baba Re: Odkurzacz znów - potrzebuję porady, bo kasy b 09.12.11, 18:00
      Ja mam elfa już kilka lat,5 lub więcej.Nie kupuj droższego,bo nie ma sensu.Zastanów się lepiej jak go eksploatujesz,czy wymieniasz worki na czas a nie jak pękają w szwach (przy zwierzynie napełniają się w moment).Może dlatego odkurzacz padł.
      • piosenka_na_dobranoc dlaczego nie reklamowałaś zepsutego?? 09.12.11, 18:25
        masz na to 2 lata.
        idź do sprzedawcy.
        • my.mojenowekonto Re: dlaczego nie reklamowałaś zepsutego?? 09.12.11, 19:36
          Ja mam Z. Elfa i od 8 lat nie chce paść, a chętnie już bym wymieniła.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka