Dodaj do ulubionych

Tanie noclegi Karpacz i okolice

27.03.12, 13:14
Przymierzam się powoli do szukania noclegów w okresie Bożego Ciała (4-5dni); nie byłam nigdy w Karpaczu ani w tamtych okolicach; jest nas dwoje dorosłych + 6latka; czy ktoś z Was mógłby polecić mi jakieś sprawdzone noclegi w tamtym rejonie? Najtaniej znalazłam 110z/pokój 3os z łazienką ale to i tak wydaje mi się dużo...mamy samochód więc noclegi nie muszą być w samym Karpaczu; słyszałam od znajomego, że w tamtym rejonie można znaleźć noclegi nawet za 15zł/os. Macie coś sprawdzonego co możecie polecić?
Obserwuj wątek
    • czekolada72 Re: Tanie noclegi Karpacz i okolice 27.03.12, 16:40
      anachoresis napisała:

słyszałam od zn
      > ajomego, że w tamtym rejonie można znaleźć noclegi nawet za 15zł/os. Macie coś
      > sprawdzonego co możecie polecić?

A znajomy nie moze polecic?
      • anachoresis Re: Tanie noclegi Karpacz i okolice 27.03.12, 19:44
        No właśnie nie-wyjechał na misje i nie mam z nim kontaktu; czy jeśli by mi powiedział, myślisz, że zadawałabym to pytanie na forum?
        • chwalipieta Re: Tanie noclegi Karpacz i okolice 28.03.12, 11:33
          Karpacz się ceni i to jest kurort więc tam tanich noclegów nie znajdziesz. szukaj w promieniu 20-30km
        • czekolada72 Re: Tanie noclegi Karpacz i okolice 28.03.12, 13:58
          Mnie juz malo co dziwi na F, zwlaszcza w kwestii poszukiwan noclegowych....
          Poswiec z godzinke i przegladnij to F - jest mnostwo propozycji.
          • gismol77 Re: Tanie noclegi Karpacz i okolice 29.03.12, 09:35
            poszukaj może w takich miejscowościach jak Mysłakowice, Borowice, Ścięgny, Miłków, Sosnówka, Przesieka, wszystkie sa dość blisko Karpacza a powinno być dużo taniej.
            • anachoresis Re: Tanie noclegi Karpacz i okolice 29.03.12, 12:33
              Dzięki, poszukam, bo jednak po cenach widać, że Karpacz robi się modny; tak samo było kilka lat temu ze Szczawnicą - dopóki było mało ludzi a miasteczko wyglądało mało zachęcająco (górny park i główna alejka spacerowa) było taniutko; teraz odzyskuje blask (i dobrze smile) ale ceny też poszły w górę
    • iguloo Re: Tanie noclegi Karpacz i okolice 29.03.12, 12:41
      Niestety nie pomogę.
      • sylvie08 Re: Tanie noclegi Karpacz i okolice 01.04.12, 13:03
        W okresie długiego weekendu ceny skaczą do góry, a w Karpaczu tłumy ludzi. Lepiej faktycznie wybrać coś w pobliżu.
        • sylvie08 Re: Tanie noclegi Karpacz i okolice 01.04.12, 13:04
          Dzisiejsza oferta z cityteam
          www.citeam.pl/oferty/wakacje/karpacz-3-lub-6-dni?utm_source=citeam-newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter-2012-03-31%2015:30:00%20+0200-wakacje-9258-9251-9093-9320-8878-9308-8408-9414-8999-9226-9172-8959-8678-8983-8568-8537-8890-9176-8994-9155-8402-8727-8967-8702-8604-9219-8477&e=c&uid=1118146&nid=7451&t=8b5f07a2c16ac79e7eaaf633fde20889bdccf1b4
          Szczegółów nie czytałam i nie wiem czy obowiązuje na długi weekend.
      • gazeta.pl.login Re: Tanie noclegi Karpacz i okolice 19.12.12, 14:35
        Proponuje zajrzec rowniez tutaj:
        pl.tripadvisor.com/Hotels-g274800-c2-Karpacz_Lower_Silesia_Province_Southern_Poland-Hotels.html
    • kwatery-prywatne Re: Tanie noclegi Karpacz i okolice 02.04.12, 10:44
      Polecam zajrzeć na stronę www.kwatery-prywatne.net/s/karpacz/

Pozdrawiam
    • egolit Re: Tanie noclegi Karpacz i okolice 02.04.12, 12:06
      za 3-osobowy pokój to jak na Karpacz 110 zł bardzo tanio a cenę 15 zl włóż między bajki, a poza tym jak już ktoś napisał, ceny w długie weekendy idą do góry. Ja zdecydowanie mogę polecić Carmen (średnia grupa cenowa) a jak nie zależy Wam na nowych meblach itd. to polecam Leśny Zamek (fajny).
      Podaj proszę namiary na ten Karpacz za 110 zł smile
      • anachoresis Re: Tanie noclegi Karpacz i okolice 03.04.12, 14:53
        www.podlasem.karpacz.pl/index.html z tej strony pani oferowała mi pokój za 110zł/3os w terminie świątecznym
    • kiedyswygramwtotka Re: Tanie noclegi Karpacz i okolice 03.04.12, 12:55
      Czesto tez w Gruperze daja tanie noclegi.
      Tu np. czesto sie powtarzala ta willa:
      gruper.pl/x.php/1,14847/Podroze-Willa-Poziomka-nocleg-dla-jednej-osoby.html
      • anachoresis Re: Tanie noclegi Karpacz i okolice 03.04.12, 14:55
        Przeglądałam różne oferty na zniżkowe kupony ale prawdę mówiąc nie mam do nich zaufania; poza tym często za dziecko liczą jak za dorosłą osobę więc po przeliczeniu kosztów wcale nie okazuje się tak tanio; dodatkowo często terminy świąteczne są wyłączone z oferty
        • mamamilochy Re: Tanie noclegi Karpacz i okolice 03.04.12, 15:40
          na wjeździe do Karpacza jest reklama na domu, że noclegi od 15 zl, nic więcej nie wiem, może dot. np pokoju wieloosobowego np bez łazienki, poza sezonem. Aha i wszędzie b. daleko nawet chodnika nie ma, tylko dojście ruchliwą, dojazdową drogą.
          • arrkadia Re: Tanie noclegi Karpacz i okolice 08.04.12, 17:44
            hej domek w Karpaczu , byliśmy tam 3 lata temu, niedrogo, domowa atmosfera . Villa Jasmin
            www.jasmin.karpacz.pl/209,galeria.html
    • mamakarolla Re: Tanie noclegi Karpacz i okolice 12.04.12, 09:11
      sprawdź sobie Pensjonat Lena w Karpaczu.
      Byliśmy tam w lutym. Było ok.
    • alag222 Re: Tanie noclegi Karpacz i okolice 26.06.12, 12:01
      Jeśli chodzi o tanie noclegi, nie tylko w Karpaczu, to mogę polecić noclegowy autostop - wyrkostop.pl
    • guderianka Re: Tanie noclegi Karpacz i okolice 26.06.12, 15:23
      Mogę polecić-ale w wersji z namiotem :

www.camping-milkow.karkonosz.pl/_pl.html
    • esr-esr Re: Tanie noclegi Karpacz i okolice 26.12.12, 09:17
      jeśli jest opcja podejścia trochę na nogach to ja polecam schronisko pod łabskim szczytem (można zapytać właścicieli czy nie zabiorą Was jadąc po prowiant, albo chociaż bagaże). prawdziwe schronisko, ze świetnym klimatem (tworzonym przez ludzi), pokoje i łazienki ok, masz za to dodatkowo własną kuchnię (oprócz schroniskowej) i świetną bazę wypadową na szlaki.
      www.labskiszczyt.pl/
      aha, prąd z generatora i woda w rurach z potoku będzie miłym urozmaiceniem dla 6-cio latki (niech się uczy że to co ma w domu to luksus).
      • alfa36 a narty? 29.01.13, 20:33
        Możecie polecic coś w okolicach? Najważniejsze dla mnie to bliskosc stoku i fajna atmosfera. Zbieram namiary już na kolejny rok. W tym roku bylismy pierwszy raz na nartach ale w okolicach Poronina i bardzo mi się spodobało. Ale lubimy zmieniac miejsca pobytu i do Karpacza mamy bliżej.
        • black_magic_women Karpacz 30.01.13, 12:15
          1,Nie jestem pewna czy dla osob spoza Uniwersytetu Wroclawskiego,ale warto zapytac-czysto,ladnie,tanio www.uni.wroc.pl//node/3906

2.Noclego przy świątyni Wang-trzeba rezerwowac z wyprzedzeniemwww.wang.com.pl/index.php?D=67
          • czekolada72 Re: Karpacz 16.03.13, 19:52
            i znowu gory...
    • ajejijeji Re: Tanie noclegi Karpacz i okolice 15.12.13, 09:32
      szukaj noclegów na www.karpaczonline.pl, przefiltruj sobie po cenie, sprawdź później opinie o ośrodku w internecie, wyciągnij wnioski - tak najszybciej, najprościej - tu jak zadasz pytanie to zaraz będziesz miał reklamy
    • aaaniula Re: Tanie noclegi Karpacz i okolice 15.12.13, 11:18
      Weź pod uwagę, że Karpacz pęka w szwach w długie weekendy. Także samochód może Was tu średnio zbawić bo zapłacisz krocie za parkingi w centrum. Zakładając oczywiście, że chcesz w tym Karpaczu spędzać większość czasu.
      • wronka-w Re: Tanie noclegi Karpacz i okolice 20.06.14, 15:10
        Za 15 zł to noclegu nie znajdziesz w Karpaczu, no chyba, że pod chmurką wink
        Ja ostatnio byłem w Gościńcu Leśny Dwór przy ulicy Karkonoskiej i dla mnie rewelacja. Dodatkowo mają pyszną pizze w restauracji. Ceny także nie są wysokie, a pokoje czyściutkie.
        • wiktoriazmazur Re: Tanie noclegi Karpacz i okolice 29.08.14, 13:17
          I ja polecam bliskość noclegu do szlaku, czyli najlepiej Karpacz górny i np. Gościniec Leśny Dwór smile
          www.lesnydwor.karpacz.pl/
    • nadave Re: Tanie noclegi Karpacz i okolice 02.09.14, 16:50
      polecam www.granit.karpacz.pl/568,start.html
    • adamglo5 Re: Tanie noclegi Karpacz i okolice 02.12.14, 18:51
      Witam,

Cóż, z polecaniem jest ten problem, że sporo wypowiedzi inicjowanych jest przez gestorów bazy hotelowejsmile
      Z własnego doświadczenia mogę polecić zupełnie nowy pensjonat położony w spokojnej lokalizacji, blisko westen city, a mianowicie Willę Panorama. Byliśmy tam z rodziną w pokoju studio na parterze, ogrzewanie podłogowe, duże i jasne łazienki, i przede wszystkim baaardzo wysoki standardsmile Nasz pokój składał się z dwóch pomieszczeń, sypialnia z łożem małżeńskim oraz pokój dzienny z łóżkiem małż i dwiema dostawkami dla dzieci, dodatkowo komplet wypoczynkowy, aneks kuchenny i mega ładna łazienka( polecam spojrzeć na ich stronę: www.panorama-karpacz.pl - zdjęcia przedstawiają pokoje bez przekłamań, może nawet na żywo robią jeszcze lepsze wrażenie), w pokoju dziennym widok przez panoramiczne okna wprost na Śnieżkę, widok Śnieżki towarzyszył nam codzienniesmile dodatkowo tani i niezły catering( polecam szczególnie placka po węgiersku i kwaśnicę- cena z dowozem to tylko 18zł), minusem jest kiepska droga dojazdowa, ok. 300 ostatnich metrów dojazdu do pensjonatu to droga szutrowa i niestety lekko dziurawa, nasz passat bez problemu dał radę jednak wjazd sportowym autem z obniżonym zawieszeniem może nie być najprostszy.
      Z minusów- w szafie brakowało wieszaków a w szafce sztućców- po zgłoszeniu właścicielowi znalazły się natychmiast jednak wydaje mi się, że można było wcześniej pomyśleć o sprawdzeniu stanu. Właściciel bardzo sympatyczny, kontaktowy, okazało się że jest przewodnikiem więc dał nam kilka wskazówek odnośnie atrakcji w okolicy, zaplanował trasy na piesze wycieczki i pomógł w wyborze taniej taksówki, dobrej i taniej restauracji, zorganizował w restauracji u znajomego imprezę urodzinową mojej żony( świetne jedzenie i obsługa, menu bankietowe ze stołem szwedzkim i daniami ciepłymi oraz rezerwacja miejsc za 50zł/os.i jeszcze mogliśmy wnieść swój alkohol). Ogólnie bardzo sympatycznie a przede wszystkim tanio, za studio o powierzchni mieszkania m3( ok 60m2) zapłaciliśmy 200zł za dobę, po podzieleniu przez 6os. daje to smieszne jak za takie warunki 30 kilka zł za osobę. Widać, że budynek jest dopiero oddany do użytku, wokół duża działka na której stoi drugi budynek( jeszcze nie ukończony) w budowie jest również wiata grillowa, górna część działki na której stoi pensjonat jest zagospodarowana, jednak poniżej przy drugim budynku widać, że jest jeszcze kilka rzeczy do zrobienia, ogólnie polecamy i mam nadzieję, że nie podniosą cen bo z chęcią tam wrócimy.

mam nadzieję, że do przyszłego sezonu ukończą również plac zabaw dla dzieciaków no i wiatkę grillową.
      • basiulek4455 Re: Tanie noclegi Karpacz i okolice 19.05.15, 17:45
        Przestrzegam przed korzystaniem z usług Willa Panorama na UL. ORKANA, zostałam oszukana przez właściciela. Znalazłam obiekt w internecie, zarezerwowałam pobyt i wpłaciłam zaliczkę aż 50 %! W dniu przyjazdu zastałam zamknięty obiekt a właściciel telefonicznie poinformował mnie, że ma awarię prądu i nie może nas przyjąć - oczywiście obiecał zaliczkę oddać. Niestety od zdarzenia minął miesiąc nie było ani pobytu ani zwrotu zaliczki. Nie odpisuje na maile, a kiedy dzwoniłam najpierw mnie zwodził, że ma 14 dni na zwrot zaliczki a po upływie tego czasu powiedział, że zaliczki nie odda i się rozłączył - od tego czasu nie odbiera telefonu. Brak słów a takie zachowanie! Co do samego obiektu - z zewnątrz jest to domek rodzinny położony na skraju Karpacza, dojazd polną droga najlepiej to obrazuje. Brak jakichkolwiek szyldów itp. Sąsiedztwo to prywatne domki. Do centrum ponad godzina pieszo, w okolicy brak jakichkolwiek sklepów itp.
        Podsumowując radzę uważać na takie 'atrakcyjne' oferty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka