Witam serdecznie,
Zaplanowałam skromny remont kuchni, przeznaczyłam na ten cel ok. 5 000, więc nie jest to wiele, a chciałabym zrobić jak najwięcej. Z niektórymi rzeczami, jak np. kładzenie płytek nie mam problemu, bo pomoże rodzina. Kupiłam kuchenkę za 900 zł, lodówka działa stara, mikrofalówka też, przewiduję tylko na przyszłość miejsce dla zmywarki. Mam też już kran i zlew - razem ok. 500 zł. Wydałam zatem już całkiem sporo, a praktycznie niewiele jest zrobione. Podłączenia hydrauliczne finansuje ojciec mojego dziecka, więc to też spora ulga.
I teraz zaczęły się problemy. pomieszczenie jest trochę niewymiarowe, więc okazało się, że nie ma mebli dostosowanych do mojego pomieszczenia - odpadają normalne zestawy. Z ogłoszeń z internetu, stolarze chcą ok. 3000 za zestaw paru szafek, za które w sklepie zapłaciłabym poniżej 2000. Rozumiem, że to praca rzemieślnika, ale po prostu nie mogę sobie na to pozwolić. Gdzie szukać taniej, żeby zrobili jak najwięcej mebli za ok. 2000? Jestem z Wrocławia, czy w mniejszych miejscowościach zrobiliby taniej od firm wrocławskich?
I drugie pytanie, czy kafelki kupowaliście w dużych sklepach typu obi, castorama, czy w mniejszych sklepach to samo mogłoby być taniej? Niestety, ale jeżdżenie też kosztuje, a na głowie małe dziecko

.
Czy moglibyście się podzielić swoimi doświadczeniami?