Dodaj do ulubionych

Telewizja cyfrowa i dekoder

01.03.13, 19:16
Mam telewizor starego typu, którego wkrótce nie bedę mogła używać, jak wyłączą u nas analogową telewizję. Miałam plan pozbycia się go, ale teraz sobie myślę że może go zostawić i uzywać w drugim pomieszczeniu, gdzie też się przyda. Musze wtedy kupić dekoder. Tylko pytanie jak w praktyce sprawdzaja sie dekodery na takich starszych telewizorach?
Macie może?I gdzie można kupić najkorzystniej?

A moze w ogole dac sobie spokoj i wyrzucic telewizor?
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: Telewizja cyfrowa i dekoder 01.03.13, 19:44
      Byl niedawno taki watek: odpowiedzi duzo nie bylo.
      • milka_jogurtowa Re: Telewizja cyfrowa i dekoder 01.03.13, 20:03
        No wlasnie, widac nikt nie uzywa dekoderów ;-(((
        • myszka_84 Re: Telewizja cyfrowa i dekoder 01.03.13, 23:26
          rodzice do starego 17" dokupili właśnie dekoder i wywieźli go na działkę. Sprawdza się bardzo dobrze, mają więcej kanałów niż kiedyś, . Jeśli jesteście zadowoleni ze starego tv to bym chyba nie zmieniała, taniej kupić dekoder tylko teraz pytanie czy się nie okaże, że ten tv pochodzi wam jeszcze miesiąc dwa i szlag go trafi

no i co was taniej wyniesie czy używanie obecnego tv (stary typ, dużo energii pożera) + zakup dekodera czy zakup nowego tv i niższe rachunki za prąd (zależy jak dużo tv oglądacie i jakie faktycznie ma zużycie wasz obecny sprzęt)
          • milka_jogurtowa Re: Telewizja cyfrowa i dekoder 02.03.13, 10:40

myszka_84 napisała:

> rodzice do starego 17" dokupili właśnie dekoder i wywieźli go na działkę. Spraw
            > dza się bardzo dobrze, mają więcej kanałów niż kiedyś, . Jeśli jesteście zadowo
            > leni ze starego tv to bym chyba nie zmieniała, taniej kupić dekoder tylko teraz
            > pytanie czy się nie okaże, że ten tv pochodzi wam jeszcze miesiąc dwa i szlag
            > go trafi
            >
            > no i co was taniej wyniesie czy używanie obecnego tv (stary typ, dużo energii p
            > ożera) + zakup dekodera czy zakup nowego tv i niższe rachunki za prąd (zależy j
            > ak dużo tv oglądacie i jakie faktycznie ma zużycie wasz obecny sprzęt)

O dzieki za informacje, nie wiedizalam ze te telewizory zuzywaja tak duzo pradu. Myslalam zeby zostawic ten stary na razie do sypialni, ale w sumie jest tez opcja dekodera do laptopa wiec chyba sie go jednak pozbede.

A wlasnie a moze jest ktos kto oglada TV na komputerze/ laptopie?
            • ablims Re: Telewizja cyfrowa i dekoder 02.03.13, 11:18
              milka_jogurtowa napisała:
              >
              > A wlasnie a moze jest ktos kto oglada TV na komputerze/ laptopie?

Oglądam na laptopie jak jest coś ciekawego. Tv nie mam, sprzedałem po tym jak nikt go nie włączał tygodniami. No, ale u nas króluje laptop i tablet w domu
              • milka_jogurtowa Re: Telewizja cyfrowa i dekoder 02.03.13, 11:24
                ablims napisał:

> milka_jogurtowa napisała:
                > >
                > > A wlasnie a moze jest ktos kto oglada TV na komputerze/ laptopie?
                >
                > Oglądam na laptopie jak jest coś ciekawego. Tv nie mam, sprzedałem po tym jak n
                > ikt go nie włączał tygodniami. No, ale u nas króluje laptop i tablet w domu
                >

Fajna ta opcja, nawet wczesniej nie wiedzialam ze tak sie da, a przeciez mozna zredukowac ilosc sprzetu w domu wink).

Masz taki specjalny zestaw ktory mozna kupic na allegro, widzialam za ok. 40 PLN?
                Zastanawiam sie ale troche tanio mi sie wydaje i boje sie ze nie bedzie mi odbiereac.

Starczy ta mała antenka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka