Dodaj do ulubionych

podręczniki szkolne - najtańsze ksiegarnie

18.07.13, 12:49
Temat jak co roku aktualny. Gdzie kupujecie? Szukam zestawu do 5 klasy. Po wstępnym sprawdzeniu wyszło mi, że najtaniej na bonito.pl. Selkar.pl dużo droższy. Na stronie WSiP drożej niż w bonito.pl. Ale nie mają wszystkiego, czego potrzebuję. Macie jakieś inne sprawdzone księgarnie? Albo jakieś rabaty są gdzieś dostępne w necie? Najlepiej Kraków z odbiorem osobistym.
Obserwuj wątek
    • gojapio Re: podręczniki szkolne - najtańsze ksiegarnie 18.07.13, 13:05
      U nas (trzecia, WSiP) sprawdził sie matras z darmowym odbiorem w paczkomacie
      • iwonadan1 Re: podręczniki szkolne - najtańsze ksiegarnie 18.07.13, 13:22
        Właśnie czekam na paczkę z podręcznikami do 5 klasy. Najtaniej chyba w bookinista. Za komplet bez religii 355 zł. Przesyłka powyżej 300 zł gratis. Jest wszystko - jesli jednego dnia czegoś nie ma warto sprawdzać w kolejnych i skompletować na darmową przesyłkę. Sprawdzałam inne i wyszło, że tu najtaniej. (Różnica np do merlina ok. 100 zł, w innych dokładnie nie liczyłam).
        • mama_dorota Re: podręczniki szkolne - najtańsze ksiegarnie 18.07.13, 13:54
          Ja jestem zadowolona z aros.pl, a zamawiałam już kilka razy, nie tylko podręczniki.
          Zaopatrzenie bardzo dobre, ceny też. Przeszukałam wiele księgarń netowych, ale jak książki były tańsze, to zawsze czegoś brakowało. Przesyłek duży wybór i choć trudno o darmową, bo od 500 zł, to paczkomaty za 5 zł, odbiór na poczcie 4 zł.

Reguła jest jedna. Jeśli kupujesz indywidualnie, to na pewno w internecie zawsze możesz znaleźć taniej, niż w stacjonarnej. Dla 5. klasy mojej córki kupiliśmy w 15 osób i rabat jaki uzyskaliśmy spowodował, że było taniej niż w aros tylko o 2 zł od dziecka. Zdecydowaliśmy się na to tylko dlatego, że jednego dnia książki odebraliśmy, drugiego zostały rozdane i po krzyku.

Prowadziłam tę akcję i wiem, że nawet grupowo nie warto zamawiać w wydawnictwach, bo księgarnie typu aros są tańsze i o ile dobrze pamiętam, to przy 30-tu książkach można jeszcze 2% rabat uzyskać, jak porozmawiasz z infolinią, ale to już grosze. W wydawnictwach rabatu nie dadzą lub nawet jak dadzą, to nie osiągniesz tych cen.
          • pulcino3 Re: podręczniki szkolne - najtańsze ksiegarnie 18.07.13, 16:42
            Również polecam Aros, kupowałam , jestem zadowolona./ A używane bukeo.
    • dudi76 Re: podręczniki szkolne - najtańsze ksiegarnie 18.07.13, 18:46
      Ja również kupowałam w Aros.pl, wyszło mi najtniej za komplet do 4 klasy.
      • kasia-1971 Re: podręczniki szkolne - najtańsze ksiegarnie 18.07.13, 19:24
        Nam do klas pierwszej i szóstej najtaniej wyszło w bookinista, 591 zł bez jednego podręcznika (30zł) za to z dodatkowym zbiorem zadań.
    • guderianka Re: podręczniki szkolne - najtańsze ksiegarnie 18.07.13, 20:22
      Kupuję używane książki-co roku są sprzedawane dalej
      W tym roku do I gimnazjum zapłaciłam 91 zł (zamiast 270zł za nowe)
      dojdzie koszt jednej książki , której nie znalazłam (plastyka) i książek do języków (może tez się uda używane wiec zostanie tylko koszt ćwiczeń)

Dla Młodszej ISP-kupiłam na allegro-box za 197 zł
    • jukimek Re: podręczniki szkolne - najtańsze ksiegarnie 18.07.13, 20:46
      U nas szkoła zamówiła hurtem i wyszło o wiele taniej niż kupione indywidualnie.
    • blankaz Re: podręczniki szkolne - najtańsze ksiegarnie 18.07.13, 20:50
      Dla czwartoklasisty kupowałam większość na aros.pl. Do tego angielski na allegro z odbiorem osobistym (nie było w arosie).
      Dla pierwszoklasisty box najtaniej wyszedł mi w księgarni internetowej podlinkowanej na stronie wydawnictwa - 192 zł, angielski kupiłam na allegro i aros.pl.
      Z podręczników została mi jeszcze religia, do której podręczniki zostaną podane dopiero we wrześniu.
      • goodlokacja bookinista najtaniej 19.07.13, 08:47
        Dzięki, dzięki, dzięki. Zdecydowanie najtaniej bookinista (sp kl. 5). W przypadku każdej książki. Na drugim miejscu Aros. Bonito.pl. 2-3 zł każda sztuka drożej niż najtańszy bookinista.
        • mama_dorota Re: bookinista najtaniej 19.07.13, 09:44
          goodlokacja napisała:

> Dzięki, dzięki, dzięki. Zdecydowanie najtaniej bookinista (sp kl. 5). W przypad
          > ku każdej książki. Na drugim miejscu Aros. Bonito.pl. 2-3 zł każda sztuka droże
          > j niż najtańszy bookinista.

Dobry pomysł!
          Za rok robimy konkurs na najtańszą księgarnię wink.
          • 70upartykrasnal Re: bookinista najtaniej 19.07.13, 09:48
            [b]mama_dorota napisała:

> Dobry pomysł!
            > Za rok robimy konkurs na najtańszą księgarnię wink.

Dlaczego dopiero za rok ?
        • 70upartykrasnal Re: bookinista najtaniej 19.07.13, 09:46
          na bookinista nie ma jednak wszystkich pozycji, a ja chciałabym zakupić cały zestaw podręczników jednocześnie
          • goodlokacja Re: bookinista najtaniej 19.07.13, 14:36
            Ja też zapisałam sobie listę i czekam, kiedy sie pojawi reszta. Chyba 5 czy 6 szt. mi brakuje. Na razie wyszło za 250. A taki ranking ma sens.
            • laleczkamajeczka Re Profit 24 19.07.13, 17:03
              • agatek72 Re: Re Profit 24 25.07.13, 21:12
                zgadzam się. profit 24.pl wyszedł mi najtaniej dla piątej klasy.
                sprawdziłam 2 książki porównując z arosem. Obie tańsze o mniej więcej 50 groszy. Przy 18 pozycjach różnica 9 zł. Przesyłka z profitu za darmo.
    • aglod2 Re: podręczniki szkolne - najtańsze ksiegarnie 20.07.13, 11:28
      Kupiłam w Taniej Książce, przesyłka darmowa. Przeliczyłam te same podręczniki w Bookniście, z przesyłką wyszło 3 zł mniej, a w Aros z przesyłką nawet drożej.
    • mima-mima Re: podręczniki szkolne - najtańsze ksiegarnie 25.07.13, 23:50
      Mo Box do 1 klasy najtaniej wyszedł w elpacie.
      • carpediem30 booknista 26.07.13, 08:24
        Ceny trzeba na bieżąco sprawdzać bo co chwilę się zmieniają uncertain
        Mi podręczniki do 4kl i 1kl najtaniej wyszły w booknista_pl (różnica 2-5zł na każdej szt.). Na drugim miejscu był Matras.
        Niestety w booknista nie mieli na stronie podręczników do plastyki, techniki i zaj. komputerowych, więc postanowiłam kupić w Matrasie tym bardziej, że mają promocję darmowej wysyłki bez względu na wartość zamówienia do 27 lipca (chyba). Okazało się jednak, że przez te kilka dni interesujące mnie książki lekko podrożały, przez co znów zaczęłam sprawdzać w innych księgarniach - i tym sposobem mailowo zapytałam w booknista czy będą (kiedy) dostępne te pozycje u nich. Jakież było moje zdziwienie, kiedy miły Pan odpisał mi przed północą, że książki są i dołoży mi je bez problemu do pierwszego zamówienia. Niespodzianka tym bardziej miła, że jestem znów 8 zł do przodu za 3 książki w porównaniu do cen z Matrasa smile

Wniosek jest jeden: nawet jak nie ma interesującej pozycji na stronie księgarni, warto pytać mailem. A najtańszy i najbardziej przyjazny klientowi okazał się booknista smile
        Ja na szczęście już mam temat z głowy..
        • kasia-1971 Re: booknista 26.07.13, 08:28
          Też dokupywałam brakującą pozycję i została na moją prośbę dostarczona jedna przesyłką.
          Z czystym sumieniem polecam tą księgarnię, tanio i jeszcze miły kontakt.
          • ewusia13 Re: matras 26.07.13, 09:04
            komplet do 3 klasy SP i 4 klasy SP, sprawdziałm wiele księgarni ale tylko tam było wszystko i najtaniej
            • carpediem30 szczytnicka.pl 26.07.13, 09:40
              Jeszcze zapomniałam dopisać, że księgarnia szczytnicka.pl ma bardzo konkurencyjne ceny (w moim wypadku wychodziło nawet kilka groszy taniej niż w booknista). Niestety jednak na mnie nie zarobili bo, chociaż chwalą się na stronie darmową wysyłką powyżej okreslonej kwoty, to okazuje się, że nie dotyczy to tytułów edukacyjnych czyli podręczników (!). Doliczając więc wysyłkę taniej mi wyszło gdzie indziej, ale jak ktoś jest z Wrocławia i może odebrać osobiście to warto zreknąć do tej księgarni.
    • guderianka Re: przeklejone przez moderatora 07.08.13, 16:53

tania księgarnia - podręczniki

patapi 07.08.13, 10:24 Odpowiedz

Polecam www.bookinista.pl/
      Naprawdę tanio - sprawdziłam kilka księgarń i tu najtaniej profesjonalnie i obsługa na najwyższym poziomie polecam.

Re: tania księgarnia - podręczniki

mama_dorota 07.08.13, 10:53 Odpowiedz

forum.gazeta.pl/forum/w,20012,145783094,145783094,podreczniki_szkolne_najtansze_ksiegarnie.html
      • nadia_zksiazecejrodziny najtańsze księgarnie - Luboń 29.08.13, 21:58
        w Luboniu najlepiej kupować w sklepie Skrzat - dostałam zniżkę na komplet podręczników (druga klasa) i jeszcze zniżkę na wyprawkę, także ogółem zaoszczędziłam ok. 100 zł. jak dla mnie to naprawdę sporo.
        • aniadal Re: najtańsze księgarnie - Luboń 19.08.15, 22:04
          Podręczniki z 15 % rabatem są w Luboniu na 11 Listopada 126 naprzeciwko Żabki
    • anus_wborze najtańsze podręczniki - Luboń 05.09.13, 13:44
      też kupowała w Luboniu. można u nich zamówić komplety podręczników dla klas 1-3 wszystkich miejscowych szkół. gratis dochodzą dopasowane okładki.
      • anus_wborze Re: najtańsze podręczniki - Luboń 05.09.13, 13:47
        boże, napisałam jakbym była potłuczona. chodziło o to, że też kupiłam w Skrzacie. luboń też się w sumie zgadza wink
    • diament79 Re: podręczniki szkolne - najtańsze ksiegarnie 21.08.15, 21:04
      A mi najtaniej wyszło w empiku. W taniej książce wyszło 365zł za komplet do 3 klasy podst., a w empiku po przecenie i z rabatem 5% wyszło 315 więc różnica wieeelka.
    • ryza_malpa1 Re: podręczniki szkolne - najtańsze ksiegarnie 25.08.15, 10:17
      www.profit24.pl - komplet do V klasy - 330 zł z przesyłką do paczkomatu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka