Dodaj do ulubionych

Prezenty ktore Was nie ciesza

27.12.13, 17:37
Dostaliscie cos takiego w tym roku ? My np trzecia pare rekawiczek dla dziecka plus mikolaje ktorych nie je bo jest za maly.
Obserwuj wątek
    • sloncetoskanii79 Re: Prezenty ktore Was nie ciesza 27.12.13, 18:08
      Zapakowane jako jeden prezent: używana kamerka samochodowa, "obrazek" z dwoma Żydami, pamiątkowy kubek z parowozowni z jednego z miast woj. wielkopolskiego, skarpetki stópki.
      • gingers73 Re: Prezenty ktore Was nie ciesza 27.12.13, 18:13
        Na szczęście nic.
        Zrezygnowaliśmy z prezentów dla dorosłych.
        I zaoszczedzilam.
      • marzeka1 Re: Prezenty ktore Was nie ciesza 29.12.13, 13:51
        sloncetoskanii79 napisała:

> Zapakowane jako jeden prezent: używana kamerka samochodowa, "obrazek" z dwoma Ż
        > ydami, pamiątkowy kubek z parowozowni z jednego z miast woj. wielkopolskiego, s
        > karpetki stópki.

-o matko! Wygrałaś big_grin
        • beatrix_75 Re: Prezenty ktore Was nie ciesza 31.12.13, 11:05
          też głosuję za tym zestawem smile
          • sloncetoskanii79 Re: Prezenty ktore Was nie ciesza 01.01.14, 00:39
            Dziękuje smile.
            Wszystko było zapakowane w mocno "przechodzoną" torebkę ozdobną. Dostaje ataku śmiechu za każdym razem, jak o tym myślę.
            Na "Żydach" kotki chętnie siedzą wink.
    • guderianka Re: Prezenty ktore Was nie ciesza 27.12.13, 18:35
      Nie ma takich wink
    • d.d.00 Re: Prezenty ktore Was nie ciesza 27.12.13, 19:28
      U nas na święta bylo postanowione, że prezenty tylko dla dzieci. Mąż mój się wyłamał i dal mi zaparzaczke do kawy! I to był bardzo trafiony prezent. Prezenty które nie cieszą? Nie u nas wink
      • chill Re: Prezenty ktore Was nie ciesza 27.12.13, 21:29
        Dostałam zegarek. Wiem, że ofiarodawca bardzo się starał, zegarek nie był tani, ale... kompletnie nie w moim guście... Szkoda było pieniędzy sad
    • jagoda_pl Re: Prezenty ktore Was nie ciesza 27.12.13, 21:46
      Moja teściowa lubuje się w bibelotach i cierpi na horror vacui. Ja wprost przeciwnie... Ciągle dostaję od niej jakieś aniołki itp., za które grzecznie dziękuję, a potem wkładam do szuflady.
    • iberka Re: Prezenty ktore Was nie ciesza 28.12.13, 08:47
      Ja nic, dzieci zabawki, książki i $....ze wszystkiego zadowoleni.

Iza
      • eo_n Re: Prezenty ktore Was nie ciesza 28.12.13, 21:33
        U nas też takich nie ma - szczęśliwie smile
    • procesor Re: Prezenty ktore Was nie ciesza 29.12.13, 11:50
      trzecia para rękawiczek dla dziecka - czemu ma nie cieszyć? dzieci lubią gubić rękawiczki
      a jak nie gubia to można pacynki zrobić tongue_out

ja się ciesze z każdego prezentu - bo ktoś o mnie pomyślał
      w tym roku bardzo dobrze pomyślał nawet bo kocyk + książki i zamówiony u Mikołaja kalendarz książkowy w pięknym kolorze

ale chętnie wyrzekłabym sie prezentów - bo gdyby tylko do dzieci się ograniczyć to sama sobie bym kupiła coś za zaoszczędzoną kasę big_grin
      • linn_linn Re: Prezenty ktore Was nie ciesza 29.12.13, 13:03
        ...pacynki albo mikolaje w przyszlym roku: widzialam gdzies w necie. Jesli to skarpetki, to nadaja sie na balwanki. smile
        • jarkotowa1 Re: Prezenty ktore Was nie ciesza 31.12.13, 10:44
          U nas prezenty tylko dla dzieci i w relacji mąż-żona. Wszystkie bardzo trafione.
          Jedna z dorosłych osób z rodziny wyłamała się i obdarowała mnie książką.....którą mam na półce, dawno przeczytaną.
    • black_halo Re: Prezenty ktore Was nie ciesza 31.12.13, 11:05
      Dwa lata temu zaproponowalam rodzinie, ze kazdy napisze przed swietami liste rzeczy, ktore chcialby dostac, takie do okreslonej kwoty czyli prezent x4 bo od tylu osob sie u nas dostaje. I tak np. mama wybrala perfumy wiec zrzucila sie cala rodzina ale kuzynka wybrala 4 ksiazki i dostala ksiazki. Nikt nie dostalam tego czego nie potrzebuje czyli piatej pary rekawiczek, zestawu typu zel pod prysznic i dezodorant nivea itd.
    • feniks_z_popiolu Re: Prezenty ktore Was nie ciesza 31.12.13, 20:24
      Jeszcze chyba nic takiego nie dostałam co by mnie nie ucieszyło. W każdym raziem jeśli nawet byli to chyba nie byli jakieś traumatyczne. Natomiast nie lubię dostawać prezentów niechlujnie zapakowanych. A zdarza się to niestety mojej mamie. Dla niej papier nieważny i tak się go zaraz wyrzuci do kosza. Mi jest przykro ale mama jest niereformowalna: (
    • lilyrush Re: Prezenty ktore Was nie ciesza 01.01.14, 10:53
      W tym roku rodzinnych prezentów nie było bo remont i wyjazd i reszta, wiec finansowo juz starczy. dostałam za to prezent od psiapsióły...książkę noblistki w formie audiobooka. Tylko ze ja po włączeniu audiobooka po 5 minutach przestaje słyszeć "ten hałas w tle"...za długo pracowałam w open space
      Gdyby była papierowa lub e book cieszyłabym sie bardzo
    • mai-ra3 Re: Prezenty ktore Was nie ciesza 01.01.14, 11:40
      Chyba tylko brak prezentu może mi sprawić przykrość. Nawet w słabo dopasowanym do mnie prezencie jestem w stanie doszukać się czegoś pozytywnego. W tym roku było wszystko fajne i mi się podoba, jedyny zgrzyt to właśnie brak prezentu od pewnej rodziny, ale już sobie obiecałam że też im nie będę kupować i tyle.
      • miwusia1977 Re: Prezenty ktore Was nie ciesza 01.01.14, 19:13
        ja sie ciesze prawie z kazdego prezentu ale za mala pizama ( no nie da sie w nia wcisnac mimo szczerych checi) nie sprawila mi radosci t
        • chill Re: Prezenty ktore Was nie ciesza 02.01.14, 17:40
          Ale za to pomyśl sobie, za jaką szczupłą uważa Cię ofiarodawca! big_grin
          • miwusia1977 Re: Prezenty ktore Was nie ciesza 04.01.14, 21:37
            albo chcial by uwazac hahah
    • ladnyusmiech Re: Prezenty ktore Was nie ciesza 05.01.14, 00:22
      W żłobku moje dziecko dostało na mikołaja reklamówkę słodyczy. Za którą musiałam sama zapłacić big_grin
      • d.d.00 Re: Prezenty ktore Was nie ciesza 05.01.14, 09:42
        Super prezent! Nasz maluch też od famili dostaje słodycze (14 ms), ale żeby w żłobku dawali, głupota.
      • linn_linn Re: Prezenty ktore Was nie ciesza 05.01.14, 13:46
        A wloskie dzieci juz czekaja niecierpliwie na skarpety pelne lakoci:dostana je jutro. Placa rodzice, dziadkowie itp., a roznosi je pewna Befana. Wyglada jak Baba Jaga, a slodycze rozdaje smile Co kraj, to obyczaj...
        • j_rutka Re: Prezenty ktore Was nie ciesza 05.01.14, 14:10
          Dostałam w życiu takie dwa - de facto widać było , że kupione byle by były.
          Obdarowywał mnie brat mojego m z żoną - wystarczył by telefon do m lub teściowej, żeby zapytać co i jak- no ale po co...
          Dostałam odpustwą bombkę , a potem płytę wykonawczyni, której poprostu nie trawię ...
          Na szczęście od 3 lat ustaliliśmy, że nie kupujemy sobie prezentów ..,
          Oni zresztą zawsze muszą się albo wyłamać z ustaleń, albo nie mogą złożyć się na jeden prezent dla naszego syna, bo my nie zgadzamy się na to żeby dostawał 7 prezentów od wszystkich, tym bardziej że ma urodziny tydzień po gwiazdce...

No ale już tak mają i chyba nic z tym nie zrobię....
          • j_rutka Re: Prezenty ktore Was nie ciesza 05.01.14, 14:16
            Dodając - nie chodziło mi o to, że nie mogą finansowo, tylko że muszą kupić osobny prezent...
            My się nie wtrącamy w ich wartości i sposób wychowania dzieci i jak coś z nimi ustalimy to tak robimy....
            Oni niestety nie potafią tak samo w drugą stronę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka