Dodaj do ulubionych

utrzymać numer komórki

19.02.14, 10:55
Mam mętlik informacyjny. Posiadam stary numer w abonamencie t-mobile, na którego utrzymaniu bardzo mi zależy. Właśnie skończyła się umowa.
Jednocześnie mam odpowiadający mi abonament w heyah i numer, z którego na co dzień dzwonię, z t-mobile mam przekierowania na ten użytkowany numer. Umowę abonamentową mogę z heyah rozwiązać po miesiącu. Chciałabym mieć jeden, ten stary numer w heyah.
Jednak okazało się, że nie mogę starego numeru przenieść do heyah z t-mobile, co byłoby dla mnie najkorzystniejsze. Proponują mi takie obejście : przenieść numer z t-mobile do jakiejkolwiek innej sieci na kartę a następnie z tej nowej sieci do heyah na ten odpowiadający, korzystny abonament a ten aktualnie wykorzystywany numer zlikwidować. Mówiąc szczerze nie bardzo mi się ta propozycja podoba, boję się kruczków i problemów z takim wielokrotnym przenoszeniem. Może ktoś rozwieje moje lęki ?
Obserwuj wątek
    • lilyrush Re: utrzymać numer komórki 19.02.14, 12:05
      a dlaczego nie mozesz przeniesc z bezposrednio do heyah?
      • martalik Re: utrzymać numer komórki 19.02.14, 12:24
        Bo taki jest niestety regulamin, sprawdziłam i niestety nie mogę.
      • araceli Re: utrzymać numer komórki 19.02.14, 17:06
        lilyrush napisała:
        > a dlaczego nie mozesz przeniesc z bezposrednio do heyah?

Bo heya jest jakoś z T-mobilem powiązana. Miałam ten sam problem z Playem i Redbull Mobile. Obejście z przeniesieniem przez innego operatora było konieczne ale zabrało 2 dni (przeniesienie telefonu na kartę jest ekspresowe).
        • crises Re: utrzymać numer komórki 24.02.14, 13:13
          T-Mobile jest operatorem Heyah, to tylko taka marka.
    • sexsystem Re: utrzymać numer komórki 02.03.14, 18:11
      Nie rozumiem. Przeciez dobrze ci podpowiedzieli. Chcesz utrxymac numer w t-mobile i przeniesc go do heyah, czyli przenosisz numet z t-mobile do np. Play na kartę "Rok Ważnosci konta"i na drugi dzien idziesz do heyah i prznosisz numer do heyah.
      • sexsystem Re: utrzymać numer komórki 02.03.14, 18:13
        Jak chcesz miec jakis numer dodatkowy tyko do odbierania to przenosisz go do np. virgin mobile na kartę tam jest automatu rok wazne konto na pwychodzace i przychoodzace po jakimkolwiek doladowaniu nawet 5zł.
    • cornerek Re: utrzymać numer komórki 02.03.14, 18:17
      A w NJU konto jest ważne bez potrzeby doładowywania konta. Wystarczy raz na pół roku wysłać bezpłatnego SMS-a (albo doładować konto).
    • igia_pieniska Re: utrzymać numer komórki 19.03.14, 12:47
      teraz można z kazdej sieci do kazdej przenieść, ale wiem ze utrudniają..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka